Премини към съдържанието

ЦЯЛ СВЯТ СЛЕДИЛИ МИЛИАРДИТЕ НА БОРИСОВ...ХА ,ХА ......СМЯХ В ЗАЛАТА! МУТРАТА СИ ПЛАЩА....


Анита Христова Трифонова

132 прегледа

........... ДОРИ ЗАД ОКЕАНА И ВЕЧЕ СЕ УСПОКОИ, КАТО ВИДЯ КОЛКО СА ПРОДАЖНИ ВСИЧКИТЕ НИ ПАРТИИ.

САЩ следят милиардите на Бойко, скрити по банки в цял свят от 10 куриери (ето защо Румен Спецов отиде тайно в Дубай)

САЩ сериозно са се заели да попълнят глобалния корупционен списък „Магнитски“ с трофейната мутра на Бойко Борисов, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от Националната агенция за приходите (НАП).

САЩ са поставили под запор голяма част от офшорните сметки на Бойко Борисов заради лъжата, че „Турски поток” не се строи от руски фирми и с руски капитали. Това е най-актуалната драма по върховете на хунтата ГЕРБ, докладва източник на Narod.bg от управляващата коалиция, категорично настоял за анонимност.

 

Според мълвата Америка вече е оттеглила подкрепата си за тулуп №1 на републиката заради прекалено много сигнали за корупция, които вече не могат да бъдат подминати с лека ръка, категоричен е информаторът на Narod.bg.

 

Наглите лъжи на Борисов, които може и да минават пред оределите избиратели на ГЕРБ, но не и пред US икономистите, лъснаха в сряда при поредното разточителство – летенето с хеликоптер при поредната проверка на строителството на газопровода от турската до сръбската граница, който всички извън България наричат продължение на „Турски поток”, само премиерът още се опитва да го представи като „Балкански”, припомни и „Капитал”.

 

Разходката се превърна в своеобразен апогей на лъжите на сикаджията. В компанията на зам.-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова и директора на „Булгартрансгаз” (последните двама добре знаят какви са реалните факти, но угоднически си мълчаха) Борисов разигра интересен цирк.

 

Няколко са основните линии, по които българският премиер се опита да създаде фалшива реалност.

 

ЛЪЖА №1:

 

„Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия. Пускат се жълти новини, вместо да дойдат да видят“. Това каза Борисов пред Алсаадун, който отвърна: „Аз съм собственикът“, имайки предвид, че „Аркад“ е държавна компания на Саудитска Арабия.

 

Истината: Формален изпълнител на проекта за газопроводът наистина е „Аркад“, но реално компанията няма свои работници на терен и всички дейности са преотдадени на други фирми. Доказтелството за това са публикуваните на сайата на „Булгартрансгаз“ договори още преди няколко месец. Сред истинските строители е регистрираната в Белград руска фирма IDC (Infrastructure Development and Construction), която изгради отсечката на „Турски поток“ през Сърбия, ще бъде наета и за българския участък от газопровода.

Тръбите се доставят от руската „Тръбна металургична компания“ чрез люксембургската „Комплишънс дивелъпмънт“, която беше конкурент на „Аркад“ в търга за газопровода.

 

Друг конкурент на арабите – германската Max Streicher, също е нает за подизпълнител, като си сътрудничи с руската „Закнефтегазстрой – Прометей“.

 

Италианската Bonatti също участва в процедурата за избор на строител срещу „Аркад“ и е наета за изграждането на участък от над 50 км между селата Иванча, Бутово и Борислав, както и по техническите връзки с компресорните станции „Вълчи дол“ и „Полски сеновац“.

 

Друг подизпълнител, който реално строи българския газопровод, е фирмата от Беларус – „Белтрубопроводстрой“. Тя е наета конкретно да прокара тръбата под река Янтра, но любопитното е, че според властите в Литва тя застрашава тамошната национална сигурност.

 

ЛЪЖА №2:

 

„Не случайно кръстихме проекта „Балкански поток“, за да бъде свързан с газов хъб „Балкан“ и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки“, казва още Борисов.

 

Реклама

 

Истината: Това, че се прави опит транзитният газопровод от турската до гръцката граница да бъде наречен „Балкански поток“ и по този начин да се свърже с газовия хъб „Балкан“, е най-малкото нелепо.

А твърдението за реверсивно движение на газа е направо абсурдно. Газопроводът и хъбът нямат нищо общо – едното е тръба за транзит на газ, резервирана на 80% от „Газпром“, а второто е платформа за търговия с природен газ, за която руснаците категорично заявиха, че няма да участват по никакъв начин, а и към момента няма много други желаещи за търговия там.

 

Целта на „Газпром“ не е да достави газ в България, който да се търгува тук, а да го достави директно до крайни клиенти в Сърбия и Унгария, за да може по този начин Москва да упражнява геополитическо влияние.

 

Реверсивен пренос на газ пък е невъзможен, защото проектираната и резервирана в следващите 25 години посока е само от Турция към Сърбия.

 

Възможността да се ползва старият Трансбалкански газопровод към Румъния и Украйна също е ограничена, защото „Газпром“ плаща капацитет по нея в посока север-юг, макар да не превозва физически количества. Но така блокира възможностите за доставка на американски LNG през България към Украйна.

 

ЛЪЖА №3:

 

 „България ще доставя газ във всички посоки: Север – Юг и Изток – Запад. Едновременно с това ще обезпечаваме и Азия, и Европа. Тръбата ще обезпечава и Азия, и Европа“, обясни още Борисов по време на инспекцията.

 

Истината: Българският участък от газопровода е свързан само и единствено с продълженията на „Турски поток“ в Турция и Сърбия. По него няма как да тече газ в посока Азия, за да обезпечава каквото и да било, още повече, че природният газ идва към Европа именно от Азия, а не обратно.

 

За ролята на наречения от Борисов „Балкански поток“ при обезпечаването на самата Европа пък свидетелства нулевият интерес от търговци на газ при процедурата за резервиране на капацитет. Освен „Газпром“ и свързано с него швейцарско дружество никой друг не подаде заявление, че иска да транспортира газ през България към Европа.

 

ЛЪЖА №4:

 

„Балкански поток“ е символ на нашето дългогодишно партньорство със Саудитска Арабия, заяви Борисов.

 

Истината: Първоначално на 3 април 2019 г. „Булгартрансгаз“ класира на първо място в търга за новия газопровод консорциум „Аркад“, тъй като цената му беше много по-ниска.

 

Втори остана свързаното с Русия обединение „Газово развитие и разширение в България“. На 28 май обаче се стигна до безпрецедентно решение държавната компания да смени избора си и да реши да сключи договор с руския кандидат, който бил готов да свали цената си до тази на саудитците.

 

В крайна сметка скандалът стана толкова голям, че врътката не мина. А при подписването на договора за газопровода миналата есен премиерът каза, че изборът на „Аркад“ е станал при „много прозрачна, много честна процедура“, но още в същото си изявление Борисов на практика опроверга сам себе, обяснявайки как са се провели много тежки преговори, „включително с руските партньори, с колегите от Саудитска Арабия“.

 

Това означава, че състезанието се е превърнало в геополитически пазарлък между двата кандидата в търга, който се материализира в наетите от саудитците подизпълнители.

 

Предвид информацията, че Бойко Борисов е търсил помощ от Владимир Путин за личното си спасение, ако протестите в България ескалират и се стигне до граждански арест, са разбираеми напъните на премиера да прикрие връзките си с Русия, за да може да се възползва от благоволението и на САЩ. Номерът обаче не минава, министър-председателят е отрязан и е въпрос на време Америка публично да обяви, че е време Бойко Борисов да бъде предаден на правосъдието

 
ХАЙДЕ ДЕ, НО

ОФШОРКИТЕ НА БОКО САНЕПОКЪТНАТИ,ПРИКРИТИ СА ЯКО,ПЛАЩА СИ ЯКО.
ТОВА ДЕТО ДАВА НА НАШИТЕПАРТИИ -всичките Е НИЩО ПРЕДТОВА КОЕТОДАВА НАВЪН И ТО Е НАШЕТО,НАШИТЕ ПАРИ, ЗАСПАЛ НАРОДЕ! 

ХАЙДЕ ДЕ, НАМЕРЕТЕ МУАХИЛЕСОВАТА ПЕТА,ЗАЩОТО И НА МЕН МИ ПИСНА САМО В БЪЛГАРИЯ ДА НЯМАОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ?


ЗАЩО ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА?


https://www.youtube.com/watch?v=SfmSFS0EeZ0


https://www.youtube.com/watch?v=fxJcE6tBsIQ

ЕвродикоффЕто колко се е изплашил диктаторът ...

https://www.youtube.com/watch?v=L_AG_k3G0jw

Борисов с новата си шкода пети септември 2021


 

ДО ИЗБОРИТЕ ЩЕ НИ ЗАТВОРЯТ,ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО!?ВАКСИНИРАНИ СРЕЩУ НЕВАКСИНИРАНИ-РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!!!!!!!!!!!

 

ВАКСИНИРАНИТЕ РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА, ДОКАЗАХА ГО НАЙ-ПОСЛЕ!!!!!!

 НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА ДАЛИ МАСА ПАРИ ЗА ВАКСИНИ  И СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НАКАРАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВАКСИНИРА, НЕ ЧЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ХОРАТА.

 

АКО ВКАРАТ РУСКАТА И КИТАЙСКАТА

 

ЩЕ СЕ ВАКСИНИРА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ -СИГУЛНА СЪМ, НО НАШИТЕ СА ДАЛИ МИЛИОНИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ,БЛИЖАТ ИМ.......НА ЕВРОПА

 

И ЗАЩО МИ КАЖЕТЕ ТЕ РЕШАВАТ С КАКВО ДА ВАКСИНИРАТ НАРОДА СИ?!

 

ЗАЩО?!

 

 

ПЪЛНА ОТВРАТ СМЕ , НЕ СМЕ НАРОД, И НИ ТЪПЧАТ.

 

ЗОМБИРАХА  НИ И ТОВА Е ....

 

 

ПРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЪЩО -РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!

МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ ПОЧТИ СТИГНАХА СРЕДНИТЕ, УМИШЛЕНО Е .

Нищо че тези с минимални не са плащали данъци и не са работили цял живот,имам такива познати.

 

 

29 ноември 2021.,Плевен

Анита Христова Трифонова 

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...