Компанията Enermax разшири гамата си от готови процесорни системи за течно охлаждане с нов модел, носещ името LiqFusion 240. Отличителните особености на устройството са LED RGB осветлението на водния блок и вентилаторите, както и възможността за доливане на охлаждаща течност.

Както подсказва името, тази система е оборудвана с 240 мм радиатор и чифт 120-мм вентилатори. За разлика от повечето подобни устройства, керамичната помпа е отделно и се свързва с водния блок чрез маркучи. Самото устройство е с кръгла форма и с прозрачно прозорче в горната част на корпуса, през който може да се наблюдава потока на течността.

Радиаторът е изработен от алуминий и се характеризира с размери 272 x 120 x 27 мм (53 мм с монтираните вентилатори). Двата 120-мм вентилатора, на базата на лагерите Twister Bearing, се въртят със скорост от 500 – 2000 об/мин и осигуряват въздушен поток до 173 м3/час при максимално ниво на шума от 28 dB. Ресурсът на вентилаторите е 160 хиляди часа.

LED-осветлението може да бъде в синхрон с повечето съществуващи системи, като ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light, ASRock RGB LED. Също така, в комплекта е включен и специален контролер с 14 режима на подсветката.

Производителят гарантира ефективно охлаждане на процесорите с TDP до 300 Вата. Списъкът на поддържаните платформи е както следва: Intel LGA20xx, LGA1366, LGA115x, LGA775, AMD AM4, AM3(+), AM2(+), FM2(+) и FM1.

Системата с течно охлаждане Enermax LiqFusion 240 вече е достъпна за закупуване на цената от $120.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари