Премини към съдържанието

X's Блог

  • публикации
    3
  • коментари
    9
  • прегледи
    3634

За този блог

депресия и ...

Публикации в този блог

 

Къде бях досега?

След няколко години латентна депресия и никой, с когото мога да обменя и половин дума за нея се обърнах към добрия стар интернет. Не си спомням точно вече, но първоначално се натъкнах на най-обща информация по темата, като например тази статия в Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_Methods . Въпреки че описва различни видове самоубийство не е много детайлна и не съдържа инструкции като за малоумни. (освен, например, премазването от влак, което се състои от седене/скачане./лежене пред влака непосредствено преди да те блъсне ) След малко по-усърдно търсене, обаче, открих A.S.H. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Alt.suicide.holiday ) Това е нюз-група (нещо като форум), но е изцяло немодериран, тоест всеки може да да пише всичко свободно, без цензура. Там намерих много открита дискусия на теми като депресия, психични заболявания и размисли и методи за самоубийство. Линкове към няколко книги по темата и директни инструкции как да се извърши успешно самоубийство по колкото начина можеш да се сетиш. Към края на миналата години британските таблойди разтръбиха групата, като го свързаха с двойно самоубийство в кола с отровен газ, "рецептата", за която научили от японец, който поства в A.S.H. Ето линк към една от първите статии: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1313702/Suicide-pact-couple-dead-car-Danger-Toxic-chemicals-warning.html В резултат на това, групата и до момента е залята от спам и е практически неизползваема. Което ,сякаш, остави дупка в част от мен. Преди по-малко от ден, голяма статия за поредното самоубийство в България ми даде импулса да започна блог на български по темата, както и за личните ми преживявания. Не знам колко време блогът ще бъде активен, нито съм сигурен какво ще пиша в него. Но мислите със себе си, докато съчинявам текста ми действат успокояващо... Коментарите и мислите ви са най-доброжелани! В миналия си пост написах кратки инструкции как да оставите коментар анонимно - http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=1253&showentry=8543 * допълнително инфо: линковете са на английски, ако не се справяте много добре с него може да изпозвате преводач: http://translate.google.com/

4ovekX

4ovekX

 

Как да поствате коментари анонимно с Tor

Tor е малка (15,7 MB) и безплатна програма за сърфиране на нета анонимно. В нашия случай - постване на коментари. Ще ви обясня супер просто! 1. Отидете на сайта (съдържа всичко необходимо) В браузера отидете на http://www.torproject.org/download/download.html.en 2. Свалете програмата Първият линк за сваляне на .exe-то ще бъде: "Tor Browser Bundle version 1.3.17, Download (sig)" Натиснете "Download" 3. Изберете къде да я инсталирате След като файлът се свали успешно, изберете мястото, където инсталера ше постави папката с нужните ви файлове. 4. Отворете папката "Tor Browser" и кликнете "Start Tor Browser" 5. Изчакайте малко и ще се появи "Mozilla Firefox" - с този браузър, където и сърфирате ще бъде с чужд IP (тоест, не вашия). По този начин сте анонимни. 6. Може да коментирате анонимно, като гост. Допълнителна информация: * забележете, че сърфирането с Tor е много бавно, но колкото повече седи отворена програмата, толкова по стабилна ще бъда скоростта (обикновено) * може да сложите папката на флашка, и по този начин Tor няма да бъде на компютъра ви. По този начин ще можете да използвате програмата, без случайно някой да има достъп до нея. Въпреки че Tor не оставя следи, този някой може да разглежда "Bookmarks"(любими линкове),примерно.

4ovekX

4ovekX

 

Депресия и самоубийство

Здравейте! От 6 години започнах да изпадам в депресия. Нещата, мисля, че се влошават вместо да се оправят. В последо време започвам да страдам и физически, а не само психически. От 2-3 години мисля за самоубийсво. Като с всеки изминат ден това изглежда като най-логичния завършек на нещата. Не съм споделяла за депресията си с никого. (камоли мислите за самоубийство) Заради страхът от последствията и срамът, който чувствам, защото темата е зарината в табу. Реших да отворя блог, защото подобен досега не бях виждал. Аз съм "Хикс". Пол, възраст и местоживеене ще запазя за себе си, защото не мисля, че са важни и защото могат да се използват за идентификация. *** За хората, който искат да коментират и да разкажат за собствената си депресия и мисли/размисли за самоубийсво, но се страхуват, че ще бъдат проследени чрез IP - ще публикувам статия как да се използва софтуер, чрез който IP-то ще бъде скрито и ще можете да коментирате анонимно. *** До администраторите, моля позволете да поствам, чрез Tor, това е единственият начин, по който ще се чувствам спокойна да пиша на тази толкова социално-ненавиждана тема. Благодаря за разбирането! За сега - толкова. Не искам да ви отегчавам с прекалено дълък първи пост. В следващия ми пост ще публикувам инструкциите за анонимен коментар с Tor. До след малко.

4ovekX

4ovekX

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.