Още една компания е готова да се включи в 5G надпреварата. Китайците от OnePlus най-сетне ще покажат своя нов хардуер, готов да работи със следващото поколение мобилни мрежи, след като месеци наред загатваха за телефона.

Анонсът ще стане на щанда на Qualcomm в рамките на Mobile World Congress 2019, който ще се проведе в Барселона между 25 и 28 февруари. Засега устройството се описва като „прототип“. То ще ни даде възможност да „се свързваме и общуваме“, използвайки следващото поколение безжична технология.

Освен това, демото на OnePlus ще спомене и възможностите за 5G гейминг. На практика, телефонът чисто и просто ще очертае онова, което компанията може да направи със своя първи 5G модел – без да е казано непременно, че тези идеи ще се реализират.

Фактът, че презентацията ще се случи на щанда на Qualcomm показва, че по всяка вероятност OnePlus ще ползва техен 5G модем. Това трябва да бъде новият Snapdragon X50, допълван от модулната антена QTM052 mmWave.

За 5G прототипа на OnePlus се заговори през октомври 2018 г., когато компанията разкри, че вече е провела успешен 5G тест в централата на Qualcomm в Сан Диего.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари