Пазарът на автомобилни чипове прогнозира ръст до 40 млрд. долара

0
195

Анализаторската компания Digitimes Research представи някои резултати от изследването на световния пазар на автомобилните полупроводници.

Според експертите, през 2017 г. продажбите на чипове за автомобилната електроника в световен мащаб ще достигнат 35,7 милиарда долара, срещу 32,2 млрд. долара година по-рано. През 2018-та се очаква ръст от 11% и обем на реализацията с повече от 40 милиарда долара.

Сред най-големите производители на чипове, използвани в превозните средства, специалистите назоваха компаниите NXP, Renesas, Infineon и STMicroelectronics. Общият им дял възлиза на 39%.

През 2017-2018 година, изброените чипмейкъри ще се фокусират върху развитието си в тези сегменти, като сензорите и полупроводниковите системи за комуникация с автомобилите, както и в решенията за захранване.

По-рано NXP и STMicroelectronics започнаха сътрудничество с цел изграждане на комуникационните технологии V2X (vehicle-to-everything) с помощта на специализирана мрежа с малък радиус на действие (Dedicated Short-Range Communications, DSRC).

В сегмента на сензорите, производителите обръщат внимание на радиолокационните датчици с честота 77 Ghz, стремейки се да разширят своите възможности при създаването на електронни асистенти за шофьорите (ADAS).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари