CD Projekt RED написаха тези дни в Twitter профила си, с който комуникират със своите инвеститори, че The Witcher 3: Wild Hunt, последната засега игра от емблематичната за студиото поредица, е преминала границата от $50 милиона в продажби от началото на октомври 2018 досега.

Освен впечатляващ факт, това означава, че оттук насетне Valve ще взима по 20% от всяко продадено в Steam копие на играта. През миналата година Steam въведоха промяна в разпределението на приходите, при която игрите на големите студиа, които се продават добре, получават намаление от стандартната такса, която Valve прибира за това, че предлага продуктите им в Steam.

Положителните новини около CD Projekt не спират тук. С капитализация от над 31 милиони полски злоти (почти осем милиарда долара), студиото се явява третата най-голяма компания, листната на стоковата борса във Варшава, предава Gamespressure. А както е забелязал и потребител на социалната мрежа Reddit, компанията се оказва вече и втория по големина разработчик на видеоигри в Европа. Макар и на върха, Ubisoft съвсем не са далеч в това отношение от CD Projekt – капитализацията на френската компания се изчислява на $8.5 – 9.5 млрд. С предстоящата премиера на следващата голяма игра на полското студио, спокойно може да заложим, че CD Projekt RED може и да измести от първото място Ubisoft. Cyberpunk 2077 се очаква с нетърпение от множество почитатели на работата на студиото. Играта излиза тази есен.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари