Galaxy S10 има вероятност да получи остарял процесор

2
2683

Към днешна дата, всички процесори за топ-мобилните устройства, като Apple iPhone X, Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9, LG G7 и други, са произведени по 10 нм технологичен процес. Ако не навлизаме в подробности, колкото този процес е по-нисък толкова по-малко електроенергия ще се консумира от въпросния чип и по-малко ще загрява. Това отчасти се отразява и на производителността в по-добра посока.

На 3 април през 2018 г. стана известно, че Samsung Galaxy S10 има вероятност да получи остарял процесор. Според данните от редица достоверни източници, тази година Apple ще пусне процесора A12 за новия си iPhone, който ще бъде произведен по 7 нм технологичен процес, а това е най-малкия от всички налични на пазара. Флагманът Samsung Galaxy S10, който ще се появи по рафтовете на магазините само след една година, вероятно ще се похвали с чипа Exynos 9820, но той ще бъде само една подобрена версия на настоящия Exynos 9810. Последният в момента може да се намери в Galaxy S9, а скоро той ще се появи и в Galaxy Note 9.

Авторитетният инсайдер @UniverseIce съобщава, че новият чип за Samsung Galaxy S10 ще се окаже очевидно остарял, тъй като той ще бъде произведен по 10 nm технология, докато новото поколение iPhone ще използва значително по-съвременен процесор. Това е при факта, че Apple ще представи и ще пусне в продажба своите фирмени телефони от топ-ниво почти шест месеца по-рано, отколкото южнокорейския бранд.

Единственият плюс на чипа Exynos 9820 в Samsung Galaxy S10 трябва да бъде вградения в него 5G модем, което му позволява свързването към мрежите от пето поколение.

Феновете на Samsung остава да вярват, че информацията за използването на 10 нм технологичен процес в чипа за Galaxy S10 е невярна, въпреки че е изключително малко вероятно. Като цяло, компанията Apple в това отношение има голям напредък, защото тя иска първа да оборудва своите iPhone с този процесор, произведен по 7 нм технология. Според слуховете, тактовата му честота ще надхвърли 3 Ghz, което преди няколко години изглеждаше невъзможно. Процесорът Qualcomm Snapdragon 855, който трябва да се появи в края на тази година, също ще бъде произведен по 7 нм технология.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари