Sony бе първата компания, създала мобилна камера с интегрирана памет. Това бе камерата Motion Eye в Xperia XZ Premium и XZ, а по-късно и в XZ1.

Сега се появи неофициална информация от Южна Корея, че Samsung Semiconductors разработва подобна камера, която трябва да е готова през месец ноември и ще бъде използвана в смартфоните от следващо поколение Galaxy S, тоест, в Galaxy S9.

Според тази информация, подходът на Samsung е по-различен. Корейците използват традиционен двуслоен чип, към който е прикачена DRAM памет. Специалистите считат, че това е направено за да се избегне нарушението на някои патенти.

Интегрираната в самия фотосензор памет дава възможност за изключително бързото записване на много кадри. Скоростта на записа на видео достига 1000 кадъра в секунда. Поточното прехвърляне на данните в основаната RAM би било твърде бавно и навремето Sony реши този проблем със създаването на чип на три нива – пиксели-управляваща логика-памет.

Samsung в момента работи върху собствена камера, която може да заснема видео със скорост 1000 кадъра в секунда и какво може да заснема подобна камера можем да видим на видеото по-долу.

Засега Samsung използва в своите телефони фотосензори на Samsung и Sony, но разполага със собствени фабрики за подобна техника и навярно ще започне да използва само собствени фотосензори.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари