Участниците от Drupal Bootcamp създадоха организационен портал в рамките на ден

0
37

Общността на Drupal се разраства към Пловдив.

През изминалия уикенд се състоя първата Drupal Bootcamp конференция в Пловдив. В продължение на два дни програмисти и начинаещи специалисти се обучаваха да програмират и изграждат сайтове на Drupal.
Drupal е известна платформа за изграждане на сайтове, която се ползва от медийни гиганти като Time, BBC, The Economist, лидери в  развлекателната  индустрия като Warner Bros., Universal, Sony Music, елитни университети като Харвард, Принстън и други, които имат стотици сайтове на Drupal.
„Използването на Drupal oт Белия Дом в Щатите помогна на платформата много да се развие на ниво правителство и бизнес”, сподели Иво Радуловски, представителят на Drupal Bulgaria и организатор на събитието. Според него причината за толкова широкото му използване е , че Drupal има една много добра архитектура като платформа и e с една от най активните и силни общности в света.
Първият ден от конференцията беше посветен на теоретическата част, която включваше презентации за Drupal 8 For Web Developers; Drupal 8 Theming и Drupal 8 Site Bulding.
По време на втория ден Drupal ентусиастите за няколко часа изградиха с общи усилия сайт за Организационен портал  под ръководството на  Васил Бойчев.


Конференцията се осъществи с цел да предостави възможност разработчиците да се запознаят с платформата, както и да бъдат обучени на основните умения за изграждането на сайт. На конференцията присъстваха разработчици от цялата страна, запознати с Drupal, както и такива, които боравят с други платформи, но желаят да развият умения и в програмирането с Drupal.

Събитието се състоя в Технически Университет в Пловдив, като студенти и учащи също имаха възможност да присъстват и учат.
Друпал България е фондация, юридическо лице с нестопанска цел по българското законодателство. Фондацията има за цел популяризиране и насърчаване на ползването на Drupal в България, консолидиране на общността Drupal в България и създаване на устойчиви контакти със Световната общност на потребителите на Drupal.
Drupal Boot Camp 2017 се осъществява с любезното съдействие на Технически Университет София, филиал Пловдив, партньорството на Trio Interective International, хостинг партньор SUPERHOSTING.BG и подкрепата на вода Бачково.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари