Премини към съдържанието
  • публикации
    221
  • коментари
    260
  • прегледи
    235834

Политиката срещу Религията

Защо религиозните ни духовници изведнъж станаха неудобни за светската ни власт от сервилни политици!?

Не може човек да не си зададе този въпрос след наскорошните явни медийни, политически, че и съдебни атаки срещу религиозните водачи на българите.

Още не са затихнали медийните, че и на някои отделни политици, атаки срещу отец Николай по повод острото му и категорично изказване против сурогатните закони, узаконяващи унижението на човешкото достойнство и превръщането на жената и децата й в проституираща плът, и ето - отново сме свидетели на политическо-съдебна ярост срещу религиозните свещеници на друга българска прослойка – българо – мохамеданите. Този път обвинението не е само в религиозна изостаналост от модерността на сурогатното човечество, но и в проповядване!

Проповядване на какво!?... на религия... която е втората официална религия в страната ни – исляма.

И това обвинение идва от страна на политическа власт, която се кълне във вярност към принципите на членство в Европейския съюз, измежду които първостепенно място заема принципът за Религиозната толерантност и Свобода на изповеданията!

Изправени са пред съда на политическата игра 13 религиозни свещеници (имами) на български градове и села, официални представители и духовни сановници на българските мохамедани от българските селища на Южна България. Обвиняват ги в „антидемократична идеология“ и „насаждане на омраза“!

Защо такива тежки нищо незначещи мъгливи обвинения от страна на светската власт срещу духовенството и защо сега!?

Същите тези български мохамедани, които десетилетия наред живеят редом с българските християни в мирно и братско съжителство – независимо от мрачните дни и месеци на принудителното сменяне на имената им от политическата власт, независимо от мизерното си съществуване в годините на социализма – лишени от соц привилегии и синекурни началнически длъжности, принудени от сутрин до вечер да превиват гръб заедно с невръстните си деца над малките си нивички. Тези хора, българските мохамедани, никога не надигнаха глава срещу събратята си християни, дори и по време на тежкия Възродителен процес, а продължиха да се трудят, привели мълчаливо глави над нивите си.

И може би и затова успяха да оцелеят – достатъчно е да се разходи човек по вододела между Рила и Родопите, за да види добре обработените зелени ниви по Родопските склонове, добре поддържаните къщи пълни с челяд, служещите джамии.

А срещу тях, по склоновете на Рила – запустелите къщи и буренясалите ниви, сред които са се свили прихлупени отдавна недействащи църквите на българските християни, заминали по големите градове“да гонят дивото“ на държавни заплати.

Българи сме всичките – и от ляво, и от дясно на вододела, и тези, които влизаме в джамиите, и тези, които влизаме в църквите, дори и тези, които не влизаме в храмовете.

Българи сме, защото Земята ни е една! И Създателят ни е Един!

И болката от политическата подигравка пак е една.

Вярата ни винаги е била използвана за политически цели – ту за, ту против, според политическата конюнктура, според силните на деня. Политиците се сещат за вярата на българите само по политически причини:

- Или предизборно манипулиращо

- Или в политическо сервилничене.

А скалъпеният съдебен процес в Пазарджик срещу духовните водачи на българите мохамедани е именно такова сервилничене. Което се доказва и от активната намеса на американските дипломати в хода на делото. Както и от поведената от страна на САЩ и Израел кръстоносна война срещу мюсюлманите по света, включително и у нас.

Нашите духовни водачи са обвинени в разпространяване на „антидемократична идеология“!“

Че кога вярата е имала нещо общо с политиката и нейните измислени политически режими, включая демокрацията!? Кога духовността се е родеела с политическия пасквил, независимо дали го наричат демокрация, или корпоратокрация!?

И от кога, за да си религиозен свещеник, се налага и да си политически активист на политически „демократични“ идеологии! Или на сурогатни политически закони!?

Нали именно политиците ни родни до скоро шумно осъждаха свещениците ни за политическа принадлежност към ДС!?

Нима сега не изискват същото и от имамите на българите мохамедани – вместо духовност да изповядват и проповядват „демокрация“ (американска, разбира се!)???

Религията на хората от край време, винаги е била обект на политически домогвания и мръсни игри. И днешният ден не прави изключение – като нападаш в открита съдебна саморазправа вярата на хората, ти разединяваш населението на дадена страна и сееш религиозна омраза. Защото един верски разединен народ е лесна плячка за сплашване и разпокъсване на държавата му, както и за откъсване на апетитни парчета от разединената му държавна територия.

По тази схема на верските различия навремето араби бяха изправени срещу евреи върху общата им някога територия на Палестина.

Дали историята не се повтаря и днес!?

В момента политическата власт се опитва да използва религиозните вярвания на хората, за да може отново да ги настрои едни същи други и по този начин да ги експлоатира и да овладява териториите им.

Това е процес, отпочнат в момента в световен мащаб - политически нечистоплътни ръце пипат в душите на хората, като организират атентати, революции, съдебни процеси срещу религията, като този в Пазарджик.

Гледах тази сутрин по БНТ интервюто на българския кореспондент на Дойче Веле - абсолютно нетолерантно и противомюсюлманско, расистко изказване.

Този кореспондент, наричащ себе си българин, твърдеше, че мюсюлманите са фанатици, за разлика от католиците! И че християните трябва да надигнат глава срещу мюсюлманите в противоборство.

Абсурдно твърдение, като се има предвид, че инквизицията е изцяло католически феномен, както и фактът, че мюсюлманите никога не си позволиха да нападнат Исус по този грозен и карикатурен начин, по който си позволяват днешните медийни провокации да обезобразят образа на Мохамед. Дори обратното, мюсюлманите почитат и уважават Исус в своя Коран.

И все пак, няма как да не ни направи впечатление, че филмът против Мохамед "Невинността на мюсюлманите", който бе медийно преекспониран с цел да се раздразни мюсюлманското човечество и да бъде то провокирано към безредици, е филм, създаден със средствата на еврейски богаташи.

Редно е да се запитаме кой има интерес да изправи християнския свят срещу мюсюлманския свят в кърваво противопоставяне!?

И дали такова противопоставяне, изкуствено раздухвано от медиите засега, няма за цел да предизвика война, която да отклони енергията на хората от наболелите въпроси за банковия и корпоративен произвол на финансовите поробители на света!?

  • Харесва ми 1


0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.