Кои функции на Telegram е най-добре да деактивирате незабавно: важна информация

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитров
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 15000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки потенциалните рискове за сигурността, разработчиците на Telegram не смятат тази функция за уязвимост; те твърдят, че потребителите умишлено активират функцията и се съгласяват тяхното геолокация да бъде споделена.

Мобилната версия на Telegram има функция „Хора наблизо“, която позволява на потребителите да виждат други потребители наблизо и тяхното приблизително разстояние. Но нападатели са използвали тази функция, за да създадат скрипт, който може да определи точното местоположение на всички потребители, които са активирали тази функция в избрана област.

Кои функции на Telegram е най-добре да деактивирате незабавно: важна информация

Въпреки че телефонният номер на ползвателя остава скрит, потребителите може да не разберат, че всъщност публикуват домашния си адрес онлайн чрез тази функция.

За да деактивирате функцията “Хора наблизо“, следвайте следните прости стъпки:

  1. Влезте в мобилното приложение Telegram.
  2. Натиснете върху трите чертички горе в ляво на екрана.
  3. Изберете „Намиране на хора наблизо“.
  4. Кликнете върху бутона „Не ме показвай“ или изключете геолокацията си.

Също така се препоръчва да не позволявате на функцията “Хора наблизо“ да има достъп до вашата геолокация, за да избегнете ненужни рискове.

В Telegram можете да контролирате кой може да ви добавя в групи. За да направите това, щракнете на трите чертички горе в ляво на екрана на приложението и изберете секцията „Поверителност“, след това „Групови покани“. Тук можете да изберете една от опциите: да разрешите добавяне от всички потребители, само от вашите контакти или от никого.

Кои функции на Telegram е най-добре да деактивирате незабавно: важна информация

Освен това Telegram ви позволява да контролирате видимостта на времето от последното ви посещение на приложението. За да направите това, също щракнете върху трите чертички в ляво на екрана, изберете „Поверителност“ и след това „Последно виждане“. Тук можете да изберете кой може да вижда последното ви посещение: всички потребители, само вашите контакти или никой.

АбонаментВсичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.

С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!

7 Коментара
стари
нови оценка

Нови ревюта

Подобни новини