Още преди три години, когато Джулиан Голъп, дизайнерът на оригиналния XCOM, разкри Phoenix Point, почитателите на класическата походова стратегия разбраха, че на хоризонта се задава нещо наистина голямо. Проектът мина с впечатляващ успех кампанията си във Fig, а сега дойде и големия момент: анонса на датата на излизане на Phoenix Point.

След няколко забавяния за довършителни оптимизации и корекции, Snapshot Games разкриха, че играта ще излезе първо за PC в Epic Games Store – на 03.12.2019. За Xbox One ще се появи в началото на следващата година, а за PS4 – на един по-късен етап през 2020.

Определяна от самия Голъп, като духовен наследник на XCOM: UFO Defence (1994), Phoenix Point ще ви позволи да изследвате напълно свободно света на играта в класически походов геймплей. По време на играта, вие ще контролирате отряд от бойци, които се опитват да отблъснат пълчища от чуждоземни чудовища в опит да спасите човечеството и да разберете какво точно се е случило с вашата собствена организация, която носи името Phoenix Point. Годината е 2047, а човечеството е изправено пред най-голямата опасност, с която се е срещало досега. Извънземен вирус, открит в топящите се ледове завладява Земята, превръщайки, както хората, така и животните в мутирали чудовища. Тези, които вирусът не покосява биват или убивани или пращани в плен. Малцина са оцелелите и техния брой постоянно намалява.

Освен вас и вашите бойни другари, тук ще се сблъскате с две други фракции: Учениците на Ану, които се покланят на извънземния си Бог, Синедриона, имат визия за създаването на една нова утопия, която да изградят от останките на това, което някога е бил нашия дом Земята, а заедно с тях ще се запознаете и с милитаристичната организация Новия Джерико. Освен тях ще срещнете и други, самостоятелни групировки, които може да откриете в малкото градове останали по света.

Phoenix Point ще предложи множество различни финала, в зависимост от това, с коя от отделните групировки изберете да обедините сили, като самата история ще е различна според това какво е отношението ви към другите фракции. Може да изберете да им помагате, да ги шпионирате, търгувате с тях, да обменяте технология и резултатите от проучванията ви и др. В хода на играта, вие получавате възможността да се запознаете с тях по-отблизо, а също така и постепенно да научите за произхода на вируса. Phoenix Point обаче ще ви предложи достатъчно свобода, и ако съюзите не са вашата сила, то може да ги пренебрегнете напълно и да изберете ваш собствен път и история.

Заедно с анонса на датата на излизане на играта, Snapshot разкриха и отделните издания на играта, както и съдържанието на сезонния пропуск на Phoenix Point.

Стандартното дигитално издание ще включва основната игра. тапет за десктопа ви и специално ръководство, като всичко това идва на цена под стандартната за ААА заглавие: $40. Platinum изданието, от своя страна, ще ви предложи съдържанието на стандартното плюс ранен достъп, илюстрована книга, набор от дигитални оръжия и броня, както и саундтрака на играта. Signature изданието ви дава всичко от Platinum изданието, както и възможността вашето истинско име да бъде включено в играта, както и сезонния пропуск. Самият той идва на цена от $29.99 и включва цели пет DLC пакета.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари