fbpx
2.8 C
София

Samsung представи евтините флаш-дискове 750 EVO

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Цената на флаш-дисковете продължава да пада. Samsung също участва в тази тенденция и представи на пазара SSD фамилията 750 EVO. Новите флаш-дискове са интересни по няколко причини. Техните цени са малко по-ниски от стандартните цени в този сегмент: 120 GB модел струва $55, а 250 GB – $75, като се очаква с времето тези цени да спаднат.

 

На пазара вече се продават подобни SSD, ако се пресметне цената на 1 GB, но новите флаш-дискове на Samsung са бързи. Скоростта на четене е 540 MB/s, а на запис – 520 MB/s. Това е постигнато с технологията TurboWrite, която симулира работата ма скъпата SLC памет. В 750 EVO се използват по-евтините планарни NAND чипове памет, вместо използваните от Samsung през последните две години 3D NAND. Планарната памет няма много висока плътност на данните, но за бюджетни SSD е идеална. Тези чипове се износват малко по-бързо от чиповете памет, използвани в по-скъпите модели, но ще служат дълги години на повечето потребители, които не ги използват за професионални цели. В новите флаш-дискове Samsung е използвал двуядрения контролер MGX, а не собствените си триядрени контролери.

SSD фамилията 750 EVO ще замени предишните Samsung 840 EVO флаш-дискове от 2013 година, в които също се използват планарни чипове памет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини