Премини към съдържанието
  • публикации
    6
  • коментари
    10
  • прегледи
    9980

Юнака и ламята


Iliyan Georgiev

1123 прегледа

 Сподели

В ранчото на юнака поникна златна ябълка.Той грабна един шезлонг и портативен телевизор и това-онова за ядене и хукна да я пази.Четири месеца се сражава с репортери,телевизионни екипи и учени.Докато ги избие,плодът узря и една нощ,както си наливаше кафе от термоса,усети огън,с дъх на развалени зъби,да пърли неостриганият му врат.Беше Ламята

Разтича се из ливадата да търси запиляното си оръжие,а тя седна на шезлонга и го сплеска.Юнака се върна със зловещо наперен меч,но по телевизията започнаха новините.Изгледаха ги заедно и после скочиха в страшен бой.Докато той се опитваше да отсече най-малката от деветте и глави,с другите осем чудовището му изпи кафето,изяде сандвичите за цяла нощ,нацелува го в устата и на едно друго място,опаса райграса,обади се по радиотелефона на няколко свои роднини в Аржентина и глътна златната ябълка.После като се кискаше с всичките си усти отлетя към леговището си в Колорадо.

Юнака се тръшна по гръб и ако жена му не му беше донесла валидол,щеше да получи инфаркт.

c59e73c528fb6555.jpg

На ДРУГАТА година като наближи време,Юнакът се направи че е настинал,и жена му отиде да пази дървото.Въоражена с автоматичен чадър и нож за белене на картофи,тя чакаше злобно,но Ламята дойде с дълга вечерна рокля и започна да си черви устните с девет вида червило.Фермерката стана разногледа и хукна към къщи да каже на нейният какво иска да си купи.5def2d163a8d6e91.jpg

На ТРЕТАТА година се натъкна на засада.Двадесет души я биха с тухли и други строителни материали и й изпочупиха толкова зъби,че като се прибра в каньона,се чудеше с коя уста да отхапе плода.

На ЧЕТВЪРТАТА есен дръвчетата със златни ябълки бяха около дузина,но никой не ги пазеше!

Ламята яде предпазливо,като се сепкаше от всеки случаен шум.Набра неизядените в една щайга и преди да си тръгне,мина покрай къщата на хората!За да види какво става.Вътре жената биеше децата и ги плашеше с клюки за нея,а Юнака четеше задълбочено голям сборник за живота на влечугите.

,,Сигурно се е влюбил в мен.Мъжете обичат да им се съпротивляваш” си помисли хидрата и се прибра щастлива,като си пееше девет любовни песни едновременно.

На ПЕТАТА година Ламята намери огромна градина от малки фиданки.В далечният горен край,под светлината на прожекторите,Юнакът ръководеше някаква строителна бригада,заета да излива плочата на нещо като обор.В долният ъгъл на градината имаше маса с бяла покривка,на която светеха свещи и бяха подредени златни ябълки,ябълков пай,грамадна торта,шампанско и скариди примамваха неотразимо и чудовището седна.Отхапа стеснително от една скаридка,като не преставаше с другите осем глави да се оглежда и ослушва.

Вечерта беше страхотна!Никой не дойде да я гони.Шампанското и замота главата и докато пушеше с премрежен поглед,и гледаше към строежа,се чудеше кой-повече и харесва за любовник-юнакът или кранът за разтоварване на цимент.Помисли че би могла да опита и с двамата,после се прозя и затътри кълки към Големият какьон,защото се зазоряваше.

На ШЕСТАТА година Ламята се блъсна във висока здрава ограда.През дупките се носеше влудяващ мирис на милиони златни ябълки,а в тишината можеше да се чуе как презряващите тупкат в тревата.

Чудовището се разтича насам-натам,да намери дупка за влизане.От устите му потекоха лиги,очите му засветкаха.

След едночасово обикаляне в тръст,намери една единствена врата,на която пишеше,,Добре дошла,бейби!”

Но нали не можеше да чете,Ламята влезе на пръсти и се огледа.Юнакът пиеше уиски с приятели на тревата на новата сграда и змейката потъна тихо между дърветата,като в движение поглъщаше каквото докопа.

Тъпка се така няколко часа,докато коремът и опря в земята.Грохна да си почине и задряма.

След час отвори очи и видя в тъмното Юнака,който с една тънка пръчка сочеше обора.Краката и се подвиха от преяждането и тя едва се влачеше.Горе продължиха да пият,докато страшилището се оригваше с деветте си гърла в новото жилище.

След два месеца,според менструалният цикъл на големите чудовища,трябваше да се е разгонела,затова сложиха девет намордника на устите й,за да не хапе и пуснаха грамаден нерез,който я изнасилва девет дни по девет пъти.

На СЕДМАТА година Юнакът започна голям бизнес.Из безкрайното имение със златни ябълки пълзяха хиляди чудовища,с по девет свински глави.Той тичаше след тях и по цял ден сечеше вратове и уши,който никнаха наново,и фабриката му за консерви едва успяваше да преработва всички пристигащи мръвки.

За съжаление не съм отбелязал източника от който я бях свалил.

 Сподели

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...