Microsoft по погрешка е блокирал обновяванията за Windows 7 с процесори AMD Carrizo

7
121

От началото на месец април Microsoft престана да публикува обновявания за операционните системи Windows 7 и 8.1, работещи на компютри с процесори Intel Kaby Lake и AMD Ryzen.

Но заедно с тези процесор под забрана попаднаха и други чипове – операционните системи Windows 7 и 8.1 спряха да получават обновявания за компютри с процесори AMD Carrizo. Потребителите на тази комбинация операционна система и процесор виждат съобщение, че техният процесор не се поддържа за тези версии на операционната система. Съобщението започна да се появява след инсталирането на вторничните пачове за месец април.

Според политиката на Microsoft, ОС Windows 10 задължително трябва да работи с процесорите Intel Kaby Lake, AMD Bristol Ridge и Qualcomm 8996. Операционните системи Windows 7 и 8.1 няма да получават обновявания, ако работят на компютри с тези процесори, мениджъра по обновяванията генерира грешка с код 80240037, а потребителите виждат съобщение, че имат хардуер, който не се поддържа. И понеже процесорът не се поддържа от операционната система, тя няма да получава обновявания по безопасността.

Следващите пачове трябва да излязат на 9-ти май, вторник, и засега не се знае дали ситуацията ще бъде оправена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари