fbpx
14.8 C
София

Нова инициатива на Flickr ще ни позволи да печелим от снимките си

Най-четени

Мислите, че снимате добре и използвате Flickr? Защо не пробвате да спечелите пари от хобито си? Популярният сайт за споделяне на снимки късно вчера представи нова лицензна програма, от която могат да се възползват талантливите му потребители.

Евентуалното участие в програмата ще гарантира на фотографа, че изображенията му ще бъдат използвани в различни новинарски сайтове, включително такива собственост на Yahoo, както и в най-различни онлайн медии, сред които са големи имена като New York Times, Reuters, Gizmodo, Monocle, BBC и Getty Images. На най-талантливите фотографи дори могат да бъдат възлагани задачи срещу заплащане, но на този етап не знаем повече за тази опция.

Начините за участие в програмата са два: или кураторите на Flickr сами ще ви потърсят, изпращайки ви имейл във Flickr Mail или можете да се регистрирате за получаване на известия в тази страница. Доколкото разбираме, мястото, където изредените по-горе медии ще търсят изображенията ще се нарича Marketplace, но засега не съществува такава уеб страница.

Все още не е ясно и каква ще е лицензната такса, която всяка медия ще ни плаща, за да използва снимките ни. Възможно е всеки фотограф сам да определя колко струват изображенията му. Ще ви уведомим веднага щом разберем повече подробности.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини