Samsung: осем чипа в една опаковка

0
27

Южнокорейската компания Samsung съобщава за създаването на първата в света – по думи на компанията – интегрална схема, която събира в един корпус осем кристала, обединени в един цял чип. Очаква се, че новото изделие, притежаващо съвкупно обем от Gb (400MB) ще намери много добър прием в мобилните устройства, в това число и в мобилните телефони.

Няма смисъл да се спираме на това, какви преимущества дават 400MB памет на един мобилен телефон. От друга страна днес вече има телефони, които разполагат с далеч по-голям обем памет. Работата е в това, че новият чип предлага компактност и 400MB памет, вместена само в един чип с размери 11x14x1.4mm. И още нещо – не става дума само за голям обем flash-памет, а за набор от различни типове памети, които се използват в съвременните мобилни устройства.

В случая се използва комбинация от кристали 1Gb NAND, 256Mb NOR и 256Mb DRAM – по един чифт от трите типа. Допълнително в корпуса са вместени 192Mb (128+64Mb – на два кристала) UtRAM памет. На практика, решението на Samsung дава на производителите на всякаква джобна електроника възможността да спрат да се замислят каква памет да сложат в устройствата. А това води до икономия на нещо безценно в дадения случай – свободно място на печатната платка.

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари