Премини към съдържанието
  • публикации
    2
  • коментари
    10
  • прегледи
    2129

За този блог

Да направим каквото можем

Публикации в този блог

an4eban4e

Добрите хора лесно се обичат.

Магията е да обичаш лошите.

С един от тях — най-лошият от всички,

да споделиш пробитите си грошове.

Да ти почерни погледа и празника.

Да ти преседнат глътката и залъкът.

А в нощите, в които му е празно,

да те вини, че си му дала ябълка.

Да те обича, ала само тялото.

Да го откъсва хищно от душата ти.

И да те иска — прокълнато ялова —

да не родиш на някой друг децата му.

А ти сама да се затвориш в клетката.

Да му подхвърлиш ключа на победата.

И нежно да го милваш през решетките,

когато е дошъл да те погледа.

И да мълчиш. Дори да се запали,

дори да се взриви над тебе здрачът.

Додето не реши да те погали

най-лошият човек... и не заплаче.

Веднъж сълза проронил, е обречен

добър и свят, пред теб да коленичи.

Тогава можеш да си тръгваш вече.

Добрите хора лесно се обичат.

К.Кондова

an4eban4e

Стартира благотворителната фотосесия " Върни една усмивка ".

Първите градове в който ще се проведе са София и Плевен.Тези от вас които искат да върнем усмивките на Андриян Марков и Мирослав Иванов , могат да ни подкрепят като участват във фотосесията.Повече информация за двете деца може да видите в благотворителния сайт www.save-smile.org Но нека с няколко думи ви разкажа за тях : Андриян е на 4 г ,когато прохожда има нещастието да е ударен от ток.Бил е в кома ,сега има увреждания на опорно двигателния апарат и мозъка.Детето не говори ,не ходи.Необходими се средства за рехабилитацията му в " Карин дом" гр.Варна...Другото момче -Мирослав, е бил в будна кома няколко месеца,блъснала го е кола докато е карал колело.Майка му има инсулти ,за нея и за Мирослав се грижат само баба му и дядо му.Бащата на Мирослав ги е напуснал.И тук са нужни пари за рехабилитация.Мирослав претърпя пет операции.Днес разговарях с бабата на Мирослав.За съжаление момчето ще остане инвалид цял живот,той е 1-ва група инвалид с придружител.През месец май ще му правят шеста операция,този път на ръката.Близките на Андриян и Мирослав благодарят на всички които ще ги подкрепят.

.Място на фотосесията за София - 27 и 28 март , от 10 до 14 ч пред паметника на Съветският войн,малко по-нагоре срещу езерото с лилиите. За Плевен - 27 март от 15-18 ч ,в парк Кайлъка на моста. Цената за 10 кадъра е 20 лв.Приходите от фотосесията ще бъдат разпределени между двете деца.

Снимките ще бъдат направени от фотографа Цецо Цветанов за София и Александър Илиев за Плевен.Снимайте децата си, снимайте се и вие и нека върнем усмивките на децата, те го заслужават.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.