fbpx
0.2 C
София

Netgear издига домашните Wi-Fi мрежи на ново ниво на CES 2020

Най-четени

Netgear разкри най-новата си гама от домашни Wi-Fi марштруторизатори (рутери) на CES 2020 в Лас Вегас, а тези нови продукти, които биха могли да донесат значително подобрение в обхвата и скоростта на вашата домашна мрежа.

На първо място е новият 4G – LTE Orbi Tri-Band MESH Wi-Fi рутер. Както при предишните системи Orbi, на които сме големи почитатели, 4G LTE Orbi се предлага като основен рутер с отделни повторители на сигнала, което ви позволява да покриете целия си дом с една Wi-Fi мрежа.

Както подсказва името обаче, това, което отличава тази нова система Orbi е, че тя има интегриран клетъчен модем CAT18, което означава, че източникът на интернет връзка до нея може да идва през SIM карта и да имате достъп до мобилен интернет посредством четвъртото поколение LTE мобилни мрежи. Това е наистина интересно, предвид факта, че напоследък все повече се говори за изостяването на познатите на всички ни кабелни връзки за широколентов интернет достъп до дома и преминаването към мобилните мрежи на телекомите, макар и всички да спекулират, че такова нищо ще видим едва при масото навлизане на клетъчните мрежи от пето поколение (5G).

Идеята е, че 4G LTE Orbi системата може да се използва от хора в отдалечени райони, където традиционните широколентови кабелни връзки не са налични, както и в отдалечени провинции, при които често имат обхват на мобилните оператори и това е единственият начин тези хора да имат достъп до глобалната мрежа. У нас в България също има такива райони.

Според Дейвид Хенри, старши вицепрезидент на Connected Home Products: „До 22% от американските домове и още по-голям процент от хората по света нямат опция за надеждна интернет свързаност… Ние решаваме този проблем за клиентите, като доставяме бърза широколентова връзка за дома, където има покритие на клетъчните мрежи.“

Въпреки че с нетърпение чакаме да видим 5G поддръжка за още по-бързи скорости, предишните модели бяха едни от най-добрите Wi-Fi рутери на годината, така че имаме големи надежди за 4G LTE Orbi. Той ще влезе в продажба през април 2020 г. на цена от 329,99 паунда или около 430 щатски долара.

Netgear MESH WiFi получава Wi-Fi 6

Netgear MESH Wi-Fi системата също се възползва от надградени сега разполага с най-новото поколение Wi-Fi 6 свързаност за по-добра безжична работа. Използвайки рутера самостоятелно или с допълнителните повторители, Nightawk MESH WiFi 6 предлага безжична скорост до 1,8 Gbps за нарастващия брой Wi-Fi 6 устройства.

Netgear също обяви, че маршрутизаторът Nighthawk AX6 AX5400 и Mesh Extender AX1800 получават Wi-Fi 6 поддръжка.

Системата на Nighthawk Mesh WiFi 6 с един рутер и повторител ще бъде пусната в продажба през януари за £ 229,99 (около $ 300, AU 440 $), докато рутера Nighthawk AX6 AX5400 ще бъде продаван през първото тримесечие на 2020 за £ 239,99 (около $ 315, AU $ 460).

Междувременно разширителят на AX1800 ще стартира продажбите на дребно през първото тримесечие на 2020 г. за 129,99 паунда (около $ 170, AU $ 250).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини