Освен техническото качество на Cyberpunk 2077 при премиерата ѝ, мнозина критикуваха играта за липсата на обещани характеристики и липсата на повече разнообразие. Претенциите към играта бяха предварително доста завишени заради работата на CD Projekt RED с The Witcher сериите, но също и от самото студио, които години наред описваха заглавието, като нещо невиждано до този момент. И когато след години на отлагания и проблеми Cyberpunk 2077 се появи, имаше немалко разочарование. В скорошна изява в Twitch канала си, куест директорът на играта – Павел Саско – засегна една от темите за критика към Cyberpunk 2077. Става дума за прекалено праволинейния дизайн на играта и очакванията на геймърите, които не са съвпаднали.

„Доста неща се случиха. На първо място играчите очакваха повече. Очакваха повече заради начина, по който беше изграден The Witcher 3 и лично аз смятам, че Cyberpunk притежава огромна доза нелинейност, но сякаш очакванията в тази посока бяха далеч по-големи“, заявява Саско. Той продължава с това, че играчите са очаквали далеч по-разклонен наратив в зависимост от направените избори, докато разработчикът е бил сметнал, че малките промени в случая ще са достатъчни. „Мисля, че малките разклонения бяха задоволително достатъчни“.

„В качеството си на разработчици разглеждаме нелинейността в далеч по-широк смисъл от играчите. Те просто започват да играят и очакват, че с вземането на съвсем различни избори ще видят съвсем различно съдържание. Но мисля, че и така си е добре. Но можеше и да е по-добре. Знаем как да подобрим нещата в това отношение и бих очаквал повече от нас“, добавя той. Дали тази линейна структура ще бъде разчупена повече във Phantom Liberty, следващото и единствено допълнение за Cyberpunk 2077, което очакваме по-късно тази година, предстои да разберем.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари