fbpx
0.3 C
София

Стартира петата стипендиантска програма на Globul

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

GLOBUL и GERMANOS ще открият официално съвместната си Стипендиантска програма 2010 по време на форумa „Дни на кариерата”, който ще се проведе в Технически университет – София от 16-и до 17-и ноември 2010 г.

За пета поредна година, GLOBUL предоставя на студентите възможност да получат практически опит в реална среда, да натрупат нови знания и да спечелят постоянно работно място в компанията. GLOBUL ще отпусне общо десет стипендии на талантливи студенти от следните области: Телекомуникации и ИТ, Маркетинг, Право, Финанси, Човешки ресурси. През тази година, в стипендиантската програма могат да участват както студенти от Технически университет, така и от СУ „Св. Климент Охридски”, Нов български университет и Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Кандидатите трябва да са трети или четвърти курс, да имат много добър успех и да владеят английски език. Необходимите документи за кандидатстване са автобиография, мотивационно писмо и копие от студентска книжка, които трябва да бъдат изпратени на [email protected] до 20 декември 2010 г. Документи могат да се подават и на щанда на GLOBUL на форума „Дни на кариерата” в Технически университет – София.

Избраните стипендианти ще получават месечна стипендия до придобиване на бакалавърска степен и ще имат право на участие в лятната стажантска програма на GLOBUL и GERMANOS, както и в организираните от компанията обучения и семинари. За пръв път стипендиантите ще получат и възможност да натрупат реален практически опит извън стипендиантската програма, като работят по 3 часа седмично в компанията под ръководството на персонален наставник.

„Нашата стипендиантска програма има за цел не само да подкрепи финансово най-добрите студенти, но и да ги насочи в бъдещата им професионална реализация. Ние искаме да дадем на тези млади хора шанс да се обучават в тясно взаимодействие с нашата компания и да започнат кариерата си веднага след дипломирането. Добрият успех и амбицията, съчетани с практическата подготовка в корпоративна среда, ще гарантират на нашите стипендианти едно отлично бъдеще.“, заяви Борис Тачев, директор “Човешки ресурси и администрация” в GLOBUL.

Стипендиантската програма на GLOBUL се провежда от 2005 г. Поради успеха на инициативата, тази година тя обхваща нови специалности и университети. Всяка година над 30% от участниците в стипендиантската и стажантската програма на GLOBUL в последствие започват работа в компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини