Премини към съдържанието

"РУНТАВО САМОЧУВСТВИЕ" - РАЗКАЗ И СТИХОВЕ НА АНИТА ХРИСТОВА ТРИФОНОВА


А.Х.Т. sekirata cekupama

226 прегледа

Runravo samochuvstvie razkaz i stihove na A.H.T .sekirata cekupama

-Лъвчо, ти си цар на животните.Скръцни на тази усойница, дето е дръзнала да ми се перчи,че с устата си ще ме накара да се променя, да се спра!

-Не ме занимавай, рунтавелке!

Харесвам те, но не ме хвърляй в грях.Тя че съска,  хапе , да, но не е кой знае колко силна и даровита, виж колко псета, котараци се въртят около тебе, заслужава ли си да се дразниш от една змия? Успокой се, укроти се, нека си съска усойницата. Тук се срещат и кобри, и други по страшни от нея змии. Ти какво си се хванала с нея? Защото те хапе ли?Нима те ухапа точно, където трябва? Нали ми се оплака,чух те, направих и ще направя поне в тази гора тя да не те закача. Сега с какво ще ми се отблагодариш?

-Да ти купя нова грива, Лъвчо, не става. По добре на мен купи ново кожухче,защото знаеш че съм скоклива от клон на клон тук там, като скачам все се проскубвам и често подмокрям.

-Много ще ти стане! Ти какво ще ми дадеш, рунтавелке?

-Знаеш,че съм самичка,но ходя и скоро бях в други гори,та от там ще ти донеса нещо, но ще чакаш. Трябва да довършиш тази усойница. Има и други покрай нея в тази гора, като ги спреш,а аз ще се погрижа и за в другите гори. Методът ми е изпитан, затова съм кръшна и рунтава. Не си обичам името-катеричка рунтавелка, но пък си има файда.

-Пак ме излъга, ще ме караш да чакам, но няма да е за дълго надявам се, има и други катерички в гората с много по евтини кожухчета и по яки опашки.

-Стига бе, какво искаш да кажеш, че аз не струвам колкото една стара усойница, влечуго?! Да не би да е тигрица, лъвица  я?!

-Ако съдим по това какво можеш  и вършиш ставаш и за царица, рунтавелке, но друг е въпросът, че усойницата съска и то много остро и заплашително.

-Стига де, все пак е само змия? Да де, но обича да се катери по ниските храсти, напъва се и по стръмните склонове, дразни ме, настръхвам, хваща  ме яд, като я видя и чуя да съска и все ми се перчи с това петно на главата, като че ли е белязана от Бога.

-Кожата на повечето змии  не е по малко евтина от твоята, а отровата на змиите, нали знаеш колко е ценна . А усойницата хапе само, когато е застрашена пък и отровата и не е опасна, рядко е смъртоносно ухапването и , но ти я застрашаваш, дразни те със съскането си? Какво искаш от нея, остави я на мира, нали знаеш, че съска най вече когато е бременна или нападната.

-О,то това и остана да е все бременна, като я видя! Ще те зарежа и ще ида в другата гора при другия Лъвчо, там катеричките са по защитени.

-Ами свободна си, но ще ти кажа за сбогом, че ти, драга , си сбърканата. Ако твоята омразна змия усойница е влечуго, то ти не падаш по долу. Ти също се влачиш, дори не можеш да хапеш, а само ревеш и се оплакваш. Пълзиш, с пълзене я караш, каква катерица си?!

-Да, ама с пълзене се стига до върха, а змията ще си стои в дупката и ще се влачи цял живот. Голяма работа, че Адам, Ева и Змията….аз ще обърна  историята, митологията, за мен ще се говори.

-Тук си права  за тебе се говори и ще се говори, но какво? Скоклива си по природа, а пълзиш и се молиш, оплакваш се, натрапваш се. Капризна си, суетна си, парадираш с опашката и кожухчето си, стига вече! Ставаш ми по лигава и от охлюв.  А сега сбогом, щом така го искаш. Имам среща с усойницата - каза лъвът и се отдалечи от рунтавата си обожателка.

Повтаряше си-

По добре устатница отколкото рунтава развратница!

 

Катеричка рунтавелка,

рунтавелка, хубавелка,

захванала се със змията,

що и съска във гората,

когато миличката скача

и от клон на клон подскача,

върти своята опашка,

а усойницата дебелашка

пречи и и да флиртува!

Лъвът  да я арестува

моли му се рунтавелка,

колкото и да и струва

на хубавелка, гиздавелка!

разказ и стихoве А.Х.Т. sekirata cekupama

  • Ха-ха 1

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...