Портативната камера Jump е предназначена за създаване на VR съдържание. В нея се използва специализиран софтуер, автоматично обединяващ изображението от 17-те отделни камери и вместо няколко дни, както бе досега, създаването на VR клипове отнема няколко часа.

VR камерата Jump е създадена от Google, но се сглобява от китайската компания Yi. Устройството тежи 3 килограма и струва $17 000, но Google счита, че си струва. Заедно с камерата се предоставя и необходимия софтуер за обединяването на изображенията от 17-те камери. Целият процеса е напълно автоматичен и новата камера за виртуална реалност може да се използва не само от професионалисти.

Порталът Fast Company добавя, че най-специален компонент в новата камера е оптичната леща, насочена нагоре. По този начин Jump показва не само панорамен вид, но и всичко, което се намира над нея. Системата съвсем гладко обединява всички изображения без видими граници между тях.

Jump може да заснема стереоскопично 8K видео при скорост 30 кадъра в секунда, а в 6К – при 60 кадъра в секунда. Операторът разполага с контрол върху всички параметри: ISO, баланс на бялото и други. Google подчерта, че VR камерата е идеално синхронизирана с платформата Google VR.

Според производителя, софтуерът може да обедини целия заснет материал в готов пълноценен VR филма за около 8 часа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари