fbpx
-5.3 C
София

Microsoft и Nokia дават съвместна пресконференция на 17 август

Най-четени

Мобилният гигант Nokia ще даде нещо като пресконференция на 17 август, в която ще участват и представители на Microsoft. Събитието ще се проведе в рамките на игралното изложение GamesCom, което ще се състои през този месец в Германия. На него освен новини ще има и доста хапване и пийване, информира TechSpot.

И двете компании са пратили покани до медиите, но не уточняват каква ще бъде темата, която ще се разисква. Не е трудно да се предположи, че пресконференцията ще бъде посветена на мобилните телефони, тъй като именно в тази област е партньорството между редмъндския гигант Microsoft и Nokia. По всяка вероятност на срещата няма да бъдат представени нови телефони на финландците с Windows Phone, а просто ще бъде съобщена допълнителна информация във връзка със сътрудничеството между двете компании.

Първият смартфон на Nokia с Windows Phone е известен с кодовото име Sea Ray и прилича много на базирания на Meego телефон N9, който вече излезе на пазара. Има вероятност на 17 август да бъдат разкрити допълнителни подробности именно за Sea Ray.

Nokia е в тежко положение. Телефоните на финландците не се продават добре, а наскоро компанията отстъпи първото си място в областта на смартфоните и остана трета след Apple и Samsung. Nokia все още е най-големият производител на обикновени мобилни телефони, но и тази преднина едва ли ще издържи дълго ако се запазят сегашните негативни тенденции. Потребителите и инвеститорите отчаяно искат да чуят някакви добри новини от Nokia и пресконференцията на GamesCom е подходящо място за подобно нещо.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини