Две нископрофилни графични карти GeForce GT 1030 на Gigabyte

1
384

В Мрежата се появяват все повече и повече снимки на видеоадаптерите GeForce GT 1030 в изпълнение на AIB-партньорите на Nvidia. Неотдавна бяха показани три нереферентни видеокарти от Micro-Star International, а сега порталът VideoCardz сподели снимки на видеоускорителите от Gigabyte Technology.

Спомнете си, че в основата на тези графични карти стои най-малкият представител на линията графични процесори Nvidia PascalGP108. Този GPU оперира общо с 384 CUDA-ядра, работещи на номиналната честота от 1252 и на 1506 Mhz в boost режим, 24 текстурни блока и осем растерни блока. Обемът на видеопаметта е два гигабайта, а пропускателната й способност, в резултат на използването на скромния 64-битов интерфейс, е около 56 Gb/s.

Видеокартата Gigabyte GeForce GT 1030 Low Profile, както подсказва името е получила нископрофилно изпълнение и е оборудвана с малък еднослотов охладител с алуминиев радиатор и 50-мм вентилатор. За извеждане на изображението са предвидени конекторите DL-DVI и HDMI.

Моделът Gigabyte GeForce GT 1030 Silent Low Profile, както и гореописания модел има нископрофилен дизайн, но за отвеждане на топлината от чипа Nvidia GP108 отговаря по-масивен алуминиев радиатор, чиято конструкция води до заемането на два разширителни слота. На гърба на картата са изведени видео-изходите DL-DVI и HDMI.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари