Премини към съдържанието
  • публикация
    1
  • коментари
    0
  • прегледи
    1844

За този блог

Публикации в този блог

man1k

Google навлезе смело в света на интернет телефонията и атакува директно компании като Skype, предлагайки на своите потребители възможност да провеждат телефонни обаждания през своята безплатна уеб-базирана имейл услуга, пише Би Би Си.

За съжаление на този етап единствено жителите на САЩ ще могат да се възползват от тази нова опция. Местните разговори, както и тези до Канада, ще бъдат безплатни до края на годината. В случай обаче, че някой иска да звънне до Великобритания, Франция, Китай и Германия, ще трябва да плаща по 2 цента на минута.

Най-хубавото в случая е, че потребителите не трябва да свалят каквото и да било. Те могат да се "обадят" директно през своя Gmail акаунт. Според Google приходите от международните разговори ще компенсират онези, които са безплатни на местно ниво.

Засега обаче Skype остава най-популярната услуга за интернет телефония – с над 560 млн. регистрирани потребители. Според данни от компанията 124 млн. от тях използват услугата поне веднъж месечно, докато 8,1 млн. – си плащат за допълнителни екстри.

Ако иска да бъде ефективен конкурент, Google ще трябва да побърза и да предложи мобилна версия на своята нова услуга, тъй като на този етап Skype притежава едно основно предимство - може да го ползвате за телефонни разговори дори и от своя смартфон, докато няма как да се обадите на свой приятел през Gmail, докато сърфирате в мрежата с вашия iPhone да речем.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.