Премини към съдържанието
  • публикации
    2
  • коментари
    0
  • прегледи
    5105

За този блог

Доставка и монтаж на масивни и ламинирани паркети

Публикации в този блог

 

Редене на паркет

Редене на паркет Реденето на паркет е операция, която изисква голямо внимание, като при оглед от специалист се взимат доста фактори под внимание, като: Вида и размера на паркета
Големината на помещението
Откъде идва светлината и положението на входната врата към самото помещение
Задължително се измерва влагата на замаската
Паркетът може да се реди по различни начини в зависимост от неговата големина и от големината на помещението. Като за качественото полагане на паркет и постигане на максимални резултати, подът трябва да е максимално гладък. Нашите цени за редене на паркет можете да видите тук. Реденето може да се извърши по няколко начина: Свободно редене на паркет – когато паркетът се нарежда свободен върху пода.
Поставяне на ламиниран паркет: Редене с лепене (нут и федер) – когато паркетът се реди и се лепи между самите паркетини.
Редене с лепене (за пода) – когато паркетът се лепи за самия под.
Редене с лепене на стар паркет: Редене с коване. При това редене се монтира скара, върху която се кове паркета.
Редене с коване и лепене. При това редене се повтарят операцийте от т. 4 като се полага и лепило.
Редене на скара и поставяне на OSB.

petarparket

petarparket

 

Циклене и лакиране на паркети . Начин на изпълнение

<a href="http://petarparket.blogspot.com/2012/03/blog-post.html">Циклене и шлайфане на паркет. Начин на изпълнение. Цикленето и шлайфането на паркет (дюшеме) е услуга която довежда необработения паркет (дюшеме) до състояние на гладка повърхност готова за полагане на лакове, масла и други покрития, които осигуряват трайна защита на вашия паркет. Ние предлагаме два начина на извършване на тази услуга: Стандартно циклене и шлайфане, което се извършва с обикновена барабанна машина. Редуват се три номера шкурки с различна едрина, при необработван или лакиран, но захабен паркет, или пет номера шкурки за боядисан, безиросан или покрит с маслени лакове паркет. Нашите цени за циклене можете да видите тук.
шкурка N 36 почиства петната и драскотините в груба фаза, а също така изравнява паркетините една спрямо друга.

шкурка N 60 финосва следите от предишната шкурка, като допринася и за доизчистване на самият паркет.

шкурка N 120 шлайфа паркета и го привежда в повърхност готова за лакиране.

При боя, безир и маслени лакове се започва от шкурка N16 и втора шкурка N 24 за сваляне на боята, след тях редът е същият, като при необработения паркет.
На снимките сме показали циклене и лакиране с барабанна машина. Луксозно циклене и шлайфане. То се извършва с барабанна машина, която работи с шкурки N 36, N 60. След нея работи машина тип Трио, която е машина с три малки диска, която започва да работи пак от N 36, минава с N 60 и завършва с N 100, 120. След нейното минаване повърхноста трябва да е перфектно равна без никакви черти, драскотини и вълнички.
http://petarparket.blogspot.com/http://petarparket.blogspot.com/

petarparket

petarparket

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.