Zhaoxin анонсира KX-6000 – китайският аналог на Core i5 от седмо поколение

7
887

Когато в началото на тази година китайската компания Zhaoxin обяви плановете си за производство на свои х86 процесори, всички си помислиха, че тя трябва да измине много дълъг път, за достигне нивата на гигантите в тази област Intel и AMD. Но се оказа, че съвместното предприятие на Via Technologies и китайското правителство, вече има какво да предложи.

Китайската Zhaoxin официално представи своя нов процесор KX-6000, който според производителя е с 50% по-бърз от процесора от предишно поколение KX-5000. Новият KX-6000 е осемядрен процесор с тактова честота до 3 GHz. Чипът разполага с 8 MB кеш памет от второ ниво и поддържа работата с DDR4-3200 оперативна памет. Процесорът се произвежда чрез 16 нанометров технологичен FinFET процес. Да напомним, че излезлият в началото на годината чип KX-5000 има осем ядра, работи при тактова честота до 2,0 GHz и се произвежда чрез 28 нанометров технологичен процес.

Новият китайски процесор KX-6000 е предназначен за десктоп компютри, лаптопи и сървъри. Zhaoxin заяви, че той осигурява производителност на нивото на Intel Core i5 от седмо поколение. Очаква се потвърждението от различните независими тестове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари