Премини към съдържанието
  • публикации
    6
  • коментари
    7
  • прегледи
    1421

За този блог

Добре дошли в моят блог, това е блог за изразяване на мисли и чувства ,тук може да споделите това което ви вълнува.

 

 

index.jpeg

Публикации в този блог

 

Дневник - Как се чувствате :)

Здравейте отново това е новата ми темичка...... тук напишете как се чувствате в момента, аз лично в момнета се чувствам много добре, при нас времето е много хубаво и е направо иделно за разходки край природата

Лорито

Лорито

 

Живота

"Животът си върви по своя ред... ...хора,запознали се случайно,могат дълго време след това да не се срещат и дори да се забравят един друг. Но ако интересите им съвпадат, ако тези интереси са устойчиви и жизнени-рано или късно,хората срещнали се случайно,ще бъдат изхвърлени на един бряг"... Осип Чорни - "Мусоргски"

Лорито

Лорито

 

Изморих се

Изморих се от болни амбиции,     някой все да ми рови в душата…. Завистта някак стана традиция… Подлостта е до болка позната….   Постоянно се взираме в другите, а не виждаме своите грешки! В тъпи спорове времето губим… Не говорим с никой човешки…   Все опитваме друг да очерним, все злословим и все се оплакваме… С някой друг все живота си мерим… Своят някак за утре отлагаме…   А не виждаме как остаряваме… Даже няма какво да си спомним… Май от злоба дори оглупяваме… И така и не ще се опомним…      

Лорито

Лорито

 

Животът е изразена Любов

Животът е най-прекрасното и едновременно с това най- трудното нещо, което притежава всяко живо същество. Той е като една пътека, която води до някъде, но няма да разбереш докъде, ако не преодолееш пречките и препятствията по нея. Разбираш това едва, когато лошото отмине, отсееш нещата и осъзнаеш, че най- хубавото, което си струва всичко, е Любовта.
Любовта е най- красивото чувство у хората. Тя е стимул да живеем и да се борим, захранва желанието ни да преодоляваме всичко около нас. Любовта ни е нужна, за да бъдем по – добри.
Любовта е чувство вътре в нас и няма хора, които да не могат да го изпитат. Все пак, всички сме родени с любов, а това трябва да е стимул, за да я раздаваме.
Великото чувство се носи из въздуха – само трябва да се спреш за миг и да го усетиш – то е навсякъде! Във вятъра, който гали лицето ти; тревата, по която стъпваш; дърветата, под които вървиш; красивото небе, което обединява всички ни под един ,,покрив”. Дори, когато седиш у дома със семейството си, то е във въздуха около вас. Всяка подарена усмивка на хората по пътя е израз на любов. Любовта е красота: ,,Красиво е всичко, което гледаш с любов!” Тя превръща грозното, грубото и лошото в нещо прекрасно. Успява да стопи омразата само с мила усмивка, нежна дума или жест. Тя е всесилна. Всяка помощ, подкрепа, разбиране към хората е израз на обич.
Любовта и обичта в живота ни са в основата на нашето израстване. Колкото повече обичаме, толкова по – добри ставаме и натрупваме по- голям духовен опит. Който обича, вече е победил света и не се страхува, че може да изгуби нещо.Истинската любов е акт на пълно себеотдаване.
Монахът Томас Мертън е казал: ,,Духовният живот се състои в това да обичаш. Но да обичаш не значи да сториш някому добро, да помогнеш или да го закриляш. Ако постъпваме така, то ние възприемаме ближния като обект, а себе си – като мъдри и великодушни хора. Това няма нищо общо с Любовта. Да обичаш означава да се приобщиш към другия и да откриеш Божията искра в него.”
,,Всички сме ангели с по едно крило. И ние можем да летим само, ако се прегърнем силно.”
Трябва да се обичаме, защото ни обединяват толкова много неща. Сами не бихме могли да се справим в живота, но ако се обичаме истински, цялата ни история, действия и взаимоотношения ще се променят към добро. Така е - животът е изразена Любов

Лорито

Лорито

 

Мъдри мисли част 1

1. Който се движи напред в науката, но изостава в нравствеността, повече върви назад. Аристотел 2. Чудото е събитие, описано от хора, които са го чули от онези, които не са го видели. Харбърд 3. Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада. Махариши Махеш Йога 4. Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден. Бернард Шоу 5. Хората страдат не от това, което се случва, а от своето отношение към станалото. Монтен 6. Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Ажрат Инайат Хан 7. Пусни на свобода това, което най-много обичаш. Ако се върне при теб - твое е за цял живот. 8. Всеки човек умира, но не всеки човек наистина живее. 9. Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно 10. Не вървете след никого, вървете само след себе си. Буда 11. Мисълта е тази, която прави нещата такива. Шекспир 12. Само преживените неща са истински разбрани. 13. Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече. Сенека   Ако имате любима мисъл може да я споделите

Лорито

Лорито

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.