Облачният гейминг е мечта на хиляди, но с изключение на няколко плахи опита, тази мечта така и не се осъществи и задържа трайно. Причините за това са разнообразни – поддръжката на сериозна облачна инфраструктура и скъпи технологии, огромните ресурси и експертиза, които трябва да бъдат вложени тук. И всичко това на цена, която могат да си позволят възможно най-много хора, така че да има изгода в цялото това начинание. Мисията невъзможна? Не и според Сатя Надела.

Наскоро, изпълнителният директор на Microsoft сподели пред пресата в главния офис на компанията сподели амбицията на редмъндския технологичен гигант да се превърне в „Netflix за игри“. Пътят за това ще минава през Project xCloud, стрийминг услуга, която Microsoft представи по време на E3 2018.

„Ние го наричаме за краткост „Netflix за игри“. Ние имаме способност да го осъществим, колкото всеки друг“, заявява Надела, цитиран от Business Insider. И благодарение на Xbox звеното и огромния каталог със заглавия, които имат, Microsoft притежава някои ключови предимства в сравнение с останалите компании тук.

„Разполагаме с огромен архивен каталог, което служи да каже: „Ние имаме своите собствени игри“, добавя той. „Имаме структурна позиция, тъй като си имаме, както бизнеса с конзоли, така и този с персоналните компютри, който е далеч по-голям от този с конзолите, когато става дума за игри“.

И наистина сякаш Microsoft са една от малкото компании, които могат да осъществят тази мечта. Те имат технологията, имат Azure – а с него огромна облачна инфраструктура и експертиза. Със сигурност имат ресурсите и опит в софтуерната разработка. Само бъдещето обаче ще покаже какво ще се случи.

Очаква се Project xCloud да стартира по-късно тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари