fbpx
13.8 C
София

Новите ревизии на Nintendo 3DS идват в Европа на 13 февруари

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Двете нови ревизии на най-популярната в момента портативна конзола, наречени New Nintendo 3DS и 3DS XL, ще излязат на пазара в Европа и Северна Америка по едно и също време.

Интересно е, че премиерата ще бъде едновременна – нещо, което не се случва често – а също така и, че малкият модел този път няма да се предлага отвъд Океана.

В САЩ New Nintendo 3DS XL ще се продава за 200 долара.

Новата версия на конзолата има 3D сензор, който следи движението на лицето, NFC технология, нови странични бутони и отдавна очаквания, макар и доста микроскопичен, десен аналогов стик. По отношение на хардуера, конзолата вече ще разполага с по-мощен процесор въпреки, че засега все още не е ясно кои игри ще се възползват от него. Първата новата игра, създадена специално за New Nintendo 3DS, е порта на Xenoblade Chronicles, който ще може да се играе само на тази версия на конзолата.

Благодарение на NFC технологията ще може да сканирате новите Amiibo фигурки, които оживяват в различни игри. Първата игра, която ще поддържа тази функция е портативната версия на Super Smash Bros.

Освен това стана ясно, че 3DS римейкът на класиката The Legend of Zelda: Majora’s Mask ще излезе на 13 февруари и ще се предлага в специално издание, включващо златна версия на портативната конзола.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини