fbpx
4.1 C
София

BMW ще обнови дистанционно софтуера на над 2 милиона автомобила

За трети път компанията предлага over-the-air актуализация

Най-четени

Функцията BMW Remote Software Upgrade осигурява всеобхватни подобрения на важни автомобилни функции, инсталира over-the-air нови дигитални продукти в автомобила и винаги поддържа софтуера на най-актуалното ниво.  Вече за трети път BMW Group предлага over-the-air актуализация, този път за около 2 млн. BMW автомобила в целия свят.

До края на 2021 година по пътищата ще се движат над 2,5 млн. свързани автомобили BMW, от такива с конвенционално задвижване, през Plug-in хибриди до напълно електрически, което е най-големият автомобилен парк на света с възможност за актуализация over-the-air.

С въвеждането на новата BMW Operating System 7 (Ver. 21- 07), на 10 октомври 2021 година стартира най-всеобхватната Remote Software Upgrade кампания на BMW Group

Кампанията стартира в Германия и ще продължи и на другите пазари. Във фокуса й са поставени разширяване обхвата и подобренията в системите за подпомагане на водача. Spotify като част от BMW Connected Music ще разшири възможностите за развлечение в автомобила и ще може да предава и подкасти. Благодарение на M Sound Control водачите на BMW M3 и BMW M4 ще могат да се наслаждават на ново, уникално звуково изживяване при шофиране. Като тези функции осигурява на клиентите по-висок комфорт и още повече радост от шофирането.

Новост при тази кампания е, че през първите две седмици изтеглянето на тази версия ще се предлага ексклузивно за потребителите на My BMW App. След това актуализацията ще е достъпна за всички клиенти като автоматично изтегляне директно в автомобила.

Чрез смартфона My BMW App свързва клиентите с техния автомобил и по този начин се превръща в интелигентен интерфейс

Освен възможностите за инсталиране на новия Remote Software Upgrade в автомобила приложението позволява и удобно планиране на пътуванията или на следващото сервизно обслужване. От ноември 2021 година My BMW App ще предлага и разширения на функционалността, например при електрическата мобилност и информациите за статуса на автомобила.

С настоящото актуализация този път повече от 30 модела и 1,6 млн. автомобила на премиум производителя по целия свят ще получат директна оферта за актуализации на софтуера. Има и възможност за подаване на текущата версия (Ver. 21-07) към близо 400 000 автомобила с по-стара версия на софтуера. Предпоставка за тези автомобили е съвместима с актуализацията версия на софтуера (Ver. 20-07), която може лесно да бъде достигната чрез инсталиране на предишната версия.

Нови и разширени функции:  
  • Предотвратяване на ненужни намеси в кормилното управление чрез подобряване на функцията за поддържане на лентата при по-тесни пътища без централна маркировка, както и при калкулирано движение по завои.
  • Да виждате както вижда BMW. Това е възможно чрез новия Assisted View. Когато е активиран Active Cruise Control (ACC),  BMW    разпознава ситуацията на пътя около автомобила в трафика, дори и при мъгла. Тази функция означава по-висок комфорт и по-висока сигурност, вече и в Китай.
  • Всеобхватното следене на данните за задръствания чрез RTTI (Real Time Traffic Information) позволява на BMW Maps още  по-прецизно планиране на маршрута и прогнозиране на часа на пристигане.    
  • Чрез BMW Connected Music в автомобила вече могат да бъдат активирани и Spotify Podcast Playlists. Регистриране чрез Spotify App в автомобила и BMW Connected Music ще активира тази функция автоматично.
  • Подобреното разпознаване на водача на автомобила позволява винаги да бъде зареден правилният профил на водача – независимо къде се намира ключът на автомобила в интериора.
  • Чиста емоция обещава BMW M Sound Control за BMW M3 и BMW M4. Както при стартиране на двигателя, така и при превключване на предавките или между различните режими. За тези случаи са предвидени възможности за индивидуализиране на звуците в интериора и едно уникално BMW M Sound изживяване.
  • Разширеното регулиране на силата на звука на Android смартфоните, които са свързани с автомобила чрез Bluetooth, осигурява подобрено изживяване от звука при стрийминг на музика или Podcasts.
Подобрения на функционалността:  

С този Remote Software Upgrade се осигуряват и технически възможности за обслужване. За клиентите това означава непосредствено подобряване на тези функции без чакане или посещение в сервиза.

Remote Software Upgrade и неговата активация:  

С BMW Operating System 7 и Remote Software Upgrade от 2018 година водачите на BMW имат възможност лесно и бързо да поддържат своя автомобил на най-ново софтуерно ниво. При това няма значение дали новият софтуер се изтегля чрез My BMW App или директно over-the-air в автомобила. Новите функции се инсталират комфортно в автомобила. Данните за инсталацията се подготвят, след което дори и за инсталирането на всеобхватните актуализации рядко са необходими повече от 20 минути.

Автомобилите с BMW Operating System 7, които са произведени след юли 2021 година, вече са оборудвани с най-новата версия включително допълнителните функции.  От настройките на автомобила на Remote Software Upgrade    клиентите могат да видят статуса на софтуера и да потърсят налични актуализации.

Междувременно Remote Software Upgrade е наличен за над 30 модела на BMW, тоест за почти целия автомобилен парк на BMW. Автомобилите, чиито софтуер е по-стар от версия 20-07, могат да инсталират новата версия едва след като изтеглят и инсталират междинната версия. Винаги се предлага следващата възможна актуализация. Потребителят никога не може да инсталира неподходяща версия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини