6.9 C
София

Американската армия планира да създава боеприпаси с помощта на 3D-принтери

Най-четени

Американското правителство сериозно възнамерява в най-близко бъдеще да започне да използва 3D-принтери за военни цели. По-специално, плановете включват печатане на бойни глави за ракети. Тук трябва да се уточни, че за момента не става дума за ядрени, а само са конвенционални оръжия.

Идеята за използване на 3D-принтери за създаване на елементи от бойни ракети, бомби и артилерийски снаряди възникнала в Пентагона, след като NASA започнала да печата с тяхна помощ различни детайли, предназначени за използване в космически сонди.

По думите на Джеймс Дзунино, представител на Центъра за изследвания и разработка на оръжия към Министерството на отбраната на САЩ, използването на 3D-печат за създаване на оръжия ще позволи да бъде подобрена геометрията на снарядите, което от своя страна ще повиши точността на траекторията им при полет и поразяващата им способност.

Освен това се очаква 3D-печатът да спомогне за намаляване на разходите за производство на боеприпаси и да опрости технологично процеса по тяхното създаване. Според експерти, всичко това ще даде възможност да се появят още по-ефективни снаряди в сравнение със съществуващите в момента боеприпаси.

Трябва да се отбележи, че 3D-принтеритре се използват в Армията на Съединените щати вече от доста време, но досега с тях работеха основно военни инженери и медици, а сега за първи път 3D-принтерите ще бъдат използвани от военните за създаване на боеприпаси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини