fbpx
-6.2 C
София

Дженсен Хуанг: до 2022 година ARM ще стане част от Nvidia

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на Nvidia Дженсен Хуанг направи изявление по отношение на сделката с ARM, срещу която се обявиха конкурентите на неговата компания и предизвика редица въпроси в регулаторните органи на различните държави.

През месец септември миналата година Nvidia обяви, че закупува британски разработчик на чипове ARM за 40 милиарда щатски долара в рамките на една от най-големите сделки в историята на полупроводниковата индустрия. Тогава Nvidia каза, че възнамерява да купи контролния пакет акции на ARM през следващите до 18 месеца. В ново изказване за медиите генералният директор на компанията уверено заяви, че сделката ще бъде приключена и затворена през 2022 година. Той специално подчерта колко важно е ARM да бъде запазена като отворена платформа и добави, че ще запази сегашният модел на лицензиране.

„Твърдо съм убеден, че регулаторните органи ще проявят мъдрост и ще я одобрят сделката. Тя ще осигури редица интересни иновации, ще създаде нови възможности за пазара и ще даде шанс на ARM да излезе на нови пазари, където не може да попадне самостоятелно.

Както и в много от нашите обявени партньорства от подобен вид, и това служи за една основна цел: въвеждането на технологиите за изкуствен интелект в ARM екосистемата, както и интегрирането на специализираната платформа за ускорени изчисление на Nvidia в екосистемата на ARM. Именно това можем да направим ние и групата IT компании, с които работим съвместно“ – Дженсен Хуанг.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини