6.9 C
София

Canalys обяви лидерите в европейските продажби на смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Специалистите на аналитичната компания Canalys публикуваха своя нов отчет за разпределението на силите на европейския пазар на смартфони за третото тримесечие на тази година.

Лидерът е същият – южнокорейският технологичен гигант Samsung, който за Q3 е успял да продаде 19,7 милиона мобилни телефона в Европа. Това е с 26% повече в сравнение с аналогичния период на миналата година. По този начин Samsung увеличи дела си на европейския пазар от 30,4 на 35,7%.

Второто място отново е заето от китайския производител Huawei. Интересно е, че въпреки икономическите санкции от страна на САЩ, положението на китайския технологичен гигант почти не се е променило: Huawei е продал само около 100 000 смартфона по-малко (11.6 милиона вместо 11,7 милиона), като пазарният дял ма Huawei в Европа е намалял съвсем малко – от 23,9% на 22,2%. Това може да се счита за истински успех, особено като се има предвид, че на трето място е европейския пазар е Apple.

Без каквито и да било санкции, продажбите на iPhone са намалели с 400 000 мобилни телефона, като по този начин делът на американската компания Apple е намалял от 20,8% на 18,6% а пресметнато на годишна база ръстът е отрицателен – -4%.

В същото време, Xiaomi започва да настъпва петите на Apple и показа най-добрата динамика в топ-5 лидерите на европейския пазар. Тази китайска компания изведнъж увеличи продажбите си със 73% – от 3,2 милиона продадени смартфона на 5,5 милиона.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини