Корпорацията Micron Technology публикува статия, в която демонстрира овърклокърския потенциал на GDDR6 паметта. Тази памет ще се използва в следващото поколение видеокарти.

Масовото производство на тази нова графична памет вече е в пълен разгар, а първите графични карти с GDDR6 памет се очаква да бъдат hi-end решенията от фамилията GeForce GTX.

В своята статия специалистите на Micron съобщават главните особености на GDDR6 паметта, както и за еволюционните разлики от стандартите GDDR5 и GDDR5X. Но най-интересен е скоростният потенциал на новия вид памет.

Оказа се, че GDDR6 чиповете на Micron имат скорост за обмен на информацията 16,5 Gb/s на контакт. Но дори и при съвсем малко увеличение на напрежението във входно-изходните вериги, те могат да работят при скорост до 20 Gb/s. Сегашните GDDR5 и GDDR5X чипове осигуряват скорост за обмен на данните съответно около 8 и 10 Gb/s.

Тази висока скорост на клокнатите GDDR6 чипове може да ги направи конкуренти на многослойната HBM2 памет. Така например, видеокарта с 256-битова шина с новите памети, ще има пропускателна способност 64 GB/s, което съответства на Nvidia Titan V (653 GB/s), в която се използва HBM2 памет. А при 384-битова шина вече имаме около 960 GB/s, което е повече отколкото при Tesla V100 – най-мощната видеокарта с един чип към днешен ден.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари