Премини към съдържанието
  • публикация
    1
  • коментари
    6
  • прегледи
    1851

За този блог

Тук някъде се крият хобити, орки, елфи, джуджета, дракони и какви ли не други създания. Просто чакат да бъдат открити. Факт е обаче, че ако никой не ги търси, няма как да бъдат намерени. А ти искаш ли да ги намериш?

Публикации в този блог

 

Мога ли да бъда Питър Пан?

Какво би било да живееш като Питър Пан? Случвало ли ви се е някога да се събуждате, ставате от леглото и поглеждайки в огледалото да се питате "Какво правя с живота си?" Искало ли ви се е някога и вие да изживеете приключение, като на Питър Пан? Навярно ще го намерите за наивно и лекомислено, но защо отхвърляме варианта за един по-забавен живот, изпълнен с приключения? Всеки би могъл да се превърне в Гринч по Коледа. Всеки владее това остро качество да се чумери и недоволства. Всеки може да задмине свой приятел или познат, без дори да го поздрави. На всички ни е ясно. Но кой би се втурнал в приключение? Да, навярно животът е прекалено забързан и едва ли ни остава много време за приключения, но замислете се. Появяваме се на този всят. През целия си живот се стремим да учим, за да получим едно по-добро бъдеще. Бъдеще, в което ще имаме прилична работа, която ще задоволява нуждите на нашето семейство. Семейство, което ще живее на същия този принцип. И какво става след като изпълним тази мисия? Напускаме земята като души без следи. Не мислите ли, че затова са ни дарени тези тела? Тялото не е, за да показва присъствие, а за да върши това, по което душата жадува. Да не би да живеем, за да работим цял живот, да оставим наследство на децата си, след което просто така да си отидем? Бих казала, че това е един доста безцелно пропилян живот.А животът, това си е едно цяло приключение, което не бива да пренебрегваме току така. Може би не сме способни да останем вечно млади, но дълбоко в себе си всички жадуваме за това дълго пътешествие, изпълнено с приключения. Спомнете си какви са били мечтите ви, когато все още не сте мислили за отговорността, работата, семейството... За какво сте мечтали тогава? Ако сега, тогавашното ви аз може да надзърне във вашия живот, би ли се гордяло? Има ли напразни мечти, които така и не сте изпълнили. Пренебрегвате ли детето в себе си? Истината е, че никой не е искал да води такъв живот, когато е бил дете. Всички сме си мечтали да летим, да бъдем супергерои или просто да порастнем. За жалост понякога да порастнеш е най-болезнената мечта, която би могла да се сбъдне. И често оставаме разочаровани именно от нея. Не живея в приказка. Така и не съм срещнала принца на моите мечти, нито Питър Пан, който да полети заедно с мен. Но за мен е рано още. И все пак няма значение, защото рано или късно, всеки заслужава да изживее своята приказка. Ако някой ви предложи пътешествие до Невърленд, бихте ли приели? Струва ли си да водим един живот, след който единственият резултат е нашата смърт?

Билбо The Hobbit

Билбо The Hobbit

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.