Хората губят доверие в онлайн търговията

0
248

Хората все повече губят доверие в онлайн пазаруването и електронната търговия, като цяло. Това става ясно от изследване, чиито резултати бяха публикувани тази седмица. 49% от анкетираните споделят, че все повече са загрижени за запазването на конфиденциалността на своята информация, като липсата на доверие е един от основните фактори за това да странят от пазаруването онлайн. Проучването е дело на Ipsos и Центъра за управление на международните иновации (Centre for International Governance Innovation, CIGI) в сътрудничество с Конференцията за търговия и развитие към ООН (United Nations Conference on Trade and Development, UNCTAD) и Internet Society.

„В основата на Интернет лежи въпроса за доверието и когато то е нарушено, последиците за дигиталната икономика са почти необратими“, споделя в специално изявление за престата Фен Ослер Хампшон от CIGI.

От изследването става ясно, че 82% се притесняват за сигурността на информацията си, заради хакерски атаки и киберпрестъпници. 74% изразяват притесненията си от самите интернет компании и техните действия, а 65% заявяват, че се притесняват от възможни враждебни действия от страна на правителствата.

Докладът посочва, че различните региони са засегнати от проблемите не в еднаква степен, като развиващите се пазари са по-застрашени. Нагласите към модела на разплащане също се различава по региони. Докато повече от 86% от анкетираните от Индия, Китай и Индонезия предават, че възнамеряват да почнат да използват смартфоните си разплащане, едва 30% от запитаните в Германия, Франция и Япония ззаявяват, че мислят да направят това.

Анкетирани са били 24 225 интернет потребители в 24 държави по целия свят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари