12.8 C
София

SoC-чиповете Intel Dublin Bay за носими устройства ще заменят моделите от серията Quark през 2015 година

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
В края на 2013 г. Intel представи първите си Quark процесори, които намериха своето приложение във вградените системи, както и в набиращите популярност преносими устройства.

Отличителна особеност на тези процесори е много ниското им ниво на консумация на електроенергия и опростен дизайн: производителят тук е използвал само едно изчислително ядро, 16KB кеш от първо ниво, контролер на DDR3 оперативната памет, 512 КВ вътрешна SRAM памет и контролер на интерфейсите, като PCI-E 2.0 и USB 2.0. Тези микрочипове са съвместими с x86 инструкциите. Цените на продуктите от марката Quark варират от 9 до 12 долара, което ги превръща в най достъпните процесори на Intel.

Според обновената пътна карта на американския чипмейкър, моделите Intel Quark ще бъдат пускани през цялата 2014 г., а през 2015 г. те ще бъдат заменени от „системите-върху-чип“ от поколението Dublin Bay. Подобно на своите предшественици, предстоящите чипове ще носят в себе си по едно изчислително ядро, а консумацията им на електроенергия не трябва да надвишава 2 вата. Другите характеристики на предстоящите процесори все още не са обявени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини