Премини към съдържанието
 • публикации
  31
 • коментари
  28
 • прегледи
  5003

За този блог

Публикации в този блог

СТАМАТ

Измамата на Илон Мъск

 

Авторът, дори не би трябвало да се учудва на безкритичността на „цивилизованите“, изпаднали в транс пред „всесилието“ на масмултимедиите, но фактът, че преди ден-два изключително много люде, смятащи себе си за „образовани“, започнаха да аплодират поредната нескопосно съшитата с ярки конци измама на милиардера Илон Мъск, така го потресе, че той е длъжен начаса да я разобличи!

 

Тук, без да се впускаме в многословност, накратко и в целта, веднага ще представим доказателствата за измамата. Програмата Space X на милиардера Илон Мъск, слуга на Крипторкацията, се явява твърде несполучлива алтернатива и уж конкуренция на НАСА, постоянно обвинявана през последните 30 години, посредством представянето на хиляди доказателства от независими смели изследователи, дръзнали да се опълчат срещу лъжите на Илюминатите, че е фалшифицирала целия видео и снимков материал от така наречения „Космос“.

 

Нека оставим настрана цялата Хелиоцентрична измишльотина за въртящата се и стрелкаща се с над 3 милиона километра в час в пет различни направления в Космоса планета Земя, която авторът развенча в Книга Първа: Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ, и да покажем фактите за последната измама.

 

Ако Читателят благоволи да отвори Ю Тюб и да изгледа стотиците качени видео материали от изстрелването във Вторник на Space X, уж носеща на борда си електромобил, и, ако гледа наистина много внимателно, със сигурност ще види и кадрите по-долу. Показаните тук кадри са от видеото: SpaceX Launching Tesla Roadster Into Space Footage (Спейс Екс изстрелва Тесла Роудстър в Космоса – видео), но, както казахме, те могат да бъдат видяни и на още стотици видео материали.

 

 EJvKIX0eYmtiAPiONtawdjZjHwLwPI1MtEA6qcCx

 

Като че ли до 9-тата минута и 5-тата секунда от видеото всичко върви достатъчно добре, като изключим че, както и при всяко друго изстрелване на ракета в Космоса, траекторията й описва парабола, което единствено и само означава, че ракетата ще достигне морските глъбини, но не и „Космоса“, което е ясно обяснено в Книга Първа.

 

P467SUXMQtvRey-YFgJ7byvv7anLfuMDYyA5pzRM

 

Но в минута 9:05 се случва нещо много интересно – програмата за компютърна анимация и CGI изведнъж се срива и Зрителят, който поистина използва очите си, вижда, че това не е действителен видео материал в реално време на живо, както твърдят масмултимедиите и милиардера Илон Мъск, от камери, намиращи се на борда на летяща в Космоса ракета, а всъщност е видео-монтаж, представящ автомобил, качен на стенд пред фонов екран и заобиколен от камери! С други думи, този видео материал, представящ уж истински случващ се в момента полет на електромобил в Космоса, не е нищо повече от манипулативна фалшификация, създадена с програмите за CGI и по технологията на Виртуалната реалност, която авторът ще разгледа подробно в следващото сиТринадесето изследване: Виртуалната реалност и Международната Космическа Станция, осъзнати извън Матрицата на Цивилизованото Робство.

 

VODCZOLzoQFaYRi3cffd9-8R-2mpPJWJFxlf3feh

 

 

Истинската обстановка, в която е заснето видеото, около уж изстреляния в Космоса от Илон Мъск електромобил, е видна само за две секунди, но това време е напълно достатъчно, за да разобличи лъжата и да разбие измамата в ума на Осъзнаващия се Човек, тръгнал по пътя на Освобождението!

 

 g4GpFB4WP4jiLiQAdrtuUCAGgAAOU-VkCcXEF0L5

 

Минута 9:06 от фалшифицираното „Космическо видео“:

 

Lm1iGPIsDyOE04-7wxTm3y35hUfLHUiGDIdm6UJi

 

 

След минута 9:08 програмата „се дебъгва“ и всичко тръгва по старо му: лъжа след лъжа и след лъжата, пак лъжа – иначе казано: Хелиоцентризъм-Атеизъм-Дарвинизъм-Материализъм!

 

 

Но, Вий, Следовници на Истината и Търсачи на Трансцендента, не унивайте без време, а дерзайте: изследвайте, проучвайте и разпространявайте всред заспалите и сънуващите Истината за Плоската Земя, щото няма по-Велико дело днес от това Трансцендентално призвание!

 

 KjcowHtTMDLoKIO0St0em1Um486zx70vdwHyOta-

 

In Veritate Victoria (В Истината е Победата!)

 

СТАМАТ

МИР и ЛЮБОВ!

8-ми Февруари 2018 година

СТАМАТ

Музиката на Освобождението

 

 

СВАЛИ НА PDF от DROPBOX!

СВАЛИ НА PDF от MEDIAFIRE!

 

 

 

„Ако един Човек каже една лъжа и успее дълго време да я поддържа, с времето сам започва да вярва в нея.“

 

Азис Несин

 

***

 

„Всяко редактиране е лъжа.“

 

Жан-Люк Годар

***

 

 

Всички промени в Обществените нагласи, настроения и Мироглед досега в Човешката история са били както индуцирани, насаждани и подклаждани, така и по-късно задължително въвеждани в структурата на Културната, Религиозна, Политическа и Образователна система изключително само от страна на войнстващата Илюминатска върхушка, посредством методологията, способите и инструментариума на психологическото въздействие, умствения контрол, психическото и социумното програмиране и идеологическата дезинформация, пропаганда и индоктринация, разработвани, владяни и внедрявани еднолично от самата нея. Никога досега в Човешката история, нито едно събитие променило Светогледа, Народопсихологията и съдбините на Народите и Обществата не е произлязло или осъществено от Независима група Човеци, нямаща връзка с властващите от хилядолетия династии, тъй като както финансовите инструменти, така и методите за управление на Човешкия ум, средствата за отнемането на само привидната „свобода“ и подчиняването на Човешкото тяло винаги са били в ръцете на Световния управляващ Елит, който по никакъв начин не би допуснал поробените Народи да започнат да се Пробуждат, вслушвайки се и следвайки вече Освободили се от измамната парадигма Личности.

 

Тъкмо напротив! Навсякъде по Света, всички така наречени освободителни или народоосвободителни движения и „революции“ винаги са били инспирирани, финансирани и привеждани в действие по предварително начертан план в най-удобното време, за да се осъществи синхрона и скритото постъпателно придвижване на „Великото дело през вековете” замислено от хилядолетия и натрапено на всички ни от Криптокрацията. Авторът подробно е разгледал методологията в изследването си „Действителният Свят, в който живеем, и Истинският Аз“.

 

Трябва да ни стане кристално ясен, обаче, и един друг факт – това, което се отнася за политическите манипулации, провеждани от Илюминатите е в пълна сила и на Културно, научно и интелектуално ниво. Тоест, нито едно от съществуващите днес поддържани от властващата парадигма и разпространявани от Образователната система и масмултимедиите Културно-интелектуални движения, нито една научна „революция“ и нито едно течение в Изкуството не е възникнало самостоятелно от само себе си, а е било подготвяно дълго време, насаждано, внимателно отглеждано и разпространявано, за да извърши своята работа и изпълни своята функция в строго определената йерархическа структура на планомерно придвижваното към крайната му цел „Велико дело през вековете“.

 

Авторът твърдо се е убедил в продължение на четвърт век, че обикновеният ежедневно работещ по девет или дванадесет часа Човек много трудно може да възприеме и разбере как действително е устроен Светът, понеже още в невинните си детски години е бил индоктриниран във фалшивата парадигма на Илюминатския Елит, разпространявана от Световното Масонство, като наред с това е програмиран никога да не й се противопоставя и дори да не се съмнява в непогрешимостта й. Имплантирането още в младенческа възраст на напълно недоказуемите, невъзможни, неправдоподобни и недействителни, но лъжовни идеи за Големия взрив и Еволюционизма с неотменните им качества: бездуховност, непредсказуемост, случайност, безредие и хаос, наред с укриването от Човеците на действащите Истински Закони на Творецът-Творение, управляващи непосредствената ни Вселена, спускат непрогледна тъма върху Човешкия ум.

 

Измамните и неистински качества, които Атеистите-Материалисти дават на Вселената биват пренесени от Образователната система и Масонските масмултимедии, по аналогия, и върху възникването, устройството и развитието на Цивилизацията, като те твърдят напълно безпочвено, че тя е възникнала без определена от никого цел, че не се развива планомерно, а хаотично, и че не съществува никаква определена заинтересована група Човеци, която да я управлява. Това наивно, глупаво и невежо твърдение, обаче, е в пълен разрез с установената йерархия и строго определен институциален ред на държавното устройство навсякъде по Света. Следователно, по този начин, от една страна, всички сме обучавани да разберем и осъзнаем управленската йерархия, като се подчиняваме на Държавните институции и съблюдаваме установения законов ред под заплахата от съдебно преследване, но от друга страна, Образователната система и Масонските масмултимедии непрекъснато и целенасочено провеждат прикриващи мероприятия, посредством методите на осмиването и подигравката срещу онези, които разпространяват знанието за Световния Заговор, и заставят Човешкият ум да повярва в лъжата, че събитията в Света са хаотични, не се контролират от никого, съдбините на Цивилизацията не се развиват планомерно и не се определят от хилядолетните властващи династии, наречени Криптокрация – собственик на Държавите-корпорации.

 

Този ярък когнитивен дисонанс хвърля дебела неразкъсваема пелена върху здравия разсъдък и изгражда яка непробиваема стена от неразбиране и незаинтересованост пред логическото мислене на отделната личност като я прави неспособна да провиди Истината за Света със своя разум! Авторът, въпреки че в книгата си „Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ“ се е спрял подробно върху съществуването и плановете на Илюминатската върхушка, би дал следния разбираем от всекиго пример, за да доразясни фактическото положение на възникналата историческа необходимост от възникването й.

 

Ето, пример от живота. Така както на всеки кораб трябва да има капитан, както във всяко предприятие трябва да има директор, във всеки град трябва да има кмет и във всяко царство трябва да има господар, така, по същата причина, в тази Цивилизация преди хилядолетия е създаден йерархичен управителен орган от главите на властващите и до днес Световни царски династии, станал по-късно известен катоОрдена на Илюминатите, или Криптокрацията. Ние, всички, в ежедневния си живот винаги се сприятеляваме и дружим със сродни нам Човеци – сродни по интереси, по мислене, по натюрел и най-вече по заможност! Абсолютно житейско правило навсякъде по Света е, че бедните дружат с бедни, средно заможните – със средно заможни, богатите – с богати, много богатите – с много богати.

 

Но с кого се сдружават супер свръх-богатите от векове и хилядолетия владетелски династии? Естествено, с другите супер свръх-богати от векове и хилядолетия владетелски династии, като по този начин са основали общо предприятие за себеобогатяване, ограбвайки безогледно всички намиращите се по-ниско от тях в йерархията! Този закон е неотменим и никой не може да го отрече! Никой, никъде по Света не е виждал Принцът и просякът да другаруват и да споделят трапеза – това го има само в детските приказки, които Масони-писатели [1] са написали, за да баламосват децата ни! През всичките векове, навсякъде по Света Принцът винаги е унижавал, ограбвал, измъчвал, поробвал, пращал на войни и убивал по заповед обикновения Човек и никога не е имало никаква свързаност между нас и хилядолетните владетелски династии. Тъкмо напротив, свръх-богатият Илюминатски Елит винаги и всякога е смятал обикновените Човеци за Гоим (Гой – ед. ч.), което на иврит означава „скотове“, „говеда“, тъй като, от тяхна гледна точка, всеки Човек, който не знае Истината за Плоската Земя и е невежа по отношение на Духовната и Трансценденталната свързаност на всичко съществуващо – живо и неживо, с Творецът-Творение е по-долен от безмълвните скотове, не заслужава никакво уважение и дори не заслужава да живее, защото е безполезен, или както Хенри Кисинджър нарича обикновените Човеци „useless eaters“, тоест „безполезни ядачи“!!!

 

Сега вече можем да разберем и оценим „по достойнство“ задачата на Образователна система! Първостепенна, най-съществена и дори единствена цел на Институцията на училищата и университетите е да обучават, индоктринират, програмират и дори хипнотизират децата в налудната, глупава, лъжовна, бездуховна, безсмислена, алогична, но Сатанинска и измамна парадигма, изфабрикувана от Масонския слугинаж за дългосрочните цели на Илюминатската върхушка. Атеистично-материалистическата идеология е нарочно създадена, за да хване в капана на лъжата и измамата възможно най-голяма част от нищо неподозиращото Човечество. Втората задача на Образователната система е, посредством осмиване, заклеймяване, отстраняване, остракиране и наказания, в никакъв случай да не позволи свободомислието и критичното отношение към насажданите от нея идеи и теории, да поистина, само фиктивни идеи и недоказани теории, а не факти и Истини, за да забрани и изтръгне из корен веднъж завинаги Истинното Духовно и Трансцендентално Знание, което би довело търсещият ум до Пробуждане и Освобождение! Ето, това е същинската цел и непосредствената задача на Образователната система – да ни остави невежи Гоим и бездуховно голи и безпомощни „безполезни ядачи“ в ръцете на Властващите династии, за да не можем никога да се Освободим!

 

Да! Такава беше безотрадната съдба на Човечеството само допреди няколко години – петнадесетина. Но на 11-ти Септември 2001 година се случи нещо немислимо допреди това! Считаната за „най-проспериращата“, „най-демократичната“ и „най-свободната“ нация на Света бе нападната в сърцето на своята столнина от СОБСТВЕНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО! Последвалото извънредно мерзко, нечовешко, но Сатанинско нападение и завладяване на една от най-бедните Държави в Света – Афганистан, за да се осъществят петролните посегателства на Световната петролна клика и следващата война и завладяване на Ирак, посяха семената на бъдещото отрезвяване на Западните „демокрации“ по отношение на характера на Правителствата им. Това отрезвяване в следващите години прерастна в небивало дотогава брожение и Пробуждане на десетки милиони приспани от дълбокия летаргичен сън, индуциран от Образователната система и Масонските масмултимедии. И, ето, по този начин започна първото в Човешката история и единствено по своя характер съвсем самостоятелно възникнало движение за Пробуждане, Осъзнаване и отхвърляне на Илюминатската робия и за изследване на Истината за Плоската Земя.

 

Следващият етап от Пробуждането настъпи в средата на 2012 година – една наистина магично-трансцендентална година, когато носещите осъзнаване и мъдрост енергии на Творецът-Творение преминаха през Небесната Твърд и докоснаха Сърцата на подготвените за тях Човешки същества. 2012 и последвалите я две-три години се оказаха съдбовни за цялото Човечество! Човеците, които избраха Освобождението тръгнаха по нов път, изцяло загърбвайки лъжата и измамата, наложени от господарската клика на Илюминатите. Но онези, които нямаха достатъчно Любов, Светлина и Мъдрост в Душите си, се затвориха завинаги за тях, ставайки най-яростните поддръжници и пропагандатори на Новия Световен Ред и хулители срещу Истината за Плоската Земя и Трансценденталната същност на Творецът-Творение.

 

Това разделение днес е НЕОПРОВЕРЖИМА РЕАЛНОСТ, но удовлетворението в Сърцата на Следовниците на Истината и Търсачите на Трансцендента идва от това, че все повече Човеци отварят Сърцата си за Плоската Земя – СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДНЕВНО!!! СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЧОВЕЦИ са следовници на Истината и съвсем скоро ще станат МИЛИАРДИ!!!

 

В интернет пространството има стотици хиляди сайтове, а в Ю Тюб има хиляди канали и милиони качени видео-материали! Естествено, малка част от тях са на Истинните следовници на Истината, тъй като активните мероприятия за дезинформация, провеждани от Световните разузнавателни агенции са наместили много предвидливо на удобни места своите агент-провокатори, или както сега се казват „троли“, още много преди съдбовната 2012 година, понеже от столетия тази година е известна като начало на времената, носещи Освобождение на Човечеството! И в никакъв случай не трябва да забравяме мълчаливото мнозинство – Човеците, които дълбоко в Душите си са напълно убедени, че живеем върху плоска и неподвижна Земя, покрита от Небесния Свод, но поради страх от присмеха на околните или за да не навредят на близки и любими не го заявяват гласно – тези Човеци са СТОТИЦИ МИЛИОНИ!!!

 

Голяма част от сайтовете и Ю Тюб каналите, ангажирали се с Просветителска дейност относно Плоската Земя, излъчват твърде много негативизъм и ниски вибрации, което е вредно за израстването на комплекса Дух-Душа, и, уви, не носят никаква полза за Пробуждането и Освобождението на обикновения Човек. В този смисъл, авторът би препоръчал да не се посещават такива сайтове или канали, тъй като Пътят към Дома на Отца може да се следва само с лекото Сърце на щастието, единението, Любовта и съпричастността.

 

Неоценима полза, обаче, за Просвещаването на Човечеството носят хората на изкуството, които чрез творбите си най-бързо и умело докосват Сърцата ни. Организирането на конференции и лагери се оказва брилиантна идея. Авторът писа вече за организираните конференции в Холандия в средата на Септември.

 

През тази Събота и Неделя, на 4-ти и 5-ти Ноември, на ул. „Уелтън“ №2209 в Денвър, щат Колорадо се организира „Лагер на Музиката и Изкуствата на Плоската Земя“:

 

ул. „Уелтън“ №2209 в Денвър, щат Колорадо се организира „Лагер на Музиката и Изкуствата на Плоската Земя“.jpg

 

Чували сме максимата „Изкуството ще спаси Света“ и всички знаем, че най-въздействащото изкуство е музиката. Авторът, обаче, беше смаян от таланта на един млад изпълнител, чийто псевдоним е Conspiracy Music Guru – Музикалният гуру на Заговора.

 

Conspiracy Music Guru.jpg

 

Името му е Алекс и е Англичанин. Свири на китари, цигулка, клавир и изпълнява всички вокали, като много автентично имитира Американски акцент от Южните щати. В композициите си използва дръм-машина и семпли, но на останалите инструменти свири сам. Текстовете на песните му са запомнящи се, свежи и носят много радост – прекият път към Сърцата на тези, които сега откриват Истината за Плоската Земя. Поразително е, че, както споделя в интервюто си за GLOBEBUSTERS, той сам е режисирал и заснел тези клипове с почти нулев бюджет, използвайки само Айфон 6, безплатна версия на програмата iMovie, зелен екран и зелена пейка, на която да лежи. Непредубеденият Човек, гледайки тези клипове направени почти без пари, трябва добре да се замисли за милионите долари вземани от Масонските продуцентски компании за направата на клип на някоя „звезда“ и най-вече трезво да осмисли какви клипове прави НАСА с бюджета си от ПЕТДЕСЕТ И ТРИ МИЛИОНА ДОЛАРА ДНЕВНО или 19,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА 2017 година!!!

***

01.Flat Earth Man.mkv_.jpg

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WAh15yulHeY&t=261s

 

 

Музикалният гуру на Заговора

 

„Човекът на Плоската Земя“

 

Публикувано на

4-ти Септември 2017 година

 

 

Е, срещнах оня ден един Човек и мислеше Земята той за плоска.

Рекох му, Човече, май си луд, къде ти е станиолената шапка?

Но говореше с твърда убеденост той и вярваше в своите слова,

че нещо вътре в мен разбра, че това не може да е шега.

Но защо би вярвал той в това и защо да вярва в тез неща,

щом знаят всички за топката въртяща, наречена Земя.

 

Доста луд си, щом Земята ти за плоска смяташ,

защото фактът прост, че кълбо е всички знаят.

И тъй, запитах: „За снимките какво ще кажеш,

които НАСА, знаеш, че от космоса правят?“

Усмихна се той многозначително и рече:

„Това са фалшифицирани неща, Човече!“

„Филмите, които гледал съм с очите свои?“

„За тях какво да ти кажа, той ми отговори,

не си чувал, май, за програмите за Си Джи Ай?“

(CGI – компютърно генерирани изображения – Бел. прев.)

 

О, в НАСА измислят всичко, което някога си гледал ти –

и полетите до Луната, дето никога не са били.

Приятелю, наистина, лъжлива измет те са, разбери,

време намери, проучи, Истината ще те Освободи!

 

Бях скептичен малко, но ум отворен имам аз,

каквото той ми каза бе доста интересно.

 

Та малко време аз намерих,

трева в лулата си натъпках –

видео-клипове загледах,

защото, ако НАСА лъжат,

и моите деца те лъжат.

 

Ядосах се, докато гледах, за измамата разбрах

и за Земята кълбовидна аз заблудата разкрих.

Бре, мамка му, ако е верно, че не сме върху кълбо?!

Все повече научавах и все повече копнеех –

всичко започнах да проучвам.

Нагоре преобърнах всяка ценна информация,

която можех да докопам.

И започнах истината за войната да отключвам,

срещу разума ми водена.

 

Имах хиляди въпроси – просто не можех да го разбера.

Пак трябваше да срещна този – Човекът на Плоската Земя.

 

О, в НАСА измислят всичко, което някога си гледал ти –

и полетите до Луната, дето никога не са били.

Приятелю, наистина, лъжлива измет те са, разбери,

време намери, проучи, Истината ще те Освободи!

 

Звъннах му една вечер, да се видим той се съгласи.

Гостоприемен бе, покани ме да седна, рече ми:

„Виждам, проучвал си, приятелю непредубедени.

Знам, въпроси имаш, до които накрая ще стигнем,

но, първо, разгледай какво има на моите стени.

 

На Земното кълбо въртящо се картини –

всяка от тях рисувал съм аз, не знаеш ли?

Виж сега, преди компютрите, навремето,

художник много търсен бях рисуващ всичко,

но Земята главно бе болното ми място.

 

Пейзажите бяха ми любими – ужасно бях добър в това,

та много Човеци все ми казваха: „Досущ като снимки са!“

Тогава, един ден наистина много важен пич ми звънна.

Попита ме, дали работа искам – падали много пари.

„Работата к’ва е?“ – попитах и зачаках да отговори.

„Кълбета за НАСА ще рисуваш.“ – после веднага затвори.

 

Положих клетва тайната да пазя, на жива душа да не казвам,

че получих работа в НАСА „глобусите“ Земни да издокарвам.

„Глобално“ във всяко списание печатани рисунките ми бяха,

народа да мамят за това къде живеем – същинска зла програма!

Виж, върху кълбо не живеем, а Земята е плоска наистина,

той рече, вътрешен Човек съм бил и зная, че това е истина!“

 

О, в НАСА измислят всичко, което някога си гледал ти –

и полетите до Луната, дето никога не са били.

Приятелю, наистина, лъжлива измет те са, разбери,

време намери, проучи, Истината ще те Освободи!

 

Говорихме, чак до изгрев Слънце, та ума ми се взе!

Този Човек постави под съмнение всяко нещо,

за което цял живот си мислех, че мисля, че зная!

Защо подлеците лъжат ми се изясни накрая –

всичките причини ми станаха ясни най-накрая.

 

Всичко е заради контрола, знаеш, за да влязат във главата ти!

А и заради парите също – те имат ужасно много пари!

ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА, Човече, какво би направил с тях,

това НАСА ВСЕКИ ДЕН от нас краде, ПЛОСКАТА ЗЕМЯ за да крие!

 

Ако могат да те накарат да повярваш, разбери,

че върху въртяща се вечно топка се намираш ти,

Творецът и Творението смисъл губят изобщо.

Всичко експлоадирало било от едното Нищо,

според теорията им за Големия взрив, нали.

Сатанински действителен контрол на ума е това,

провеждан от страна на Масонската Световна банда.

Само Масони, знаеш, успяват „в космоса да идат“ –

злите копелета те са, дето в лицето ви лъжат!

Да, ГОЛЯМО ЗЛО са НАСА – те са върховна измама!

Причината едничка, заради която ги има,

е ЛЮБЯЩИЯ ТВОРЕЦ-ТВОРЕНИЕ от нас да крият!

 

О, в НАСА измислят всичко, което някога си гледал ти –

и полетите до Луната, дето никога не са били.

Приятелю, наистина, лъжлива измет те са, разбери,

време намери, проучи, Истината ще те Освободи!

 

ГОЛЯМО ЗЛО са НАСА, Човече!

Лъжливи долни отрепки са те!

Време намери и ги проучи!

Аз разследвах ги изцяло вече.

И направо акъла ми се взе!

Истината ще те Освободи!

 

 

 

02.No Photographs of Earth!.mkv.jpg

 

https://www.youtube.com/watch?v=nZ7xTrZuskU&t=140s

 

„Няма фотографии на Земята“

 

 

Публикувано на

6-ти Септември 2017 година

 

 

 

Веднъж онлайн да потърся каза ми приятел:

„Виж снимки на Земята, ще останеш без акъл.“

И аз затърсих на Земята снимки в Гугъл.

Много излязоха – той рече: „Първата кликни,

известната „Син мрамор“ – всички сме я виждали.

Нея хиляди пъти сме гледали на Ти Ви екрана,

но за тази снимка прочута, нека нещо ти кажа–

изобщо не е фотография – с Фотошоп е правена!“

 

Щот’ снимки на Земята никакви няма,

защо така, дали ще ми каже някой,

всичките са Фотошоп анимации

и всички са на програми за Си Джи Ай!?

(CGI – компютърно генерирани изображения – Бел. прев.)

Никакви доказателства, че е кълбо,

не, въобще никакви няма, изобщо!

Но, по дяволите, защо

никой не снима туй Кълбо?!

 

Бе адски прав – главата ми бая тая глупост замота,

защото „Син мрамор“ за снимка мислех през цялото време.

„Доста странно е, не смяташ ли, той рече с подозрение,

че снимки няма, необичайно ми се струва на мене.

 

Искам да кажа, че най-важната снимка,

която Човек би могъл да заснеме –

тази фотография емблематична

просто се оказва измамно призрачна.“

Не можех никак да повярвам, Човече,

ама наистина потресен бях вече!

Нуждаех се от още доказателства,

че с Фотошоп тая снимка е правена.

 

„Кой е Робърт Симън потърси, той рече,

(Robert Simmon – “Mr. Blue Marble” – Бел. прев.)

топката анимационна той прави`,

ти него трябва да разследваш, Човече –

за НАСА и други подобни работи.

На всеослушание той си признава,

че просто всичко това е артистизъм –

самият той казва, аз само цитирам:

„Фотошоп е и трябва да бъде такава!“

 

Щот’ снимки на Земята никакви няма,

защо така, дали ще ми каже някой,

всичките са Фотошоп анимации

и всички са на програми за Си Джи Ай!?

(Maya, 3ds Max, Cinema 4D, E-on Vue, Poser и Blender – Бел. прев.)

Никакви доказателства, че е кълбо,

не, въобще никакви няма, изобщо!

Но, по дяволите, защо

никой не снима туй Кълбо?!

 

Всички фотографии на Земята

са само ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМАМА!

Всички снимки в Гугъл са, Човече,

ИЗМИСЛИЦА и нищо повече!

Фотографиите свали,

една до друга ги сложи

и континентите сравни –

по размери са различни!

 

На всяко Земно кълбо цветовете погледни – различни нюанси!

Трябва да изглеждат еднакви те, ако наистина са фотоси!

С последователността е най-лошо – изобщо никаква я няма!

Чифт анимационни „топки“ е всичко, което НАСА ни дава!

 

Щот’ снимки на Земята никакви няма,

защо така, дали ще ми каже някой,

всичките са Фотошоп анимации

и всички са на програми за Си Джи Ай!?

Никакви доказателства, че е кълбо,

не, въобще никакви няма, изобщо!

Но, по дяволите, защо

никой не снима туй Кълбо?!

 

Казват ни, техен телескоп лети сред всичките звезди,

който на Юпитер и Марс все красиви снимки прави!

Аз скромно ви предлагам, НАСА, нещо да направите:

към „планетата“ Земя го насочете и снимайте!

Понеже хиляди снимки трябва да има на това,

където живеем, но „Хъбъл“ не е правил ни една!

Не смятате ли за твърде необикновено това??!!

На въртящи се галактики има мними картинки,

но, за да видим Земята няма нито една снимка!

 

Щот’ снимки на Земята никакви няма,

защо така, дали ще ми каже някой,

всичките са Фотошоп анимации

и всички са на програми за Си Джи Ай!?

Никакви доказателства, че е кълбо,

не, въобще никакви няма, изобщо!

Но, по дяволите, защо

никой не снима туй Кълбо?!

 

 

03.Puppet Show.jpg

 

https://www.youtube.com/watch?v=95UI4KtfYks&t=268s

 

„Куклен театър“

 

 

Публикувано на

4-ти Октомври 2017 година

 

 

Сега, да ви разкажа за Космическата станция –

само във въображението е там наистина.

Тя е научна фантастика – не е действителна,

там е да храни космическата ви наркомания.

Тези „астро-не-та“ във космоса не са –

изписано е на тъпите им лица!

 

Виж, от сто километра аз надушвам лъжата

и както се хилят те разкривам измамата.

Не поумняхте ли от Лунните фалшиви мисии –

КУКЛЕНО ШОУ измислено от Президента Никсън?!

Е, чуйте, ясно е, че те отново го правят,

вижте хамутите и зелените екрани.

 

Работех дълго време в’ филмите и в Ти Ви-то

и зная туй-онуй за триковете в киното.

Илюзия да създадеш, че си там, където не си,

ще трябва доста да използваш зелените екрани

или, ако си сложиш хамут закачен на тавана,

на това, че във въздуха се носиш всеки ще вярва.

 

КУКЛЕНОТО ШОУ на НАСА вие гледате!

Да, целият Свят е една сцена, нали.

Актьори са, разбира се, „астро-не-тата“,

е, да, ами и те получават пари.

„Виж ме, мамо, свободно се нося из „космоса“!“

Не се носиш, а лъжеш ти Човешката раса!

 

Нека ви разкажа сега за самолета Зиро-Джи –

той стръмно излита, а после надолу лети

и странни неща стават, ако вътре в него си –

щом самолетът пикира във въздуха се носиш ти.

Просто добавяш актьор окачен за тавана

и „астронавт“ получаваш, или нещо такова.

 

Самолетът излита, после знак се подава:

„И, екшън, трябва малко заблуда да снимаме!“

Самолетът пикира – така всички разбират,

за шоуто „Космическа станция“ време е:

те се носят във въздуха в самолет Зиро-Джи,

а ти виждаш „астронавти“ на твоето Ти Ви.

 

КУКЛЕНОТО ШОУ на НАСА вие гледате!

Да, целият Свят е една сцена, нали.

Актьори са, разбира се, „астро-не-тата“,

е, да, ами и те получават пари.

„Виж ме, мамо, свободно се нося из „космоса“!“

Не се носиш, а лъжеш ти Човешката раса!

 

Гледайки тези шутове, още нещо забелязах,

че снимат всичките си „космически разходки“

в Лабораторията за Неутрална Плаваемост.

НАСА казва, че това са само тренировки –

за поддръжка на станцията да се упражнят.

Мислих над това, но, ако такъв е случаят,

как така във „космоса“ мехурчета се виждат?

 

Следващата „разходка“ сериозно погледни,

„космически“ мехурчета дали виждаш, кажи.

Гледай, Човече, обзалагам се на двайсет стотинки,

че под вода се снимат „космическите“ им разходки.

Мехурчета „космически“ виждам нався-къде,

мамицата ти, НАСА, как са стигнали там те?

 

 

КУКЛЕНОТО ШОУ на НАСА вие гледате!

Да, целият Свят е една сцена, нали.

Актьори са, разбира се, „астро-не-тата“,

е, да, ами и те получават пари.

„Виж ме, мамо, свободно се нося из „космоса“!“

Не се носиш, а лъжеш ти Човешката раса!

 

Щом на борда на „еМ-Ка-еС“ видиш астро-не-то,

ти в екрана си пак се вгледай по-внимателно.

Знаеш нали, те в измамата са много добри

така че главата си в телевизора наври –

виж начина, по който се носят актьорите.

Ако питаш мене, нулева гравитация не е,

а Холивудските ефекти от филмите гледаме.

 

Цялото проклето нещо внимателно следи –

тези лъжливи подлеци са КУКЛИ НА КОНЦИ.

ФАНТАСТИЧЕСКО КУКЛЕНО ШОУ всичко това е!

НАСО-дупки, шоуто свърши, вече знаеме!

За театъра благодариме, бомба беше!

Я сега, станцията фалшива си вземете

и дето не огрява Слънце си я наврете!

 

КУКЛЕНОТО ШОУ на НАСА вие гледате!

Да, целият Свят е една сцена, нали.

Актьори са, разбира се, „астро-не-тата“,

е, да, ами и те получават пари.

„Виж ме, мамо, свободно се нося из „космоса“!“

Не се носиш, а лъжеш ти Човешката раса!

 

КУКЛЕНОТО ШОУ на НАСА вие гледате!

Да, целият Свят е една сцена, нали.

Просто актьори са, разбира се, „астро-не-тата“,

е, да, ами и те получават пари.

„Виж ме, мамо, свободно се нося из „космоса“!“

Не се носиш, а лъжеш ти Човешката раса!

 

04.Conspiracy Music Guru - Музикалният гуру на Заговора - Не вярвай в гравитацията - СТАМАТ.mkv_20171027_220540.385.jpg

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6OwBZFIukUY&t=16s

 

„Не вярвай в гравитацията“

 

 

Публикувано на

22-ри Октомври 2017 година

 

 

Спомням си, когато учехме в даскало, брато,

за гравитацията, беше толкова яко.

Учителка имах, която знаеше всичко.

Учеше ни как на топка се задържа вода,

как сградите се прилепват на долната страна

на топка, дето като въртележка се върти.

Цялата работа звучеше лудница, нали,

но за гравитацията да уча обичах.

 

На татко си да разкажа търпение нямах

за невероятния ден, който аз прекарах.

От гордост се пръсках, когато дойде с колата

и скочих аз вътре, щом ми отвори вратата.

Усмихна се и попита: „Как мина денят ти?“

Аз му отвърнах: „Направо побърках се, тати,

научих за оная магическа работа,

от която сякаш ми се завъртя главата.

 

За оня ми ти дъртофелник Нютон учихме.

Той си помислил, щом ябълка го ударила,

че една мнима сила надолу я дръпнала

и по този начин всичко Земята засмуква.

Сила, която всичко към топката прилепва –

Човеци и сгради, и океани, и всичко.

И така било записано в историята,

че тогава Нютон открил гравитацията.”

 

Татко само ме погледна и рече:

„Не вярвай в никакви гравитации,

и не вярвай в никакви фантазии,

‘щото това са само теории –

никога не са били доказвани,

но се преподават на децата ни.“

 

(Не вярвай в гравитацията!

Лъжа е гравитацията!)

 

Е, татко се натъжи и малко ме съжали,

щом само споменах думата гравитация.

Рече ми: „Я, самостоятелно малко мисли,

съмнявай се в това, което са те учили.

Имам предвид, по кой начин, мътните го взели,

може топка, която вечно безспир се върти,

да предизвика и сила толкова могъща,

че всичко наоколо навътре да засмука,

а на птички и на мушички да не влияе –

гравитацията избирателна ще да е!

 

Сине, добре си помисли за това логично,

защото на мене ми се струва безсмилено.

Съмнявай се, като проповядват пасторите!

Съмнявай се, като преподават даскалите!

Купища глупости е тая гравитация,

а оня измамник Нютон е просто палячо.

На хора като Нютон не трябва да се вярва,

лъжите им Масонски излязоха наяве.

 

Всъщност, това го прави ПЛЪТНОСТТА, момчето ми,

затова надолу падат нещата, виждаш ли?

Всички предмети падат винаги на Земята,

ако са по-тежки от въздуха наоколо,

но щом от въздуха са по-леки се издигат

и ще продължат да се носят към Небесата.

А това качество ПЛАВАЕМОСТ го наричат –

от гравитацията повече смисъл има!

 

Е, нека пак ти кажа, момчето ми:

Не вярвай в никакви гравитации,

и не вярвай в никакви фантазии,

‘щото това са само теории –

никога не са били доказвани,

но се преподават на децата ни.”

 

(Не вярвай в гравитацията!

Лъжа е гравитацията!)

 

„Извинявай, сине, спуках твоето балонче,

но това мислене ще ти докара белята.

Теориите, които ти вкарват в главата

са чисто и просто ПСЕВДОНАУКА, той рече.

Те да вярваш те карат във всякакви глупости –

абсурда гравитация хвърли на боклука.

Когато ти говоря, повярвай ми, моля те,

гравитации никакви няма, истина е!”

 

Татко ме накара да се замисля в оня ден

накара ме да мисля и по начин различен.

Самостоятелно вече мисля оттогава

и теории всякакви изхвърлих от рафта.

Глупостта гравитация е ИНДОКТРИНАЦИЯ,

а не истинна и сигурна информация!!!

Ей, Човеци, пробудете се и разберете,

няма такова нещо като гравитация!!!

 

Сега, още веднъж да ви чуя да пеете:

„Не вярвай в никакви гравитации,

и не вярвай в никакви фантазии,

‘щото това са само теории –

никога не са били доказвани,

но се преподават на децата ни.“

 

(Не вярвай в гравитацията!

Лъжа е гравитацията!)

***

 

Авторът би споделил за сетен път, че е извънредно щастлив да изживее поредното си въплощение в това неповторимо време – време на дългоочакваното Пробуждане и Освобождение на Човечеството от дългия безпаметен сън на всеобщата заблуда, че живеем върху безспирно и бясно въртяща се топка. Трябва да знаем, че това Пробуждане съвсем няма да е леко, а по-скоро ще прилича на събуждането от пиянски сън, при което си припомняме колко лоши и недостойни неща сме натворили предната вечер. Затова е абсолютно наложително да пристъпим към Осъзнаването на Истината като загърбим арогантността си на „всичко знаещи висшисти“, като се отърсим от егоцентризма и нарцисизма, насаждан непрестанно от масмултимедиите и като изчистим Сърцата си от злобата и покварата на ежедневната гонитба за все повече пари и налагане над ближния. Вместо това, нека да изпълним Душите си с Любов, Светлина и Съпричастност към всички живи същества! И тогава, когато най-накрая всеки един от нас се пречисти от непрекъсната кървава гадна ярост и нечовешко безумие, изливано от масмултимедиите и ПРЕСАТА, тогава във всички случаи ще осъзнаем, че в Душите ни съществува частица от Творецът-Творение и ще се вслушаме в думите му:

 

„Ти си вечна Джива, което означава излъчена от Мен безсмъртна и безценна частица! Въплотен си отново, след поредната ти смърт, на тази Плоска Земя, пазена и защитавана от Мен, посредством Небесната Твърд, за да участваш в Моята Трансцендентална Игра, където да откриеш Пътя на Пробуждането и Осъзнаването, който, с помощта на Духовните си Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, за да можеш да се Освободиш от вечния кръговрат на въплощенията и смъртта и да се завърнеш в Моя Дом, при Мен – Абсолютният Създател на Мирозданието.

 

Твоето призвание в материалната Вселена е да твориш добро, да жадуваш Просветление и Освобождение, винаги да помагаш на всички, за да успеят и те да открият Пътя към Дома Ми, като безстрашно и уверено довеждаш Истината до очите, ушите, умовете и Сърцата им, за да могат и те на свой ред да я разпространяват и за да съумеете накрая всички заедно да се избавите завинаги от душегубните измами и скверните лъжи, разпространявани от пребиваващите в самозаблуда Демони, които отричат Единния!”

 

stamat.blogspot.bg final.jpg

 

 

In Veritate Victoria (В Истината е победата!)

 

СТАМАТ

 

МИР и ЛЮБОВ!

30-ти Октомври 2017 година

 


 

[1] Марк Твен – Самюъл Лангхорн Клеменс. Информация от Великия Секретар на Мисури: Самуел Л. Клеменс подава молба до Ложата „Полярна звезда № 79“ в Сейнт Луис на 26-ти Декември 1860 година, избран е да получи Синя степен на 13-ти Февруари 1861 година, иницииран е на 22-ри Май 1861 година, преминал във Втора степен „Калфа“ на 12-ти Юни 1861 година и издигнат до „Високата степен на Майстор Масон“ на 10-ти Юли 1861 година.

СТАМАТ

От какво се страхува... Фейсбук

 

СВАЛИ НА PDF от DROPBOX!

 

СВАЛИ НА PDF от MEDIAFIRE!

 

Вечна Истина 2015_stamat2015.blogspot.bg.jpg

 

След като завърши книгата „Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ“, авторът започна да я отпечатва безплатно на близки и приятели, за да разпространи поистинното знание и древната мъдрост за същността на нашата Вселена, та да се осъществи и в България първата вълна на Пробуждането, така както става във всички останали Държави-корпорации в момента.

 

Още преди две години, когато се случи пълното провиждане на Истината за Света, който обитаваме и осъзнаваме с физикалното си тяло, както и докато пишеше различните изследвания, намерили място в книгата, и ги публикуваше в блоговете си и в Ю Тюб, авторът непрекъснато бе подложен на пренебрежение, присмех, подигравки, обидни забележки, оскърбления, ругатни и голословно невежо празнодумство в коментариите към публикациите и в личните си контакти с близки и приятели. Тъй като безсмисленото бръщолевене никога не е от полза за разпространяването на Истината и не облагодетелства израстването на Духа у Човека, на 28-ми Октомври 2016 година авторът забрани коментариите към видео-материалите в Ю Тюб, като публикува вече направените в тогавашните си блогове.

 

***

 

„Всяка истина преминава през три етапа. Първи, тя е осмивана. Втори, яростно й се противопоставят. Трети, приемат я за очевидна даденост.“

 

Артур Шопенхауер

 

***

 

Потвърдил в течение на годините верността на афоризма на Шопенхауер, авторът неотклонно вървеше и ще продължава да следва пътя, сочен му от вековното знание на Човечеството и откровенията на Духа, като осмиването, злобните подхвърляния и ругателното отношение, дори от страна на роднините, не биха могли да повлияят на намеренията му.

 

Към първия етап в мъдростта, изказана от Шопенхауер, се отнасят подигравателните поучения и забележки, на които авторът се наслуша твърде продължително време:

 

„Ако това бе истина, то ние трябваше да го учим в училище и да го дават по телевизията!“

 

„Не си внимавал в час и не си научил урока какво казва науката за това!“

 

„Та, ти ли се извъди най-умния, знаем те ние какъв беше!“

 

„Каква е тая книга, чете ли я въобще някой!“

 

И въпреки че авторът логически издържано опровергава нападките, това е съвсем ненужно, понеже негодуващите Човеци нито го слушат, нито биха прочели книгата, тъй като тя би им донесла знания коренно противоположни на лъжата, от която са били погълнати цял живот и възникналият от това психологически конфликт би ги довел до тежки психически разстройства. Колкото по-нависоко в йерархичната структура се намира отделната личност, толкова по-глуха, по-неразбираща, по-незаинтересована от Духовните дирения, Истината и Справедливостта става тя, тъй като има пряк интерес целенасочено да защитава Мирогледа, изграждан и защитаван през всичките години от живота й, и е абсолютно без всякакво значение за нея, дали този Светоглед е недоказан, измамен и изкуствено насаден от поробилата я клика заговорници!

 

И точно тук достигаме до втория етап от приемането на Истината! Тези, на които са дадени властови позиции в йерархическите стуктури, както и онези, които цял живот са драпали да се домогнат до „топлите местенца“, полагащи се на завършилите „Висше образование“, за да не трябва с усилна физическа работа да изкарват прехраната си, по всякакъв начин ще поддържат и защитават на всяка цена установеното статукво, колкото и погрешно, лъжовно и измамно да е то. Тези, на които е дадена каквато и да е власт над другите Човеци, включително Законодателна, Съдебна, Изпълнителна, Военна, Икономическа, Монетарна, Образователна, Масмултимедийна и Медицинска, ще се борят да запазят привилегиите си с всякакви средства и способи, не само защото са паразитната класа, изяждаща плодовете на труда на работещото Човечество, но и поради страха да погледнат в Душата си и да разберат изкорен лъжата в живота си. Както казва Юнг, Човек е способен на какви ли не зверства, само и само да не погледне в Душата си!

 

Вторият етап от пътя, който Истината извървява до Сърцата на Човеците, се посреща със злостно и яростно противопоставяне, заплахи, забрани и насилствени актове, явяващи се неизбежни инструменти от арсенала по защита на измамното статукво, установено от властващия Елит. Онези, които прилагат на практика „защитния“ инструментариум, освен че се чувстват лично заплашени от загубата на привилегиите и длъжностите си по установяването и поддържането на измамната парадигма, също така изпитват неистов страх от възможността децата им да излязат от съсловието на паразитната върхушка и да се изхранват с честен труд!

 

Трябва да стане съвсем ясно, че паразитната най-висша каста на Илюминатската върхушка и нейните верни слуги – Интернационалното Масонство, никога не ще признаят пред обикновените Човеци, че ги обучават и отглеждат, обграждайки ги и оплитайки ги изцяло в лъжи и измислици относно абсолютно всичко! Понеже не е възможно да се каже истината за едно обстоятелство или явление, а пък за произтичащото от него да се излъже, то е наложително измамата да е както конкретна, така и цялостно повсеместна! ИменноТрансцендентално и Духовно обусловената сложна взаимообвързана съвкупност на явленията, обстоятелствата, събитията и фактите, както в манифестираната физическа Вселена, в Астралния, в Духовния и в Трансценденталния Свят, така и в Обществените и в междучовешките отношения налага парадигмата, натрапена на Човечеството, да е изцяло измамна.

 

Но днешната ситуация има едно изключително предимство! Напълно невъзможно е да се укрупнява и усложнява до безкрай дадена система, чрез въвеждането на все повече и повече закони, правила и механизми за установяване на грешките, изчистването и избягването им, и в същото време дадената система да остане стабилна, тъй като заедно с усложняването й нараства и ентропията. Както е видно от изтекли към широката публика Строго секретни изследвания, като например „Безшумни оръжия за тихи войни“ (Silent Weapons for Quiet Wars), всички Закони от Електротехниката и Термодинамиката, действащи върху физичните системи, могат да се приложат и действат успешно и върху Обществата. Иначе казано, в горепосочения случай, при усложняващи се системи, такива със силно изразена и нарастваща йерархичност и отсъстващо равновесие, какъвто е случаят със съвременната цивилизация, процесите водещи до по-малка подреденост, или хаос, се засилват, като с течение на времето тези системи неизбежно се превръщат в равновесни, тоест йерархичността се срива.

 

Това е причината, например, съвременните сложни електронни машини да се повреждат все по-често и да имат къс живот в сравнение с простите механизми отпреди век-два или хилядолетия. Или, казано с други думи, колкото повече се усложнява измамната парадигма на властващия Елит, посредством която се измислят нови несъществуващи реално теории, за да обяснят предишните необосновани теории, появили се в подкрепа на още по-стари лъжливи теории, имали за цел да подведат Човечеството, толкова повече нарастват и набират мощ Духовните движения за Пробуждане и провиждане на Истината, като съвсем естествено се приближава неизбежният момент, когато кулата от карти на мистификациията и фалшификациите ще се срути! Ето, поради тази причина блюстителите на измамната парадигма винаги се противопоставят яростно, използвайки забрани и дори насилие, срещу всяка Истина застрашаваща Световното им господство.

 

С оглед изложените по-горе поистинни мъдрости, дефиниции и закони, авторът определя случилите се напоследък събития, като съвършено и абсолютно доказателство, че Зететичните изследвания, включени в книгата му, са заистинно Трансцендентално и Духовно неоспоримо верни факти!

 

На 31-ви Август авторът направи Фейсбук-акаунт, имащ за единствена цел да разпространява знанието за Плоската Земя. Известно е, че много Зететични изследователи са си правели акаунти, които бяха изтривани от администраторите на Фейсбук в рамките на месец. Например, Ерик Дубей има два изтрити акаунта, един блокиран уеб-сайт и един изтрит форум. Това е причината повече от година авторът да се въздържа и двоуми дали да си направи акаунт или не, знаейки че не е възможно той да просъществува дълго.

 

За десет дни на Фейсбук-акаунта бяха качени около сто публикации, както от блоговете, така и от Ю Тюб канала и той събра 1800 приятели! Уплашени и раздразнени от бързото разпространение на Истината и „страхувайки се за хляба си“, администраторите на Фейсбук изтриха акаунта на 11-ти Септември! Само каква дата!!!

 

 

Фейсбук изтри акаунта на 11-ти Септември - СТАМАТ.jpg

Не е ли учудващо това!!! Ако всичките „глупости, драсканици, бърборения на луд и смехории“, публикувани в блоговете на автора, в Ю Тюб канала му и в книгата му, са наистина само „празни приказки, небивалици, суеверия и пълна простотия“, както ги определят„коментаторите“, тогава защо е нужно администраторите на Фейсбук, който е доказано активно мероприятие на ЦРУ, да се занимават с тези „детинщини“ и да ги забраняват??!! Във Фейсбук можете да откриете всичко: от политически и битови скандали до „извънземни“ и летящите им чинии и от снимки на пияни-заляни Човеци до срещи за секс и откровено порно. Как нищо от това не се забранява и изтрива, а се забранява и изтрива именно Истината за Плоската Земя?!

 

Истината за фейсбук 11.jpg

 

Естествено, забраните и изтриването се явяват един от инструментите за „защита“ на илюзорната поробваща парадигма за безсмислено въртящата се с 1666 км/ч около оста си и безцелно стрелкаща се с над 3,086,000 км/ч в пет различни направления в безкрайния бездуховен вакуум измислена Земна топка, породена от невъзможното Нищо на безсъзнателния Голям Взрив. И тази илюзорна парадигма се хвърля върху очите на заслепяваното Човечество, за да се скрие от него и то да не провиди извечната Истина и най-дълбоко пазената тайна – светая-светих на Властващия Елит, че Земята е плоска и неподвижна, покрита от Небесната Твърд и пазена от Творецът-Творение!!!

 

Но най-важното, днес, е да разберем, че без значение какво прави поробителската Илюминатска клика, не е във възможностите й да възпре и забрани Истината завинаги!!! Идните поколения ще се присмиват на нашите уж високо-технологични представи (да,„представи“, което означава „идеи, впечатления, схващания“, а не Истини и факти) за Света и ще се чудят, как сме се съгласили всичките вкупом да попаднем в техногенния транс на Постхуманизма – този святкащ, нашарен, нагримиран и напудрен, но убийствено сериозен цирк на Абсолютния Ужас, каквато е истинската същност на съвременната цивилизована общност!

 

Не, нека не се отчайваме, а да намерим време, за да изключим беснеещата страхова психоза по масмултимедиите и въпреки безумстващата суматоха на бездуховното ежедневно оцеляващо битувание да седнем насаме със Себе си и да се вгледаме съзерцателно и вслушаме спокойно в Душата си. Там, ние ще прогледнем и ще дочуем гласа на Творецът-Творение, който винаги и всякога ни е нашепвал:

 

„Ти си вечна Джива, което означава излъчена от Мен безсмъртна и безценна частица! Въплотен си отново, след поредната ти смърт, на тази Плоска Земя, пазена и защитавана от Мен, посредством Небесната Твърд, за да участваш в Моята Трансцендентална Игра, където да откриеш Пътя на Пробуждането и Осъзнаването, който, с помощта на Духовните си Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, за да можеш да се Освободиш от вечния кръговрат на въплощенията и смъртта и да се завърнеш в Моя Дом, при Мен – Абсолютният Създател на Мирозданието.

 

Твоето призвание в материалната Вселена е да твориш добро, да жадуваш Просветление и Освобождение, винаги да помагаш на всички, за да успеят и те да открият Пътя към Дома Ми, като безстрашно и уверено довеждаш Истината до очите, ушите, умовете и Сърцата им, за да могат и те на свой ред да я разпространяват и за да съумеете накрая всички заедно да се избавите завинаги от душегубните измами и скверните лъжи, разпространявани от пребиваващите в самозаблуда Демони, които отричат Единния!”

 

 stamat@blogspot.bg 22.jpg

 

In Veritate Victoria (В Истината е Победата!)

 

СТАМАТ

 

https://stamat2015.blogspot.bg/ ; http://stamat2015.blog.bg/ ;  http://sthamanuviro.blog.bg/ и https://www.kaldata.com/forums/blogs/blog/1957-стамат-вечна-истина-2015

 

You Tube: Stamen Georgiev

 

 

12-ти Септември 2017 година

СТАМАТ

Плоската Земя по Холандската телевизия

СВАЛИ НА PDF от DROPBOX!

СВАЛИ НА PDF от MEDIAFIRE!

 

През последните месеци авторът се увери напълно, че постепенното Пробуждане на Човечеството, което ще доведе до неговото Освобождение от смъртния захват на войстващата Илюминатска върхушка настъпва. Малко по малко умът на изпадналите в коматозен транс цивилизовани Човеци се отваря и провижда Истината за Плоската Земя. Отрезвяването и възвръщането на сетивността, разсъдъка и логическото мислене, обаче, са неизбежно съпътствани в началото от осмиването и яростното отричане, породени от когнитивния дисонанс, като впоследствие за щастие винаги се достига до приемането на Истината за очевидна.

 

stamat2015.blogspot.bg.jpg

stamat2015.blogspot.bg

 

Много важен инструмент за постигане на по-пълно разбиране на действителната същност на Света, който обитаваме, се явяват събиранията на единомишленици и обмяната на знания и факти, за да се достигне мъдростта на  Мирозданието. Такива инструменти са лекциите, беседите, видео-конференциите по Скайп и, разбира се, най-вече реалните конференции, провеждани вече през няколко месеца навсякъде по Света.

 

Конференция за Плоската Земя в Холандия.jpg

 

 

Проведената през Септември 2017 година в Холандия Конференция за Плоската Земя има широк и възторжен отзвук! Двама от лекторите – Майк Кавану и Бастиан Сорал, бяха поканени в предаване „ала Холивудски стил“ по Холандската телевизия, където изложиха Истинната парадигма за нашата Вселена.

 

Плоската Земя по Холандската Телевизия - СТАМАТ.JPG

 

Водещата на предаването, въпреки че прикриваше насмешката си, поради тежката индоктринация наложена й в Журналистическия факултет, не можа с нищо да смути Майк и Бастиан, които с лекота и красноречие описваха действителния Свят.

 

Авторът предлага видео-клип върху това интервю, с превод на Английските субтитри:

 

-          Следващият въпрос е за Маргриет. Категоричното заключение от една Международна конференция в Егмонд Аан Зее гласи, че Земята е плоска. Това, всъщност, новина ли е или лъжа?

-          Новина е. Мисля, че това е толкова странно,...

-          Какво, че Земята е плоска?

-          ... че е имало конференция в Егмонд Аан Зее международна, аха. И, че те са стигнали до заключението, че Земята е плоска. Така че, може би, това е истина.

-          Следователно, Вие казвате, че това е вярно? Обръщам се за отговор към моите гости…

 

(Водещата и гостите се поздравяват.)

 

-          ... Бастиан и Майк, отдясно на ляво. Ако двамата ви попитам, дали Земята е плоска, какво ще кажете?

-          ДА!!

-          Айде, бе!

 

(Всички са в шок!)

 

-          Откъде знаете това?

-          Като гледаме с очите си и правим изследвания, вместо да зяпаме Дискавъри Ченъл или винаги вярваме на всичко, което ни казва НАСА! Просто като я преценяваме самостоятелно!

-          Преди да започнете с обясненията, знаете ли как изглежда Земята?

-          Никой не знае.

-          О, не знаете, но имате ли представа как би трябвало да изглежда?

-          Да, плоска.

-          Да, но плоска като да можеш да изпаднеш от нея?

-          НЕ!

-          Не, така че това не е правилно.

-          Не е. Ние сме в една затворена система. Ние се намираме в нещо като централна система за отопление, която е под налягане.

-          А как стоят нещата с другите „планети“? Те кълба ли са?

-          Те изглеждат кръгли, но ние не знаем, дали това е твърда земя – терра фирма.

-          Следователно, те може да са плоски?

-          Теоретично, да!

-          Или не са веществени обекти!

-          Значи, са като илюзия..

-          Да!

-          ...другите „планети“?

-          Да, в действителност телевизията също е илюзия!

-          Следователно, вие казвате, че изследването на Вселената се явява прикритие.

-          Да. Повече прилича на ИЗМАМА, целяща да измъкне парите от джобовете на гражданите и да ни накара да повярваме, че съществуват „планети“, на които можем да отидем и живеем.

-          О, да, значи вие смятате, че това ни е обещано, а то е глупост.

-          Това са пълни глупости!

-          А, ако говорите с голяма авиокомпания, като KLM или Ер Франс, и кажете: ние смятаме, че Земята е плоска?

-          Тъй като те летят около нея, те ще кажат, че това не е истина, но инструментите в самолетите им показват, че те се движат над плоска повърхност. Затова са го нарекли аероплан (план – „plane“ – „равна повърхност“), а не аерокрива или аероизвивка.

-          Да, мисля, че сте прав.

-          Какво виждаме тук?

-          Това е нагледно представяне на плоския модел.

-          Това е, което вие действително виждате навън.

-          Плоската форма на Земята.

-          Едно добро предположение за това каква е.

-          Защото не можем да достигнем достатъчно високо, за да видим или да заснемем каква наистина изглежда.

-          Да, а кои сте вие? Когато казвате не можем да достигнем достатъчно високо.

-          Изследователите на Плоската Земя.

-          А колко сте?

-          Милиони!

-          Досега да, милиони!

-          Сериозно?!

-          Да! Да! И всеки ден се присъединяват хиляди!

-          А освен това съществуват и мълчаливите привърженици, които са твърде уплашени, за да признаят, че вярват в това... Защото, да, ако открито поддържате това становище...

-          Но нужни са много хора, които в продължение на десетилетия да заявяват, че Земята е кълбо, за да го повярват останалите.

-          Не! Не!

-          НЕ! Достатъчна ви е само ИНДОКТРИНАЦИЯТА! Постоянно казвате на Човеците една и съща ЛЪЖА! И когато продължавате да я повтаряте, вие я превръщате в истина за онези, които я слушат!

-          А къде започва тази ЛЪЖА?

-          От Коперник.

-          От Коперник.

-          Той мислел, че е направил откритие, но не. Значи, това е, тъй да се каже, първото фалшифицирано научно изследване?

-          Е, нека го кажа така: преди Човекът да може да провери, посредством балон с горещ въздух или с нещо друго, което да се издигне достатъчно високо, вече е имало ГЛОБУСИ във всяка класна стая! Преди да могат да го видят със собствените си очи, е било ПОВЯРВАНО, че е истина. Тази легенда продължила да се предава и се развила през вековете, та днес всички вярваме в нея.

-          И когато НАСА „отишла в космоса“, всичко се потвърдило по случайност!

-          Е, благодаря ви, че дойдохте!

-          Моля, за нищо!

-          Маргриет, вие сте права!

 

Авторът е напълно сигурен, че все повече търсачи на Истината за Плоската Земя и следовници на Трансцендента ще бъдат канени в телевизионни предавания и трябва да е съвсем ясно, че повечето от тях ще бъдат и сплашвани и подкупвани, та само най-искрените и честни Зететични изследователи няма да се изкушат пред сластта на парите и богатствата.

 

Тези, които са най-изчистени в Сърцата си, никога не биха се докоснали до мерзостта на масмултимедиите и винаги ще странят от тях, тъй като веднъж прекъснали свързаността си с ежеминутната кървава гадост и нечовешко безумие, изливано от Масонските телевизия, радио и ПРЕСА, те никога не биха си и помислили да се върнат отново в АДА. Живеейки истински в неизразимо щастие и възторг от Мирозданието, те постоянно поддържат жива връзката си със Създателя и се вслушват в Душата си, чувайки винаги думите на Творецът-Творение:

 

„Ти си вечна Джива, което означава излъчена от Мен безсмъртна и безценна частица! Въплотен си отново, след поредната ти смърт, на тази Плоска Земя, пазена и защитавана от Мен, посредством Небесната Твърд, за да участваш в Моята Трансцендентална Игра, където да откриеш Пътя на Пробуждането и Осъзнаването, който, с помощта на Духовните си Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, за да можеш да се Освободиш от вечния кръговрат на въплощенията и смъртта и да се завърнеш в Моя Дом, при Мен – Абсолютният Създател на Мирозданието.

 

Твоето призвание в материалната Вселена е да твориш добро, да жадуваш Просветление и Освобождение, винаги да помагаш на всички, за да успеят и те да открият Пътя към Дома Ми, като безстрашно и уверено довеждаш Истината до очите, ушите, умовете и Сърцата им, за да могат и те на свой ред да я разпространяват и за да съумеете накрая всички заедно да се избавите завинаги от душегубните измами и скверните лъжи, разпространявани от пребиваващите в самозаблуда Демони, които отричат Единния!”

 

stamat@blogspot.bg 22 final.jpg

 

In Veritate Victoria (В Истината е победата!)

 

СТАМАТ

 

https://stamat2015.blogspot.bg/ ; http://stamat2015.blog.bg/ ;  http://sthamanuviro.blog.bg/ и https://www.kaldata.com/forums/blogs/blog/1957-стамат-вечна-истина-2015

You Tube: Stamen Georgiev

 

 

МИР и ЛЮБОВ!

 

30-ти Септември 2017 година

СТАМАТ

Двеста Доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо!

 

СВАЛИ PDF ТУК!

u3p-JyBCAQ00m40GVfIjbifD5NPr4DVTIPe-sb-r

от  Ерик  Дубей

превод, коментари и линкове : СТАМАТ

 

 

Увод от преводача

 „Образованието е чудесно нещо, но когато ти се дава, винаги помни, че нищо което си струва да знаеш някога ще бъде изучавано.”

Оскар Уаилд

***

„Само малките тайни се нуждаят от опазване. Големите се пазят в тайна поради недоверчивостта на обществото.”

Маршал Маклуън

***

 „Тези, които могат да те накарат да повярваш в нелепости – могат да те накарат да вършиш и зверства.”

Волтер

***

„Най-опасният човек за всяко правителство, е човекът, който може да обмисля нещата за себе си... Почти неизбежно той достига до заключението, че правителството, под властта на което живее, е безчестно, безумно и непоносимо.”

Х. Л. Менкен

***

Нека за момент спрем кръговрата на събитията около нас и осмислим горните мъдрости, произнесени от велики представители на Човешкия род. Ако имаме честност в себе си и сме се научили да разсъждаваме самостоятелно, ще установим, че тежкото масово програмиране и индоктриниране, провеждани от Властващия Елит, за да държи в подчинение Човечеството, са не само възможни, но и абсолютно задължителни за всички общества, описани в историята. Вън от всякакво съмнение, в наши дни, всеки индивид, ежеминутно – от люлката до гроба, е насилван, много по-често подсъзнателно, отколкото директно, да се съгласява и приема за даденост фундаменталните положения в системата от ВЯРВАНИЯ  на контролиращият го Елит, известен под името Илюминати. Без психосугестивното индоктриниране на номинираните от Върхушката, догматично и безусловно наложени програмни модели на взаимовръзка между субект и обект, не би могла да съществува съвременната цивилизация. И от тази гледна точка, всеки дисидент, поставящ под съмнение или неприемащ дори малка част от лъжовната парадигма, налагана, насаждана и втълпявана от Световната върхушка, днес е смятан вначалото за смахнат или за луд, а с течение на времето, ако въпросният индивид не се „вразуми”, и за обществено опасен „терорист”.

 

Преди да пристъпим към това разтърсващо и променящо парадигмата Зететично изследване на Ерик Дубей, смятам за наложително да дадем определение на:

 

Първо : Що е наука?

 

Науката е систематизирано, достоверно знание, което може да бъде убедително обяснено чрез Логиката. Или, иначе казано, това е знанието, което е експериментално проверимо, въз основа на най-древния и истинен научен метод, а именно Зететичния научен метод.

Второ : Какво представлява Зететичният научен метод?

 

Научният метод, думата „метод” има Гръцки произход и означава „изследване, учение, път на познание“, е система от принципи, с помощта на които се достига до обективно познание на действителността.

 

Зететичният научен метод предполага извършването на следните стъпки при придобиването на знания:

 

 1. Постави въпрос към Света.
 2. Проектиране на експеримент.
 3. Експериментиране и събиране на данни.
 4. Направи изводи от експеримента.
 5. Формулиране на хипотеза – възможен отговор на въпроса.
 6. Споделяне с други лица.

 

За разлика от Зететичният научен метод, съвременната Масонска наука прилага, така наречения теоретичен метод, който е чисто спекулативен, и чрез който всеки може да си измисли каквато си иска теория, колкото и невъзможно-абсурдно-недействителна да е тя и, чрез подбиране на „данни“, които й „пасват“, да я „докаже“! Днес, посредством наблюденията си, Освободените от масовия контрол Човеци разбиват на пух и прах всичките Масонски измислици на теоретичните измамници и заявяват твърдо:

 

Всяка теория трябва да бъде незабавно отхвърлена, ако достоверно може да се покаже, че тя невинаги е валидна! 

 

С други думи, ако искаме да достигнем Истинското Познание за Действителността, в която живеем, трябва да изследваме феномените, чрез данни и измервания, обмисляме резултатите, предлагаме обяснение, проверяваме за верност предложенията и накрая потвърждаваме или отхвърляме обяснението, като всичко това извършваме чрез нашите сетива.

 

Но всеки „уважаващ себе си” учител или учен ще Ви каже: „НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ НА СЕТИВАТА СИ, ТВОИТЕ СЕТИВА ТЕ ЛЪЖАТ, всичко вече е премислено и изчислено от УЧЕНИТЕ и НЕ Е такова, каквото изглежда, тъй като ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО!”.

 

Да, ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО според Масонската Айнщайнова теория! И ако приемете Илюминатската Доктрина за Относителността, то животът Ви все повече ще  заприличва на „Приключенията на Алиса в Страната на чудесата”, където: Нищо не би било, какво е. Защото всичко би било, каквото не е. И обратното, каквото е, не би било. И това, което не би било, то би било. Разбираш ли?. Но, от друга страна, ако разсъждаващият Човек използва интелигентността си, здравия разум и трезва логика, то в края на краищата неминуемо разбира, че с целия наш Човешки род се играе една нечестна, мръсна, злокобна и убийствена игра…

 

Играта, която се играе с Човешкия род е СЕТИВНА ИГРА НА ВЪЗПРИЯТИЯТА. Тези, които са ни оковали в невидими вериги, знаят съвършено добре как действат нашите сетива и как могат тези същите сетива да бъдат използвани срещу самите нас. Изумително е, че в огромното си мнозинство, Човеците не знаят как работи зрението, как са устроени очите ни и са в абсолютно неведение за Законите на перспективата, наред със Законите за плътност и плаваемост!

 

Ето, как невежеството на Човека се превърна в негов зандан!

 

СТАМАТ

 

МИР и ЛЮБОВ!

 

27-ми Август 2015 година

 

***

 

 

Двеста Доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо !

от  Ерик  Дубей

 

1) Хоризонтът винаги изглежда съвършено прав и равен на 360° около наблюдателя, независимо от надморската височина. Всички филми и снимки направени от аматьорски балони, ракети, самолети и безпилотни самолети (дронове), показват напълно равен хоризонт, дори над 32 километра височина. Само НАСА и другите „държавни космически агенции” изобразяват кривина на Земята в своите фалшифицирани, чрез CGI (програма за компютърно генерирани изображения – Бел. прев.) и Фотошоп снимки и филми.

 

PVKsRXBPnF3UpyuyWVAYRgP4jmzmW39v_3mxDj5b

2) С повишаване на надморската височина, хоризонтът винаги се издига до нивото на очите на наблюдателя, така че ние никога не гледаме надолу, за да го видим. Ако Земята в действителност бе сфероид, без значение колко голям, когато се изкачваме във височина, хоризонтът би останал установен, където е и наблюдателят (камерата) би трябвало да се накланя все по-надолу и по-надолу, за да го види.

 

OMRHO43lMTX2vj5E7QVs5ewjiSmY-QAvsULnLEBr

Височина над 32 км., но хоризонтът е все още 100% равен.

 

3) В природата водата винаги намира най-ниската точка и поддържа хоризонтално ниво. Ако Земята бе гигантско въртящо се и наклонено по оста си кълбо, движещо се в елипсовидна спирала и летящо през безкрайното пространство с невъобразима за ума скорост, тогава тук напълно плоски, постоянно хоризонтални нива не биха могли да съществуват. Но тъй като Земята в действителност е обширна плоска равнина, това фундаментално физическо свойство на течностите да търсят най-ниската точка и да поддържат хоризонтално ниво е в съответствие с човешкия опит и здравия разум.

 

k5DItpHEv-bjSbdSgj5k_BmX9oFmwXOCHslBdPis

 

4) Реките текат надолу към морското равнище, като намират най-лесния път на Север, Юг, Изток, Запад и на всички други междинни посоки на Земята едновременно. Ако Земята в действителност бе въртящо се кълбо, много от тези реки би следвало да текат нагоре, което е невъзможно. Мисисипи, например, в протежение на своите 4800 километра дължина би трябвало да се издигне 18 километра, за да достигне Мексиканския залив.

 

5) В един свой участък река Нил тече по протежение на 1600 километра с понижение само от 30 сантиметра. В Западна Африка, река Конго в някой участъци, би трябвало понякога да тече нагоре, а понякога надолу, съобразно предполагаемото въртене и наклона на оста на кълбовидната Земя. Такъв би бил случаят и с река Парана, с 4880 километра дължина, Парагвай и други дълги реки.

 

 

3gjYXDdlAWO2Espd8B9ebLtteSKTMHF8o4B15Ndc

6) Ако Земята бе сфероид, с обиколка 40000 километра, както твърди НАСА и съвременната астрономия, според сферичната тригонометрия всяка водна повърхност в покой би трябвало да се изкриви надолу с лесно измеримите 8 инча на миля, умножено по квадрата на разстоянието в мили. Това означава, че по протежение на канал с вода в покой дълъг 6 мили (9,7 км), Земята ще спадне шест фута (183 см) във всеки край спрямо центъра на дъгата. Всеки път, обаче, когато са били провеждани земемерни експерименти, е било доказвано, че водата в покой е съвършено хоризонтална.

 

(Формулата, дадена от Ерик Дубей е следната: 8 Х R2 [мили] = C [инчове], която след лесно конвертиране в система СИ добива вида: 0,078456 Х R2 [километри] = C [метри], където R е разстоянието между две точки върху повърхността, а C е кривината на предполагаемия земен сфероид, с екваториална обиколка от 25 000 мили. – Бел. прев.)

 

0vHo3qmyCUFw2Htgn78065BtgLkFL3nM3DwNmD3-

7) Топографи, инженери и архитекти никога не са били длъжни да вземат под внимание предполагаемата кривина на Земята в своите проекти. Каналите, железопътните линии, мостовете и тунелите винаги се прокарват и трасират хоризонтално, често по протежение на стотици мили без никаква поправка за кривината.

 

8) Суецкият канал, свързващ Средиземно с Червено море е с дължина 164 км, без никакви шлюзове, което прави водата в него непрекъснато продължение на двете морета. Когато е изграждан, предполагаемата кривина на Земята не е била взета под внимание. Той бил прокопан по продължение на хоризонтална основна линия 8 метра под морското равнище, като преминава през няколко езера от едното море до другото, с еталонната линия и повърхността на водата напълно успоредни в продължение на 164 км.

 

(Суецкият канал е прокопан през 1869 г. и тогава има дължина 164 км, а след постепенни разширения днес достига 193 км. Кривината на предполагаемия сфероид би била 2110 метра, т.е. единият край на канала би бил 2 километра под линията на погледа гледан от другия край, което не отговаря на наблюденията. – Бел. прев.)

 eNSraPXzO0OQA13pUHn0YfmpXiYtgUL842nJTjsv

9) В публикация за „Ърт Ривю”, инженер У. Уинклър заявява следното, по отношение на предполагаемата кривина на Земята: „Като инженер от много години, разбрах, че тази абсурдна поправка за кривината се изчислява само в учебниците. Никой инженер не би и сънувал да изчислява подобно нещо. Проектирал съм много мили железопътни линии и много повече мили канали и дори не съм и помислял за такава поправка, а още по-малко за прилагането й. Тази поправка за кривината означава, че имаме 8 инча понижение на нивото за първата миля на канала, увеличаващо се в съотношение с квадрата на разстоянието в мили. По такъв начин дори малък плавателен канал за лодки, да речем с дължина 30 мили (48,3 км), би имал, според горепосоченото правило, поправка за кривината от 600 фута (183 м.). Само помислете за това и моля не мислете, че инженерите са чак такива глупаци. Никакви подобни изчисления не се правят. Ние толкова мислим за поправката от шестстотин фута за железопътна линия или канал с дължина 30 мили, колкото и за закръгляването на квадратния корен.”

 

(Формулата в учебниците е следната: f = d12.(1-k) / 2R, където f  е поправка на превишението hAB, заради влиянието на кривината на Земята, d е разстоянието между две точки от повърхността, R е радиусът на Земята, а k=0,101 е рефракционна константа и по мое мнение се използва за объркване, като намалява с 10% резултата. Формулата по физически смисъл е същата като по-горната и дава подобни резултати. – Бел. прев.)

 

n8ShjkGup3VC5z2EDTXok7lSbSOr-CUzmgvV2m_u

 

 

kLwTIhbVoMPCqmkEnBbwI1gUpRfJQQxV6A8nNdId

10) Лондонската и Северозападна железница представлява права линия с дължина 290 км от Лондон до Ливърпул. Най-високата точка на жп линията, по средата при гара Бърмингам, е само на 73 метра над морското равнище. Обаче, ако Светът бе в действителност кълбо, с кривина от 8 инча умножено по квадрата на разстоянието в мили, то железопътният участък би образувал дъга с централна точка в Бърмингам извисяваща се цели 1646 метра над Лондон и Ливърпул.

 

11) Един топограф и инженер с тридесетгодишен опит, в публикация пред „Бърмингам Уикли Мъркюри” заявява: „Аз съм добре запознат с теорията и практиката на гражданското строителство. Колкото и фанатични някои от нашите преподаватели могат да са в теорията на топографията и проучвателните работи в съответствие с предписаните правила, все пак е добре известно сред нас, че тези теоретични измервания са НЕПРИГОДНИ ЗА КАКВОТО И ДА Е ПРАКТИЧЕСКО ОНАГЛЕДЯВАНЕ. Всички наши локомотиви са проектирани да работят върху това, което може да се разглежда като ТОЧНО ХОРИЗОНТАЛНО НИВО или РАВНА ПОВЪРХНОСТ. Има разбира се частични наклони или градиенти тук и там, но те винаги са точно определени и трябва внимателно да се преминават. Но нищо от порядъка на осем инча за миля, умножено по квадрата на разстоянието, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТРАБОТЕНО ОТ КАКВАТО И ДА Е МАШИНА КОНСТРУИРАНА ДОСЕГА. Сравнявайки една гара с друга в цяла Англия и Шотландия, може да се каже, че всички перони СА НА ЕДНО И СЪЩО ОТНОСИТЕЛНО НИВО. Разстоянието между източните и западните брегове на Англия се определя на 300 мили. Ако предвидената кривина съществува в действителност, така както е представена, централните гари в Ръгби или Уоруик би трябвало да бъдат близо три мили по-високо от хордата свързваща двата края. Ако случаят е такъв, то не би се намерил машинист или огняр в рамките на Обединеното Кралство, който да поеме отговорност за такъв влак. Ние можем само да се смеем на онези от вашите читатели, които сериозно ни приписват подобни смели „еквилибристики”, като например карането на влакове по вертикални сферични дъги. Хоризонталните завой са достатъчно опасни, вертикалните криви биха били хиляди пъти по-лоши и с подвижения състав, конструиран досега, физически невъзможни за преодоляване.”

 

CzcyicpM1x0fSjjgXl7brNx96ofscHPcb7O1d-95

 

12) В публикация за „Ърт Ривю” Дружеството „Манчестър Шип Канал” заявява: „В железопътното и канално строителство е прието всички нива да бъдат съотнесени към основната линия, която номинално е хоризонтална и е така представена във всички сечения. Няма практика при очертаването на Градоустройствени и благоустройствени планове да се правят поправки за кривината на Земята.”

 

13) В един френски експеримент от ХІХ-ти век, проведен от Боа и Араго (M.M. Biot, Arago), мощна лампа с качествени рефлектори била поставена на върха на Дезерд де Лес Палмес в Испания и била видима чак от Кампри на остров Ибиса. Тъй като височината на двете точки е еднаква, а разстоянието между тях е близо 160 км, ако Земята бе кълбо, с обиколка 40000 км, то лампата би трябвало да е на повече от 2012 метра под линията на погледа!

 

14) В експеримент на подполковник Портлок (Portlock) се използват окси-водородни лампи и хелиостати на Дръмонд, за да отразяват слънчевите лъчи през станции, разположени на 174 км в протока Свети Георги. Ако Земята действително бе кълбовидна, с обиколка 40000 км, фаровете на Портлок би трябвало да останат скрити под 2376 метра кривина.

 

7ryHA78ui7HzqzI5ROIxa4KbhGJIUZg9UhHBrMmb

 

15) Ако Земята наистина бе сфероид, с обиколка 40000 км, пилотите би трябвало постоянно да коригират надолу височината на самолетите, за да не излетят направо в „открития космос”. Пилот, който желае просто да поддържа височината на полета с типична крейсерска скорост от 800 км/ч, би трябвало постоянно да накланя надолу носа на самолета, като се спуска всяка минута с 846 метра! В противен случай, без тази компенсация, пилотът ще се озове за един час с 50 километра по-високо от очакваното.

xYk7XOoe0eSfV_Lb_Su7lkR_0FsAJI0oOYWJOb0v

 

(В последно време започнаха да се появяват откровени изложения на пилоти за техните наблюдения по време на професионалната им кариера. Ето едно от тях. Този офицер е пилот, прослужил 15 години във Военноморската авиация на САЩ, като на два пъти е бил във Виетнам. След пенсионирането си от Флота, 26 години пилотира Локхийд Трайстар за Авиокомпанията „Делта” чак до 1999 година.Има бакалавърска степен по Антропология от Университета в Остин. 

 

В писмото си, той разказва, че в началото на годината ненадейно се натъкнал в интернет пространството на темата за Плоската Земя, която го заинтригувала. Започнал да чете изследвания и книги, което го довело до отхвърляне на фалшивата програма на индоктриниралите го и до приемането на истината за Плоската Земя. Той разказва, че в продължение на 33-те години активно летене денем и нощем (само по уреди), авиохоризонтът - най-важният уред за един пилот - показващ положението на самолета спрямо хоризонта и чрез който се определят напречния и надлъжния наклон на самолета, който той трябва да поддържа винаги хоризонтален, за да избегне нежелано изкачване или снижаване, винаги е оставал напълно равен с хоризонта на Земята и на нивото на погледа. Той продължава:

 

„Градовете, планините, реките първо се явяват като тънка линия на хоризонта на нивото на погледа, след това, поради приближаването на самолета ми и промяната на гледната точка, те бавно изникват от повърхността и след като преминавам над тях на хиляди метри височина и се отдалечавам, те сякаш потъват под хоризонта, който в действителност е все още на нивото на погледа ми. От кабината на самолета, когато атмосферните условия позволяваха, аз можех да виждам в протежение на стотици и стотици километри във всички посоки, като наблюдавах градове, свързани с пътища, блестящи като скъпоценни камъни върху равната повърхност, докъдето стига погледът. Нищо никога не се накланяше или изкривяваше! Когато в далечината силуетът на Манхатън се появява на хоризонта, погледнат от десет километра е точно толкова изправен, колкото и от хиляда метра, колкото и когато рулирам по пистата на летището.”

 

 

5BYtMGkTYH03LcZewiMaUo5U18x93zAFd8MSoK8C

Видеоклипът е: Плоската земя: Изповед на един пилот - Flat Earth: Confessions of An Airline Pilot  – Бел. прев.)

 

16) Експериментът, известен като „Провала на Ери” (“Airy’s Failure”) доказва, че звездите се движат по отношение на неподвижната Земя, а не обратното. Като в началото напълнил телескоп с вода, за да забави скоростта на светлината вътре в него и след това изчислил наклона необходим, за да достигне звездната светлина директно дъното на тръбата, Джордж Ери не успял да докаже хелиоцентричната теория, тъй като звездната светлина вече падала под правилен ъгъл и промяна не била необходима, но вместо това той доказал верността на геоцентричната система.

 

(Геоцентричната система – Анимирано обяснение на експеримента „Провала на Ери” - GEOCENTRICITY - An animated explanation of Airy's Failure experiment - Бел. прев.)

 

yUt8SGeTgGCXpj4FdhQrr-djSCKZsOtxo56T1qMj

 

17) „Парадоксът на Олбер” гласи, че ако има милиарди и милиарди звезди, които са като Слънцето, нощното небе би било изцяло озарено от светлина. Както казва Едгар Алън По: „Ако поредицата от звезди е безкрайна, тогава фонът на небето би ни представил еднородна сияйност, тъй като не може да съществува абсолютно никаква точка от целия този фон, в която не би съществувала поне една звезда”. Всъщност „Парадоксът на Олбер” е толкова „парадокс”, колкото експериментът на Джордж Ери е „провал”. И двата експеримента в действителност са отлични опровержения на модела на хелиоцентричното въртящо се кълбо.

 

wk4jQwLAAI5yqa-ITpF23eQAcx5bTjnkw2AofTOS 

(Въпреки гениалните си кроежи и лъжи, Илюминатите не са могли да предвидят, че именно съвременните високи технологии, предназначени за програмиране, зомбиране и умствено поробване на личността, ще им изиграят лоша шега и ще положат началото на пробуждането на Човечеството. Любознателният, настойчив и търсещ Истината човек, въоръжен само с висококачествена камера е в състояние на започне разплитането на лъжите им. Както във видеото за изчезващия и появяващ се на хоризонта червен кораб, приложено по-нататък, така и тук, изобретателността и упоритостта са възнаградени. В следващият клип, Ерик Дубей използвафотоапарат Nikon Coolpix P900, с 83х оптично и 332х цифрово увеличение, за да ни покаже, че звездите не са Слънца и не са отдалечени на квадрилиони километри! Звездите блещукат, някои от тях постоянно се променят във всички цветове на дъгата, а други са по-бледи, прозрачни и мъждукащи. Сравнението със самолета доказва, че звездите не биха могли да са на твърдяната отдалеченост. Stars are Not Suns! – Бел. прев.)

 

18) Експериментите на Майкълсън-Морли (Michelson-Morley) и Саняк (Sagnac) имали за цел да измерят промяната в скоростта на светлината, дължаща се на предполагаемото движение на Земята през пространството. След прецизни измервания във всяка една възможна посока на различни места те не успели да открият никаква значителна промяна, което отново доказва неподвижната геоцентрична система.

 

e2GMIspA7McBn8fNgW4QsfBDz6BAIYC1LByzVxrx

(Геоцентризъм – Експериментът на Саняк – анимирано обяснение - GEOCENTRISM-Sagnac's experiment - an animated explanation – Бел. прев.)

 

19) Тихо Брахе (Tycho Brahe) ораторствал много убедително против хелиоцентричната теория по свое време, постулирайки, че ако Земята се върти около Слънцето, промяната в относителното положение на звездите след шест месеца орбитално движение не може да не се вижда. Той доказвал, че звездите ще изглежда сякаш се отдалечават една от друга, когато се приближаваме до тях или се събират, когато се отдалечаваме от тях. В действителност, обаче, след 306 милиона километра в предполагаема орбита около Слънцето, нито един сантиметър паралакс не може да се види всред звездите, което доказва, че въобще не сме се преместили.

 

20) Ако Земята в действителност постоянно се въртеше в източна посока с 1670 км/ч, вертикално изстрелвани гюллета и снаряди би трябвало да се отклоняват и падат значително на запад. В действителност, обаче, винаги когато това е изпробвано, вертикално изстреляните гюлета се издигат средно 14 секунди нагоре, 14 секунди се спускат и падат обратно на Земята на не повече от 60 сантиметра от оръдието, често директно обратно в цевта.

 

 

pejTbB_XeshRRe-K3MiOvizLpzxVF2JnDnOJgksk

 

21) Ако Земята в действителност постоянно се въртеше в източна посока с 1670 км/ч, хеликоптери и балони с горещ въздух би трябвало просто да кръжат над повърхността на Земята и да изчакат местоназначенията им да се придвижат под тях!

 

22) Ако Земята в действителност постоянно се въртеше в източна посока с 1670 км/ч, по време на стратосферното гмуркането за Ред Бул, Феликс Баумгартнер, прекарал 3 часа издигайки се над Ню Мексико, би трябвало да се приземи 4022 км западно в Тихия океан, но вместо това той се приземи няколко десетки километра източно от точката на излитане.

 

(Земята е съвършено плоска – три примера – СТАМАТ - re-upload – Бел. прев.)

 

23) Вярващите в теорията за кълбовидната Земя често твърдят, че „гравитацията” магически и необяснимо влече в съвършен синхрон цялата долна атмосфера на Земята до някаква неопределена височина, където тази все по-бързо въртяща се атмосфера отстъпва място на не-въртящата се, „не-гравитизирана”, не-атмосфера на безкрайното вакуумно пространство. Такива не-смислени теории, обаче, са опровергавани от падащия дъжд, фойерверките, птиците, насекомите, облаците, дима, самолетите и снарядите, които биха действали по по-различен начин, ако и кълбовидната Земя и нейната атмосфера постоянно се въртяха в източна посока с 1670 километра в час.

 

 

cRB6a0qMxuwsCXD-hEnGUUp25TitvFTWvvCU6loO

Атмосферата би се въртяла около централна точка, следователно въздухът близо до повърхността би се движел винаги по-бавно от въздуха високо горе.

 

24) Ако Земята и нейната атмосфера постоянно се въртяха източно с 1670 км/ч, тогава изстреляните снаряди в източна посока биха падали значително по-далеч от всички останали, а тези в западна посока - значително по-близо, в сравнение с тези насочени Север–Юг. В действителност, обаче, независимо от това в каква посока са изстреляни, изминатото разстояние от гюллета и снаряди е винаги едно и също.

 

(В този смисъл можем да кажем, че нито една армия, намираща се на изток от фронта не би могла да спечели каквато и да е победа, а от историята знаем, че това е нелепо - поредното доказателство срещу хелиоцентричната доктрина за въртящата се кълбовидна Земя. - Бел. прев.)

 

25) Ако Земята и нейната атмосфера постоянно се въртяха източно с 1670 км/ч, то обикновения пътнически самолет, летящ с около 800 км/ч не би трябвало да бъде в състояние да достигне източнните си дестинации, преди те да го изпреварят отзад! По същият начин, западните дестинации би трябвало да се достигат с три пъти по-висока скорост, но това не е така.

 

26) Нека цитирам „Небеса и Земя” от Гебриел Онриет (превод, изображения и линкове: СТАМАТ): „Освен това, ако летенето бе изобретено по времето на Коперник, без съмнение, той скоро би разбрал, че твърдението му по отношение на въртенето на Земята е погрешно, в резултат на връзката, съществуваща между скоростта на самолет и скоростта на въртене на Земята. Ако Земята се върти, както ни се казва с 1000 км/ч (тук и по-долу авторът има предвид предполагаемата скорост на своята географска ширина – Бел. прев.), а самолет лети в същата посока само с 500 км/ч, очевидно е, че мястото за кацане ще се отдалечава все повече всяка минута. От друга страна, ако летенето се състои в посока, обратна на тази на въртенето на Земята, то за един час би се покрило разстояние от 1500 км вместо 500 км, тъй като скоростта на въртене би се прибавила към тази на самолета. Би могло също да се посочи, че такава скорост на летене от 1000 км/ч, която е предполагаемата скорост на въртене на Земята, наскоро бе постигната, така че въздухоплавателно средство, летящо със същата скорост в същата посока като тази на въртенето не би могло да прелети никакво разстояние. То ще зависне във въздуха над мястото, от което е излетяло, тъй като и двете скорости са равни.”

 

27) Ако Земята и нейната атмосфера постоянно се въртяха източно с 1670 км/ч, приземяването на самолети върху толкова бързо движещи се писти, насочени на Север, Юг, Изток, Запад и във всевъзможни други посоки, би било практически невъзможно, но в действителност такива измислени опасения са напълно пренебрежими.

 

_YTroFLAYFc0RzdOwG4FEc6VTJDTC-xMhowDN5dQ

 

Ориентацията и движението на самолета е по протежение на полосата за кацане, но пистата се движи под различен ъгъл и с различна скорост. (Земята не се движи, нито върти - the earth is not moving or spinning., а също и моята редакция - Плоската Земя - Приземяването на самолети върху непрекъснато движещи се писти е невъзможно – Бел. прев.)

 

28) Ако Земята и нейната атмосфера постоянно се въртяха източно с 1670 км/ч, то облаците, вятърът и метеорологичните модели не биха могли случайно и непредсказуемо да се появяват и придвижват във всички посоки, като облаците често се движат в противоположни посоки в различните височинни слоеве по едно и също време.

 

29) Ако Земята и нейната атмосфера постоянно се въртяха източно с 1670 км/ч, това би трябвало някъде по някакъв начин да се види, чуе, усети или измери от някого, но все още никой в историята никога не е преживявал това предполагаемо източно движение. Междувременно, обаче, можем да чуем, почувстваме и експериментално да измерим, дори най-нежния западен бриз.

 

30) В книгата си „Морски пътешествия из Южните морета” арктическият и антарктически изследовател сър Джеймс Кларк Рос (James Clarke Ross), описва по следния начин преживяванията си в нощта на 27-ми ноември 1839 година и прави заключението, че Земята е неподвижна: „Небето е много ясно... това ни даде възможност да наблюдаваме по-високия облачен слой да се движи в точно противоположна посока на тази на вятъра - обстоятелство, често записвано в нашия метеорологичен корабен дневник, както при североизточни, така и при югоизточни пасати, а също така често наблюдавано и от предишни пътешественици. Капитан Бейзил Хол вижда явлението с очите си от билото на връх Тенерифе, а граф Стшелѐцки (Sir Pawel Edmund Strzelecki), изкачвайки вулканичната планина Киранеа в Оухихий достигнал 4000 фута (1220 метра) височина, над тази на пасатите и изпитал влиянието на обратен поток въздушни маси в различно хигрометрично и термометрично състояние... Граф Стшелѐцки ме информира също за следното видимо аномално обстоятелство, че на височина от 6000 фута (1830 метра) той се натъкнал на въздушен поток, духащ в перпендикулярна посока спрямо двата  по-ниски слоя, също в различно хигрометрично и термометрично състояние, но по-топъл от средния слой.Подобно състояние на атмосферата е съвместимо само с факта, доказан и от други данни, че Земята е в състояние на покой.

 

xlu_-b7OzYUSJ411_Wuw9clBxHIDNtw_6VofTkmu

31) В книгата си „Зететичната Космогония” Томас Уиншип (Thomas Winship) заявява: „Нека „въображението” нарисува картина в ума каква сила би имал въздуха, приведен в движение от сферично тяло с диаметър от 12700 километра, което се върти около оста си с 1670 км/ч, стрелка се в пространство с 107200 км/ч и се върти в кръг из небесата? Тогава нека „догадката” се стреми да разбере дали обитателите на такова кълбо биха успели да задържат косите върху главите си? Ако Земното „кълбо” се върти около оста си със страхотната скорост от 1670 км/ч, такава огромна маса по необходимост би предизвикала огромен прилив на вятър в пространството, което заема. Вятърът би задухал в една посока и всичко подобно на облаци, които попадат „в сферата на влияние” на въртящото се кълбо, би трябвало да се движи в същата посока. Фактът, че Земята е в покой се доказва от пускането на хвърчила.

 

 

wHzsU3ht2STak_4FRDSkaWBZoLkwlZFflBJtdeLL

32) Ако за „гравитацията” се вярва, че е сила достатъчно мощна да държи световните океани, сгради, хора и атмосферата прилепнали към повърхността на едно бързо въртящо се кълбо, тогава е невъзможно за „гравитацията” едновременно с това да бъде достатъчно слаба, за да позволи на малките птици, насекоми и самолети да излитат и да пътуват свободно с неотслабваща сила във всяка една посока.

 

33) Ако за „гравитацията” се вярва, че е сила достатъчно мощна, за да извива огромната океанска шир около кълбовидната Земя, то би било невъзможно за рибите и другите същества да плуват през толкова мощно прикована вода.

 

34) Капитаните на кораби, плаващи на големи разстояния в океаните никога не трябва да отчитат предполагаемата кривина на Земята в своите изчисления. Както равнинната, така и сферичната навигация в плаването, най-популярните методи за навигация, използват равнинната, а не сферичната тригонометрия, като правят всички математически изчисления върху предположението, че Земята е идеално равна. Ако Земята в действителност е сфера, такова заблуждаващо предположение би довело до постоянни очебийни неточности. Равнинната навигация в плаването все пак е работила отлично, както на теория, така и на практика в продължение на хиляди години и равнинната тригонометрия отново и отново доказва, че е по-точна от сферичната тригонометрия при определяне разстоянията през океаните.

 

 

-GrUU386QHLkWjmhHaHzn-oyyus5dCpSnrLt3502

35) Ако Земята в действителност бе кълбовидна, тогава всеки паралел южно от екватора би трябвало да измерва все по-малка и по-малка обиколка, колкото по на юг се отива. Ако обаче Земята е обширна равнина, тогава всяка линия географска ширина южно от екватора трябва да измерва все по-голяма и по-голяма обиколка, колкото по на юг се отива. Фактът, че много капитани, плаващи южно от екватора и приели теорията за кълбовидната Земя, са се оказвали драстично объркани в пресмятанията си, колкото по на юг са плавали, свидетелства за факта, че Земята не е топка.

 

sOn671mn87XUeHHMiR4kej0AN1RpDCDsQPEpHUcs

 

36) По време на Антарктическата си обиколка, капитан Джеймс Кларк Рос често с недоумение пише в дневника си, как ежедневно се оказва в несъответствие с морските карти, като посочва, че се е озовавал средно с 30 километра разлика спрямо изчисленията си всеки ден, а по-късно далеч на юг до 54 километра.

 

VanycVZFUYhRUpleYiL8bR70WPHN7EFn7RDWf0p8

 

37) Лейтенант Чарлс Уилкс (Charles Wilkes) командвал Проучвателната експедиция на Военноморските сили на САЩ до Антарктида от 1838-1842 година. Той също споменава в корабните си дневници, че плавайки на Запад непрекъснато се озовавал източно от изчисленията си понякога с над 37 километра за по-малко от 18 часа.

 

38) Ще цитирам преподобния Томас Милнър: „В южното полукълбо, мореплавателите към Индия често си представяли, че са източно от нос Добра надежда, докато били все още западно и били изхвърляни на африканския бряг, който, според техните изчисления, бил останал зад хоризонта. Това нещастие се случва с отличната фрегата „Чалънджър” през 1845 година. Как така стана, че корабът на Нейно Величество „Конкърър” бе изгубен? Как толкова много други внушителни плавателни съдове напълно здрави, с отлично набран екипаж, съвършено управлявани претърпяха корабокрушения в тихо време, не само в тъмна нощ или в мъгла, но посред бял ден и на слънчева светлина - в първия случай върху брега, а в последния върху подводни скали – поради това, че „били извън изчисленията си”?” Простият отговор е, че Земята не е топка.

 

hRS1xCeswSv_J8r_20X59fQ9bSXiGDlWqSVtZlz7

 

39) В практически измервания на разстоянията, взети от „Австралийски наръчник и Алманах, Указател за спедитори и вносители” се посочва, че разстоянието по права линия между Сидни и Нелсън (Нова Зеландия) е 2494 км. Дадената разлика в географска дължина е 22° 2' 14 ". Следователно, ако 22° 2' 14 " от 360° се равняват на 2494 км, то цялата окръжност би била 40518 км. Това число е не само по-голямо от предполагаемата екваториална обиколка на кълбовидната Земя, но е с цели 6858 км по-голямо от това, което би трябвало да бъде на южната географска ширина, на която се намира Сидни, при споменатите пропорции на земното кълбо.

 

40) От околността на нос Хорн, Чили до Порт Филип в Мелбърн, Австралия разстоянието е 16898 км или 143° географска дължина. Като пресметнем оставащите до 360°, това прави общо разстояние от 42526 км за тази конкретна географска ширина, което е с 2462 км повече от предполагаемата екваториална обиколка на Земята и още много хиляди повече, отколкото би трябвало да бъде на такива южни географски ширини.

 

41) Подобни изчисления, направени от нос Добра надежда, Южна Африка до Мелбърн, Австралия при средна южна географска ширина от 35,5°, дават приблизителна стойност от над  40200 км, която отново е по-голяма от предполагаемата най-голяма обиколка на Земята по екватора. Изчисленията от Сидни, Австралия до Уелингтън, Нова Зеландия при средна 37,5° южна географска ширина дават приблизителна обиколка от 41030 км, т.е. още по-голяма обиколка! Според теорията за Земята-топка, обиколката на Земята на 37,5° южна ширина трябва да е само 31789 км, т.е. с 9241 км по-малко от тези практически измервания.

 

 

LVfS2LY2YKuZ-_peycveZ81X3umorIgSeqevn2rA

42) Съгласно модела за Земята-топка, Антарктида е леден континент, който покрива долната част на топката от 78° до 90° южна ширина и е с обиколка от 17968 км. Обаче, много ранни изследователи, включително капитан Кук и капитан Джеймс Кларк Рос, като се опитвали да обиколят Антарктида по море пропътуват от 90 до 110 хиляди километра и им отнема 3-4 години. Британският кораб„Чалънджър” направил косвена, но пълна обиколка по море на Антарктида като изминал около 130000 км за 4 години. Това е изцяло в противоречие с кълбовидния модел.

 

D26yZlEmXkGTV1sf8d5_VlrM6M-Bu4PhvaChvcmD

43) Ако Земята бе топка, има няколко полетни маршрута в Южното полукълбо, на които най-бързият и пряк курс би бил над континента Антарктида, като например от Сантяго де Чили до Сидни, Австралия. Вместо да поемат по най-краткия и най-бърз маршрут по права линия над Антарктида, всички такива полети заобикалят във всякакви посоки далеч от Антарктида, твърдейки че температурите са твърде ниски за пътуване със самолет! Като се има предвид фактът, че има много полети до, от и над Антарктида, а също и твърденията на НАСА, че има технологии, които ги предпазват в условия далеч по-студени и далеч по-горещи, отколкото могат да се изпитат на Земята, такова извинение несъмнено е само едно извинение и нищо повече, тъй като тези полети не са се състояли, защото са невъзможни.

 

P9mrpkC12ssQhFxatJteigymcQ2HkUbWghYD35xo

Тези маршрути за полети не съществуват !!!

 

44) Ако Земята бе кълбовидна, а Антарктида твърде студена, за да се прелита над нея, единственият логичен начин да се лети от Сидни до Сантяго би бил курс направо над Тихия океан, като оставаме в южното полукълбо през целия път. Ако презареждането с гориво е абсолютно необходимо, то може да се направи в Нова Зеландия или на други места от южното полукълбо по протежение на пътя. В действителност, обаче, полетите Сантяго - Сидни влизат в северното полукълбо, правейки междинни кацания на Международното летище в Лос Анджелис и други летища в Северна Америка, преди да продължат надолу към Южното полукълбо. Такива абсурдно своенравни заобикаляния нямат никакъв смисъл върху сфера, но са напълно смислени и формират почти прави линии, когато са изобразени върху картата на Плоската Земя.

 

fR4Lfhe6ziEOQHhKpru1yA2eKfLZXx1qIRnLuJSB

 

45) Върху Земята-топка от Йоханесбург, Южна Африка до Пърт, Австралия би трябвало да е прав маршрут над Индийския океан с удобни възможности за презареждане на остров Мавриций или Магадаскар. На практика, обаче, повечето полети от Йоханесбург до Пърт правят странен престой в Дубай, Хонконг или Малайзия, което няма смисъл върху сфера, но е напълно разбираемо, когато са нанесени върху картата на плоската Земя.

 

BVdc3vsQHAKJxzGKpGpOmed0kKIGYC3cIIL9lfAS

 

46) Върху Земята-топка от Кейптаун, Южна Африка до Буенос Айрес, Аржентина би трябвало да е прав маршрут над Атлантическия океан, като се следва един и същ паралел от единия край до другия, но вместо това всеки полет прави междинни кацания първо в северното полукълбо, някъде от Лондон до Турция и Дубай. За пореден път, това няма абсолютно никакъв смисъл върху сфера, но е напълно разбираем избор, когато се нанесе върху картата на плоската Земя.

 

 

4b1i_Aw188kOV-CQGNBRaxCk41nGAdPArfnrd3q4 

47) Върху Земята-топка от Йоханесбург, Южна Африка до Сао Паоло, Бразилия би трябвало да е бърз прав маршрут по протежение на 25-тия южен паралел, но вместо това почти всеки полет първо каца за презареждане на 50-тия северен паралел в Лондон! Единствената причина, поради която такова нелепо междинно кацане съществува в действителност е, защото Земята е плоска.

 

ka-9ukFW-PzXR8h-jnqkZ3noO4626AopvMBHExMV

 

48) Върху Земята-топка от Сантяго де Чили до Йоханесбург, Южна Африка би трябвало да е лесен полет, случващ се изцяло под Тропика на Козирога в южното полукълбо, но въпреки всичко, всеки посочен полет първо прави странно кацане за дозареждане в Сенегал близо до Тропика на Рака в Северно полукълбо! Когато това се нанесе върху картата на Плоската Земя, обаче, причината ясно се вижда - Сенегал всъщност е точно по средата на правия път между двата града.

 

y0z04M65Cmb5RLz0O97oUhxW26-TgRq7cjLlKm8t

 

49) Ако Земята бе въртяща се топка, нагрявана от Слънцето, отдалечено на 150000000 км, то би било невъзможно да има едновременно непоносимо горещи лета в Африка и само на няколко хиляди километра смразяващи костите вледеняващи арктическите или антарктически зими, където се усеща малко или почти никаква топлина от Слънцето. Ако топлината от Слънцето изминава 150000000 километра до пустинята Сахара, абсурдно е да се твърди, че още 6500 километра (0,000043%) допълнителен път до Антарктида биха напълно анулирали такава непоносима жега и биха довели до тези драстични разлики.

 

50) Ако Земята наистина бе кълбовидна, Арктическият и Антарктическият полярни региони, както и областите със сравнима географска ширина на Север и на Юг от екватора би следвало да споделят сходни условия и характеристики, като например: сравними температури, сезонни промени, дължина на светлата част от деня, растителен и животински свят. В действителност обаче, Арктическият и Антарктическият региони и областите със сравнима географска ширина северно и южно от екватора се различават значително в много отношения, което е напълно несъвместимо с кълбовидния модел и изцяло в съгласие с плоския модел.

 HLThUNaIiUxeGdRlOduSlsQ9VilW8PTLs3-7qKoyA7EozVTMIZjavJH_rIBMPJbWim7KLP_afV-TSdmk

 

51) Антарктида е най-студеното място на Земята, със средна годишна температура от около - 50° по Целзий и рекордно ниска от - 93°! Средната годишна температура на Северния полюс, обаче, са сравнително топлите - 15°. Средногодишното колебание на температурите в Антарктида е по-малко от половината от колебанието при сравними арктически ширини. Северният Арктически регион се радва на умерено топло лято и поносими зими, докато Южния Антарктически регион дори не се нагрява достатъчно, за да се стопи вечния сняг и лед. Върху поклащащата се Земя-топка с наклонена ос, въртяща се постоянно около Слънцето, Арктическите и Антарктическите температури и сезони не следва да се променят толкова значително.

 

52) Исландия, намираща се на 65° северна ширина, приютява 870 вида местни растения и изобилие от различни животински видове. Сравнете това с остров Южна Джорджия, намиращ се само на 54° южна ширина, където има само 18 вида местни растения, а животински видове почти не съществуват. На същата, но северна географска ширина, се намират Канада и Англия (Глазгоу и Единбърг се намират на 55° северна ширина – Бел. прев.), където изобилстват гъсти гори с различни видове високи дървета. Небезизвестнияткапитан Кук пише за Южна Джорджия, че не могъл да намери дори един храст достатъчно голям, за да си направи клечка за зъби! Кук пише: „Нито едно дърво не можеше да се забележи. Земите, които се намират на Юг са обречени от природата на непрекъсната обледененост - никога да не усетят топлината на слънчевите лъчи, чиито ужасен и див изглед нямам думи да опиша. Дори и морския живот е пръснат в определени пространства с огромни размери, а и морска птица рядко се вижда да лети над тази самотна пустош. В областта на органичният живот, контрастите между Арктическата и Антарктическата зони са твърде забележителни и значими.”

 

53) На места със сравнима географска ширина на Север и Юг, Слънцето действа много необяснимо, ако Земята бе въртящо се кълбо, но точно така както трябва да действа, ако Земята е плоска. Например, най-дългите летни дни на север от екватора, са много по-дълги от тези на юг от екватора, а най-късите зимни дни северно от екватора са много по-къси от най-късите дни южно от екватора. Това е необяснимо върху равномерно въртящата се и поклащаща се Земя-топка, но точно пасва на плоския модел, при който Слънцето обикаля в кръгове над и около Земята от Тропика на Рака до Тропика на Козирога.

 

54) На места със сравнима географска ширина на Север и Юг, изгревът и залезът са много по-различни, отколкото би трябвало, ако Земята бе въртящо се кълбо, но са точно както трябва в случая с плоската Земя. Северно от екватора, изгревът и залезът настъпват бавно и продължават много по-дълго време, отколкото на Юг, където те настъпват много бързо. На някои места северно от екватора, здрачът може да продължи повече от час, докато при сравними южни географски ширини слънчевата светлина напълно изчезва в рамките на няколко минути. Това е необяснимо върху равномерно въртящата се и поклащаща се Земя-топка, но е точно това, което се очаква да се случи върху Плоската Земя, над която Слънцето се върти по-бързо в по-широки кръгове над Юга и по-бавно в по-тесни кръгове над Севера.

 

pdGkbpXkNgI5RDFHioapqZJN4mjOIQihBe1UBJ8Q

 

Орбита на Слънцето и Луната през Декември (външна окръжност) – Орбита на Слънцето и Луната през Септември и Март (средна окръжност) – Орбита на Слънцето и Луната през Юни (вътрешна окръжност). (Плоската Земя - Истинското движение на Слънцето и Луната - Eric Dubey и  Плоската Земя - Слънчевата и Лунната траектории през Януари и Юни – Бел. прев.)

 

55) Ако Слънцето се завърта над и около Земята на всеки 24 часа, постоянно движещо се от Тропик до Тропик на всеки шест месеца, то следва, че Северната централна област ежегодно ще получава много повече топлина и слънчева светлина, отколкото Южната периферна област. Тъй като Слънцето трябва да покрие по-голямата Южна област за същите 24 часа, за които преминава над по-малката Северна област, движението му задължително трябва да е пропорционално по-бързо. Това напълно обяснява разликата между Арктическите и Антарктическите температури, сезони, продължителността на деня, както и растителния и животинския свят. Това е причината Антарктическата утринна зора и вечерен здрач да са твърде краткотрайни в сравнение със Северния полюс и това обяснява защо през определени летни Арктически нощи Слънцето въобще не залязва!

 

 

7A90hyUHYy1glj4MxFAgxhy9StmuW0_HVNl7VJpn

(Плоската Земя и кой вижда Слънцето? -  The Flat Earth & who sees the sun?  – Бел. прев.)

 

56) „Среднощното слънце” е арктическо явление, случващо се ежегодно по време на лятното слънцестоене, когато в продължение на няколко поредни дни наблюдател, намиращ се достатъчно далеч на север може да наблюдава Слънцето как обикаля над главата му, издигайки се и захождайки в небето през целия ден, без да залязва напълно в продължение на повече от 72 часа! Ако Земята в действителност бе въртящо се кълбо, обикалящо около Слънцето, единственото място, където такова явление, като Среднощното Слънце, би могло да се наблюдава би било на полюсите. Всяка друга гледна точка от 89° ширина надолу, независимо от наклон или инклинация, не би могла да вижда непрекъснато Слънцето в продължение на 72 часа. За да наблюдавате Слънцето в продължение на цял кръгооборот върху въртящо се кълбо от точка различна от полюсите, Вие ще трябва да гледате през много километри суша и море за част от завъртането! (Видеоклип: Арктическото Среднощно Слънце - Arctic Midnight Sun – Бел. прев.)

 

XFmcwEZuv1Bgxk7H4EyvZFMFAL8G1BsBTkSnd6zU

 

57) Върхушката твърди, че явлението „Среднощно Слънце” СЕ СЛУЧВА и в Антарктида, но те не разполагат с никакви непрекъсваеми видеоматериали, показващи това, нито пък позволяват на независими изследователи да отпътуват до Антарктида по време на зимното слънцестоене, за да потвърдят или опровергаят тези твърдения. От друга страна, съществуват десетки публично достъпни немонтирани видеоклипове, показващи Арктическото Среднощно Слънце и явлението е потвърдено, отвъд всяка сянка на съмнение.

 

T8mnkU8nGbiKTPDkxi5NtXXv2Za6gcpeDhGMb_s2

 

58) Кралското белгийско географско дружество, в своята Белгийска Антарктическа Експедиция ( Expédition antarctique belge – 1897-1899) записва, че по време на най-суровата част от Антарктическата зима от 71° южна ширина нататък Слънцето залязва на 17 май и се вижда отново над хоризонта чак на 21 юли! Това е в пълно противоречие с теорията за Земята-топка, но е лесно обяснимо с модела на плоската Земя. Среднощното Слънце се вижда от голяма надморска височина в крайните северни ширини по време на Арктическото лято, защото Слънцето, при най-вътрешния си кръгооборот, обикаля достатъчно плътно около полярния център, че да остава видимо над хоризонта за наблюдателя с такава гледна точка. По същият начин, в крайните южни ширини по време на Арктическото лято, Слънцето изчезва напълно от погледа за повече от два месеца, защото е на Северния Тропик, по най-вътрешната дъга от своето пътуване, подобно на бумеранг, като обикаля твърде плътно Северния център, за да бъде видяно от Южната периферия.

_wDa3mMWowCxGpxoATmgSwGdfnuZudf5klxM6GlS

 

59) Цитирайки Гебриел Онриет: „Теорията за въртенето на Земята непременно трябва веднъж завинаги да бъде отхвърлена като неосъществима, като се посочи следната несъстоятелност. Тя твърди, че въртенето отнема 24 часа и че скоростта му е постоянна, като в този случай е задължително дните и нощите да имат еднаква продължителност от по 12 часа през цялата година. Слънцето следва да изгрява сутрин и да залязва вечер неизменно по едно и също време, в резултат на което би било равноденствие всеки ден от 1-ви януари до 31-ви декември. Човек трябва да се спре и да се замисли върху това преди да каже, че Земята има динамика на въртене. Как така теорията за гравитацията става причина за сезонните промени в продължителността на деня и нощта, ако Земята се върти с равномерна скорост по 24 часа в денонощието!?

 

UFcLhwoige5IC_eW4_cguDp_7YPR1ajILHYE0xOH

 

60) Всеки може да докаже, че морският хоризонт е идеално прав и цялата Земя съвършено равна, използвайки само нивелир, триножници и дървена дъска. На каквато и да е надморска височина, просто закрепете хоризонтално върху триножници 3-4-метрова, гладка дървена дъска и наблюдавайте от нивото на очите си линията на хоризонта зад нея. Далечният хоризонт винаги ще се изравни съвършено успоредно с горния ръб на дъската. Нещо повече, ако се придвижвате в полукръг от единия край на дъската до другия като същевременно наблюдавате хоризонта над горния й ръб, ще имате възможността да проследите съвсем равни 20-30 километра в зависимост от надморската височина. Това би било невъзможно, ако Земята е кълбо, с обиколка 40 000 километра, хоризонтът би се изравнил над центъра на дъската, но след това постепенно, но забележимо би спадал към краищата. Само 15 километра от всяка страна на дъската биха довели до лесно забележима 20-метрова кривина във всеки един край спрямо центъра.

 

AtrbfNZAhWb09EqhbllKPgADnFMwH80rBhwzsvt0

 

61) Ако Земята в действителност бе една голяма топка, с обиколка от 40 000 км, то хоризонтът би бил значително изкривен дори на морското равнище и всичко на или приближаващо хоризонта би изглеждало, че се наклонява леко назад спрямо гледната Ви точка. Далечните сгради по протежение на хоризонта ще приличат на наклонената кула в Пиза, спускайки се назад спрямо наблюдателя. Върху Земята-топка излитащ и постоянно отдалечаващ се от наблюдателя балон с горещ въздух би изглеждал, като че бавно и постоянно се наклонява все по-назад, колкото по-далеч отлита, като дъното на коша постепенно става видим, докато горната част на балона се скрива от погледа. В действителност, обаче, сградите, балоните, дърветата, хората и всичко останало е под прав ъгъл спрямо Земята или хоризонта и остава така, независимо от отстоянието или височината на наблюдателя.

 

3PoQNWkSXi3YPvFk-WivvKl69oKEcKegq6jvYAPe

 

(Плоската Земя и хоризонта на събитията - Flat earth and the event horizon  – Бел. прев.)

 

62) Експериментите на Д-р Самюел Роуботъм (Samuel Rowbotham) по Олд Бедфорд Левъл категорично доказват, че водата в канала е напълно хоризонтална по протежение на 6 мили (9,7 км). Първо, Роуботъм застанал в канала като държал телескопа си 8 инча (20 см) над повърхността на водата, след което негов приятел в лодка с флагче, издигнато на 5 фута (152 см) отплавал на 6 мили. Ако Земята бе топка с обиколка от 40000 км, водното пространство с дължина 9,7 км би трябвало да образува дъга висока 6 фута (183 см) в средата(и 16 фута - 488 см в края – Бел. прев.), така че цялата лодка и флагчето би трябвало в крайна сметка да изчезнат, но в действителност по време на плаването цялата лодка и флагчето останали видими на същата височина.

 

(The Bedford Level Flat Earth Experiment – Бел. прев.)

 

W4rjneXGGpqqoL8x0KgjgV3GcCdwQaOtadgLYl8z

 

63) Във втория експеримент, Д-р Роуботъм поставил флагчета, с височина 5 фута, по протежение на бреговата линия по едно на всяка миля. След това, използвайки телескопа си, монтиран на 5 фута точно зад първото флагче, погледнал над върховете на всичките 6 флагчета, които се подредили в идеално права линия. Ако Земята бе топка, с обиколка 40000 км, то флагчетата би трябвало постепенно да се спускат надолу след първото установяващо линията на погледа, второто би спаднало с 8 инча (20 см), третото с 32 инча (81 см), четвъртото с 6 фута (183 см), петото с 10 фута и 8 инча (325 см) и шестото с 16 фута и 8 инча (508 см).

 

fyTsKLTdIwz_SC1rYgr-cGmtwSAUhCY1JXYX4R89

 

64) Нека цитирам „Земя, не кълбо!” от Д-р Самюел Роуботъм: „Известно е, че хоризонтът в морето, независимо от разстоянието, на което може да се простира вдясно и вляво от наблюдателя, застанал на сушата, винаги се явява права линия. Следващият експеримент е бил провеждан в различни части на страната. В Брайтън, на възвишение в близост до хиподрума, два кола били побити в земята на шест ярда (5,49 метра) един от друг, точно срещу морето. Между двата кола била опъната жица успоредна на хоризонта. От средата на жицата гледката обхващала не по-малко от 20 мили (32 км) от всяка страна, което прави разстояние от 40 мили. Проследен бил кораб, плаващ право на запад. Опънатата жица „режела” такелажа малко над фалшборда, което било наблюдавано в продължение на няколко часа или докато корабът изминал цялото разстояние от 40 мили. Кораб, влизащ в полезрението от изток, би трябвало да се изкачва по наклонена равнина в продължение на 20 мили, докато стигне средата на дъгата, откъдето би трябвало да се спуска на същото разстояние. Квадратът на 20 мили умножен по 8 инча дава 266 фута (81 метра), с които корабът би трябвало да бъде под опънатата жица в началото и в края на 40-те мили.”

 

65) Пак от Д-р Роуботъм: „На брега в близост до Ватерлоу, на няколко мили на север от Ливърпул, мощен телескоп бил закрепен на височина 6 фута (183 см) над водата. Той бил насочен към голям параход, току-що излязъл от река Мърси и отплаващ към Дъблин. Върхът на мачтата на отдалечаващия се кораб постепенно приближавала хоризонта, докато, най-после, след като повече от четири часа изтекли, тя изчезнала. Обичайната скорост на плаване на Дъблинските параходи била най-малко осем мили в час, така че корабът би трябвало да е поне на тридесет и две мили (52 км) разстояние, когато върхът на мачтата стигнал хоризонта. Шестте фута височина на телескопа ще изискват три мили да се приспаднат от изпъкналостта, така че остават двадесет и девет мили, квадратът на които умножен по 8 инча прави 560 фута (171 метра). Като приспаданем височината на мачтата - 80 фута откриваме, че според учението за кълбовидността, върхът на мачтата на отплаващ параход би трябвало да е 480 фута (146 метра) под хоризонта. Много други подобни експерименти са били провеждани с морски параходи и винаги с резултати изцяло несъвместими с теорията, че Земята е кълбо.

 

66) Д-р Роуботъм провежда няколко други експеримента с телескопи, нивелири, секстанти и теодолити - специални прецизни инструменти, използвани за измерване на ъгли в хоризонтални или вертикални равнини. Чрез позиционирането им на равни височини, насочени последователно един към друг, той доказвал отново и отново, че Земята е съвършено равна в продължение на километри без сантиметър кривина. Откритията му причинили доста смут в научната общност и благодарение на 30-годишните му усилия, формата на Земята се превърнала в гореща тема на дебати в края на деветнадесети век.

 

SCkdn2McTIMI8OxMU2l32Fk9za7EMI-n5AMQLZfC

 

67) Разстоянието през Ирландско море от пристанище Дъглас на остров Ман до Грейт Ормс хед в Северен Уелс е 97 км. Ако Земята бе кълбо, то повърхността на водата между тях ще образува 97-километрова дъга, с център извисяващ се с 593 метра над бреговата линия в двата края. Обаче, добре известно и лесно проверимо е, че в ясен ден от скромните 30 метра надморска височина, Грейт Ормс хед е видим от пристанище Дъглас. Това би било напълно невъзможно върху кълбо, с обиколка 40 000 км. Ако приемем, че 30-те метра надморска височина стават причина хоризонтът да се отдалечи с около 20 километра, то останалите 77 км означават, че Уелската брегова линия все пак би трябвало да пропадне с цели 448 метра под линията на погледа!

 

s32CxCS4xyEYF3cg40hWgRay2D3LYDJhVX4OIcME

 

68) Силуетът на Филаделфия се вижда ясно от хълма Епъл пай в Пайн Берънс, Ню Джърси отдалечен на 64 км. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, отчитайки 62-та метра надморска височина на хълма Епъл пай, силуетът на Филаделфия би трябвало да остане добре скрит зад 102-метрова кривина.

 

bxBPwy0IcSw6sB-2MPhwLrlfJr0kS-IsUTX2KJHn

 

69) Силуетът на Ню Йорк Сити се вижда ясно от Беър маунтин в Хариман Стейт парк отдалечен на 97 км. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, гледайки от 390-метровия върх на Беър маунтин и като определиме разстоянието до хоризонта чрез Питагоровата теорема, то силуетът на Ню Йорк Сити би трябвало да бъде невидим зад 52-метрова кривина на Земята.

 

5PlPV7mqqYUEdMd_--iHq3cVeRG54U95AC7ArPxV

 

70) От скалата на Вашингтон в Ню Джърси, само на 120 метра надморска височина, е възможно в ясен ден да се видят силуетите и на Ню Йорк и на Филаделфия в противоположни посоки едновременно, като се обхваща разстояние от цели 193 километра! Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 километра, и двата силуета би трябвало да са скрити зад повече от 244 метра земна кривина.

 

jwwaS4bB7ntl19-HFchGndSeykLSnhI6SlOwbTp0

 

71) Често е възможно да се види силуета на Чикаго от морското равнище на 95 километра отвъд езерото Мичиган. През 2015 година, след като фотографът Джошуа Ноуики (Joshua Nowicki - Бел. прев.) засне това явление, няколко новинарски канала бързо заявиха, че снимката може да е „висок мираж” - атмосферна аномалия, причинена от температурна инверсия. И въпреки че тези миражи със сигурност се срещат, въпросният силует е изправен и се вижда ясно, за разлика от мъглявите обърнати надолу илюзорни миражи. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, този силует би трябвало да е 707 метра под хоризонта.

 

ww5cOes1UdOmtlL-g0PwV3Qz9QT2m4ULUyhPVoNU

 

Тези сгради са отдалечени на 95 километра. Ако Земята бе кълбо, както сме индоктринирани да вярваме, повърхността в основата на тези сгради би трябвало да е 707 метра под хоризонта. Още по-лошо, диаграмата в долната част е невярна, тъй като сградите би трябвало да са наклонени назад спрямо нашата гледна точка. Как е възможно това?

 

72) На 16 Октомври 1854 година в-к „Таймс” съобщава за посещението на Кралицата в Голям Гримсби от Хъл, като официално документира, че присъстващите били в състояние да видят  94-метровата кула на доковете от 113 км разстояние. Върху Земята-топка, с обиколка 40 000 км, като отчетем трите метра височина на кораба над водата и височината на кулата на 113 км разстояние, тя би трябвало да е цели 790 метра под хоризонта.

 

73) През 1872 година капитан Гибсън и екипажът му, плавайки на кораба „Томас Ууд” от Китай към Лондон, съобщават, че видели остров Св. Елена, в неговата цялост, в ясен ден от 120 км разстояние. Отчитайки височината им, при измерване върху Земята-топка, с обиколка от 40 000 км, се установява, че островът би трябвало да е 1112 метра под тяхната зрителна линия.

 

74) От Генуа, Италия, с височина само 21 метра над морското равнище, често може да се види остров Горгона на 130 км разстояние. Ако Земята бе кълбо, с обиколка 40 000 км, то Горгона би трябвало да остане скрит зад 1016 метра кривина.

 

Peu7HPw5imMRJmwDOmF_gxlCbKpctCrqJthb8nKd

 

75) От Генуа, Италия, с височина само 21 метра над морското равнище, често може да се види остров Корсика на 159 км разстояние. Ако Земята бе кълбо, с обиколка 40 000 км, Корсика би трябвало да пропадне 1598 метра под хоризонта.

 

kkhNXmy1ipxDmqyEPrep-_47-xTnvMpbjVeKZrNf

 

76) От Генуа, Италия, с височина само 21 метра над морското равнище, може също така често да се види остров Капрая на 164 километра разстояние. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, Капрая би трябвало да остава винаги скрит зад 1708 метра кривина.

 

ojDWPniw8YBPFw8dtFPwCo2QegYEbd1EOG2XpPbY

 

77) Също така от Генуа, във ведри ясни дни, може да се види остров Елба на невероятните 201 километра разстояние! Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, Елба би трябвало да е завинаги невидим зад 2673 метра кривина.

 

2csbe2jatnfd3h6cWaQ4lCTkTNvJpYEhhFZ3vyXu

 

78) От Анкоридж, Аляска, с височина 31 метра, в ясни дни с невъоръжено око може да се види планина Форейкър на 193 км отстояние. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, върхът на планина Форейкър, с височина 5303 метра, би трябвало да е наклонен назад спрямо наблюдателя и покрит от 2353 метра земна кривина. В действителност, обаче, цялата планина доста лесно може да бъде видяна стояща изправена от основата до върха.

 

4-ow5yQcLPmY9GRhrjlvL-IZd6vRKtj3YOapdWOn

 

79) От Анкоридж, Аляска, с височина 31 метра, в ясни дни с невъоръжено око може да се види планина МакКинли на 209 км отстояние. Ако Земята бе топка, с обиколка 40 000 км, върхът на планина МакКинли, с височина 6194 метра, би трябвало да е наклонен назад спрямо наблюдателя и наполовина скрит от 2810 метра земна кривина. В действителност, обаче, цялата планина доста лесно може да бъде видяна стояща изправена от основата до върха.

(Този клип показва как зумът на камерата може да бъде използван за заснемане на видео-доказателство за плоскостта на Земята - Horizon Zoom Boom Earth Flat – Бел. прев.)

 

 

KSwxCm1UC-E79KRL8q2v1GI2GfEs47NdIN3Fm9sw

Изглед към планините Денали от Анкоридж, гледайки през залива Кук, ръкав Ник.

 

80) В „Списание на Чеймбър” от Февруари 1895 година, един моряк в близост до остров Мавриций в Индийския океан, съобщава, че е видял кораб, който се оказал на невероятното разстояние от 322 км! Инцидентът причинил много разгорещени дебати всред мореплавателите по това време, като намерил допълнително потвърждение в Аден, Йемен, където друг свидетел съобщил, че е видял изчезнал Бомбойски параход на 322 км. Той правилно посочил точния вид, местоположението и направлението на парахода, като всичко това по-късно било подкрепено и точно потвърдено от тези на борда. Такива наблюдения са абсолютно необясними, ако Земята в действителност бе топка, с обиколка 40 000 км, тъй като кораби отдалечени на 322 километра би трябвало да пропадат 8 километра под линията на погледа!

 

81) Разстоянието, от което светлината на разни морски фарове по цял свят е видима в морето, далеч надхвърля изчисленията за кълбовидната Земя, с обиколка 40 000 км. Например, фарът на Дюнкерк в Южна Франция, с надморска височина 59 метра, е видим от лодка (3 метра над водата) от 45 км. Ако Земята е кълбо с горепосочената кривина, то според сферичната тригонометрия, тази светлина би трябвало да е скрита 58 метра под хоризонта.

 

tjrv9LA4E1XM1qDyoV_vqbK0n59hvWTY6ZW3zHkp

 

82) Фарът на порт Никълсън в Нова Зеландия е 128 метра над морското равнище и се вижда от 56 километра, където трябва да е 67 метра под хоризонта.

 

83) Фарът Егерьо (Egerö) в Норвегия е 47 метра над високи води и е видим от 45 километра, където трябва да е 70 метра под хоризонта.

 

84) Фарът в Мадрас, на еспланадата (издигнат кей край плаж), е 40 метра висок и е видим от 45 километра, където трябва да е 76 метра под линията на погледа.

 

85) Фарът в Кордонан (Cordonan) на западния бряг на Франция е 63 метра висок и е видим от 50 километра, където трябва да е 85 метра под линията на погледа.

 

86) Фарът на нос Бонависта, Нюфаундленд е 45 метра над морското равнище и се вижда от 56 километра, където трябва да е 150 метра под хоризонта.

 

87) Фарът върху камбанарията на Енорийската черква на Св. Ботолф в Бостън е с височина 88 метра и е видим от над 65 км, където трябва да е скрит цели 244 метра под хоризонта!

 

88) Фарът на остров Уайт в Англия е 55 метра висок и може да бъде видян от 68 км, разстояние, за което съвременните астрономи казват, че той трябва да пропадне 304 метра под линията на погледа.

 

89) Фарът на Иглен нос (L’Agulhas) в Южна Африка е висок 10 метра, с надморска височина от 73 метра и може да се види от над 80 км. Ако Светът бе кълбо, тази светлина би пропаднала 427 метра под линия на погледа на наблюдателя.

 

90) Статуята на Свободата в Ню Йорк се издига на 99 метра над морското равнище и в ясен ден може да се види от 97 км. Ако Земята бе кълбо, това би поставило Дамата на Свободата на цели 632 метра под хоризонта.

 

A-rTpGYsuuzjj-44BngkuBnrsEpS0g6peWg4ix5k

 

91) Фарът в Порт Саид, Египет, на височина само 18 метра се вижда на изумителното разстояние от 93 километра, където, според съвременната астрономия, той трябва да е 665 метра под линията на погледа!

 

92) Шпилът на катедралата Нотр Дам в Антверпен се извисява на 123 метра от подножието на кулата, а Антверпен е с надморска височина от 10 метра. С помощта на телескоп, корабите могат да бъдат разграничавани на хоризонта, а капитани свидетелстват, че могат да видят катедралния шпил от невероятното разстояние от 241 километра. Ако Земята бе кълбо, обаче, на това разстояние шпилът на кулата би трябвало да е 3138 метра под хоризонта!

 

wYP11BuTJMkxreOMY253BxR_CFZ5Dug2JW06DPqt

 

93) Ширината на протока Св. Георги между Холихед и пристанище Кингстън, в близост до Дъблин е 97 км. Когато е на половината път, пасажер от ферибота ще забележи фара на кея в Холихед зад себе си, както и фара Пуулбег в Дъблинския залив пред себе си. Височината на фара на кея в Холихед е 13 метра, а фарът Пуулбег е 21 метра висок, следователно човек застанал на 7-метрова палуба на кораб в средата на канала на 48 км от двата бряга, може ясно да види и двете светлини. Върху Земята-топка, с обиколка 40 000 км, обаче, двата фара би трябвало да се скрият с повече от 90 метра под двата хоризонта!

 

eTVdarhiig8r3QRww0JGAnOeZOnTgQYvzBlWRHnN

 

94) От платото близо до пристанище Портсмут в Хемпшир, Англия, като се гледа отвъд Спитхед към остров Уайт, цялата основа на острова, където водата среща сушата, образува съвършено права линия с дължина 35 км. Според теорията за Земята-топка, остров Уайт би трябвало да се снижи с 24 метра от средата към всеки край, за да се докара необходимата кривина. Координатните кръстове на качествените теодолити насочени натам, обаче, многократно са показвали, че линията между сушата и водата е съвършено права.

 

 

bVTR3QsSfA_f83C8fd_Idm-Xof_RDd2bADGkB64d

 

95) При безоблачно време от платото близо до пристанище Дъглас на остров Ман, често ясно се вижда с невъоръжено око брега на Северен Уелс по цялото му протежение. От нос Еър, при устието на река Дий до Холихед се обхваща участък от 80 км, за който също многократно е установено, че е напълно хоризонтален. Ако Земята в действителност имаше изкривяване от 8 инча на миля на квадрат, както НАСА и съвременната астрономия твърдят, то 80-те километра от Уелското крайбрежие, гледано по протежение на хоризонта от Ливърпулския залив, би трябвало да се отклони с лесно измеримите 127 метра на всяка страна от централната точка!

 

96) От „Сто доказателства, че Земята не е кълбо” от Уилям Карпентър: „Ако предприемем пътешествие надолу по залива Чесапийк през нощта, ние ще виждаме „светлината”, показваща остров Шарп, в продължение на час преди параходът да стигне до него. Можем да заемем позиция на палубата, така че страничната бордова ограда на парахода да е изравнена със „светлината” и на линията на погледа и ще открием, че през цялото пътуване светлината няма да промени в никаква степен очевидната си надморска височина. Ала, да речем, че е изминато разстояние от 21 км, теорията на астрономите за „кривината” изисква разлика (по един или друг начин!) в истинската надморска височина на светлината с 34 метра! Тъй като, обаче, няма разлика дори на стотна от косъма, ние имаме ясно доказателство, че водата на залива Чесапийк не е извита, което е доказателство, че Земята не е кълбо.”

 

97) НАСА и съвременната астрономия твърдят, че Земята е гигантска топка наклонена назад, колебаеща се и въртяща се с 1670 км/ч около оста си, елипсовидно обикаляща около Слънцето със 107200 км/ч, което заедно със Земята спираловидно се върти около един от ръкавите на Млечния път с 828000 км/ч, а цялата Галактика лети с абсурдните 2100000 км/ч през Вселената, като всички тези движения произхождат от предполагаемия „Голям взрив” - космогенична експлозия преди 14 милиарда години. Това е общ сбор от 3036870 км/ч в няколко различни посоки, с които всички ние уж летим едновременно, при все това никой никога не е виждал, усешал, чувал, измервал или доказал нито едно от тези движения въобще да съществува.

 

(Изаскар Цедерблюм, наречен Ленин, казвал: „Една лъжа, повтаряна достатъчно често, става истина.” – Бел. прев.)

 

98) НАСА и съвременната астрономия твърдят, че Поларис – Полярната звезда, е на около 323 - 434 светлинни години или на около 4 квадрилиона километра отдалечена от нас! Първо, отбележете, че числото е между 3 118 200 000 000 000 – 4 189 800 000 000 000 километра, което прави разлика от 1 071 600 000 000 000 (над един квадрилион) километра! Ако съвременната астрономия дори не може да уточни разстоянията до звездите в рамките на квадрилиони километри, може би „науката” им е погрешна и теориите им се нуждаят от преразглеждане. Въпреки това, дори и да признаем техните неясно отдалечени звезди, за хелиоцентриците е невъзможно да обяснят, как Поларис успява да остане винаги точно над Северния полюс в продължение на всички тези  различни предполагаеми накланяния, колебания, ротации и спираловидни движения на Земята-топка.

 

1qePUjQOW8xNAZcYY6nqWC1nHzjYKWHH2eWcGH1h

 

99) От гледна точка на теорията за Земята-топка, Поларис - разположена точно над Северния полюс, не трябва да се вижда отникъде в Южното полукълбо. За да е видима Поларис от Южното полукълбо на кълбовидната Земя, наблюдателят би трябвало някак си да гледа „през кълбото” и много километри суша и море би трябвало да са прозрачни. Поларис, обаче, може да се види до 23,4° южна ширина.

 

100) Ако Земята бе топка, Южният кръст и другите южни съзвездия биха били видими по едно и също време от всяка географска дължина на еднаква Южна ширина, какъвто е случаят на Север с Поларис и околните съзвездия. Голямата Мечка, Малката Мечка и много други съзвездия могат да се видят от всеки Северен меридиан едновременно, докато на Юг, съзвездия като Южния кръст не могат. Това доказва, че Южното полукълбо не е „обърнато отдолу”, както е в модела за Земята-топка, а просто се простира далеч навън от Северната централна точка, както е в модела на плоската Земя.

 

oZ-elYa4SeqzDQeyJpiGuvuAjMr84J6fL_g7sW58

Следователно, ето така изглежда от повърхността: 1) звездните следи оформят кръгове около центъра; 2) кръговете стават все по-големи и изглеждат като прави линии, гледани от ограничено поле на видимост; 3) в близост до периферията, звездите се движат по протежение на хоризонта, образувайки линии.

 

101) Твърди се, че Сигма от съзвездието Октант е Южната централна полярна звезда, подобна на Поларис, около която всички звезди в южното полукълбо се въртят в обратна посока. За разлика от Поларис, обаче, Сигма от Октант НЕ МОЖЕ да се види едновременно от коя и да е точка по протежение на определена географска ширина, тя НЕ Е централна, а уж е изместена с един градус от центъра, НЕ Е неподвижна и в действителност не може да се види изобщо през обществено достъпните телескопи! Налице е основателно съмнение относно това, дали Сигма от Октант въобще съществува. Така или иначе, посоката, в която се движат звездите над главата Ви се основава на перспективата и на точната посока, в която гледате, а не в кое полукълбо се намирате.

 

_s90gNEbkRkGPZM6juDyS3yJvxFx_79CEU2p5ksy

1) звезди, скриващи се и излизащи иззад Земния хоризонт; 2) звезди, въртящи се в кръг много ниско на хоризонта.

 

102) Някои хелиоцентрици се опитват да внушат, че постепенната деклинация (отклонение) на Полярната звезда, когато наблюдателят се движи на юг, е доказателство за кълбовидността на Земята. Тъкмо напротив, деклинацията на Полярната звезда, или на всеки друг обект, е просто резултат от Закона за перспективата върху равнинни (плоски) повърхности. Законът за перспективата гласи, че ъгълът и височината, на която даден обект се вижда намалява, колкото повече човек се отдалечава от обекта, докато в определен момент линията на погледа и привидно издигащата се повърхност на Земята се срещнат в убежната точка (т.е. на линията на хоризонта), отвъд която обектът е невидим. В модела на Земята-топка се твърди, че хоризонтът е кривината на Земята, докато в действителност, за хоризонта се знае, че той просто е убежната линия на перспективата въз основа на силата на очите, инструментите, метеорологичните условия и надморската височина.

 

 

                                                           Убежна точка                                     Хоризонт (Убежна линия)

 

Im-tD36MF5H0GGfJiAr6-GOesF-NgjEQ5uwLKSgW

 

Железопътна линия                Телеграфни стълбове              Път

 

103) Има няколко съзвездия, които могат да се видят от далеч по-големи разстояния върху Земята, отколкото би трябвало да е възможно, ако светът бе въртяща се, обикаляща в кръг, колебаеща се топка. Голямата Мечка, много близо до Поларис, например, може да се види от 90° северна ширина (на Северния полюс) чак до 30° южна ширина. За да бъде възможно това върху Земята-топка, южните наблюдателите ще трябва да гледат през стотици и хиляди километри издутина на Земята към Северното небе.

 

104) Съзвездието Малка лисица (Vulpecula) може да се види от 90° северна ширина чак до 55° южна ширина. Телец, Близнаци и Лъв могат да се видят от 90° северна ширина чак до 65° южна. Наблюдател върху Земята-топка, независимо от наклон на оста или инклинация, логически погледнато, не би трябвало да бъде в състояние да вижда толкова далече.

 

105) Водолей и Везни могат да се видят от 65° северна до 90° южна ширина! Съзвездието Дева е видимо от 80° северна до 80° южна, а Орион може да се види от 85° северна чак до 75° южна ширина! Всичко това единствено е възможно, само защото „полукълбата” въобще не са полусфери, а са концентрични кръгове географска ширина, простиращи се навън от централния Северен полюс, около и над който се въртят звездите.

 

gOIvKWH2LTvSiNwnXy981n_XV_IAKjFOXw2JaJuT

 

106) Така нареченият „Южен полюс” е просто произволна точка по протежение на Антарктическия лед, маркирана с червено-бял раиран стълб, увенчан с метална Земя-топка. Обаче, този церемониален Южен полюс, несъмнено и доказуемо, НЕ Е действителния Южен полюс, тъй като действителния Южен полюс очевидно може да се докаже с помощта на компас, показващ Север на 360° около наблюдателя. Тъй като тази „еквилибристика” никога не е постигана, моделът остава чиста теория, заедно с извинението от страна на Върхушката, че геомагнитните полюси уж постоянно се движат, правейки проверката на техните твърдения невъзможна.

 

einXvSp0LHXwfNP0r7ZZOEjBG5PtDrWkkwhbtI5n

 

107) Пръстеновидните магнити от вида, използван във високоговорителите имат централен Северен полюс (N – отрицателен, отбелязван в синьо – Бел. прев.) и противоположен „Южен” полюс, състоящ се на практика от всички точки по външната периферия. Това съвършено точно демонстрира магнетизма на нашата плоска Земя, като се има предвид, че предполагаемия източник на магнетизма в модела на Земята-топка е едно хипотетично разтопено магнитно ядро в центъра на топката, което те твърдят, много удобно за тях, че причинява постоянното движение на двата полюса, като по този начин избягват независима проверка в двата „церемониални полюса”. В действителност, най-дълбоката пробивна операция в историята - Колският свръхдълбок сондаж в Русия - успява да достигне само до 12262 метра дълбочина, така че целия модел на Земята-топка, преподаван в училищата, показващ слоевете на земната кора, външната мантия, вътрешната мантия, външното и вътрешното ядро е чиста спекулациа, тъй като никога не е прониквано отвъд земната кора.

 

(Кольская сверхглубокая скважина – Бел. прев.)

 

8sIDSfbV6QxO9UHvjD4F1Cm2UFO_rn66acuXr1hN

 

108) Морският компас е безполезен и безсмислен инструмент за използване върху Земята-топка. Той едновременно сочи и Север и Юг върху плоска повърхност, въпреки това обаче, се твърди, че точно посочва два постоянно движещи се геомагнитни полюса в противоположните краища на въртяща се около себе си сфера, породени от хипотетично ядро от разтопен метал. Ако иглите на компасите действително се притеглят от Северния полюс на предполагаемото земно кълбо, то противоположният „Южен” край на иглата всъщност би трябвало да е насочен нагоре към открития космос.

 

bg5V6XVOmrqoSGqQ6syXc50-ha2wnHlRlQhXMtwu

 

109) Не съществува определена „Източна” или „Западна” точка, точно както няма установен „Юг”. Северният централен полюс е единствената доказана фиксирана точка на нашата Плоска Земя, като Южния представлява всички прави линии насочени навън от Северния полюс, а Изток и Запад са точки на 90° спрямо Север, разположени в концентрични окръжности. По този начин, околосветско пътуване в западна посока се състои, когато се движим и Поларис постоянно е от дясната ни страна, а околосветско пътуване в източна посока – когато Поларис е винаги вляво от нас.

 

110) Околосветските (Изток-Запад) пътувания на Магелан и други мореплаватели, често са цитирани като доказателство за кълбовидния модел. В действителност, обаче, мореплаване или въздухоплаване под прав ъгъл спрямо Северния полюс и накрая връщане в първоначалното местоположение не е толкова трудно или загадъчно, та да имаме нужда от кълбо, за да го направим. Точно както архитектът забива пергела си в централна точка върху плосък лист хартия и чертае кръг в коя да е посока около „полюса”, по същият начин кораб или самолет обикаля плоската Земя.

 

3a_u5lDf7pPD7EcZEMRJiKy-uspS3Q2eIWhz_1Dx

 

111) Тъй като Северния полюс и Антарктида са покрити с лед и са охранявана „забранена за полети” зона, не са известни нито кораби нито самолети, обиколили Земята в посока Север-Юг. Единственият вид обиколка, която не може да се случи върху плоската Земя е Север-Юг, което е подходящото същинско основание за строго наложените ограничения за полети. Фактът, че все още предстои да бъде потвърдена дори една-единствена обиколка на Земята в посока Север-Юг, служи като неизменно доказателство, че светът не е топка.

 

 

fvrrnG_8UitIGp9HwSvM9h-dvDFDmlZJZlp_Wi2q

(вляво) Някои хора смятат, че да обиколиш Света означава този вид кръг. Докато в действителност е този вид  кръгово движение. (вдясно)

 

112) Слънцето е в зенита си над всяка часова зона, като преминава точно отгоре над всяка 15-градусова демаркационна точка 24 пъти на ден по своята кръгова траектория над и около Земята. Ако времевите зони, вместо това, бяха причинени от постоянното въртене на Земята-топка около Слънцето, то на всеки шест месеца, когато Земята се озове на противоположната страна на Слънцето, часовниците по цял свят би трябвало да прескочат 12 часа, денят би бил нощ, а нощта - ден.

 

113) Идеята, че стоящите хора, плаващите кораби и летящите самолети са с главата надолу върху определени части на Земята, докато върху други са наклонени на 90° и на всички други невъзможни ъгли е пълен абсурд. Идеята, че човек, копаещ дупка право надолу в края на краищата би достигнал небето от другата страна е нелепа. Здравият разум вярно подсказва на всеки свободномислещ човек, че в природата в действителност съществуват посоките „горе” и „долу”, за разлика от реториката „всичко е относително” на Нютон-Айнщайновата парадигма.

 

xvqNsG7yB-AC4D00jdbJylMBlDIcp5ndtriofP6Y

ЗАЩОТО ГРАВИТАЦИЯТА Е МАГИЯ

 

114) Нека цитирам „Върху лъжливата мъдрост на философите” от Лакантий (ок. 250 – ок. 325 години): „Сфера, където хората от другата страна живеят с крака над главите си, където дъждът, снегът и градушката падат нагоре, където дърветата и посевите растат отгоре надолу и небето е по-ниско от земята? Древното чудо на Висящите градини на Вавилон се стопява в нищото, в сравнение с полетата, моретата, градовете и планините, за които езическите философи вярват, че висят от Земята без опора!”

 

9rxICMpv_h0-P37REKeXF3OS6bPbR70ZdqRo5VCZ

Междувременно в..... Париж....

 

115) Съществуващите Закони за плътност и плаваемост съвършено точно обяснявали физиката на падащите предмети дълго преди Масонът, посветен в рицарско звание „Сър” Исак Нютон да „дари на света” своята теория за „гравитацията”. Факт е, че обекти поставени в по-плътни среди се издигат, а обекти поставени в по-малко плътни среди потъват надолу. За да съответства на хелиоцентричния модел, при който няма горе и долу, Нютон твърди, че предметите са привлечени от големите маси и падат към техния център. Нито един експеримент в историята, обаче, не е доказал обект, достатъчно масивен, който само по силата на собствената си маса да причини привличането на други по-малки маси към него, така както Нютон твърди, че „гравитацията” прави със Земята, Слънцето, Луната, звездите и планетите.

 

 

N-aOTTvaYoqbErPLdY5mViEjFh36HA1lb44RZ6pOЯбълката: „Гравитацията е лъжа!”

 

116) Също така, никога не е имало нито един експеримент в историята показващ достатъчно масивен обект, който само по силата на собствената си маса, да стане причина друга по-малка маса да се движи в орбита около него. Магическата теория на гравитацията дава възможност на океаните, сградите и хората да останат завинаги прилепени към долната страна на въртяща се топка, докато същевременно заставя обекти като Луната и сателитите да останат заключени във вечни кръгови орбити около Земята. Ако и двете бяха верни, то хората би трябвало да могат да подскочат и да започнат да обикалят в орбита около Земята, или пък Луната би трябвало отдавна да е засмукана от Земята. Нито една от горните теории някога са били експериментално проверени и техните предполагаеми резултати са взаимно изключващи се.

 

VoF6AhTToh3ksu8dHnMoSqqF3qczZlvDWE5yDx7g

 

117) Нютон също теоретизира и това сега се преподава, че океанските приливи и отливи са причинени от гравитационното привличане на Луната. Обаче, ако Луната е с диаметър само 3474 километра, а този на Земята е 12742 километра, използвайки тяхната собствена математика и „закони”, то следва, че Земята е 87 пъти по-масивна и следователно по-големият обект трябва да привлича по-малките към него, а не обратното. Ако по-голямата Земна гравитация е това, което поддържа Луната в орбита, не е възможно за по-малката Лунна гравитация да измести Земната гравитация, особено на морското ниво, където Земното гравитационно привличане би трябвало още повече да „надцаква” Лунното. И ако Лунната гравитация наистина измества Земната, като издърпва приливите към себе си, то не би трябвало да има нищо, което да ги спре да продължат напред и нагоре към по-големия атрактор.

 

C1uyxHuSGTJXInqhxw-CwuBNgPfgZJvYyj00jSQ2

 

118) Нещо повече, скоростта и траекторията на Луната са непроменливи и затова би трябвало да упражняват непроменливо, еднородно влияние върху Земните приливи и отливи, докато в действителност приливите и отливите варират значително на различни места и не следват Луната. Езерата, язовирите, блатата и другите вътрешни водни басейни, също така необяснимо остават завинаги извън гравитационната хватка на Луната! Ако Лунната „гравитация” наистина притегляше Земните океани, всички естествени и изкуствени езера и други басейни със застояла вода също, със сигурност, би трябвало да имат приливи и отливи.

 

119) Твърди се, че другите планети са сфери и следователно Земята също трябва да е сфера. Първо, Земята е „равнина”, а не„планета” (“plane”- равна повърхнина; “plane”+”t”= „планета” – Бел. прев.), така че формата на „планетите” в небето няма никакво влияние върху формата на Земята под краката ни. Второ, „планетите” са били известни от хилядолетия по целия свят като „скитащи звезди”, тъй като те се различават от другите установени неподвижно звезди само в относителните им движения. Когато погледнете непредубедено, с невъоръжено око или през телескоп, неподвижните и скитащите звезди, те се явяват като светещи дискове от светлина, а НЕ сферична твърда земя. Показаните от НАСА на снимки и видеоклипове сферични твърди земи (планети) са несъмнено фалшиви компютърно генерирани изображения, а не фотографии.

 

(В Английския език, понятието „планета” се появява едва през 13-ти век от Старофренски, а в него идва от Гръцки, където винаги е в множествено число и в съчетание със „звезди” и означава „скитащи звезди” - ἀστέρες πλανῆτα (стерес пльанта). – Бел. прев.)

 

kbmyzCGLAC2LSkI6IkcTzM8NgeNo12mY3Q2c_2ga

Марс - погледнат през телескоп на НАСА и Марс – погледнат през всеки друг телескоп.

 

120) Етимологията на думата „планета” всъщност идва от късния Староанглийски „planete”, от Старофренски „planete” (Модерен Френски „planète”), от Латински „planeta”, от Гръцки „asteres planetai”, от „planasthai” - „скитам”, с неизвестен произход, може би от Санскрит от „PIE *pele” – „плосък, простирам се” или понятието за „разпространен”. А думата „Plane” (същ.) - „плоска повърхност”, от Латински „Planum” - „плоска повърхност, равнина, ниво, поле”, „planus” - „плосък, равен, гладък, ясен, чист”. Те просто добавили „t” на нашата Плоска Земя и всички се съгласили с тях.

 

121) Когато наблюдавате Слънцето и Луната, виждате два еднакви по размер, равноотдалечени кръга, следващи сходни траектории с подобни скорости около плоска, неподвижна Земя. „Експертите” от НАСА, обаче, твърдят, че здравия разум и ежедневния Ви житейски опит са грешни във всяко едно отношение! Като за начало, те твърдят, че Земята не е плоска, а е една голяма топка, не е неподвижна, а се върти около себе си с 1670 км/ч, те твърдят, че Слънцето не се върти около Земята, както изглежда, но Земята се върти около Слънцето с 30 километра в секунда, Луната, от друга страна, наистина се върти около Земята, макар и не от изток на запад, както изглежда, а от запад на изток и  че Слънцето е всъщност 400 пъти по-голямо от Луната и 400 пъти по-далече! Вие ясно виждате, че Слънцето и Луната са с еднаква големина и на еднакво разстояние, Вие виждате, че Земята е плоска, Вие усещате, че Земята е в покой, но според Евангелието на съвременната астрономия, Вие грешите и сте глупак, достоен за безкрайни подигравки, ако смеете да се доверите на собствените си очи и житейския си опит.

 

1uMoGZCoQ0e44O5d3k1ug7eEH4tkq1ty-6TYM3R0

 

122) Ще цитирам Алън Дейвс (Allen Daves): „Представете си, ако Правителството или НАСА ви бяха казали, че Земята е неподвижна. И тогава, нека предположим, че ние се опитваме да убедим хората, че: „Не, не, тя не е в покой, тя се движи с 32 пъти скоростта на изстрелян куршум и центрофугира с 1670 километра в час.”. Биха ни се изсмяли! Толкова много хора биха ни казвали: „Вие сте луди, Земята не се движи!”. Ще ни се подиграват за това, че нямаме научна обосновка на тази заплетена теория за движещата се Земя. И не само това, но после хората биха казали: „О, тогава как ще обясните неподвижната, спокойна атмосфера и забележимото движение на Слънцето, как си го обяснявате?” Представете си, че казвате на хората: „Не, не, атмосферата също се движи, но е някак си магически залепена върху движещата се Земя. Причината съвсем не е в това, че Земята е в покой.” Следователно, това, което ние в действителност вършим е каквото има смисъл. Ние казваме, че теорията за подвижната Земя е пълна глупост. Теорията за неподвижната Земя има смисъл, но те ни се подиграват, че го казваме. Трябва живо да си представите, че е по обратния начин, за да осъзнаете колко НЕЛЕПА е ситуацията. Теорията на Правителството и НАСА, че Земята се върти и се движи в орбита и се накланя и поклаща е абсолютна глупост и все пак хората са така плътно прилепени към нея, като към плюшено мече. Те просто не могат да си наложат да се изправят пред възможността, че Земята е неподвижна, макар че всички факти го показват: не чувстваме никакво движение, атмосферата не е издухана надалеч, виждаме, че Слънцето се движи от Изток на Запад, всичко може да се обясни с неподвижната Земя, без да се въвеждат всички тези нови предположения, за да прикрият предишните предположения отишли по дяволите.”

 

123) Астрономическите цифри на Хелиоцентриците винаги звучат съвършено точно, но те са исторически печално известни с това, че редовно и драстично ги променят, за да ги нагодят към различните си модели. Така например, по свое време Коперник изчислява отдалечеността на Слънцето от Земята на 5 456 440 километра. През следващия век Йохан Кеплер решава, че то в действителност е 19 914 271 километра. Исак Нютон казвал: „Няма значение дали смятаме, че е 45 или 87 милиона километра разстояние, защото и двете пасват еднакво добре!” Колко научно казано!? Бенджамин Мартин го изчислява на около 131 милиона километра. Томас Дилуърт твърдял, че е 150 806 582 километра. Джон Хинд с положителност заявил, че е 153 334 900 километра. Бенджамин Гулд казал, че е повече от 154 милиона километра. А Крисчън Майер мислел, че е повече от 167 милиона! Обратно на това, поддръжниците на плоската Земя, през вековете, са използвали секстант и равнинната тригонометрия, за да правят такива изчисления и установили, че иСлънцето и Луната са с диаметър само около 60 километра и са на около 5200 километра от Земята!

 

e6M2cc9oYzQvxWJa1Pz4YRlMwThNgIEs-Y9HasTn

Как горното прави тези неща отдолу? Отговор: 60 километра големина, 5500 километра разстояние.

 

124) Филмовият материал, заснет от аматьорски балон над облаците, предоставя впечатляващо визуално доказателство, че Слънцето не може да е на десетки милиони километри. В няколко кадъра можете да видите една ярка гореща точка отразена върху облаците точно под, подобната на прожектор, концентрирана слънчева светлина. Ако Слънцето в действителност бе отдалечено на десетки милиони километри, толкова малка и ограничена гореща точка не би се появила!

 

 

 

pIfnz2Nxhw7lUpvd7WXkaXzl_cpRlvXMHy04B3G2

Слънцето несъмнено не е на 150 милиона километра разстояние. Можете да видите горещата точка точно под него, което доказва, че то е много близо. (Плоската Земя - смайващи кадри от полет на балон на 32 км височина – Бел. прев.)

 

125) Друго доказателство, че Слънцето не е на десетки милиони километри се установява чрез проследяване ъгъла на падане на слънчевите лъчи обратно към източника им над облаците. Има хиляди фотографии, показващи как слънчевата светлина се процежда надолу през облачното покритие под променливи схождащи се ъгли. Областта на съсредоточаване, Слънцето разбира се, несъмнено не е на отстояние десетки милиони километри, а по-скоро относително близо до Земята, точно над облаците.

 

ifpb4va2BPmDAY6WKskycbk_bQCsjeFLCjuddKFn

 

126) Годишният изминат път от Слънцето от Тропик до Тропик и от Равноденствие до Равноденствие, е това, което определя продължителността и характера на дните, нощите и сезоните. Ето защо на екваториалните пояси има почти целогодишно лято и горещини, докато на по-големите географски ширини на Север и особено на Юг сезоните са по-ярко изразени със сурови зими. Хелиоцентричният модел постулира, че сезоните се сменят, въз основа на предполагаемия „наклон на оста” на Земята-топка и „елиптичната орбита” около Слънцето, като сегашния погрешен модел ни поставя най-близо до Слънцето на 147060000 километра през януари, когато всъщност е зима и най-далеч от Слънцето на 152050000 километра през юли, когато всъщност е лято над по-голямата част от Света.

 

7OAjaGVLbzsgxj78vExQMBOwIHRD8PrDclvnBqQI

 

127) Фактът, че отраженията на Слънцето и Луната върху водна повърхност, когато са ниско над хоризонта, винаги образуват права пътека от хоризонта до наблюдателя, доказва, че Земята не е кълбо. Ако повърхността на Земята бе извита, то би било невъзможно за отразената светлина да се изкриви върху кълбото от хоризонта до наблюдателя.

 

yS1dRfUBsvUDJ-2z4P1Hvna1SfQY8tX9XeSx0dxN

 

128) От векове по цял свят съществуват огромни слънчеви и лунни каменни часовници, които все още измерват времето с точност до минута, така както са го измервали и в деня, в който са били направени. Ако Земята, Слънцето и Луната са наистина подчинени на сбор от несъвместими въртящи се, обикалящи и колебаещи се спираловидни движения, както заявява съвременната астрономия, то ще е невъзможно тези монументи да показват толкова точно времето без постоянни корекции.

 

 

R8k4JgWf7hWzgvESfhlXTKmpUC4cK_Gj5ZB39h4L

30 зърна се равняват на 90 минути, а едно зърно – на 3 минути.

 

129) Да цитирам Уилям Карпентър: „Защо, в името на здравия разум, астрономите трябва да закрепват телескопите си върху солидни каменни фундаменти, така че да не мърдат и на косъм, ако Земята, на която те са закрепени се движи със скорост от 30 километра в секунда? Наистина, да се вярва, че „шест хиляди милиона милиона милиона тона” (шест секстилиона, 6 Х 1021 – Бел. прев.) „се търкалят, връхлитат, летят, стрелкат се из космоса завинаги”, със скорост, в сравнение с която изстрел от оръдие е „стара, бавна каруца”, с такава безпогрешна точност, че телескоп издигнат върху гранитни колони в обсерватория не би позволил на астроном с остър поглед да открие разлики в постъпателните движение на хилядна част от косъма, е все едно да си представим чудо, в сравнение с което всички записани чудеса заедно ще придобият абсолютна незначителност. Тъй като ние, в средните северни географски ширини, можем да виждаме Полярната звезда, гледайки през прозорец към нея от един и същи ъгъл на същото стъкло в същия прозорец през цялата година, е достатъчно доказателство за всеки разумен човек, че не сме извършили въобще никакво движение и че Земята не е кълбо.”

 

130) От „Земя, не кълбо!” от Д-р Самюел Роуботъм: „Вземете две двуметрови гладко пробити метални тръби и ги поставете на метър една от друга, на противоположните страни на дървена рамка или монолитен блок от дърво или камък и така ги нагласете, че техните центрове или оси на видимост да са съвършено успоредни една на друга. Сега ги насочете на нивото на някоя известна звезда, няколко секунди преди меридиана на мястото. Нека наблюдател бъде разположен пред всяка една от тръбите и в момента, в който звездата се появи в първата тръба нека почука или подаде друг сигнал, който да бъде повторен от наблюдателя при втората тръба, когато той за пръв път види същата звезда. Определен период от време ще изтече между подадените сигнали. Сигналите ще следват един след друг в много бърза последователност, но все пак, изминалото време е достатъчно да покаже, че една и съща звезда не се вижда в един и същ момент от две успоредни линии на видимост, отдалечени само на метър. Ще е необходим лек наклон на втората тръба към първата, за да може звездата да се види през двете тръби в един и същ момент. Нека тръбите останат в тази позиция за шест месеца, като в края на това време същото наблюдение или експеримент ще доведе до същите резултати - звездата ще е видима в същото меридианно време, без да се налага ни най-малка промяна в посоката на тръбите: от което се заключава, че ако Земята се е преместила един единствен метър в орбита през пространството, би трябвало най-малкото да се наблюдава лек наклон на една от тръбите раздалечени на метър, чиято промяна в позицията преди това бе задължителна. Но тъй като не се налага такава промяна в посоката на тръбата, заключението е неизбежно, че в рамките на шест месеца, даден меридиан върху повърхността на Земята не се е придвижил дори един единствен метър и следователно Земята няма и най-незначителен градус орбитално движение.”

 

131) НАСА и съвременната астрономия защитават тезата, че Луната е твърдо, сферично, подобно на Земята обиталище, до което човек действително е летял и на което е стъпвал. Те твърдят, че Луната е несветещ със собствена светлина планетоид, който получава и отразява цялата си светлина от Слънцето. Реалността обаче е, че Луната видимо не е твърдо тяло, тя несъмнено е кръгла, но не e сферична и по никакъв начин не е планетоид, подобен на Земята, на който хората биха могли да стъпят. В действителност, Луната доказано e до голяма степен прозрачна и изцяло собствено осветена, грееща със своя уникална светлина.

 

snggBW9jYT9dbgwCQj2fhpLDYXq-_F09VNwSK9ns

 

132) Светлината на Слънцето е златна, топла, изсушаваща, предпазваща и антисептична, докато светлината на Луната е сребърна, хладна и влажна, разлагаща и септична. Слънчевите лъчи намаляват горенето на клада, а лъчите на Луната увеличават горенето. Растителните и животински субстанции, изложени на Слънчева светлина бързо се изсушават, свиват се, коагулират и губят тенденцията си към разлагане и гниене: гроздето и други плодове стават твърди, частично захаросани и запазени, като например стафидите, фурмите и сините сливи, животинската плът коагулира, губи своите летливи газообразни компоненти, става твърда, суха и трудно се поддава на гниене. Когато са изложени на Лунна светлина, обаче, веществата от растителен и животински произход имат тенденция да проявяват симптоми на гниене и разпад. Това доказва, че Слънчевата и Лунната светлини са различни, уникални и противоположни, такива каквито са в геоцентричния плосък модел.

 

8U5vGtI_f8pajUtD995whLH9P2EAhdVqri34jHy_

 

133) Термометър, изложен на пряка Слънчева светлина, отчита по-висока температура от друг термометър поставен на сянка. Но изложен изцяло на пряка Лунна светлина, термометърът ще отчете по-ниска температура от друг поставен на сянка. Ако Слънчевата светлина се коцентрира, чрез големи лещи, то във фокусната точка тя създава значителна топлина, докато фокусираната по подобен начин Лунна светлина не създава топлина. В „Лансет Медикъл Джърнал” (Lancet Medical Journal) от 14 Март 1856 година, подробно са дадени няколко експеримента, които доказват, че концентрираните лъчи на Луната в действителност могат да понижат температурата на термометър с повече от осем градуса. Така Слънчевата светлина и Лунната светлина несъмнено имат съвсем различни свойства.

 

134) Освен това самата Луна не може физически да е едновременно сферично тяло и отражател на Слънчевата светлина. Рефлекторите задължително са плоски или вдлъбнати, събиращи във фокус светлинните лъчи от всякакъв ъгъл на падане, но ако повърхността на даден отражател е изпъкнала, то всеки паднал лъч ще бъде отразен в права линия с радиуса перпендикулярно на повърхността, в резултат на което се получава разсейване на светлината.

 

135) Не само, че Луната несъмнено е само-осветена, блестяща със собствена уникална светлина, но също така до голяма степен е прозрачна. Когато нарастващата или намаляваща Луна е видима през деня, възможно е да се види синьото небе точно през Луната. А в ясна нощ, по време на нарастване или намаляване, понякога дори е възможно да се видят звезди и „планети” директно през повърхността на Луната! През историята си, Кралското Астрономическо Общество е документирало много такива случаи, които не се подчиняват на хелиоцентричния модел.

 

y_1e8oL7oYBzW_-3UQNIDSAwDPjgvovubsOcdgH4

 

136) Много хора смятат, че способността на съвременната астрономия точно да предсказва Слънчевите и Лунни затъмнения е резултат и недвусмислено доказателство на хелиоцентричната теория за Вселената. Факт е, обаче, че затъмненията са били точно предсказвани от различни култури по целия свят в продължение на хиляди години преди „хелиоцентрична Земя-топка” дори да проблесне във въображението на Коперник. Птолемей през І-ви век точно прогнозирал затъмненията, въз основа на шестотингодишния модел на плоската неподвижна Земя със същата прецизност като днес. Още в 600 г.пр.н.е., Талес точно прогнозирал затъмнение, което слага край на войната между мидяните и лидийците. Затъмненията се случват с точност и редовно в 18-годишни цикли, така че независимо от геоцентрични или хелиоцентрични, плоски или кълбовидни космологии за Земята, затъмненията могат да бъдат точно изчислени независимо от такива фактори.

 

7hFlo_mc6bR5Q8nm5P1pipBsYJDSOXJwiD5E8_fs

137) Друго предположение и мнимо доказателство за формата на Земята според хелиоцентриците е, че лунните затъмнения са причинени от сянката на Земята-топка, затъмняваща Луната. Те твърдят, че сферите на Слънцето, Земята и Луната идеално се подреждат като три билярдни топки в една линия, така че слънчевата светлина хвърля земната сянка върху Луната. За съжаление на хелиоцентриците, това обяснение се оказва напълно невалидно поради факта, че лунните затъмнения са се случвали и продължават редовно да се случват, когато едновременно и Слънцето и Луната са все още видими над хоризонта! За да може слънчевата светлина да хвърля сянката на Земята върху Луната, трите тела трябва да бъдат подредени в права 180°-ва сизигия, но още от времето на Плиний има сведения за лунни затъмнения, които се случват, когато и Слънцето и Луната са видими в небето. Затова „затъмнителят” на Луната не може да бъде Земята или земната сянка и трябва да се търси някакво друго обяснение.

 

gYXHdpBwst4U06JP03Chpf3QUMMvY6vmxC1aFI4C

 

138) Друго любимо „доказателство” на поддръжниците на Земята-топка е явлението, наблюдавано от морския бряг как трюмовете на отплаващите към хоризонта кораби постепенно помътняват от водата и изчезват от погледа. Тяхното твърдение е, че трюмовете изчезват преди върховете на мачтите, защото корабът започва наклоняването си около изпъкналата кривина на Земята-топка. За пореден път, обаче, прибързаното им заключение е изведено от погрешна предпоставка, а именно, че това явление може да се случи само върху Земята-топка. Истината е, че Законът за перспективата върху равни повърхности определя и налага точно същото явление!Например момиче, облечено в рокля отдалечаващо се към хоризонта, би изглеждало, че потъва в Земята, колкото повече се отдалечава. Първо краката й биха изчезнали от погледа и разстоянието между земята и долната част на роклята й постепенно би намалявало, докато след около 800 метра би изглеждало, че роклята й докосва земята, докато тя ходи на невидими крака. Такъв е случаят върху равни повърхности, най-ниските части на даден предмет, отдалечаващ се от точката на наблюдение задължително изчезват, преди по-високите.

 

Vr6O_68yI6ixnCAul7MSkCUy9c38APcfvfvq9srD

 

139) Не само, че явлението „изчезване на корабните трюмове” се обяснява със Закона за перспективата върху плоски повърхности, но и този закон се доказва безспорно верен с помощта на мощен телескоп. Ако с невъоръжено око наблюдавате кораб, отплаващ към хоризонта, докато корпуса му изчезне напълно от погледа Ви под предполагаемата „кривина на Земята” и след това погледнете през телескоп, ще видите как целия кораб бързо да се приближава в зрителното Ви поле, както корпуса, така и останалите му части, което доказва, че причина за изчезването е Закона за перспективата, а не стена от извита вода! Това също доказва, че хоризонтът е просто убежната линия на перспективата от вашата гледна точка, а НЕ предполагаемата „кривина” на Земята.

 

(Видеото с червения кораб - Flat Earth Conspiracy.com Red Boat Video – Бел. прев.)

 

140) Махалото на Фуко често се цитира като доказателство за въртящата се Земя, но при по-внимателно изследване явлението доказва точно обратното. Да започнем с това, че не всички махала на Фуко се отклоняват еднакво в определена посока. Понякога те се въртят по часовниковата стрелка, а понякога обратно на часовниковата стрелка, понякога не успяват да се завъртят, а друг път се въртят твърде бързо. Движението на махалото всъщност зависи от: 1) първоначалната сила, предизвикала люлеенето и 2) използвания ябълковиден шарнир, който най-вече улеснява кръговото движение пред което и да е друго. Предполагаемото въртене на Земята е ирелевантно и съвсем без значение за люлеенето на махалото. Ако предполагаемата постоянна ротация на Земята засяга по никакъв начин махалата, то не би имало нужда ръчно да ги привеждате в движение. Ако денонощното въртене на Земята, причинява 360°-во еднообразно денонощно въртене на дадено махало, то не би трябвало да съществува неподвижно махало никъде на Земята!

 

9a7xPX_8exvAjI00P2EwOJPveIzU9ou6WykCfO8T

 

141) Често се казва, че „Ефектът на Кориолис” е причината водата в мивките и тоалетните чинии да се оттича, като се върти в една посока в Северното полукълбо и в обратната посока в Южното полукълбо, като по такъв начин представлява доказателство за въртенето на Земята-топка. И тук, обаче, точно както Махалото на Фуко се върти в двете посоки, така и водата в мивките и тоалетните чинии се завихря непоследователно и на Север и на Юг и във всяка друга посока! Случва се водата в мивките и в тоалетните чинии на едно и също домакинство да се върти в противоположни посоки, като това изцяло зависи от формата на легена и ъгъла на постъпване на водата, а не от предполагаемото въртене на Земята.

 

142) Някои твърдят, че ако Земята е плоска, би трябвало да могат да видят другия край на океана през телескоп! Това обаче е абсурдно, тъй като въздухът е пълен с влага и конденз, особено над океаните и най-вече в най-ниския и най-плътен слой на атмосферата и НЕ е прозрачен! Представете си мъглявата мараня над пътищата през горещите и влажни дни. Дори и най-мощният телескоп би се замъглил много преди да можете да видите отвъд океана. Можете, обаче, да използвате телескопа, за да приближите във фокус много повече от нашата плоска Земя, отколкото би било възможно върху сфера, с обиколка от 40000 км.

 

143) Хората твърдят, че ако Земята е плоска и Слънцето обикаля над и около нас, би трябвало да сме в състояние да го виждаме отвсякъде и навсякъде по Земята и би трябвало да има дневна светлина дори нощно време. Тъй като Слънцето НЕ отстои на 150 милиона километра, а само на няколко хиляди и свети надолу, подобно на прожектор, след като се измести значително достатъчно надалеч от нашето местоположение и е отвъд хоризонта, то престава да се вижда и дневната светлина бавно избледнява, докато напълно изчезне. Ако Слънцето бе на 150 милиона километра и Земята бе въртяща се топка, преходът от дневна светлина към нощ би бил почти мигновен, когато преминем Слънчевия терминатор (границата между осветената и неосветената повърхност – Бел. прев.).

HBW9MD8McbIr1W2oaxYz4CAVjB4kbxV6Sogk7f4F  

(Плоската Земя - Истинското движение на Слънцето и Луната - Eric Dubey , както и Плоската Земя - Слънчевата и Лунната траектории през Януари и Юни  – Бел. прев.)

 

144) Снимки на Луната, явяваща се обърната обратно на Юг от екватора, често се цитират като доказателство за Земята-топка, но за пореден път, при по-внимателно вглеждане, те стават поредното доказателство за плоския модел. В действителност, тайм-лапс фотографията (представлява заснемане на поредица от снимки през определен интервал с цел да се уловят промени, които се случват бавно във времето – Бел. прев.) показва как самата Луна се върти по посока на часовниковата стрелка, като колело, обикаляйки над и около Земята. Можете да намерите снимки на Луната на 360° с различна инклинация от всички краища на Земята, просто в зависимост от това къде и кога е направена снимката.

 

qjAwS09l4tEsAQjxk8AkUN_BwF9YPZ5Hkp2B5Hoc

 

145) Хелиоцентриците вярват, че Луната е топка, въпреки че нейната външност несъмнено е на плосък светлинен диск. Ние винаги виждаме само едната страна на Луната, макар и в различни наклони, но се твърди, че има и друга „тъмна страна на Луната”, която остава скрита. НАСА заявява, че Луната се върти обратно на въртенето на Земята по такъв напълно синхронизиран начин, че движенията взаимно се анулират, така че, много удобно за тях, ние никога няма да можем да наблюдаваме предполагаемата „тъмна страна на Луната” освен на техните ужасно фалшиви компютърно генерирани CGI-изображения. Истината е, обаче, че ако Луната бе сфера, наблюдаващите я в Антарктида биха виждали различно лице от тези на екватора, но те не виждат друго, а точно същото плоско лице, завъртяно на различни градуси.

 

aRYVqQal8daBtB0_A1l5bL8jDLs6wW_k9b8EJoWu

 

146) Моделът на Земята-топка гласи, че Луната обикаля около Земята веднъж на всеки 28 дни, въпреки че човек ясно вижда, как Луната се движи в орбита около Земята всеки ден! Орбиталното движение на Луната е малко по-бавно, отколкото това на Слънцето, но то следва същия път на Слънцето от Тропик до Тропик и от Равноденствие до Равноденствие, като затваря пълен кръг над Земята за малко под 25 часа.

 

147) Моделът на Земята-топка гласи, че Слънцето е точно 400 пъти по-голямо от Луната и 400 пъти по-далече от Земята, което фалшиво ги прави да изглеждат с точно еднаква големина. За пореден път, кълбовидният модел изисква от нас да приемем като съвпадение, нещо което не може да се обясни по друг начин, освен чрез Разумния замисъл. Слънцето и Луната заемат еднакво пространство в небето и при измерване със секстанти са с еднаква големина и на еднакво разстояние, така че да се твърди другояче е в противоречие с наблюденията ни, жизнения ни опит, експериментите и здравия разум.

 

yLV-4cnSuZjYwTqp2dAZw1My5_oDuh09-B2DM4kF

 

148) Цитирам от „Земя, не кълбо!” на Д-р Самюел Роуботъм: „Установено е чрез наблюдение, че звездите стигат меридиана на мястото около четири минути по-рано от Слънцето на всеки двадесет и четири часа, приемайки Слънчевото време за стандарт. Това прави 120 минути всеки тридесет дни, както и двадесет и четири часа в годината. Следователно всички съзвездия са минали пред или в предварение на Слънцето през това време. Това е простият факт, който се наблюдава в Природата, но в теорията за кълбовидността и за въртенето около оста и в орбита няма място за него. Видимата истина се пренебрегва, защото тази теория е заприщила пътя и пречи на поклонниците си да я разберат.”

 

149) В течение на хиляди години едни и същи съзвездия са останали фиксирани в едни и същи схеми, без въобще да излязат от позицията си. Ако Земята бе голяма топка, въртяща се около по-голямо Слънце-топка, което се върти около по-голяма Галактика, изстреляна от Най-големия Взрив, както твърди НАСА, няма да е възможно съзвездията да останат така неподвижни. Въз основа на техния модел, би трябвало, в действителност, да имаме съвсем различно звездно небе всяка нощ и никога с точност да не се повтаря два пъти една и съща звездна схема.

 

 

bYEJLozJJ7kHUzewGJTgyDkybkTH2-L9LLMJJDbX

 

150) Ако Земята бе въртяща се топка, не би било възможно да се снима с тайм-лапс как звездните следи правят съвършени кръгове около Поларис никъде другаде, освен от Северния полюс. От всички други гледни точки, звездите биха се виждали да се движат повече или по-малко хоризонтално по протежение на хоризонта на наблюдателя, поради предполагаемото движение с 1670 км/ч под краката му. В действителност обаче, звездите, заобикалящи Поларис, винаги могат да бъдат фотографирани чак до Тропика на Козирога, как се движат в перфектни кръгове около централната звезда.

 

 

yh5dQgYw-_-HU4kbVa8OA7-lpKWI3WeqTIAqLI3A

(Звездните следи доказват, че Земята е център на Вселената  - Star Trails Prove Earth is the Center of the Universe или Звездни следи засните с тайм-лапс - Star Trail Time Lapse – Бел. прев.)

 

151) Ако Земята бе въртяща се топка, обикаляща около Слънцето, то действително би било невъзможно фотографиите на звездни следи да показват съвършени кръгове дори на Северния полюс! Тъй като Земята, както се твърди, обикаля също около Слънцето със 107200 км/ч, което заедно със Земята спираловидно се върти около един от ръкавите на Млечния път с 828000 км/ч, а цялата галактика лети с2100000 км/ч през Вселената, тези четири несъвместими движения биха направили от звездните следи заснети с тайм-лапс неправилни криви линии.

 

152) През 2003 година, трима университетски професори по География сътрудничили в експеримент, доказващ, че в действителност щата Канзас е по-плосък от палачинка! Чрез използването на топографски геодезически проучвания, обхващащи над 207200 квадратни километра било установено, че Канзас има съотношение на гладкост от 0,9997 за целия щат, докато обикновената палачинка, точно измерена с помощта на конфокален лазерен микроскоп, има съотношение от 0,957, което по този начин прави щата Канзас буквално по-плосък от палачинка.

 

KncUom6RDK84Hghqw0rA_pv3z4mt5NdnWVzA9Hf3

(Канзас е по-плосък от палачинка - Kansas Is Flatter Than a Pancake – Бел. прев.)

 

153) Нека цитирам от „Атлас на Физическата география” на преподобния Томас Милнер, където откриваме че: „Огромни области представляват напълно съвършена хоризонтална равнина, с почти несъществуващо покачване на нивото по протежение на 2400-те километра от Карпатите до Урал. Южно от Балтийско море страната е толкова равна, че преобладаващият северен вятър изтласква водите на Шчечински залив (Szczecin Lagoon – Шчечински залив-лагуна или Гнило море – Бел. прев.) в устието на Одер и дава на реката обратно течение в продължение на 50-60 километра. Равнините на Венецуела и Нова Гранада, в Южна Америка, основно по левия бряг на Ориноко, се наричат Иланос (Ilanos – саванни пасища – Бел. прев.) или равнинни полета. Често в пространства от 700 квадратни километра повърхността не се променя дори с 30 сантиметра. Река Амазонка спада само с 365 сантиметра в последните 1120 километра от течението си. Ла Плата има понижение само половин милиметър на километър.”

 

(Río de la Plata - „Сребърна река“ е общият естуар, с който реките Парана и Уругвай се вливат в Атлантическия океан. Дължината му е 290 км, като постепенно се разширява от мястото на сливане на двете реки, където ширината му е 48 км. При вливането си в океана Ла Плата достига 220 км ширина, с което е най-широкият естуар в света. – Бел. прев.)

 

154) Външната камера, при стратосферния скок за Ред Бул на Феликс Баумгартнер, показва еднакво „огъване на Земята”, както от повърхността, така и от височината за скок, което доказва, че причината е изкривяващият ефект на свръхширокоъгълния обектив, от друга страна, вътрешната камера с нормален обектив показва идеално равен хоризонт на нивото на погледа на 39 километра височина, което е в съответствие само с модела на плоската Земя.

 

 

R8PdSKgUcGX7bDLYwqONd_6GjnZyAb4Q6V28MYpZ

На десния кадър се вижда равен хоризонт.

 

155) Някои твърдят, че са виждали кривината на Земята през прозорците на самолетите. Стъклата, използвани във всички видове пътнически самолети, обаче, са извити, за да бъдат обтекаеми с корпуса. Това създава слаба оптична аберация примесена съссклонността за потвърждаване, които хората погрешно приемат за предполагаемата кривина на Земята. В действителност, фактът, че можете да видите хоризонта на нивото на очите си на 10 километра височина и през левите и през десните прозорци едновременно доказва, че Земята е плоска. Ако Земята бе кълбо, без значение колко голямо, хоризонтът щеше да остава там, където е, и изкачвайки се във височина Вие би трябвало да гледате все ПО-НАДОЛУ и ПО-НАДОЛУ, за да видите въобще хоризонта. Гледайки в права посока през левите и десните прозорци Вие не би трябвало да виждате нищо друго, освен „космическото пространство”, тъй като се очаква Земята и хоризонта да бъдат под Вас. Но ако те са видими на нивото на погледа едновременно през левите и десните странични стъкла, това е, защото Земята е плоска!

 

(Склонността за потвърждаване e една от Когнитивните грешки, описани в поведенческата социална психология, при която хората, обикновено автоматично и несъзнателно, подбират и дават предимство на информация, потвърждаваща техните предварително строго определени вярвания, концепции или хипотези, независимо от това дали тази информация е вярна или не, за да подсилват и затвърждават мнението за себе си като за адекватни спрямо нормите, подчиняващи се и правилно действащи в социума  аутоматони. – Бел. прев.)

 

 

smiOt9MBqcXeMEKWScHGLSfvTrNaw_Mb_--UuGrL

Тук не става дума за размери, а за ъгли. Вашият ъгъл спрямо Земята би направил напълно невъзможно за Вас да виждате хоризонта в прозореца на самолета.

 

156) Хората също така твърдят, че виждат кривината на хоризонта в клипове заснети с Go Pro или подобна височинна камера. Макар да е вярно, че хоризонта често се явява изпъкнал в такива кадри, той също толкова често се явява и вдлъбнат или плосък в зависимост от наклона или движението на камерата. Ефектът просто е изкривяване причинено от широкоъгълните обективи. При използване на коректор на обектива или заснемане без широкоъгълната технология, както и на всички аматьорски височинни снимки хоризонтът изглежда съвършено равен.

 

(В клиповете от официалния сайт на Go Pro несъмнено ясно се вижда как обективите изкривяват образа дори на повърхността на Земята. - Бел. прев.)

 

 

_hSgDmTGz00M96gcdLJQGUXshA3dyrxAnZnhR19N

При долния кадър е използван коректор на обектива Go Pro.

 

157) Ако „гравитацията” магически повлича атмосферата заедно с въртящата се Земя-топка, това означава, че атмосферата в близост до екватора би се въртяла с 1670 км/ч, атмосферата над средните ширини би се въртяла с около 800 км/ч (за България – 1300 км/ч – Бел. прев.) и постепенно все по-бавно към полюсите, където атмосферата би останала неподвижна. В действителност, обаче, въздушният слой във всяка една точка на Земята е еднакво незасегнат от тази предполагаема сила, тъй като тя никога не е била измерена или изчислена и се доказва, че не съществува поради факта, че такива предполагаеми атмосферни промени не влияят на скоростта, с която летят самолетите в коя и да е посока.

 

Hd9XEFTShSB1-U0kDWr6KrrgsG7DIXQ_EFf_3AO2

 

158) Ако „гравитацията” магически повлича атмосферата заедно с въртящата се Земя-топка, това би означавало, че на по-голяма надморска височина атмосферата би трябвало да се движи по-бързо около центъра на въртене. В действителност, обаче, ако това се случваше, то дъждът и фойерверките би трябвало да действат по напълно различен начин, докато падат през все по-бавно въртящата се атмосфера. Балоните с горещ въздух също  биха били постоянно и все по-бързо отклонявани на Изток, докато се издигат през нарастващите атмосферни скорости.

 

159) Ако съществуваше все по-бързо и по-бързо въртяща се атмосфера с изкачване във височина, това би означавало, че тя би трябвало внезапно да свърши на някаква ключова височина, където най-бързият слой на „гравитизираната” въртяща се атмосфера среща „не-гравитизираната” не-въртяща се не-атмосфера на безкрайното вакуумно пространство! НАСА никога не е споменавала на каква височина тази невъзможна „еквилибристика” уж се случва, но това философски е лесно опровержимо от простия факт, че вакуумните пространства не могат да съществуват свързани с не-вакуумни пространства при запазване свойствата на вакуума - да не говорим за катастрофалният ефект, който такъв преход би имал върху ракетния „космически кораб”.

 

160) Невъзможно е ракетите, както и всякакъв друг вид реактивен двигател, да работят в предполагаемата не-атмосфера на вакуумното пространство, тъй като без наличието на въздух (атмосфера), от който да се оттласкват няма какво друго да ги задвижи напред. Вместо това ракетите и совалките биха били запратени въртящи се неконтролируемо около осите си във всички посоки като жироскопи. Би било невъзможно да се лети до Луната или да се отиде въобще в някаква посока, особено ако „гравитацията” бе истинска и постоянно Ви засмукваше към най-близкото и най-плътно тяло.

 

161) Ако Земята в действителност бе топка, така или иначе нямаше да има причина да се използват ракети за полети в „открития космос”, защото просто пилотирайки самолет достатъчно дълго по прав курс на каквато и да е височина Вие би трябвало да излетите в „открития космос”. За да предотвратят отлитането на самолетите по допирателна спрямо Земята-топка, пилотите би трябвало постоянно да наклоняват носа на самолета надолу, в противен случай, само в рамките на няколко часа обикновения пътнически самолет, летящ с 800 км/ч би се загубил в „открития космос”. Фактът, че това никога не се случва - авиохоризонтът на таблото остава хоризонтален на височината, на която пилота желае и не изисква постоянни корекции надолу - доказва, че Земята не е кълбо.

 

cZ7VMGaITuX9qODKL_CSqxzJ8T0cFs_WDe83B8ZU

 

(Тук предлагам изключително интересен видеоклип. Видеото е заснето от пилота на висока резолюция и убедително доказва следното:първо – на десет километра височина хоризонтът е съвършено равен по протежение на стотици километри вляво, вдясно и напред и е на нивото на погледа, което е абсолютно невъзможно, ако Земята бе сфера и второ – съвсем ясно се вижда параболичната траектория на совалката, която може да я отведе единствено и само обратно на повърхността. Последното изстрелване на Космическата совалка, видяно от самолет. Final Space Shuttle Launch from an Airplane- Awesome HD – Бел. прев.)

 

162) Всичките  ракетни изстрелвания на НАСА и другите „космически агенции” никога не отиват право нагоре. Всяко ракетно изстрелване образува параболична крива, достига върхна точка и неизбежно започва да пада обратно към Земята. Ракетните стартове обявявани за „успешни” са онези малко на брой ракети, които не експлодират или започват да падат прекалено рано, а излизат извън полезрението на наблюдателите преди да се разбият във води с ограничен достъп и да бъдат впоследствие възстановени. Не съществува такава магическа височина, до която ракетите или каквото и да е друго нещо да се издига нагоре, нагоре, нагоре и след това изведнъж да започне просто „свободно  да плава” в пространството. Всичко това е научно-фантастична илюзия, създадена чрез тънки стоманени въжета, зелени екрани, тъмни басейни, малко накъдрена коса и Zero-G самолети с нулева гравитация.

 

(Всички ракети отиват в Океана или са взривявани далеч от погледа на наблюдателите - Земята е плоска и ракетите не отлитат в космоса СТАМАТ - Бел. прев.)

 

 

cKtxoB9mQeEA9dHIiDxaI13TPshBe275YxkCZSif

(От клипа на официалния сайт на Zero-G самолетите на НАСА се разбира как се постига илюзията за „нулева гравитация” и безтегловност, вижте също и Zero G Flight - Parabolic Flight With The Airbus A300 Of Novespace - Бел. прев.)

 

163) НАСА и другите космически агенции нееднократно са хващани в лъжа, поради образуващите се и издигащи се въздушни мехурчета в официалните им клипове от „открития космос”. Също така, астронавти са заснети да използват леководолазни дихателни апарати и да ритат с крака за да се движат, а астронавтът Лука Пармитано (Luca Parmitano) дори почти се удави, когато вода започнала да нахлува в скафандъра му, докато той уж бил на „космическа разходка”. Приема се, че астронавтите тренират за „космическите си разходки” в подводни тренировъчни съоръжения, като например „Лабораторията за неутрална плаваемост” на НАСА (“Neutral Buoyancy Lab”), но както е видно от „космическите мехурчета” и други подобни гафове, всички официални клипове на „космически разходки” също са фалшиви и са заснети под вода.

 

(Космическите мехурчета на НАСА и истинското Слънце - NASA space bubbles and the real sun; Международната космическа станция е измама: Издигат се въздушни мехурчета – „космическите разходки” са симулирани в огромни басейни със свръхчиста вода - International Space Station Hoax : Air Bubbles Rise- Space Walks Simulated in A Massive Water Pool  - Бел. прев.)

 

 

 

Uz7EL5M-gso0pCf3sMl89WWrp7VObx3eKikkKK5oJvSzpJRdrkzDYpxOC8ApCv83cvbBcK6qAWJvloTI

„Аз не винаги влизам в открития космос, но когато го правя, то е от вътрешността на ваната на НАСА!”

 

164) Анализът на много видео-клипове от интериора на „Международната космическа станция” излагат на показ използването на трикове с камерата, като например: зелен екран, колани с ремъци и дори диво топирани и лакирани коси за постигане на ефект от типа „нулева гравитация”. На пръв поглед, кадрите на астронавти носещи се в нулевата гравитация на „космическата си станция” са неразличими от клиповете в „Зиро-Джи” самолетите – „Повръщаща комета”. Ефектът на нулева гравитация може да бъде постиган многократно чрез пилотиране по параболична траектория, след което да се монтира без прекъсвания. При по-дълъг немонтиран филмов материал, НАСА е уличавана да използва тънки стоманени въжета и технологията зелен екран.

 

165) НАСА твърди, че човек може да види Международната космическа станция, когато преминава над него, което доказва съществуването й, но анализа на „МКС” заснета с варио-камери доказва, че това е някакъв вид холограма или безпилотен самолет (дрон), а не физическа, носеща се в Космоса база. Както можете да видите в документалния ми филм „Измамата МКС” ( ISS Hoax - The International Space Station Does Not Exist! ), когато я приближавате или отдалечавате с вариобектива „МКС” невероятно драматично променя формата и цвета си, демонстрирайки призматичния ефект на дъгата до влизането във фокус, точно като  телевизор с кинескоп при включване или изключване.

 

 

xBMzzlJLNcJt4zBQ9vP9Xnhe_l5Zie2ZDFJDHXY3

През телескоп можете да видите нещо, изглеждащо така, синхронизирано със сайта “ISS Tracker”, за което твърдят, че е „МКС”.

 

166) „Геостационарният комуникационен спътник” е създаден за първи път от Масона писател-фантаст Артър Кларк и по общо мнение става научен факт само десетилетие по-късно. Преди това, радиото, телевизията и навигационните системи като LORAN и DECCA са вече добре установени и работят отлично като използват само наземни технологии. Днес дебели оптични кабели свързват интернета през океаните, гигантски кули с клетки на GPS триангулират сигналите, а йоносферното отражение позволява на радиовълните да се разпространяват и всичко това без помощта на научно-фантастическия бестселър, известен като „сателити”.

 

 

iEppu-kTtoeWePbBXVuREokxnVUkpKrXVC14lxkiИзцяло художествени импресии

 

167) Както се твърди, сателитите се носят в термосферата, където температурите уж са от 2500°C нагоре. Металите, използвани в сателитите, обаче, като алуминий, злато и титан имат температури на топене съответно 660°C, 1065°C и 1668°C и трите далеч по-ниски от тези, на които биха били изложени там.

 

(„Температурата зависи от слънчевата активност и може да се повиши до 15000°C.” – твърди в същата статия Уикипедия, а малко по-нататък четем: „Въпреки високата температура, човек няма да изпита чувство за топлина, защото частиците са преклалено близо до космическия вакуум и почти нямат контакт с други повърхности и съответно не могат да предават топлина. Нормалентермометър би отчел температура 0°C.” Това вече е напълно абсурдна шизофренична небивалица!!! Кое от двете е вярно: 1) 15000°C или 2) 0°C ??!! Авторите на тези слабоумни съчинения е по-добре да пъхнат главите си във фурна, загрята само до 200°C и да проверят! В цитираните нелепици ярко изпъква една от основните цели на образованието и медийната пропаганда, наложени от Илюминатите, да вкара човешкото същество в когнитивен дисонанс - психологически конфликт в резултат на едновременното поддържане на несъвместими знания, вярвания и нагласи, като по този начин умъртви критическото мислене и в крайна сметка пороби изцяло човешкия ум. – Бел. прев.)

 

b81rTnNujS-ANig49lw1QhO5v_5P5gsFjF3vInFLV4tMMI2k5-B_66t_50cYfMFs2ytpngyZ92zkHs1C

 

168) За така наречените „сателитни” телефони е установено, че имат проблем със свръзката в страни като Казахстан, където има малко кули за клетъчни телефони. Ако Земята бе топка, заобиколена от повече от 20000 сателита, подобни радио-сенки не би трябвало постоянно да се случват в коя и да е селска или провинциална област.

 

169) Така наречените „сателитни” ТВ чинии са насочени почти винаги под ъгъл 45° спрямо най-близката наземна ретранслаторна кула. Ако телевизионните антени действително приемаха сигнали от сателити на повече от 200 километра в космоса, повечето ТВ чинии би трябвало да бъдат насочени повече или по-малко право нагоре към небето. Фактът, че „сателитните” чинии никога не са насочвани право нагоре и почти винаги са под ъгъл 45°, доказва, че приемат сигнали от наземните кули, а не от „сателити в открития космос”.

 

170) Някои дори твърдят, че виждат сателитите с невъоръжено око, но това е нелепо, като се има предвид, че те са по-малки от бус и се твърди, че са на повече от 200 километра. Невъзможно е да се види нещо толкова малко на такова голямо отстояние. Дори с помощта на телескоп, никой не претендира да е забелязал формата на спътника, а по-скоро описва, че вижда преминаващи подвижни светлини, които лесно могат да бъдат какво ли не: от самолети и дронове до падащи звезди или пък други неидентифицирани летящи обекти.

 

171) НАСА твърди, че там горе има повече от 20000 сателита, носещи се в горната атмосфера на Земята, които излъчват радио-телевизионни и GPS сигнали и правят снимки на планетата. Всички тези мними сателитни снимки, обаче, в действителност са„композитни изображения, редактирани с Фотошоп”! Самите те твърдят, че получават от сателитите „ивици изображения”, които след това трябва да бъдат снадени, за да се създадат композитни снимки на Земята, така че всичките са несъмнено компютърно генерирани (CGI) изображения, а не фотографии. Ако Земята наистина бе кълбо с повече от 20000 сателита, въртящи се около него, то би било проста работа да се монтират върху тях камери и да се направят истински фотографии. Фактът, че не съществуват реални сателитни снимки на предполагаемата Земя-топка, в подкрепа на „ивиците композитни компютърно генерирани изображения” на НАСА, е още едно доказателство, че не ни се казва истината.

 

3ql6uCtNFufm6w9pKRrlcaYTuOXhCfCyH3Ue2daZ

Хайде НАСА, вземи решение, как в действителност изглежда Земята?

 

172) Ако изберете без значение кои облаци в небето и ги наблюдавате в продължение на няколко минути, ще се случат две неща: облаците ще се придвижат и постепенно ще изменят формата си. В официални филмови материали на въртящата се Земя-топка на НАСА, като например видеото, заснето с тайм-лапс от „Галилео”, обаче, облаците са представени непроменливи в продължение на 25 часа, във всеки един момент, без въобще да се движат или изменят! Това е абсолютно невъзможно и е още едно доказателство, че НАСА произвежда фалшиви CGI-видеоклипове, както и допълнителен факт, че Земята не е въртяща се топка.

 

(Въртенето на Земята, заснето с тайм-лапс от „Галилео” - Earth rotation time lapse from Galileo, а ето и друга подобна анимация и абсолютна фалшификация, въпреки движещите се облаци, тъй като е напълно невъзможно от предполагаемата височина от 35786 км – това са три Земни „диаметъра” - на „геостационарните спътници” да има такава кристална видимост и искрящи цветове през стотиците и хиляди километри атмосфера, водни пари, смог, инертни газове и запрашеност: Планетата Земя в резолюция 4К - Planet Earth in 4K  – Бел. прев.)

 

173) НАСА има няколко предполагаеми фотографии на Земята-топка, които показват съвсем еднакви модела облаци! Вероятността за възникване на два или три облака с точно еднаква форма в една и съща снимка е толкова вероятно, колкото да намерите двама или трима души с напълно еднакви пръстови отпечатъка. В действителност те са твърдо доказателство, че облаците са били копирани и пействани в компютърна програма и че подобни снимки, показващи Земята с форма на топка, са фалшификати.

 

 

8RhBQ9OXd_Lxn1xINQxuAJSoB8vlNgwjKEdjN9XO

(НАСА фалшифицира изображения на Земята – неопровержимо доказателство - NASA Fake Images of Earth - Smoking Gun [ Part 1 ] – Бел. прев.)

 

 

174) Графичните художници на НАСА вписват различни неща, като лица, дракони и дори думата „SEX” върху моделите облаци в редица снимки на Земята-топка. Последните им снимки на Плутон от 2015 година, дори ясно показват изображение на кучето Плутон на Дисни наслоено във фона на планетата. Такава безочлива измама остава незабелязана от хипнотизираните маси, но осигурява по-нататъшно доказателство за нелегитимността на НАСА и техния мит за въртящата се кълбовидна планета.

 

 

6AwQoesBjbUc2kSyjz9kz0ZMC41ZL83kQ3Gbdz0a

(Ако се вгледаме добре в оградената зона, ще открием думата „SEX” изписана с облаци. – Бел. прев.)

 

175) Професионални фото-анализатори са изследвали някои снимки на Земята-топка на НАСА и са открили неоспоримо доказателство за компютърен видео-монтаж. Така например, оказва се, че снимките на Земята направени уж от Луната са копирани и пействани, което е видно от правоъгълния отрязък, появяващ се на черния фон около „Земята” след регулиране нивата на яркост и контраст. Ако те действително бяха ходили на Луната и Земята бе наистина кълбо, нямаше да има нужда да се фалшифицират снимките.

 

sqHCwVBn-y2Neb3ycAAYKVhKDIVNfmP22yCf4jiZ

Компютърната обработка показва, че във фотографията Земята е пействана!

 

176) Когато изображенията на Земята-топка на НАСА се сравняват едно с друго, оцветяването на земната повърхност и океаните и относителните размери на континентите са винаги толкова драстично различни помежду си, че това доказва извън всяко разумно съмнение, че снимките са фалшиви.

 

 

t83ofISqNFpFGNxtC97qehgngTUS79E1EyhhweLB

Колко голяма е Америка...            „Фотографии” с любезното разрешение на НАСА.

 

177) В документалния филм „Нещо странно се случи на път към Луната”, можете да видите официалния филмов материал изтекъл от НАСА, показващ астронавтите от Аполо 11- Бъз Олдрин, Нийл Армстронг и Майкъл Колинс, в продължение на почти час, да използват транспаранти и трикове с камерата, за да фалшифицират снимки на кръглата Земя! Те поддържат връзка по аудио-канал с Командния център в Хюстън за това как по-точно да организират сцената и някой постоянно ги подучва как по-ефективно да боравят с камерата за постигане на желания ефект. Първо, те затъмняват всички прозорци, с изключение на гледащия надолу кръгъл прозорец, към който насочват камерата от два метра разстояние. Това създава илюзията за Земя, с формата на топка, заобиколена от чернотата на космоса, докато в действителност това е просто един кръгъл прозорец в тъмната им кабина. В този момент Нийл Армстронг заявява, че са на209000 километра от Земята, на половин път до Луната, но когато триковете с камерата приключват, зрителят може за себе си да се увери, че „астро-НЕ-тата” са на не повече от няколко десетки километра над повърхността на Земята, вероятно летящи в стратосферата!

 

(Описаните факти са от 34-тата минута нататък във филма „Нещо странно се случи на път към Луната” - A Funny Thing Happened on the Way to the Moon - Бел. прев.)

 

PACZOYLWS9W27ffldeeex5L7X43ys4AkP_XUxNaP 

 

178) Някои твърдят, че Google Earth доказва по някакъв начин модела на кълбовидността, без да осъзнават, че Google Earth е просто компютърна програма от композитни снимки, заснети от самолети от много големи височини и от камери на автомобилите на Google Earth по улиците, насложени върху CGI-модела на Земята-топка. Същото може да бъде моделирано точно толкова лесно и върху квадратна Земя или върху всяка друга форма и поради това не може да се използва като доказателство за кълбовидността на Земята.

 

179) Ако Земята се въртеше постоянно с 1670 км/ч на Изток, то продължителността на самолетните полети в източна посока би била значително по-различна спрямо западните. Ако обикновеният пътнически самолет лети с 800 км/ч, то следва, че западните полети паралелни на екватора би трябвало да стигнат до местоназначението си с приблизително три пъти скоростта на обратните източни полети. В действителност, обаче, разликата в продължителността на източните и западните полети обикновено е минути и дори не се доближава до това, което би се случвало върху въртяща се с 1670 км/ч кълбовидна Земя.

 

(От този интересен сайт „Продължителност на полетите” http://www.flight-durations.com/ , може сами да се уверите, че западните и източните полети са с еднаква продължителност. Напишете, например от London City Airport до New York Central Line и после ги разменете. – Бел прев.)

 

180) Моделът на  въртящата се топка гласи, че Земята и атмосферата се движат заедно с приблизително 800 км/ч в средните ширини, където се извършват полетите между Лос Анджелис и Ню Йорк. На обикновения пътнически самолет, летящ с 800 км/ч пътуването в източна посока би отнело 5,5 часа, така че обратният полет на запад би трябвало да отнеме само 2,75 часа, имайки предвид предполагаемото въртене на Земята, но в действителност ние откриваме, че нормалният полет от Ню Йорк до Лос Анджелис отнема 6 часа - полетно време изцяло в противоречие с модела на въртящата се топка.

 

181) Източните полети, отчитайки предполагаемото въртене на Земята-топка, от Токио до Лос Анджелис биха отнели средно по 10,5 часа, следователно обратните полети на запад, срещу предполагаемото въртене, би трябвало да отнемат средно по 5,25 часа, но в действителност и двата са средно по 11,5 часа - още едно времетраене на полетите изцяло в противоречие с модела на въртящата се топка.

 

182) Източните полети, отчитайки предполагаемото въртене на Земята-топка, от Ню Йорк до Лондон биха отнели средно по 7 часа, следователно обратните полети на запад, срещу предполагаемото въртене, би трябвало да отнемат средно по 3,5 часа, но в действителност и двата са средно по 7,5 часа - полетно време изцяло в противоречие с модела на въртящата се топка.

 

183) Източните полети от Чикаго до Бостън, отчитайки предполагаемото въртене на Земята-топка, биха продължавали средно по 2,25 часа, следователно обратните полети на запад, срещу предполагаемото въртене, би трябвало да продължават средно малко повече от час, но в действителност и двата са средно по 2,75 часа - за пореден път напълно несъвместимо с модела на въртящата се топка.

 

184) Източните полети от Париж до Рим, отчитайки предполагаемото въртене на Земята-топка, биха продължили средно по 2 часа, следователно обратните полети на запад, срещу предполагаемото въртене, би трябвало да отнемат средно по час, но в действителност и двата имат средна продължителност от 2 часа и 10 минути - полетно време изцяло в противоречие с модела на въртящата се топка.

 

 

GIYKhPmgOTKYJpveFI1juZ542_hF6E1QhT2HA3Ti

НАСА, виждат ти се топките!

 

185) Казва ни се, че Земята и атмосферата се въртят заедно с толкова съвършено равномерна скорост, че никой никога в историята не е виждал, чувал, усещал нито измервал предполагаемото движение от 1670 км/ч. Впоследствие това често се сравнява с пътуване в кола, движеща се с постоянна скорост, в която усещаме движението единствено при  ускорение или забавяне. В действителност, обаче, дори и със затворени очи, затворени прозорци, по гладък асфалт в луксозна кола при обичайна постоянна скорост от 80 км/ч, движението безусловно може да се усети! При 20 пъти по-голяма от тази скорост, въртенето на Земята с въображаемите 1670 км/ч със сигурност би било забелязано, почувствано, видяно и чуто от всички.

 

186) Хората, предразположени към морска болест, усещат определено безпокойство и физически дискомфорт при движения, толкова незначителни като в асансьор или пък във влак. Това означава, че предполагаемото равномерно въртене на Земята с 1670 км/ч няма никакъв ефект върху такива хора, но ако се добавият и 80-те км/ч равномерна скорост на колата, то стомахът им се превръща във възел. Идеята, че морска болест не се забелязва никъде у никого при 1670 км/ч, но изведнъж се появява при 1750 км/ч е нелепа и доказва, че Земята въобще не е в движение.

 

187) Вторият закон на термодинамиката, иначе известен като Закон за ентропията, заедно с основните принципи на триенето исъпротивлението, обуславят невъзможността Земята да е равномерно въртящо се кълбо. С течение на времето, въртящото се Земно кълбо би срещало измеримо количество съпротивление, което постоянно би забавяло въртенето и удължавало броя на часовете в денонощието. Тъй като ни най-малка такава промяна някога е била наблюдавана в цялата писана история, абсурдно е да се предполага, че Земята някога се е преместила дори на сантиметър.

 

188) През годините, НАСА на два пъти промениха своята измишльотина по отношение на формата на Земята. В началото те отстояваха тезата, че Земята е перфектна сфера, която в последствие се промени на „сплеснат сфероид” плосък откъм полюсите, а след това отново се промени в „крушовидна форма”, като южното полукълбо уж също е издуто навън. За съжаление на НАСА, обаче, нито една от официалните им снимки не показва сплеснатия сфероид или крушовидната форма на Земята! Всичкият им снимков материал, противно на думите им, показва сферична (и несъмнено CGI-фалшифицирана) Земя.

 

2p8rtBzOYSPHjDwZGCy2Cce9y_uGm6jGIwS_bDFs 

 

189) Библията, Коранът, Шримад Бхагаватам, както и много други свещени книги описват и говорят за наличието на геоцентрична, неподвижна плоска Земя. Например, Първа книга Паралипоменон 16:30 гласи: „...Той основа Вселената, тя няма да се поклати.” и Псалм 95:10: „...затова е твърда Вселената, няма да се поклати.”, а Псалм 92:1 казва: „...затова Вселената е утвърдена и няма да се поклати.”. Библията също така многократно заявява, че Земята е „разпростряна” като равнина, с разтворени небеса навсякъде отгоре (не навсякъде наоколо), давайки библейско доказателство, че Земята не е въртяща се топка.

 

(В Библията има 72 места, в които се говори за плоската Земя. – Бел. прев.)

t6aIlJgaric0FyrXy6yjeioY52UdB2VYFY1U0mod

 

(Тук се налага обяснение, тъй като съвременният човек, поради тежката постоянна индоктринация с лъжовната парадигма на Елита, се е отдалечил твърде много от древните знания и разбирания за света. От цялата древна литература, космологичните и космогонични знания най-точно са описани в „Шримад Бхагаватам”. Там се говори за безброй Светове, всеки от които се съдържа в сферична обвивка от пластове елементална материя, бележещи границата между Земния (ежедневен) и Трансценденталния (Божествен или Духовен) безкраен и вечен Свят. Пространството вътре в сферата се нарича Брахманда – Яйцето на Брахма или Космическото яйце и символизира манифестирания Космос – Вселената. Земният диск (Бху-мандала), който ние обитаваме се намира на екваториалната равнина вътре в сферата и я разделя на горна половина – Небесните селения и долна – Подземното царство, изпълнени с амниотични (околоплодни) води. Оста в сферата, перпендикулярна на Земния диск, се нарича Меруданда - от планината Меру в центъра на Земния диск. Тя обозначава пътя на душата през седемте селения нагоре при възнесение или надолу при инкарниране, както и седемте чакри и кундалини, но едновременно с това е и оста, около която се въртят Слънцето, Луната, планетите и звездите и можем да си я представим като свържем мислено Северния полюс с Полярната звезда.

 

Подобно на Бху-мандала и Меруданда, в мита за Атлантида откриваме плоската Земя, в центъра на която е Дървото на живота със змия увита около ствола му. Така и Атлас поддържа Земята върху плещити си, докато седемте му дъщери (седемте чакри и планети) пазят и танцуват около Дървото на живота (кундалини).

 

qXLVl7b_gJ5x1APcj3bWae5ju1PJXR0VPUtQPMIQ

 

В Юдео-християнската и апокрифната литература Светът е описан по подобен начин (на дясната диаграма): Земята е плоска, поддържана от Устоите на Земята (колони), отгоре е Небесната твърд (купола), разделящ водите на Сътворението на две: под твърдта – нашето небе и над твърдта – Небесните селения, Дървото на живота се намира в центъра на Едем, а под Земният диск се намира Преизподнята и Адът.

 

Това алегорично описание на света с точност се поддържа от над 600 различни древни култури: шумерската, вавилонската, асирийската, финикийската, египетската, догоните, маите, инките, навахо,  шипибо в Перу, варао в делтата на Ориноко, норвежката, камбоджанската, корейската, китайската и много други.

 

Символът на Космическото яйце можем да открием в архитектурата на храмовете по света. Всички синагоги, черкви, джамии, хиндуистки и други източни храмове имат куполи, символизиращи небесния свод. Поклонникът, влизащ в храма, първо се изкачва по стъпала, символизиращи духовното израстване, чрез многократни прераждания на човешкото същество до издигането му на сегашното ниво на съществувание от по-ниските „подземни” нива, след това върви по равния храмов под, символизиращ Плоската Земя от ежедневния Свят, като над него се намира Небесния купол със закачени физическите светила - полилей или свещници, т.е. Слънцето, Луната и звездите, а над тях са фреските, изобразяващи висшите Божествения селения, като централната част на купола са Селенията на Върховния бог. Върху куполите на храмовете винаги се издига символът на Творецът за дадена религия – кръст, полумесец или друг символ, за да покаже, че Творецът е извън своето Творение, т.е. извън погледа на поклонника вътре в храма, като същевременно остава свързан завинаги с него. Явно е, че „подземният” свят е символизиран от подземията на храмовете, които в Европа стават печално известни със занданите си. Символното значение на разрушаването на храмове при поробване на народ или смяна на Обществено-политическата структура е налагането на промяна в статуквото и светогледа на народа.

 

Друг символ на Космическото яйце е държавата – регалия, която суверенният монарх държи в лявата си ръка. Дезинформацията по ционистките масонски масмедии поддържа тезата, че регалията „държава” символизира кълбовидността на Земята, която уж е била известна на монарсите още от древни времена. Това е напълно шизофренично твърдение, тъй като от древността чак до преди два-три века (в зависимост от държавата),  както монарсите така и Църквата, от която са коронясвани, винаги са поддържали парадигмата на плоската Земя. Следователно, с увереност може да се твърди, че регалията „държава” символизира Космическото яйце на манифестираното Творение, вътре в което е Земният диск, който обитаваме, а НЕ Е ТОПКА по повърхността, на която ходим.

 

q6l8pt8XcMHJpHUja_03hDBr9o0iOk5sN74yIfU8

 На снимката са представени регалиите, т.е. символите на монархическата власт: ключ, скиптър, меч, корона и държава (держава). Държавата представлява златна сфера, инкрустирана със скъпоценни камъни, която в Християнски времена е увенчана с кръст. Думата произлиза от църковнославянския глагол „дьржа” – държа, владея. – Бел. прев.)

 

 

190) Културите по цял свят в продължение на цялата ни история винаги са описвали и са говорели за наличието на геоцентрична, неподвижна плоска Земя. Египтяните, индийците, маите, китайците, индианците и буквално всяка друга древна цивилизация на Земята са имали геоцентрична плоскоземна космология. Преди Питагор идеята за въртящото се Земно кълбо не е съществувала и дори след него в продължение на 2000 години остава светоглед на незначително малцинство чак до времето на Коперник, който започва съживяването на хелиоцентричната теория.

 

191) От Питагор до Коперник, Галилей и Нютон и от съвременните астронавти като Олдрин, Армстронг и Колинс до директорът на НАСА и Суверенен Върховен Генерален инспектор от 33-та степен Си. Фред Клайнкнехт - бащите-основатели на мита за въртящото се Земно кълбо, всички до един са били Масони! Фактът, че толкова много членове на това най-голямо и най-древно съществувало някога тайно общество са били съучастници в извършването на тази буквално казано „планетарна революция” е извън възможността да е случайност и предоставя доказателство за организирано тайно споразумение в създаването и поддържането на тази измама през поколенията.

 

(Не е тайна за този, който се интересува от истинските събития по Света, а не от дезинформационната помия по ционистките индоктринационни масмедии, че Света се управлява по съвсем различен начин от описания в учебниците. С мистичните си и обвързващи до гроб, чрез смъртни заплахи ритуали, тайните общества на Илюминатите, Масоните и техните слуги, свързват събратята си по Ложа с многократно по-силни връзки, отколкото са връзките с техните избиратели или обещанията им пред тях. Следващите линкове дават обща представа, служеща за доказателство, че всички известни политици и обществени фигури по Света и в България, без значение в кой „политико-икономически лагер” или „партия” се намират, са свързани завинаги: Списък на Масоните 33-та степен, Списък на масоните в България (по Ложи) или Кои известни българи са масони? 

 

5UsQ1temdBRYYn689YbkCgaBJw6qE3kHQhvJwXXXx_ixbfehUqgQ7FiNOndfLgEF3sk63NPLOARnE-jC

„Братско ръкостискане” на Суверенен Върховен Генерален инспектор от 33-та степен Си. Фред Клайнкнехт със Суверенен Върховен Генерален инспектор от 33-та степен Роналд Рейгън.

 

Но за този, който има очи, за да види Истината, става наистина интересно, когато започне да осъзнава, че Тайните Властващи (вече известни като Криптокрация – от гръцки κρυπτός - скрит и κράτος – власт), несъмнено поради наличието на Закона за правото на избор в Творението-Творец, са длъжни да изложат на явен показ и всеослушание своите знания и планове, но все пак достатъчно прикрити в символизъм и алегория. Ако започнем да изследваме символите (логосите) на различните Илюминатски компании, ще открием Слънцепоклонически, Масонски, езически, египетско-фараонски и какви ли не още образни елементи, служещи за идентификация на тяхната принадлежност към окултния мистицизъм на древността. На много места със сигурност ще открием на явен показ, право в лицето и Плоската Земя:

 

 

uXVSNkZ79M3gxOaJ3bPTStocfmHAJuniQcBJSKKPuTpjXdMH_LFEM3EVfs6ORmTcA-0I8qalrBKI-G8Y

Вляво: Първата версия на Флагът на ООН от Април 1945 година, на който виждаме правилно изобразената ПЛОСКА ЗЕМЯ. Вдясно: Приетият на 7-ми Декември 1946 година официален Флаг на ООН, където е завъртяна на 90° западно.

 

Прилагам още три флага на международни организации под шапката на ООН, от които е видно, че не е тайна на посветените Истината за Плоската Земя:

 

 

R8C6TV3RhZEY1sjK8M-0sS4snIOMUBDzk0eWU94G

Флагът на Международната морска организация (IMO)

 

 

zGo2evlJsVq0s2_CLNMUtADSgoQ8LPdjwKo325mk

Флагът на Световната метеорологична организация (WMO)

 

 

gC3p1YcbSkW3AA-DOx4jbaTbHl1vn39Vlr0Zv2JT

Флагът на Международната организация за гражданска авиация (ICAO) – Бел. прев.)

 

 

 

 jyFhJBJ8VfZN1bAJwafXWrIcO1r2RwOVfq6mjNjQ

Всички те са били Масони. Всички те са допринесли за въвеждането на Хелиоцентричният кълбовиден модел: ъгъла и пергела, Свещената Геометрия, Великият Архитект на Вселената, Гравитация.

 

192) Цитирам от „Тера Фирма” на Дейвид Уърдлоу Скот: „Тъй като системата на Вселената, както се преподава от съвременните астрономи, е основана изцяло на теория, за истинността, на която те не са в състояние да представят дори едно-единствено реално доказателство, те са здраво установили един заговор на мълчанието и отказват да отговарят на каквито и да е възражения, които могат да бъдат направени срещу хипотезите им... Възродителят на теорията на езическия философ Питагор, Коперник и неговия голям изразител Сър Исак Нютон, признават, че тяхната система на въртящата се Земя е само една възможност и не може да бъде доказана с факти. Техните последователи са тези, които я украсяват с името „точна наука”, да, според тях „най-точната от всички науки”. И все пак един Кралски астроном на Англия, веднъж казал, говорейки за движението на цялата Слънчева система:„Въпросът остава в най-прекрасното състояние на несигурност и ще се радвам, ако някой може да ми помогне да излезем от него.” Какво наистина тъжно положение за пребиваване от една „точна наука”!”

 

 

qTKC1NZQkzGCvr85L3sSfB96vW1e4zyGT4QrcJ_a

 

193) Никое дете или не-индоктриниран човек със здрав разсъдък, никога не биха стигнали до заключението, нито дори биха си представили, оставени сами да решават, въз основа на собствените си лични наблюдения, че Земята е въртяща се топка, обикаляща около Слънцето! Такива фантасмагорични теории не присъстват никъде в ежедневния житейски опит на никого и изискват и са изисквали огромни количества постоянна пропаганда, за да се поддържа тази илюзия.

 

Sn1xAYp9FCuOYsyDvWIt4z7Sem7-h7RzdUEnT6yE

 

194) Отново от Дейвид Уърдлоу Скот: „Спомням си, когато бях малко момче, как ми преподаваха, че Земята е голяма топка, въртяща се с бясна скорост около Слънцето и когато изразих пред моя учител страховете си, че водите на океаните ще се сгромолясат, бе ми казано, че те са възпирани да го сторят от Великият закон на Нютон за Гравитацията, който държи всичко на неговото точно място. Предполагам, че изражението на лицето ми е показало признаци на недоверие, тъй като учителят ми веднага добави: „Мога да ви покажа пряко доказателство за това: човек може да върти кофа пълна с вода през главата си, без тя да бъде разлята и така, по същият начин, океаните биват носени около Слънцето, без да губят нито капка.” Тъй като това нагледно пояснение очевидно бе предназначено да реши спора, тогава не казах нищо повече по въпроса. Ако то ми бе предложено след това, като възрастен човек, щях да отговоря нещо подобно: „Господине, моля да кажа, че нагледното пояснение на човек, въртящ кофа с вода през главата си и океаните обикалящи около Слънцето, в никаква степен не потвърждават аргументите Ви, тъй като водата в двата случая е поставена при съвсем различни условия, тъй като, за да бъде нагледното пояснение от някаква полза, условията във всеки конкретен случай трябва да бъдат едни и същи, но тук не са. Кофата е кух съд, който съдържа водата, докато, в съответствие с учението Ви, Земята е топка, с непрекъсната кривина навън, която, в съгласие със законите на природата, не може да съдържа никаква вода.”

 

Bv29TiH5wEWKAnw4vz9KbEfCNa6cOJr8lBaKofEk

 

195) Астрономите казват, че магическият магнетизъм на гравитацията е това, което задържа всички океани на Света слепнали върху Земята-топка. Те твърдят, че тъй като Земята е толкова масивна, заради самата си маса тя създава магическа сила способна да удържи хората, океаните и атмосферата плътно полепнали към долната страна на въртящата се топка. За съжаление, обаче, те не могат да предоставят никакъв практически пример за това в мащаб по-малък от „планетарния”. Въртящата се мокра топка за тенис, например, показва точно обратния ефект в сравнение с предполагаемата Земя-топка! Всяка вода, излята върху нея просто се разлива по страните й, а от завъртането й произтича разхвърчаща се наоколо вода, като от куче изтръскващо се след баня. Астрономите признават, че примера на мократа топка за тенис демонстрира обратния ефект на тяхната предполагаема Земя-топка, но твърдят, че при достигането на някаква неизвестна маса, вълшебните свързващи свойства на гравитацията внезапно връхлитат и позволяват на мократа тенис-топка-Земя да запази всяка капка „гравитизирана” вода прилепнала върху повърхността й. Когато такава недоказана теория се изправя против всички експерименти, житейския ни опит и здравия ни разум, идва крайно време да се откажем от теорията.

 

196) Нека цитирам Маршал Хол: „Накратко, Слънцето, Луната и звездите действително правят точно това, което всеки в продължение на цялата ни писана история е виждал да правят. Ние не вярваме на това, което виждат очите ни, защото ни е преподадена една фалшива система, която изисква да вярваме, в това което никога не е било потвърдено от наблюдение или експеримент. Тази подправена система изисква Земята да се завърта около своята „ос” на всеки 24 часа при скорост от 1670 км/ч на екватора. Никой никога, никога, никога не е виждал или почувствал такова движение (нито виждал или усещал скоростта от 107200 км/ч на предполагаемото въртене на Земята около Слънцето, нито тяхната обща предполагаема скорост от 828000 км/ч около един от ръкавите на Млечния път, нито отдалечаването на Галактиката от предполагаемия „Голям Взрив” с повече от 2100000 км/ч!). Не забравяйте, няма експеримент, който някога да е доказал, че Земята се движи. Да добавим към това и фактът, че предполагаемата скорост на въртене, на която всички сме били учени като „научен” факт намалява с всеки километър, когато се движим на Север или на Юг от екватора и веднага става очевидно, че такива неща като точните въздушни бомбардировки през Втората световна война (точно попадение в комин от височина 7600 метра от самолет, летящ в коя да е посока с висока скорост) биха били невъзможни, ако се изчисляват за Земя, движеща се отдолу със скорост от стотици километри в час, променяща се непрекъснато, в съответствие с географската ширина.” 

 

K3kJamiXqPpCq1s4sWKj5hYFZbkjbyoyqmkTes9v

 

197) Някои хора твърдят, че няма мотив за такава широкомащабна измама и че плоска или кълбовидна няма никаква разлика. Чрез премахването на Земята от мястото й на неподвижен център на Вселената, тези Масони изместиха нас, човешкия род, във физически и в метафизичен смисъл, от място ни на върховна важност на място на напълно нихилистично безразличие. Ако Земята е центърът на Вселената, тогава идеите за Бог, Сътворенние, както и целта на човешкото съществувание са блестящи. Но ако Земята е само една от милиардите планети, въртящи се около милиардите звезди в милиардите галактики, тогава идеите за Бог, Сътворението и конкретната цел на Земята и човешкото съществувание върху нея стават малко правдоподобни. Чрез индоктринирането ни, потайно и скришом, в тяхното научно-материалистическо Слънцепоклоничество, не само че ние губим вяра в каквото и да е отвъд материалното, но и се сдобиваме с абсолютна вяра в материалистичността, повърхностността, общественото положение, егоизма, хедонизма и консуматорското отношение към живота. Ако няма Бог и всеки е просто една случайност, то тогава всичко, което наистина има значение е аз, аз, аз. Те превърнаха Мадоната от Божия Майка в „материално момиче, живеещо в материалния свят”. Техните богати, мощни корпорации с изкусните си Слънцепоклонически лога ни продават идоли, които да боготворим, бавно превземайки света, докато ние мълчаливо вярваме в тяхната „наука”, гласуваме за техните политици, купуваме техните продукти, слушаме тяхната музика и гледаме техните филми, жертвайки душите си пред олтара на материализма. Ще цитирам Морис Клайн (Morris Kline): „Хелиоцентричната теория, чрез поставянето на Слънцето в центъра на Вселената,... направи човека да изглежда само един евентуален домакин на скитниците, носещи се в студеното небе. Изглежда все по-малко вероятно, той да е роден, за да живее славно и да постигне рая след смъртта си. Все по-малко правдоподобно е, също така, той да е бил обектът на Господното богослужение.”

 

wyI-QhOM1Ss6LfwVdytVz9jFfKdLK4hVv51jdurG

 

198) Някои казват, че идеята за заговор в световен мащаб в продължение на много поколения, за да бъдат заблудени човеците, звучи неправдоподобно или нереалистично, но тези хора трябва само да се запознаят с творчеството и писанията на самите Масони, като например Джон Робинсън, който разобличава тези деяния в книгата си от 1798 година: „Доказателства за заговор против всички религии и правителства на Европа, извършван на тайни срещи от Масоните, Илюминатите и Обществата за четене”. Суверенен Върховен Генерален инспектор от 33-та степен Алберт Пайк е доста словоохотлив в няколко писма по отношение на крайната цел на Масоните - световното господство, а в „Протоколите на Ционските мъдреци” дори е напълно разкрит точният план, по който това би трябвало да се извърши и се осъществява в момента.

 

199) От „Основите на много поколения” от Е. Ешини (Е. Eschini): „Единственото нещо, което баснята за въртящата се Земя направи е, чe показа ужасната мощ на лъжата, една лъжа имаща силата да направи от човека умствен роб, така че той да не смее да заложи на доказателствата, дадени от собствените му сетива. Да отрича явното и очевидно движение на Слънцето, което вижда пред себе си. Когато чувства себе си, че стои върху Земя, напълно лишена от движение, по внушение от някой друг, да е готов да приеме, че се върти бясно в кръг. Когато вижда летяща птица да се извисява над Земята, да е готов да повярва, че Земята в действителност се движи многократно по-бързо от птицата и най-накрая, за да поддържа въображението на налуден човек, да е готов да обвини Твореца си, че го е създал в сетивна лъжа.”

 

200) И най-накрая, от Д-р Роуботъм: „Така ние разбираме, че тази Нютонова философия е лишена от последователност, нейните съставни части са резултат от цялостно нарушаване на законите на легитимната логика и всичките й предварителни условия са предполагаеми. Това, всъщност, не е нищо повече от предположение направено въз основата на друго предположение и заключенията, прозтичащи от тях, своеволно се считат за доказани неща и биват използвани като истини за обосноваването на първите и основни допускания. Такива „фокуси-мокуси” с измислици и лъжи разгърнати и усилени, като в теоретичната астрономия, са умишлени и карат безпристрастният заинтересован с ужас да се отврати от страшната магия, с която е мамен, непреклонно твърдо да се реши да отстоява по-нататъшния си напредък и да се стреми да отхвърли цялата лъжовна структура и да погребе в руините й фалшивите почести, на тези които са я изфабрикували и които все още привличат свои поклонници. За ерудицията, упорството, постоянството и предаността, за които те винаги са били пример, уважението и похвалата не е необходимо да се спестяват, но за погрешната им логика и поради това, че са се възползвали от всеобщото невежество на човечеството по отношение на астрономията, както и за необоснованите теории, които те застъпват и защитават, не бива да се постъпи по друг начин освен със съжаление да бъдат изкоренени с всички възможни средства.”

 

 

***

(Предлагам някои от най-използваните карти на Плоската Земя:

 

 

SNlueaMH39D7LIxNgR5h6KKfAmCfRpEcBUch8rrc 

Карта на Света на Хамънд от Въздухоплавателната Ера – 1953 година

 

OMsDsN-0-UUvRKRJBWLvN6i6Ly-1SBTDfO2fcfdq

 

 

UC7BvH9qE010gZcTfeAeF9Xb7LEQ5Zu8jI2E1z5x

 

„Това е карта на Азимутната равноотдалечена проекция. Нейното полезно отличително качество е, че всички точки на картата са на пропорционално правилните разстояния и на правилен азимут (посока) от централната точка. Едно полезно приложение на този тип проекция е полярната проекция, която показва всички меридиани (линиите географска дължина), като прави и точно представя разстоянията от Северния полюс. Знамето на ООН, например, съдържа полярна азимутна равноотдалечена проекция.

 

Тази проекция е използвана от USGS в Националният атлас на Съединените американски щати, както и за широкомащабно картиране на Микронезия. Тя се използва за указване на самолетните разстояния от централната точка на проекцията и за сеизмични изследвания, както и при радиоразпръскване. Когато се използва за радиоразпръскване, тази проекция дава възможност за директно насочване на антената, особено при Високочестотните (HF) комуникации. Операторът може да насочи антената, обикновено с електрически ротатор, просто като намери целта на картата и завърти антената на ъгъла, посочен в картата. Картата трябва да бъде центрирана, възможно най-близко до действителното местоположение на антената.”

 

Това казва всичко за мен! Това е реалната карта на нашия Свят.

 

Защо я използват за всякакви измервания на разстояния? Тъй като тя е вярна! – Бел. прев.)

 

***

 

Биографична анотация от преводача

 

8SEYF3IPvsBNsLQtrvvOnqPM9iJw20n9se06f4U4

Ерик Дубей е роден в щата Мейн и е на 32 години. Завършва Английска филология и Философия. През последните десет години живее в Банкок, Тайланд и преподава Йога и Уинг-Чун в свободното си време, докато разобличава Новия Световен Ред през цялото време.

В средата на Ноември 2014 година издаде първата си книга по настоящата тема „Заговорът Плоска Земя”, а през декември излезе едноименния му филм „The Flat Earth Conspiracy Documentary”.

 

На 4-ти Август 2015 година публикува в уебсайта си „Двеста доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо!”. Негови уебсайтове са: atlanteanconspiracy.com и ifers.123.st .

93zCg3utOz9HBxPmgSGk5kNMo7O_0TWQu5KcnrgR

 

 

 

СТАМАТ

 

https://stamat2015.blogspot.bg/ 

 

Stamen Georgiev

 

 

22-ри Септември 2015 година

СТАМАТ

Маймуночовекът никога не е съществувал!

от Ерик Дубей

 

Вторник, 1-ви Декември 2015 година

 

превод: СТАМАТ

 

СВАЛИ PDF ТУК!

 

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 01.jpg

Една от първите измами в историята на Дарвинизма, известна като „Теория на рекапитулацията” и официално възвестена като неоспоримо „доказателство за еволюцията”, е една идея, предложена и разпространявана от расисткия професор- евгеник на име Ернст Хекел в края на 19 век. Съвременник и приятел на Чарлз Дарвин и Томас „Булдогът” Хъксли, Хекел предполага, че човешкият (и другите животински) ембриони претърпяват миниатюрна форма на цялостния еволюционен импулс по време на развитието им в утробата, като първоначално те проявяват отличителните белези на рибите, после на влечугите и накрая на бозайник или човек. Това отдавна е премахнато от научната литература, но много хора и популярни източници, несъзнавайки това, все още цитират и вярват в измамната работа на Хекел. Дори наскоро през 90-те години, повече от век след като са били разобличени, няколко популярни списания и учебници все още публикуват фалшивите снимки на Хекел и Теорията на рекапитулацията като научен факт!

 Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 02.jpg

„Оттогава насам бе доказано, че тази теория е изцяло лъжлива. Вече е известно, че „хрилете”, които уж се появяват в ранните етапи на човешкия ембрион, всъщност са първоначалните фази на канала на средното ухо, паращитовидната жлеза и тимуса. Частта на ембриона, която била оприличена на „торбичка с яйчен жълтък” се оказва торбичката, произвеждаща кръв за кърмачето. Частта, която е била определена от Хекел и неговите последователи като „опашка”, в действителност е гръбнакът, приличащ на опашка, само защото се оформя преди да са се оформили краката. Друга интересна страна на „рекапитулацията” е самият Ернст Хекел - мошеник, подправящ рисунките си, за да подкрепи теорията, която застъпва. Фалшификациите на Хекел имат претенциите да покажат, че ембрионите на рибите и човешките ембриони си приличат. Когато той бил хванат в лъжа, единственото нещо, което казал в своя защита било, че другите еволюционисти извършвали подобни престъпления!” – Харун Яхя, „Еволюционната измама” (199-200)

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 03.jpgПРИЗНАНИЯТА НА ХЕКЕЛ. Хекел твърдял също, че спонтанното самозараждане трябва да е истина, не защото е било доказано в лаборатория, а защото иначе... Би било необходимо да повярваме в Твореца”. Из протоколите от процеса в Йенския Университет през 1875 година, Д-р Едуард Блик.

 

Хекел бил обвинен в измама от пет професори и осъден от Университетския съд в Йена, където той признал, че няколко от рисунките му са фалшифицирани, че той просто попълвал липсващите звена, когато нямало достатъчно доказателства и че стотици негови съвременници са виновни по същите обвинения! По време на процеса той казал: „След тези компроментиращи самопризнания за извършването на документна измама, щях да считам себе си за осъден и унищожен, ако нямах утехата да виждам, редом до подсъдимата ми скамейка, стотици престъпни съучастници, сред които много от най-благонадеждните зрители и най-уважаваните биолози. По-голямата част от диаграмите и в най-добрите учебници по Биология, в монографиите и списанията биха си навлекли в същата степен обвинението за документна измама, тъй като всичките са неточни и са повече или по-малко подправени, представени схематично и изфабрикувани.”

 

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 04.jpgГоре: подправените рисунки на Хекел: риба, саламандър, костенурка, пиле, заек и човек (отляво надясно), а долу: истинските ембриони.

 

Какво признание! Не само че Хекел изповядал собствените си фалшификации, но признал, че има стотици други научни измамници, подправящи по същия начин находките, представени в най-добрите учебници по Биология, в монографиите и списанията (някои от които ще бъдат разгледани тук). Както се оказало, Хекел просто прекопирал и отпечатал едни и същи снимки на човешки ембрион няколко пъти, твърдейки, че това са ембриони на различни други животински видове с точни паралелни особени белези, докато в действителност тези паралели не съществуват, а снимките са копия, които той съзнателно и преднамерено подправил, така че да съответстват на неговата рекапитулационна идея.

 

„В подкрепа на своята теория, Хекел,  който бил самоук в знанията си по ембриология, фалшифицирал някои от доказателствата си. Той не само преправил илюстрациите си на ембриони, но и отпечатал на хартия една и съща фотографска плака на ембрион три пъти и класифицирал първата - човек, втората - куче, а третата - заек, „за да покаже тяхното сходство.” - Малкълм Боудън, „Хората-маймуни: факт или заблуда?”

 

„Това е един от най-тежките случаи на научна измама. Потресаващо е да откриеш, че някой, за когото се мисли, че е бил голям учен, умишлено е заблуждавал. Това ме ядосва... Това, което Хекел направил, било да вземе снимка на човешки ембрион и да я прекопира, за да заблуди, че ембрионите на саламандъра, прасето и всички останали изглеждат еднакво на един и същи етап от развитието си. Но те не изглеждат така... Това са фалшификати.” - Д-р Майкъл Ричардсън, Дъ Таймс, Лондон, 11-ти Август 1997 г.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 05.jpg

За последните 150 години, учените-еволюционисти са работили усърдно, за да пропагандират сред обществеността убеждението, че съвременните хора са произлезли от древните маймуни. Последният и най-труден теоретичен скок за еволюционната теория е този предполагаем преход в течение на милиони години от маймуната към човека. Абсолютната невъзможност да се „развият” способности като ходенето на два крака, изправения гръбначен стълб и сложните езикови умения са били разисквани откакто теорията била представена за първи път, но такива пречки никога не биха спрели непримиримите еволюционисти, насочили се към откриването (или измислянето!) на правдоподобни маймуночовешки преходни видове.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 06.jpg

Първото от тези удобни еволюционни „открития” било намирането на „Неандерталеца” в долината Неандер (близо до с. Неандертал) в Германия през 1856 г., точно навреме за излизането от печат на „Произход на видовете” на Дарвин. До ден днешен, рисунки- реконструкции на космати маймуноподобни „неандерталски” човеци са изобразявани в научните списания и учебниците, като се твърди, че са липсващото еволюционно звено. Факт е, обаче, че коя и да е от така наречените „неандерталски” останки е толкова различна от съвременния човек, колкото азиатците се различават от европейците или инуитите от аборигените. Също така размерът на черепа показва, че в действителност мозъкът му е с 13% по-голям от нормалния мозък на съвременен човек, което прави невъзможно неандерталецът да е междинно звено между маймуната и човека. Дори списание Тайм през 1971 г. обяви, че примитивността на неандерталеца не може да бъде гарантирана и че той може да ходи неразпознат по улиците днес, един автор дори коментира, че бъдещите историци може „да обявят всички ни за луди, тъй като не сме открили и опровергали тази невероятна грешка с достатъчна решителност.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 07.jpg

В днешно време, един от основните защитници, лансиращ Неандерталския човек като отделен вид, е Райнер Проч (Reiner Protsch), немски професор, който датира вкаменелостите на 36000 години, което им позволява точно да се впишат в еволюционистката времева линия. През 2005 година, обаче, Проч е бил принуден позорно да се пенсионира от комисия ръководители на Университета във Франкфурт, които установили, че той е „скалъпвал данни и плагиатствал работата на колегите си през последните 30 години”. Известният някога „експерт по радиовъглеродно датиране” в момента е напълно отлъчен от научната общност. Оттогава насам е установено, че всички „неандерталски” скелетни останки са на възраст не повече от няколко хиляди години, като някои от тях са само на няколкостотин години! Открита е също и съвременна човешка ДНК в костите, установено е, че мозъкът им е с 13% по-голям от нормалния съвременен мозък, височината им е сравнима с нормалната ни средна височина - 175 см. и че са имали усъвършенствани сечива, погребвали са мъртвите си и са изпитвали удоволствие от изкуството!

 

Рудолф Вирхов, професор в Берлинския университет, бивш професор на Ернст Хекел и „баща на съвременната патология”, заключил още през 1872 година, че оригиналните „неандерталски” вкаменелости, били просто останките на един нещастен хомо сапиенс, които страдал в детството си от рахит, като възрастен от артрит и станал жертва на няколко увреждащи удара по главата. Ерик Тринкаус, палеоантрополог от Университета в Ню Мексико завършил изследването си, като заявил: „Подробни сравнения на неандерталските скелетни останки с тези на съвременните хора показват, че няма нищо в неандерталската анатомия, което убедително да свидетелства, че опорно-двигателния апарат, манипулативните, интелектуалните или езиковите способности са по-нисши от тези на съвременните хора.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 08.jpg”Явански човек”

 

През 1891-92 година на остров Ява, Индонезия, било направено следващото маймуночовешко „откритие” от Южен (Йохан) Дюбоа, който „по случайност” така станало, че бил студент и ученик на еволюциониста-измамник Ернст Хекел! Дюбоа намерил черепен свод, кост от крак, челюстен фрагмент и три зъба, от които бил реконструиран маймуноподобния „Явански човек”. В рамките на 10 години от откриването му, „Яванският човек” бил основна тема на над 80 еволюционистки книги и статии. Било му дадено „научното наименование” „Антропопитекус еректус”, после то било променено на „Питекантропус еректус” и накрая на „Хомо еректус”, несъмнено по супер-официални лъженаучните причини.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 09.jpg

„Яванският човек” бил открит от холандец. Малко съм притеснен от това, защото аз самият съм холандец. Името му било Южен Дюбоа. Костите били открити през 1891-92 година на индонезийския остров Ява в Югоизточна Азия, по поречието на река Соло. Костите били интересно групирани. Той открил кост от крак, черепен свод, челюстен фрагмент и три зъба. И това е всичко, от което той скалъпил „Яванския човек”. Достатъчно интересно е, че някои от зъбите били стари, а други млади. Костите били от маймуна, женски и мъжки. Това бил интересен конгломерат и причината, поради която хората не схванали измамата е, защото находката на Дюбоа била държана на страна от учените в продължение на 30 години. Той също така отказал да даде гласност на откриването на съвременни човешки останки, които били намерени в същия пласт като „Яванския човек”. Разбира се, че това щяло да съсипе претенциите, че „Яванският човек” е прародител на съвременните хора. В края на краищата, оказан му бил достатъчен натиск, така че било позволено да се извърши проверка на действителните кости и несъответствията били открити. В крайна сметка, просветена Америка, както и останалия свят разбрали, че това е измама. За нещастие измамите умират трудно. [Неотдавна] списание Тайм излезе с водеща статия под заглавие „Как човекът стана човек”, която започва с осмиване на християните и креационистите, а след това продължава, представяйки „Яванския човек”, сякаш той е факт.” – Ханк Ханеграаф, „Лицето, което демонстрира фарса на еволюцията”

 

Установено е, че зъбите на „Яванския човек” са на различни възрасти, а костите са смесица от човешки, маймунски и гигантски череп на гибон! Рудолф Вирхов, самият професор на Хекел и най-изтъкнатият експерт по патология на своето време, заявил: „По мое мнение това същество е било животно, гигантски гибон в действителност. А бедрената кост няма ни най-малка връзка с черепа.” Той и много други стигат до заключението, че бедрената кост съвсем ясно е човешка, докато черепният свод и зъбите са принадлежали на примат.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 10.jpg

През 1912 година един лекар и палео-антрополог на име Чарлз Доусън твърдял, че е открил челюстна кост и черепен фрагмент от преходна форма на маймуночовек в ров в Пилтдаун, Англия. Твърдяло се, че е на възраст 500 000 години и бил излаган като абсолютно доказателство за човешката еволюция в музеите по целия свят. През следващите 40 години, десетки „научни” статии, художествени реконструкции, както и над 500 докторски дисертации били писани за „Пилтдаунския човек”. Възражения и критики били повдигнати веднага от съвременници, като Артър Кийт, но Доусън успявал да ги смекчи до 1953 година, когато тестове категорично доказали, че черепът от Пилтдаун всъщност е човешки и е на възраст само няколкостотин години, докато долната изпъкнала челюст е от наскоро починал орангутан!

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 11.jpgПилтдаунският човек е измама, разтърсва науката.

 

Разследващите открили, че Доусън изкуствено е изтъркал челюстта на орангутана и че „примитивните сечива”, намерени наред с вкаменелостите са имитации, които Доусън бил наточил със стоманени инструменти! Доусън също така бил запълнил моларните повърхности на зъбите, за да наподобяват тези на човека и патинирал всички фосили с калиев дихромат, за да им придаде състарен вид. Обаче, петната бързо изчезвали при третиране с киселина. Уилфред Ле Грос Кларк, член на екипа на Джоузеф Уайнер, който разкрил измамата, заяви, че „доказателствата за изкуствена шлифовка веднага бият на очи. В действителност те изглеждат толкова очевидни, че може да се зададе въпроса, как е станало така, че не са били забелязани преди?” Само след няколко дни, „Пилтдаунският човек” бе махнат от Британския музей, където беше изложен в продължение на четири десетилетия.

 

След като по безспорен начин се доказва измамата от 1953 година, много от другите палеонтологични „находки” на Доусън също се оказват фалшификати или лъжливо поставени. През 2003 година, д-р Майлс Ръсел от Университета в Борнмът публикува резултатите от разследване на антикварната колекция на Доусън, като прави заключението, че най-малко 38 образци са явни фалшификати и отбелязвайки, че „цялата академична кариера на Доусън изглежда е изградена върху лъжа, фокусничество, измама и заблуда, като основната изгода е била международно признание.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 12.jpg

Следващият опит за измама, с цел създаване и разпространяване на предполагаемата маймуночовешка преходна форма, е извършен през 1922 година от Хенри Феърфийлд Озбърн. Съосновател на Американското евгенично общество, президент на Пионерния фонд на Превъзходство на белите (Бял супремацизъм) и директор на Американския музей по естествена история, Озбърн заявил, че му бил изпратен аномален зъб, намерен в Снейк Бруук, Небраска, имащ както маймунски, така и човешки отличителни белези! Той определил, че зъбът идва от Плиоценския период на древната история, принадлежал на преходния вид „Питекантропус еректус” и гальовно именувал собственика на зъба „Човекът от Небраска”.

 

„На „Човекът от Небраска” също така незабавно му било дадено „научното наименование” „Хесперопитекус харолдкооки”. Много авторитети и властимащи дали на Озбърн тяхната подкрепа. Въз основа на този един-единствен зъб, били направени реконструкции на главата и тялото на „Човекът от Небраска”. Нещо повече, „Човекът от Небраска” бил дори нарисуван, заедно с жена си и децата си, като цяло семейство в естествена среда.” - Харун Яхя, „Еволюционната измама” (95)

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 13.jpg

След като „Човекът от Небраска” направил медийни турове из популярните издания и податливата общественост била достатъчно пропагандирана, историята изчезва до 1928 година, когато Уилям Брайън и Уилям Грегъри имали възможността да изследват зъба, независимо един от друг. Техните разследвания убедително установили, че зъбът не принадлежал, нито на човек, нито на маймуна, а в действителност бил от изчезнал вид американска дива свиня, наречен Престеннопс! След като Уилям Грегъри публикува в списание Сайънс статията си „Хесперопитекус: очевидно не е нито маймуна, нито човек”, всички рисунки и модели на „Човекът от Небраска” и неговото „семейство” бързо били свалени от еволюционистките издания.

 

Самият Хенри Озбърн бил принуден да признае, че „Човекът от Небраска” (Хесперопитекус харолдкооки), предполагаемият пример за „Плиоценски Питекантропус еректус” и цялото му въображаемо семейство са напълно измислени фабрикации. Той никога не признал умишлена измама (а и защо да го прави?), но като ревностен еволюционист, евгеник и поборник на Превъзходство на белите, много вероятна е определена степен на склонност за потвърждаване. Озбърн дори бил такъв садистичен расист, че е цитиран, по време на националния дебат за Армейските тестове за интелигентност през Първата световна война, безсрамно да казва: „Вярвам, че тези тестове струват, толкова колкото ни струва война, дори и в човешки животи... Ние научихме, веднъж завинаги, че негрите не са като нас.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 14.jpg

„След като Дарвин, в книгата си „Произход на човека”, направил предположението, че човекът е произлязъл от маймуноподобни живи същества, той започнал да търси вкаменелости в подкрепа на това твърдение. Обаче, някои еволюционисти вярвали, че такива същества - „полу-човеци, полу-маймуни”, могат да бъдат открити не само във вкаменелостите, но и живи в различни части на света. В началото на 20-ти век, тази гонитба за „живи преходни връзки” довели до нещастни инциденти, един от най-жестоките, от които е историята на един пигмей на име Ота Бенга. Ота Бенга бил заловен през 1904 г. от изследовател-еволюционист в Конго. Името му, на собствения му език, означава „приятел”. Той имал жена и две деца. Окован и затворен в клетка като животно, той бил отвлечен в САЩ, където учените-еволюционисти го излагали на показ пред обществеността по време на Световното изложение в Сейнт Луиз през 1904 г. заедно с различни видове маймуни, представяйки го като „най-близката преходна връзка с човека”. Две години по-късно те го отвели в зоопарка в Бронкс, Ню Йорк и там те го изложили под наименованието „древни предци на човека” заедно с няколко шимпанзета, горила на име Дайна и орангутан, наричан Дохънг. Д-р Уилям Хорнадей, директорът еволюционист на зоологическата градина, произнасял дълги речи за това колко бил горд, че има тази изключителна „преходна форма” в зоологическа си градина и се отнасял към затворения в клетка Ота Бенга сякаш бил обикновено животно. Неспособен да понесе отношението, на което бил подложен, Ота Бенга накрая се самоубил. „Човекът от Пилтдаун”, „Човекът от Небраска”, Ота Бенга... Тези скандали показват, че учените-еволюционисти не се поколебават да използват какъвто и да е вид ненаучен метод, за да докажат своите теории.” - Харун Яхя, „Еволюционната измама” (96-97)

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 15.jpg

През 1927 Дейвидсън Блек обявил, че бил намерил пет разбити черепа и няколко зъба близо до Пекин, принадлежащи на древен вид маймуночовек, вече широко известен като „Пекинския човек”. Някъде между 1941-1945 година, обаче, всички оригинални кости мистериозно били „загубени”, оставяйки ни за проучване само няколко гипсови отливки! На същото място, където била открита тази предполагаема „липсваща връзка”, били намерени също останките от 10 скелета на хора, които добивали варовик от близката кариера, палели огньове и оставили след себе си разнообразни оръдия на труда. Днес много от учените вярват, че сечивата са били използвани срещу „Пекинския човек”, а не от него. Всички черепи в задната си част били пробити, а в тази част на света, маймунският мозък е деликатес, така че по-вероятно е „Пекинският човек” в действителност да са пекинските маймуни и те да са били човешка храна, а не човешкия древен прародител.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 16.jpg

През 1974 г., Доналд Джохенсън (Йохансон) открил „Луси”, високият 90 сантиметра и на възраст три милиона години „Австралопитек” в Етиопия. Широко рекламирана като най-старият ни пряк човешки предшественик, „Луси” прави обичайните турове из научните списания, жълтата преса и учебниците. Дон Джохенсън много скромно заявява, че „Луси” е „най-важната находка, направена от някого в историята на целия човешки род” и медиите го приветствали като герой. Той бил повишен от асистент-преподавател до завеждащ свой собствен Институт по човешка биология в Бъркли. През цялото това време той не позволил на учените да изследват костите на „Луси” чак до 1982 - осем години по-късно. От тогава насетне, обаче, колкото повече скелети на „Австралопитеци” се откриват и изследват, толкова по-единодушни стават повечето от водещите еволюционисти, че „Луси” е просто изчезнал вид маймуна, подобен на съвременните шимпанзета пигмей и нищо повече. Те може би малко по-изправено са ходили, отколкото повечето маймуни, но не са ходели изправено на два крака, не са можели да говорят, прекарвали са времето си по дърветата и са ходили на четири крака.

 

Лорд Соли Цукерман и професор Чарлс Окснард, провели 15-годишно изследване върху „Австралопитеците” заедно с екип от петима специалисти, стигнали до заключението, че всичките различни експонати на „Австралопитеци”, които изследвали, са само обикновен вид маймуни и определено не са двуноги. Френското списание „Наука за живота” пусна уводна статия през май 1999 „Сбогом Луси”, където се казва, че „Луси” - най-известната вкаменелост на „Австралопитек”, не е коренът на човешката раса и трябва да бъде премахната от  предполагаемото ни родословно дърво. Въпреки това, дори и сега през 2014 г., филм на име „Луси” току-що бе пуснат по екраните от масонската „Юнивърсал пикчърз”, където измамата за маймуножената „Луси” все още се разглежда като научен факт през целия филм.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 17.jpg

През 1982 г. черепен фрагмент, намерен в испанския град Орсе, бе акламиран като най-старата вкаменена човешка останка, откривана някога в Евразия! „Човекът от Орсе” уж бил 17-годишен маймуночовек, живял между 900 000 и 1 600 000 години преди нас и бе представен на света с обичайните реконструирани рисунки, изобразяващи млад и космат маймуночовешки тийнейджър. През 1983 година, обаче, екип френски учени стига до заключението, че черепният фрагмент в действителност е от четиримесечно магаре! След разкритията от френското разследване, предварително насроченият тридневен научен симпозиум, за да могат експертите да изследват и обсъдят косттите, веднага бил отменен, като засрамените испански домакини разпратили 500 писма с извинения до кандидат-присъстващите. След още няколко убедителни теста, Дейли Телеграф излезе на 14-ти Май 1984 със заглавие „Магаре, взето за човек”.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 18.jpg

По-късно през 1984 година, Кемоя Кимеу, член на екип, с ръкокодител палеонтолога Ричард Лийки, открил „Момчето от Туркана” при Нариокотоме, в близост до езерото Туркана в Кения. „Момчето от Туркана” бе обявено за момченце, живяло преди милион и половина години и сега се разглежда като най-цялостния ранен човешки скелет, намиран някога. Подобно на „Неандерталеца”, обаче, „Момчето от Туркана” или „Нарикотоме Хомо еректус” не се различава от съвременния човек. Американският палеоантрополог Алън Уокър заявява:„Съмнявам се, че обикновеният патолог би намерил разлика между вкаменения скелет и този на съвременен човек.” Той пише, че се смял като го видял за първи път, защото „той толкова много приличаше на неандерталец.”

 

„Момчето от Туркана” бил двуного, с ръце и крака с човешките пропорции, с изправена скелетна структура, сравним по височина, черепни размери и степен на развитие със съвременните хора. Дори ръководителят на екипа откриватели Ричард Лийки заявява, че разликите между този екземпляр на „Хомо еректус” и съвременния човек не са по-силно изразени, отколкото обикновените расови различия: „Формата на черепа, степента на изпъкналост на лицето, ясно изразените вежди и така нататък... Тези различия вероятно са не повече изразени в сравнение с това, което виждаме днес между отделните географски раси на съвременните хора. Такива биологични вариации възникват, когато популациите са географски разделени една от друга за значителни периоди от време.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 19.jpgИЗМАМИТЕ

 

Следователно, когато ги погледнем какво представляват в действителност, всички предполагаеми маймуночовешки открития и реконструкции не са нищо друго освен измами и фантазии. „Неандерталският човек” е просто един обикновен човек, „Яванският човек” и „Пилтдаунският човек” били съставени от човешки и маймунски кости, „Човекът от Небраска” в действителност е дива свиня, „Пекинският човек” всъщност бил храна за човека, „Луси” е просто една маймуна, „Човекът от Орсе” са останки от магаре и „Момчето от Туркана” бил обикновено момче!

 

„Реконструкцията може да се определи, като рисуване на картина или изграждане на модел на живо същество, въз основа на една кост (понякога само на фрагмент), която е била изкопана. „Маймуночовеците”, които виждаме по вестниците, списанията и филмите са реконструкции. Вкаменелостите, за които се твърди, че са доказателство за еволюционния сценарий в действителност са фабрикат на измамата. За повече от 150 години, не бе намерена дори една-единствена вкаменелост, за да докаже еволюцията. В интерес на истината, реконструкциите (рисунки или модели) на вкаменелости, са спекулативно подготвени и направени от еволюционистите именно за потвърждаване на еволюционната теза. Дейвид Р. Пилбийм, антрополог от Харвард, подчертава този факт, когато казва: „Поне в палеоантропологията, данните са все още толкова оскъдни, че теорията силно влияе върху интерпретациите. Теориите, в миналото, ясно отразяваха настоящите идеологии, вместо действителните факти.” Тъй като човек се влияе много силно от визуалната информация, тези реконструкции най-добре обслужват целите на еволюционистите, а именно, да убедят хората, че реконструираните същества наистина са съществували в минало.” - Харун Яхя, „Еволюционната измама” (90)

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 20.jpgИзмамата „Пилтдаунски човек” – Челюст и зъб от съвременна маймуна.

 

Всичките модели, рисунки, анимации, манекени и направените филми с участието на различни „маймуночовеци” са пълна измама и фалшификация, защото никой не може в действителност точно да определи външния вид на животно, въз основа единствено на костната структура. Меките тъкани, разлагащи се бързо след смъртта, от които зависи външния вид на очите, ушите, носа, устните, косата, веждите, кожата и т.н., са плод единствено на въображението на индивида, който ги реконструира. Ърнест А. Хуутън от Харвардския университет заявява: „Да се опитаме да възстановим меките части е още по-рисковано начинание. Устните, очите, ушите и върха на носа не оставят никакви следи върху базовата костна структура. Върху черепа на неандерталец можете с еднаква лекота да моделирате физиономията на шимпанзе или лицето на философ. Тези съмнителни възстановки на древни човешки видове нямат почти никаква научна стойност и вероятно се правят, само за да заблудят обществеността... Така че не се доверявайте на реконструкции.”

 

„Няма конкретни фосилни доказателства в подкрепа на „маймуночовешкото” изображение, което непрестанно се обнародва от медиите и от еволюционистките академични среди. С четка в ръка еволюционистите създават въображаеми същества, въпреки това, фактът, че тези рисунки не се отнасят към никакви съответстващи вкаменелости представлява сериозен проблем за тях. Един от най-интересните методи, които те използват, за да преодолеят този проблем е да „произвеждат” вкаменелостите, които не могат да намерят. „Пилтдаунският човек”, който може би е най-големият скандал в историята на науката, е типичен пример за този метод.” - Харун Яхя, „Еволюционната измама” (93)

 

Сегашната „преход от маймуна към човек” еволюционистка теория изглежда така: „Австралопитек” – „Хомо хабилис” – „Хомо еректус” – „Хомо сапиенс”. „Австралопитекът”, което означава „южна маймуна”, е доказано, че не е нищо повече от изчезнал вид маймуна, приличаща до голяма степен на много съвременни шимпанзета по височина, дължина на ръцете и краката, черепна форма, зъби, долночелюстна структура, както и много други подробности. „Хомо хабилис”, хипотетична класификация, създадена през 60-те години от ръководителя на екипа, открил „Момчето от Туркана” - Ричард Лийки, било това, което еволюционистите смятат като необходимост да съществува между „Австралопитека” и „Хомо еректус”, защото иначе скокът би бил прекалено драстичен. Имало нужда от съществуването на маймуночовешки вид, с по-голям обем на черепната кухина, който би могъл да ходи изправен и да използва инструменти.

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 21.jpg

Случайно натъкнал се в своята кариера на вкаменелостите, открити в края на 80-те години и обявени за „Хомо хабилис”, Лийки бе зачетен за научен гений! Това бе така, докато съвременниците му Бърнард Ууд и C. Лоринг Брейс установяват, че ръцете на „Хомо хабилис” са много дълги, краката му са твърде къси и скелетната му структура е твърде маймуноподобна, за да бъде каквото и да е друго, освен маймуна. Пръстите на ръцете и краката му са пръсти на катерач по дърветата, а челюстите му и обемът на черепната кутия са сравними с тези на маймуните. През 1994 година, американският антрополог Холи Смит прави заключението, че „Хомо хабилис” изобщо не е нито хоминид, нито човек, а е просто маймуна точно като „Австралопитека”. Тя заявява: „Като ограничим анализа на вкаменелостите до образци, задоволяващи основните критерии, особеностите на развитието на зъбите при „Грацилните австралопитеци” и „Хомо хабилис” ги класифицират като Африкански маймуни. Образците от „Хомо еректус” и „Неандерталец” се класифицират като човеци.”

Maimuno4ovekat ne e sa6testvuval - 22.jpgДарвинизмът: Защото да изглеждаш интелигентен е много по-лесно, отколкото да си интелигентен.

 

Следователно „Австралопитекът” и „Хомо хабилис” - първите две класификации, са в действителност изцяло маймуни, а „Хомо еректус” и „Хомо сапиенс” - вторите две класификации, всъщност са напълно човешки и сравними със съвременния човек, с отклонения не по-големи от естествените расови и генетични вариации. Така че дори и след 150 години „открития” еволюционистите не са по-близо до намирането на истински „преходни видове”, съществували между маймуната и човека и не са се приближили до доказване на теорията си. Нито пък имат отговор на въпроса, как са могли маймуните да развият ходенето на два крака, съотношения в дължините на ръцете и краката като при човека, изправения гръбначен стълб и сложните езикови умения? Ако хората са еволюирали от маймуните, защо съществуват все още маймуни? Защо никоя от тези мними преходни форми не съществува в момента и къде са истинските примери в изкопаемите записи?

 

„Еволюционистите списват сценария за човешката еволюция чрез подреждането на някои маймунски черепи, отговарящи на целите им в редица от най-малкия до най-големия и разхвърляйки сред тях черепи на някои изчезнали човешки раси. Според този сценарий, човекът и днешните маймуни имат общи предци. Тези същества се развиват във времето и някои от тях са се превърнали в съвременните маймуни, докато друга група, следваща друг клон на еволюцията се превръща в съвременния човек. Въпреки това, всички палеонтологични, анатомични и биологични данни доказват, че това твърдение на еволюционистите е толкова измислено и невалидно, колкото и всички останали. Никакви солидни или конкретни факти не са изложени, за да докажат, че има връзка между човека и маймуната, освен фалшификациите, изопачаванията и подвеждащите рисунки и коментари. Изкопаемите записи ни показват, че през цялата история човекът винаги е бил човек, а маймуните винаги са били маймуни.” - Харун Яхя, „Еволюционната измама” (98)

***

 

Превод: СТАМАТ

 

https://stamat2015.blogspot.bg/

Stamen Georgiev

 

 

13-ти Декември 2015 година

СТАМАТ

Измамата за динозаврите – динозаврите никога не са съществували!

 

от Ерик Дубей

 

Сряда, 9-ти Септември 2015 година

 

превод: СТАМАТ

 

 

СВАЛИ PDF ТУК !

 

Dinozavrite sa izmama - 01.jpg

 

Класът Динозаври (Dinosauria) първоначално е бил определен от „Сър” Ричард Оуен от Кралското дружество и директор на отдела по Естествена история на Британския музей през 1842 г. С други думи, за пръв път съществуването на динозаврите е спекулативно предположено от директор на музей с рицарско звание „случайно” в средата на 19-ти век, по време на разцвета на еволюционизма, преди да е намерена дори една-единствена вкаменелост от динозавър. Масонските медии и корпоративната преса по света се захванали да измислят надъхани истории за тези мними отдавна изгубени животни и тогава виж ти, 12 години по-късно през 1854 г., Фердинанд Вандивеер Хайден по време на проучванията си по горното течение на река Мисури, намерил „доказателство” за теорията на Оуен! Той изпратил няколко неидентифицирани зъба на водещия палеонтолог Джоузеф Лейди, който няколко години по-късно ги обявил, че принадлежат на древен изчезнал динозавър Траходон (Trachodon), което освен това иронично означава „груб зъб”.

 

На първо място, излишно е да се споменава, че е невъзможно да се реконструира цялостно хипотетично древно животно само въз основата на няколко зъба! Но още по-важно е, че е съмнително безброй древни преходни форми на влечуго-птици и влечуго-бозайници, необходими за процъфтяването на Теорията на еволюцията, да бъдат предположени и след това много удобно „открити” от екипи на археолози-еволюционисти нарочно търсели да намерят такива вкаменелости! А още по-съмнителното е, че тези фосили, които уж са съществували в продължение на милиони години, не са били открити и не са  били известни на никоя цивилизация в историята на човечеството, чак до ренесанса на масонския еволюционизъм в средата на 19-ти век!

 

Dinozavrite sa izmama - 02.jpg

 

„Защо няма направени открития от местните индианци през всичките предшестващи години, докато са бродели из американските континенти? В местните индиански религии и традиции няма убеждение за съществуването на динозаврите. А защо, всъщност, не е имало открития преди 19-ти век никъде по света? Според Световната енциклопедия: „никой преди деветнадесети век не знаеше, че динозаврите са съществували”. От края на 19-ти и началото на 20-ти век бяха открити големи находища на динозавърски останки... Защо всички тези открития внезапно бяха направени от човека?” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

 

Dinozavrite sa izmama - 03.jpg

 

До средата на 19-ти век няма племена, култури или държави в света откривали някога динозавърски кости, но след това те изведнъж бяха откривани навсякъде по света. Северна Америка, Южна Америка, Европа, Азия, Африка, Аржентина, Белгия, Монголия, Танзания, Западна Германия и много други места очевидно имаха големи находища на динозавърски фосили, невиждани никога преди това. Всички тези места са били обитавани и добре проучени в продължение на хиляди години преди това време, защо никой никога не e намирал динозавърски вкаменелости преди това?

Dinozavrite sa izmama - 04.jpg

 

В своята книга „Проектът Динозавър”, журналистът-палеонтолог Уейн Грейди твърди, че последвалите години - от 1870 до 1880, стават„период, в който в Северна Америка бяха проведени едни от най-непочтените измами в историята на науката”. В това, което става известно като „Великата Динозавърска треска” или „Костните войни”, Едуард Дринкър Коуп от Академията по Природни науки и Отониил Марш от Природонаучния музей „Пийбоди”, влизат в доживотно съперничество и страстно увлечение по „лова на    динозаври”. В началото приятели, те стават непримирими врагове по време на легендарната вражда, свързана с измяна, клевети, подкупи, кражби, шпионаж и унищожаване на кости и от двете страни. Говори се, че Марш е открил над 500 различни древни видове, включително и 80 динозавъра, докато Коуп е открил 56. От общо 136-те вида динозаври уж открити от двамата мъже, обаче, само 32 в момента се считат за действителни, всичките останали са доказани фалшификати и измислици! Нито един от тях не твърди, че е намерил цялостен скелет, така че цялата им работа е свързана с реконструкции. В действителност, до ден днешен все още не е намерен цялостен скелет и следователно всички динозаври са реконструкции.

Dinozavrite sa izmama - 05.jpg

 

„Откритията и разкопките изглежда не са направени от незаинтересовани безкористни хора, като земеделски производители, животновъди, туристи, почиващи сред природата, изкопчии на сутерени в строителството, копачи на тръбопроводни канали и от персонала в минната промишленост, а по-скоро от хора с определени интереси, като палеонтолози, учени, университетски преподаватели и уредници на музеи, умишлено търсещи кости на динозаври или които са учили за динозаврите преди това. Находките често се откриват по време на специални излети и експедиции за лов на динозавърски кости от тези хора до далечни региони вече обитавани и проучени. Това изглежда напълно неправдоподобно. По-вероятен е случаят с откриването на първите оригинални „Свитъци от Мъртво море” през 1947 г., неволно открити от дете и публикувани през 1955 г. В някои случаи на откриване на кости на динозаври от незаинтересовани лица, търсенето или копаенето в определено пространство им е било подсказано от някой „професионалист” в това поприще. Също така много интересни за отбелязване са запазените специални зони, определени като Динозавърски паркове, за които се изисква любител-ловците на динозаври първо да получат лиценз за лов на динозаври.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

Dinozavrite sa izmama - 06.jpg

 

В каквото и направление тези финансирани от Върхушката археолози и палеонтолози да се отправят, изглежда че откриват невероятно голям брой вкаменелости в малки области. В едно от най-големите места за разкопки на динозаври, наречено кариерата Рут Мейсън (Ruth Mason Quarry), уж са открити над 2000 вкаменелости. Отливки на оригиналните скелети, сглобени от тези кости, в момента са изложени в повече от 60 музея по целия свят. Флорентино Амегино, ръководител на отдела по Палеонтология в Музея Ла Плата е отговорен за предполагаемото откриване на изумителния брой от 6000 изкопаеми вида в течение на кариерата си само в Аржентина. Ловецът на динозаври Ърл Дъглас е изпратил 350 тона изкопани „динозавърски” кости на Природонаучния музей „Карнеги” по време на кариерата си, като всичките идват от „Националния паметник на динозаврите” в Юта. По време на експедицията си в Патагония, д-р Луис Чиапе и д-р Лоуел Дингус уж открили хиляди динозавърски яйца на място от само няколко стотин квадратни метра. Много експерти посочват, че намирането на такива огромни количества вкаменелости в една зона, само от неколцина високоотличени лица, е против законите на естествената вероятност и придава достоверност на възможността за фалшификации или за съсредоточени усилия за засаждане на улики.

 

Dinozavrite sa izmama - 07.jpg

 

„„Динозавърските” кости се продават на аукциони за много пари. Това е печеливш бизнес. Съществува и натиск върху академиците да публикуват доклади. Музеите са в бизнеса по уреждането на изложби, които са популярни и привлекателни. Филмовите компании и медиите трябва да изработват продукция, която се продава, за да останат в бизнеса. Корпоративните медии обичат да раздуват предполагаемите динозавърски находки. Много може да се спечели от превръщането на едно скучно не-динозавърско откритие на кост със съвременен произход във внушително динозавърско такова и позволявайки на художествените интерпретации и въображението да влязат в светлината на прожекторите, вместо първоначалната действителна скучна находка. Има хора, които копнеят и жадуват за престиж, слава и внимание. Съществува ефектът на изгодното положение и поведението на тълпата. Но от друга страна, съществуват и хора и организации, изпълняващи политически и религиозни програми. Високите финансови възнаграждения и икономическите ползи за музеите, образователните и изследователските организации, университетските катедри по палеонтология, за откривателите и собствениците на кости от динозаври, както и за издателската, телевизионната, филмовата и медийната индустрии, могат да предизвикат достатъчно мотивация за осмиване на поставянето под съмнение и потискането на безпристрастното разследване.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

Dinozavrite sa izmama - 08.jpg

 

Фактът, че кости от „Ти-Рекс” са продавани на търгове за повече от 12 милиона долара, показва колко доходоносна може да бъде областта на динозавърския лов, а и винаги така се случва, че музейните длъжностни лица, изглежда по щастлива случайност, намират най-богатите находки! Първият динозавър, показван някога публично, бил Хадрозавър фоулкий (Hadrosaurus foulkii) в Академията по Естествени науки на Едуард Дринкър Коуп във Филаделфия. Костите били открити съвместно от Джоузеф Лейди - уважавания професор на Коуп и човекът, отговорен за „Траходон” зъбозавъра. Оригиналната реконструкция на Хадрозавъра, която днес е все още на показ, представя огромна гипсова отливка на двукрако влечуго в изправено положение, използващо опашката си като трети крак. Това, което обаче неколцина знаят е, че череп никога не е бил откриван и оригиналните кости никога не са били излагани публично.

Dinozavrite sa izmama - 09.jpgНаправи си сам ДИНОЗАВЪР от пилешки кости. Безопасни инструкции за начинаещи палеонтолози.

 

 

„Един художник и един скулптор били незабавно наети да измислят череп и гледайки илюстрациите на друг художник, изобразил Игуанодона (Iguanadon), двамата художници нарисували едно и също лице на Хадрозавъра. Замесените хора можели вече, технически погледнато, да защитават съществуването на този динозавър, ако някой задавал въпроси. Номерът работил толкова добре и така напълно заблудил обществеността, че по-късно те били в състояние да заменят главата на създанието, без никой да забележи. И до ден днешен Хадрозавърът е на показ в Академията по Естествени науки във Филаделфия. Говори се, че костите се съхраняват зад заключени врати, а гипсовото копие е експонирано на тяхно място... И така ние научихме, че череп на игуана замества черепът на изложения динозавър. Бе ли казано това на обществеността по това време? И какво не ни се казва днес?” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

Dinozavrite sa izmama - 10.jpg

 

Това, което не ни се казва е, че това е правилото, а не е изключение. И до ден днешен нито един цялостен скелет на динозавър не е бил намиран! Всички музейни експонати, модели, манекени, анимационни филми, както и филмите за праисторически чудовища, които някога сте гледали, всичките са творчески реконструкции на базата на непълни скелети, подредени по най-реалистичния за палеонтолозите начин. Освен това, всички скелети изложени в музеите в действителност са сложни фалшификации, изработени от гипс, фибростъкло, епоксидни смоли и различни животински кости, а НЕ СА истински вкаменелости.

 

Dinozavrite sa izmama - 11.jpg

 

Когато „динозавърските” кости се подготвят и транспортират, вкаменелостите се обвиват с ленти от зебло, напоени в гипс. В този случай, след поставянето на лигнинов сепаратор, за да предпази гипсът от директен контакт с костта, напоените зеблени ленти се полагат върху фосила, докато той напълно бъде обвит, подобно на мумия, в защитно покритие готов за безопасно транспортиране. В статия, озаглавена „По следите на вкаменелостите от разкопките до изложението” един вътрешен човек отбелязва следното: „Чрез отливането във форми ние можем напълно да изфабрикуваме крайници, ребра, прешлени и т.н., за липсващите парчета от съчленените скелетни исталации. Гипс, фибростъкло и епоксидни смоли обикновено често се използват. В работата по реконструкцията на единични кости, малки и големи пукнатини могат да се запълнят с папие-маше или гипс, смесен с декстрин - нишесте, придаващо лепливо качество и допълнителна твърдост на обикновения гипс за отливане. Имали сме успех също с използването на епоксидни замазки. Големите липсващи фрагменти могат да бъдат изваяни директно на място със същите тези материали.” С други думи, музейните служители работят през цялото време с гипс и други материали, за да пренасят и произвеждат скелети и липсващи или дефектни кости. В действителност, изложенията на огромни „динозавърски кости”, намиращи се в музеи из цял свят всъщност са внимателно подготвени фалшификати! Нито един независим изследовател никога не е изследвал истински динозавърски череп! Те твърдят, че всички действителни вкаменелостите се съхраняват в хранилища с висока степен на сигурност, но само неколцина избрани палеонтолози са допускани да ги проучват, така че широката общественост е държана на страна от възможността да бъде установена тяхната автентичност.

 

Dinozavrite sa izmama - 12.jpg

 

„Повечето хора смятат, че динозавърските скелети, изложени в музеите се състоят от истински кости на динозаври. Това не е така. Истинските кости са затворени зад дебели стени в трезори, за които само шепа избрани високопоставени изследователи притежават ключ, което означава, че НИТО ЕДИН независим изследовател досега не е държал в ръцете си кости от Тиранозавър Рекс. Когато хора, несвързани с палеонтологичната върхушка, се опитат да получат достъп, за да изучават тези кости от динозаври, те получават отказ след отказ... Само около 2100 динозавърски костни конфигурации са били открити в световен мащаб и от тях само 15 непълни костни комплекта са на Тиранозавър Рекс. Тези динозавърски костни комплекта никога не са формирали цял скелет, но от същите тези непълни комплекти, палеонтолозите са изградили хипотезата за външния вид на целия скелет, който са моделирали от пластмаса. Ако милиони огромни дълговрати месоядни влечуги в действителност някога са бродели по Земята, то нямаше да сме намерили само 2100 динозавърски костни комплекта, а милиони кости, като обикновените хора се препъват в тях, прекопавайки зеленчуковите си градинки.” – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

Dinozavrite sa izmama - 13.jpg

 

„Когато децата посещават някой музей на динозаврите, това което виждат научно изложение ли е или е изложба за изкуство и научна фантастика? Дали не сме лъгани още от ранна възраст и са ни промити мозъците да повярваме в динозавърския мит? Необходимо е да се направи по-нататъшно задълбочено проучване върху целия бизнес с динозаврите. Може би съществуват непрекъснати усилия още от най-ранните динозавърски „открития” насам да се поставят лъжливи улики, да се съчетават кости от различни животни, като крокодили, алигатори, игуани, жирафи, слонове, едър рогат добитък, кенгура, щрауси, ему, делфини, китове, носорози и т.н., за да се изгради и създаде една нова измислена от човека концепция за праисторическо животно, наречено „динозавър”. Когато костите от съществуващите животни не са достатъчни за целите на измамата, техни гипсови заместители могат да бъдат произведени и използвани. Някои материали, подобни или по-добри от пластелин, глина или гипс биха били подходящи. Могат да бъдат използвани матрици и отливки. Каква би била мотивацията за подобно измамно начинание? Очевидните мотивации включват: опит да се докаже еволюцията, опит да се опровергае или постави под съмнение Християнската Библия и съществуването на Християнския Бог и опит да се опровергае „Теорията за младата Земя”. Концепцията за динозаврите предполага, че ако Бог съществува, Той за известно време си е поиграл с идеята за динозаврите, после навярно я е изоставил или се е уморил от това свое творение и едва след това създал човека. Представената историческа времева линия за съществуването на динозаврите, предполага един несъвършен Бог, на който идеята за човека хрумва по-късно, така се отрича библейската идея, че Бог е създал човека по Свой образ и подобие.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

Dinozavrite sa izmama - 14.jpg

 

Напишете „Динозавърски черепи” в интернет търсачката и ще се натъкнете на многообразие от реплики, направени по поръчка динозаври и скелети с „музейно качество”. Един от най-големите и най-известните доставчици на фалшиви динозаври е Дзъгун Дайно Оушън Арт Кампъни (Zigong Dino Ocean Art Company) в Съчуан, Китай, който снабдява Природонаучните музеи по света с ултра-реалистични скелети на динозаври, направени от истински кости! Кости от пилета, жаби, кучета, котки, коне и свине са претопявани, смесвани с лепило, смола и гипс и след това са използвани като основен материал за повторно отливане като „кости на динозаври”. Дори им се правят умишлени фрактури и се патинират изкуствено, за да се постигне желания ефект да придобият вид на вкаменелости. Техният уебсайт се хвали, че „Над 62% от нашата продукция отива за американските и европейските пазари, което означава, че сме запознати и разбираме добре тънкостите и наредбите за износ в тези региони... Тъй като ние сме партньор на Музеите за динозаври, всички продукти са изработени под ръководството на експерти от Китайската академия на науките... Ние сме изградили глобална мрежа за продажби достигайки САЩ, Бразилия, Франция, Полша, Русия, Германия, Саудитска Арабия, Южна Корея, Тайланд, Индонезия и правим изложения в Перу, Аржентина, Ванкувър , Синсинати, Чикаго и на други места.”

 

„Чувал съм, че съществува фабрика за фалшиви вкаменелости в североизточен Китай, в провинция Ляонин, в района на залежите, където много от тези съвременни предполагаеми пернати динозаври са намерени.” - Алън Федуча, Професор по Палеонтология в Университета на Северна Каролина.

 

Dinozavrite sa izmama - 15.jpg

 

„Съществува възможност ключовите кости от динозаври в музейните сбирки да са изкуствено модифицирани чрез скулптиране и гравиране. Костната пластика не е непозната човешка дейност. Много култури практикуват изкуственото създаване на предмети от съществуващи кости, съвършено различни от оригиналната форма. Дали динозавърската индустрия не е клиент на този вид бизнес? Възможно ли е, копия на скелетите на динозаври тайно да са сглобявани или произвеждани в частни сгради далеч от погледа на обществеността от изкуствено изградени кости или от кости на различни съвременни животни? Защо въобще да се затрудняват с каквито и да е автентични оригинални вкаменелости, ако псевдокопията удовлетворяват обществеността.” – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

Dinozavrite sa izmama - 16.jpg

 

Друг проблем с динозаврите е тяхната неестествена структурна динамика. Много динозавърски скелети и реконструкции представят двукраки чудовища като Ти-Рекс с наклонен напред торс и глава доста по-големи и по-тежки от балансиращата ги опашка. Много музейни експонати дори не могат да издържат собствената си тежест, много малко вероятно е такива огромни и несъразмерни зверове въобще да съществуват. Изчисленията показват, че натоварванията, действащи върху скелетите им биха били толкова големи, че костите на най-големите динозаври биха се деформирали и напукали под въздействието на собственото им огромно тегло! Експертите посочват също, че динозаврите би трябвало да се движат много по-бавно, отколкото са описвани във филмите, за да предотвратят внезапни сътресения върху скелетната си система.

 

Dinozavrite sa izmama - 17.jpg

 

„Представата за динозаврите, като за бавно движещи се животни не е в съответствие с био-механичния им анализ, сочещ, че динозаврите са пъргави, активни същества. Ето го и парадоксът между размера на динозаврите и начин им на живот. Много експонати и рисунки на динозаври изглеждат абсурдно, изобразяващи двукраки животни, които биха били с напълно нарушено равновесие, тъй като теглото на главата и коремната област е много по-голямо от теглото на опашката, която би трябвало да действа като противотежест. Дали динозавърската индустрия не е пример за наука, опитваща се да отговори на обществените желания и очаквания? Филмът „Джурасик парк” е пример за това как динозаврите се представят много по-големи, отколкото кой и да е съвременен музеен експонат. След като филмът се появи по екраните, интересно е да се отбележи, че бяха написани много статии, поставящи въпроса: „Възможно ли е това?”. Спомням си един доклад за откриването на динозавърска ДНК, запазена в кехлибар, който по-късно се оказа фалшив.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

„Като цяло, стотици милиони долари са похарчени за популяризиране съществуването на динозаврите чрез филмите, телевизията, списанията и комиксите. Светът на киното и палеонтологията са като сиамски близнаци. Представата на хората относно съществуването на динозаврите се основава не на категорични доказателства, а на Холивудските вманиачени художествени импресии. Документалните филми колоритно илюстрират отличителните белези на всеки динозавър: цветовете, теглото и мускулната маса, но Дон Лесъм (съветник на „Джурасик парк”) признава, че това са чисти догадки. Разглеждайки, например, въпросът за това колко тежат динозаврите, Дон Лесъм казва: „Учените не знаят колко са тежали динозаврите!”. – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

Динозаврите са представяни на обществеността с цветни художествени възстановки, рисунки, модели, манекени, гигантски скелети в музеите, анимационни и кино филми, показващи тези зверове до най-малката подробност, но факт е, че от определянето и подреждането на костите по отделни видове до невъзможността да бъдат определени меките тъкани, кожата, очите, носа, оцветяването, окосмеността, структурата на тъканта и т.н., точно по същия като при различните предполагаеми видове маймуно-човеци, всичките  реконструкции на динозаври са 100% въображаеми измислици, създадени от отличените и находчиви еволюционисти. Те нарочно представят динозаврите на децата в медийното пространство, за да възбудят и пристрастят младото въображение към техните машинации. Анимационни филми като „Ледена епоха” и „Земята преди време”, филми като „Джурасик парк” и „Островът на динозаврите”, книжки за оцветяване, кукли, пластмасови играчки,  учебниците за началните класове и огромните експонати в детските музеи със сигурност имат ефект върху многообещаващите млади умове.

 

Нешънъл джиографик и филмите „Ледена епоха” са продуцирани от Нюз Корпорейшън и Туентиет Сенчъри Фокс, собственост на Масона Рупърт Мърдок. Масонската продуцентска компания Юнивърсал Студиоз създаде „Джурасик парк” и „Земята преди време”. Тези корпорации са собственост на конгломерата Комсат, чиито основни акционери са Масоните Джей Пи Морган и Ротшилдови. Дизни Ченъл, който представя много документални филми за динозаври също има за финансов съветник фирмата Н.М. Ротшилд и Синове ООД (NM Rothschild and Sons Limited).

 

Бившият студент по Палеонтология Майкъл Форсел заявява в радио интервю заедно с водещия палеонтолог Джак Хорнър, че той е„абсолютна измама и скалъпва доказателства за увековечаване на мита за динозаврите”. Той продължава, казвайки: „Започнах кариерата си в областта на Палеонтологията, само че престанах да ходя на лекции веднъж разбрал, че цялата работа е една шарлатания. Това са глупости, повечето от така наречените скелети в музеите са всъщност гипсови отливки. Те дори сега го правят открито по документалните филми, уж за запазване на костите, друг път! Като студент много се измъчвах, най-вече защото не можех да различа вкаменено яйце от обикновен камък, а разлика, разбира се, няма. Третираха ме като прокажен, когато отказах да приема тяхната пропаганда и бързо напуснах курса. Динозаврите никога не са съществували, цялата далавера е представление на изроди, те просто вземат няколко стари кости и изработват с тях най-новия си експонат, подобен на чудовището на Д-р Франкенщайн. Ако динозаврите са съществували, те щяха да бъдат споменати в Библията. Всички ние сме били заблуждавани и това не е редно, но заедно можем да го прекратим.”

 

Dinozavrite sa izmama - 18.jpg

 

Мнозина твърдят, че след като фосилите на динозаври са радиометрично датирани на възраст от десетки милиони години, следователно автентичността им е доказана. Факт е обаче, че методите, използвани за датиране на фосилите на динозаври не включват измерване на действителните вкаменелости, а на скалите, край които са намерени. Повечето вкаменелости се намират в близост до повърхността на Земята и ако някакво съвременно животно е умряло наблизо, палеонтолози биха го датирали на същата възраст! Д-р Маргарет Хелдер в книгата си „Завършване на картината, Наръчник на Музеите и Интерпретативните Центрове, занимаващи се с фосили”, тя пише:„Навремето учените бяха много впечатлени от потенциала на радиометрията за установяване на абсолютно надеждни възрасти на някои видове скали. Те не се чувстват вече по този начин. След като трябваше да се справят с различни изчислени възрасти, или прекалено млади или твърде стари в сравнение с очакванията, сега учените признават, че процесът е много по-несигурен, отколкото са предполагали в ранните години. Обществеността не знае почти нищо за несигурността в датирането на скали. Повечето хора са останали с впечатлението, че много скали на Земята са изключително стари и че съществува технология, позволяваща да се прави точно измерване на възрастта. Учените стават все по-наясно, обаче, че измерванията, направени от машините, могат да не ни кажат нищо за действителната възраст на дадена скала.”

 

Една от основните причини, поради която еволюционистите „се нуждаят” от съществуването на динозаврите е, за да обяснят сложните проблеми, присъстващи в Теорията на еволюцията, включително: морските организми еволюиращи в сухоземни обитатели, влечугите развиващи крила, пера, започващи да летят и ставащи птици, както и други влечуги еволюиращи в топлокръвни и живородни, развиващи гърди и ставащи бозайници. Чрез своята въображаема времева линия от много милиони години и разнообразие от предполагаеми преходни форми на динозаври, палеонтологичната върхушка популяризира различни морски динозаври, влечуго-птици и влечуго-бозайници за преодоляване на тези пропуски. Все пак, много специалисти и експерти в областта са оспорвали тези констатации толкова често, колкото те са били представяни. Д-р Сторс Олсън, учен в Смитсоновия институт, пише: „Идеята за пернатите динозаври и тероподен (Теропода – месоядни динозаври) произход на птиците се разпространява активно от една рамка ревностни учени, действащи в съгласие с някои редактори на Нейчър и Нешънъл джиографик, самите те станали открити и силно предубедени покръстители във вярата. Истината и внимателното научно претегляне на доказателствата са сред първите жертви в тяхната програма, която в момента бързо се превръща в една от най-грандиозните научни измами на нашата епоха.”

 

Никакви автентични пера не са били намирани заедно с вкаменелостите на динозаври, въпреки че няколко разкрити измами със сигурност са се опитвали да фалшифицират това. Д-р Олсън нарича добавянето на пера към тези находки: „истерия, самозалъгване, пропаганда, безсмислена фантазия и измама.”. През 90-те години много вкаменелости с пера уж бяха открити в Китай (подозрително близо до Дзъгун Дайно Оушън Арт Кампъни), но при изследването си, д-р Тимъти Роу разкри, че така наречения „Конфуциузорнис” (Confuciusornis) е изпипана измама. Той разкри, също така, че „Археораптора” (Archeoraptor) уж открит през 90-те години е съставен от кости от 5 различни животни! Когато д-р Роу представил констатациите си пред Нешънъл джиографик, главният научен редактор, според сведенията, отбелязал: „Е, всички като тях са подправяни!”. След което Нешънъл джиографик продължили с пресконференциите си и медийните истории, че вкаменелостите от Археораптора са истински и че е открита липсващата брънка в еволюцията.

 

Dinozavrite sa izmama - 19.jpgТази статия от ноемврийския брой на Нешънъл джиографик от 1999 година бе оттеглена, след като вкаменелостта на Археораптор лиаонингенсис бе разкрита като измама.

 

„През 1999 година, брой на списание Нешънъл джиографик отпадна, след като представиха липсващото звено в една пъстра и написана с въображение статия. Един динозавър Археораптор, който би трябвало да подкрепи основния принцип на еволюционната теория, че динозаврите са се развили бавно в продължение на милиони години. Тяхното доказателство бе вкаменелост, в която внимателно подредените костни отпечатъци създават впечатление за същество наполовина динозавър наполовина птица. Измамата бе разнищена по време на компютърна аксиална томография, разкриваща неестествени костни връзки. По-късно списание Нешънъл джиографик бе принудено под натиск да признае, че тази вкаменелост била направена от човек!”. – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

Dinozavrite sa izmama - 20.jpgАз не съществувам!

 

Палеонтолозите твърдят, че „археоптериксът” е друга междинна форма на птица еволюирала от динозавър, но тази теория се сгромолясва пред лицето на неопровержимите доказателства за противното. Другите видове като Конфуциузорнис, Лиаонингорнис (Liaoningornis) и Еоалулавис (Eoalulavis) са били съвременни на археоптерикса и са неразличими от съвременните птици. Алън Федуча от Университета в Северна Каролина, един от най-знаменитите орнитолози в света заявява: „Аз съм изучавал черепи на птици в продължение на 25 години и не виждам каквито и да е прилики. Просто не ги виждам. Тероподният произход на птиците, по мое мнение, ще бъде най-големият срам за Палеонтологията през 20 век.” Палео-орнитологът Лари Мартин от Университета в Канзас, казва: „Да ви кажа истината, ако трябваше да подкрепям динозавърския произход на птиците, с такива отличителни белези, щях да съм притеснен всеки път, когато трябваше да се изправя и да говоря за това.”

 

Дори ако динозаврите са еволюирали в птици, за да бъде запълнена празнината в еволюционната верига, това не обяснява как същество, като обикновената муха, например, би могло да еволюира. Мухата размахва крилата си едновременно 500 пъти в секунда, дори и най-малкият дисонанс във вибрацията ще я накара да загуби равновесие и да падне, но това никога не се случва. Как би могла да „развие” такова невероятно и специализирано умение? Защо динозаврите не са били открити преди еволюционисткият ренесанс от средата на 19-ти век? Защо палеонтолозите смятат, че могат да реконструират напълно древен вид животно от няколко зъба? Защо толкова много динозавърски „открития” се оказаха измами? Защо всички „автентични фосили на динозаври” се държат под строг ключ далеч от какъвто и да е независим анализ? Защо ерозията и изветрянето не са унищожили всички тези мними отпечатъци и фосили, за които се твърди, че са на възраст милиони години? Ако динозаврите са били уж унищожени от въздействието на метеор или друга такава световна катастрофа, защо всички други различни животински видове, които съществуват днес не са били унищожени по подобен начин? Има още много въпроси, на които трябва да се отговори, преди човек, който е с ума си да счете съществуването на динозаврите като нещо друго, а не като удобен еволюционистки мит.

 

Dinozavrite sa izmama - 21.jpg

 

„Палеонтологичната върхушка може да контролира изграждането на хипотези чрез учебниците и учебните програми. По този начин мозъците на учениците се промиват, а самите ученици биват програмирани да повярват в псевдо-реалността, контролирана от учебния материал и авторитета на учителя. Кратък практически пример: произволна дентална кост е намерена при разкопки и от тази дентална кост, останалата част от скелета бива разгадавана. Не, това не е шега! Цялото поле на изследвания за динозаврите в палеонтологичната програма е фиктивно.” – Робин Коуфоуд, „Динозаврите никога не са съществували”

 

„По време на деветнадесети век един нов светоглед, този на еволюцията е бил следван от влиятелните тогава хора, като Дарвин и Маркс. През тази епоха на мисълта първите открития на динозаври били направени. Били ли са „направени” тези открития, за да се загладят нередностите в изкопаемите записи в Теорията на еволюцията? Следните въпроси светват червена светлина по отношение почтеността на динозавърската индустрия и хвърлят съмнение върху това, дали динозаврите въобще са съществували някога: (1) откритията на динозаври, настъпиха едва през последните 160 години и то в концентрирани, необичайно големи количества, което е против законите на природата и на вероятностите, (2) обикновено откривателите на динозаври в повечето случаи не са безкористни страни без личен интерес, (3) естеството на подготовката за публично излагане, поставя под въпрос интегритета и източника на вкаменелости и дава възможност за подправяне и заместване на кости, както и възможността за дейности, водещи до измама на системна основа, (4) съществуващите художествени рисунки и обществените експонати изобразяват динозаврите в неудобни пози и в нарушено равновесие, което фундаменталните физични закони биха изключили, като невъзможни, (5) много ниската вероятност голям брой кости от динозаври да са се фосилизирали, но относително малък брой кости от други животни, (6) последиците от откритията на динозаври за Теорията на еволюцията и вярата, че човекът е създаден по Божия образ, което предполага възможни скрити и неуловими политически или религиозни програми, поднесени на наивната и нищо неподозираща общественост и (7) липсата на всякакво финансиране на организации и хора, поставящи под съмнение или такива които са скептични по отношение на всяко едно откритие, изложено на обществен показ. Има възможност живи динозаври никога да не са съществували. Динозавърската ндустрия трябва да бъде разследвана и трябва да бъдат зададени много въпроси. Наясно съм, че няма никакви доказателства и никакви причини за безусловната вяра, че динозаврите някога са живеели на Земята. Съществува възможност концепцията за праисторическия живот на динозаврите да е измислица на определени хора от деветнадесети и двадесети век, преследващи еволюционна, антибиблейска и антихристиянска програма. Да поставяме под съмнение каквото ни се казва е по-добър избор от сляпата вяра в историята за динозаврите. „О, Тимотее! пази онова, що ти е предадено, и се отвърщай от скверното празнодумство и от възраженията на лъжовната наука.” (Първо послание до Тимотея 6:20). Изборът дали да вярваш в думите на еволюционистите или в Божието слово и Библията е въпрос на вяра.”  – Дейвид Уозни, „Динозаврите: Наука или Научна фантастика”

 

 

***

 

Превод: СТАМАТ

 

6-ти Декември 2015 година

СТАМАТ

Еволюцията е лъжа – Разумният замисъл е истината!

от Ерик Дубей

Понеделник, 12-ти Октомври 2015 година

превод и линкове: СТАМАТ

 

СВАЛИ PDF ТУК!

 

 

Evoliuziata e lazha - 01.jpg

 

Популярният съвременен научно-материалистически-атеистичен мироглед разпространен чрез НАСА, корпоративните медии и системата на Народната просвета е, че Вие сте тук, защото нищото експлоадирало без причина и създало Всичкото! Преди времето, пространството, материята, съзнанието, разумът и животът не е имало нищо. Тогава нищото избухнало и вместо да разруши неща, както прави винаги всяка друга експлозия, тази експлозия създала неща, създала Всичкото! Експлозията на нищото някак си създала пространството, времето и всичката материя във Вселената в един миг и то без каквато и да е причина. Тогава всичките отломки от този сътворителен взрив, хвръчащи с над милиард километра в час в продължение на 14 милиарда години довели до Вашето сътворение!

 

Evoliuziata e lazha - 02.jpg

 

Да, една част от по-газообразното нищо кондензирало, за да образува слънцата и звездите, а след това твърдите парчета от нищото се съединили, формирайки планетите и луните, после нищото, превърнало се във водород и кислород се съединило, образувайки вода върху нищо-планетата Земя, в която вода едноклетъчните живи организми магически се появили, запретнали ръкави да се делят и размножават в многоклетъчни съзнателни организми, които от своя страна се размножили, разделили и мутирали в различни форми морски същества, който се адаптирали, еволюирали и изпълзяли върху сушата, заменяйки хрилете с бели дробове, загубили опашките си, придобили противопоставени палци и се хванали като удавник за сламка за тази нелепа нихилистична представа за еволюцията, причинена от Големия взрив.

 

Evoliuziata e lazha - 03.jpgСЪТВОРЕНИЕ срещу еволюция.

 

Тази безбожна материалистическ