Премини към съдържанието
  • публикации
    18
  • коментари
    10
  • прегледи
    1287

Доклад разкрива как Русия е жертва на либералните медии и пропагандисти


PigMan9GolqmotoPrase

146 прегледа

Тази публикация съдържа статия от RT (Russia Today), кэдето се обяснява как Русия е жертва на либералните медии за фалшиви новини, които показват невярна информация за специалната военна операция, подклаждат анти-Руски нагласи в обществото, изпълняват подривна дейност против преговорите с Русия.

Тъй като RT е все още цензурирана в много държави, сайта на медията е недостъпен за доста хора, които не знаят как да използват proxy, за да заобиколят цензурата. Ще копирам статията и ще й направя и автоматичен превод на български. Така хората ще могат да видят и другата гледна точка, а не само тази гледна точка, която Колективния Запад налага, лъжейки, предоставяйки невярна информация, налагайки лъжи, измами и илюзии.

Автоматичен превод на български език:

"Продаване на война: Доклад разкрива как германските медии подклаждат войнственост в обществото и работят за предотвратяване на преговори с Русия

Шокиращо проучване разкрива как пресата настоява за конфронтация с Москва в най-могъщата държава в ЕС

Миналата седмица Университетът в Майнц публикува проучване на германските новини за събитията в Украйна и официалния отговор на Берлин на кризата. Заключенията потвърждават, че от 24 февруари насам медиите са изиграли основна роля за поддържането на конфликта и за намаляването на вероятността за уреждане чрез преговори, поради почти универсално предубедено, провоенно и антируско съдържание, публикувано на всички етапи.

Изследователи от университета анализираха репортажите на немски език за конфликта в Украйна между 24 февруари и 31 май, оценявайки съдържанието на около 4300 отделни статии, публикувани от осемте водещи вестника и телевизионни станции в страната: FAZ, Suddeutsche Zeitung, Bild, Spiegel, Zeit, ARD Tagesschau, ZDF Today и RTL Aktuell.

През това време Украйна е представена положително в 64% от цялото отразяване, а президентът Владимир Зеленски в 67%. За разлика от това, Русия е изобразявана „почти изключително негативно“  в 88% от случаите, а президентът Владимир Путин в 96% от случаите. Почти всички доклади – общо 93% – приписват единствената вина за войната на Путин и/или Русия. Западът е посочен като „съвместно отговорен“ само в 4% от случаите, Украйна още по-малко с 2%.

Гледните точки на Русия относно конфликта са разгледани или споменати само в 10% от новинарските репортажи, по-малко от гледната точка на всяка друга страна, включително съседите на Москва. Алтернатива за Германия и Лявата партия, които се противопоставят на въоръжаването на Украйна и удължаването на боевете, „практически нямаха медийно присъствие в репортажите за войната“. Правителствените послания и изявленията на министри бяха напълно доминиращи, като бяха фокусът в 80% от отразяването на новините, повече от четири пъти повече от цифрата за опозиционните партии.

В медийните дискусии за „мерките, които най-вероятно ще сложат край на войната“, икономическите санкции срещу Русия са „най-често съобщаваните“ и са одобрени в 66% от случаите. Дипломатическите мерки се споменават „много по-рядко“, докато „хуманитарните мерки“ се споменават още по-рядко.

Като цяло 74% от анкетираните доклади описват военната подкрепа за Украйна „изключително положително“. Доставката на тежки оръжия беше одобрена „малко по-малко ясно, но все пак се смяташе за до голяма степен разумна“, с 66% „преобладаващо за“. По-малко от половината – 43% – създават впечатлението, че дипломатическите преговори биха били полезни и това до голяма степен се дължи на репортажите на Der Spiegel, които ясно маркират дипломацията като най-разумната опция за Берлин „ засега “.

„Der Spiegel беше единствената изследвана медия, която оцени дипломатическите преговори по-положително от доставката на тежки оръжия“, заключават учените.

Докладът идентифицира една област, където медийното отразяване „със сигурност не е проправителствено“. В някои редки случаи канцлерът Олаф Шолц и неговата коалиция бяха силно критикувани „за колебанието да наводнят Украйна с тежки оръжия“ от всички издания освен от Der Spiegel.

Докладът добавя, че „не всички членове на правителството са били еднакво засегнати от критиките“. Въпреки че онези, които са избягали от порицанието, не са изброени, е справедливо да се обзаложим, че те са представители на партии от правителствената коалиция като Зелените, които настояват Берлин да наводни Киев с оръжие от първия ден.

Като цяло обаче изследването предлага смущаваща гледна точка за това как всички медии в Германия са се подредили зад каузата за война и опасна ескалация срещу Русия. Междувременно обмислянето на алтернативни политики, като подкрепа за дипломатическо уреждане или призоваване на Украйна да се включи в продуктивни преговори за прекратяване на боевете възможно най-рано, почти напълно отсъстваше – или наистина беше напълно премълчано – от всякакви новинарски репортажи или анализи.

Освен това показва как журналистите са сред най-агресивните и ефективни лобисти за война. Германия е само една държава и подобно разследване на медийното отразяване на конфликта във всяка западна държава неизбежно би стигнало до подобни заключения. В много случаи констатациите биха могли да бъдат още по-драстични по отношение на едностранчивата, провоенна картина, представена на обикновените граждани от пресата, и липсата на противоположни, продипломационни гледни точки. 

Това със сигурност би било така в Обединеното кралство и САЩ, двете държави, които най-охотно настояват за прокси война с Русия. Беше потвърдено , че Киев и Москва са постигнали договорено временно споразумение в началото на април, при което Русия ще се оттегли към позицията си от преди 24 февруари, а Украйна ще обещае да не търси членство в НАТО в замяна на гаранции за сигурност от редица страни.

Съобщава се обаче, че в последния момент тогавашният премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън е отлетял за Киев и е поискал Зеленски да се оттегли от преговорите. Този шокиращ факт почти не се споменава в англоезичните новини, но това не трябва да ни учудва. 

Тези организации и журналистите, които работят за тях, изглежда имат вечна война за продажба. За да се случи това, западната общественост очевидно не може да бъде допусната да знае, че е възможно да се постигне мир чрез алтернативни средства на смърт и унищожение. Изглежда също така е необходимо да се заблуждават европейците относно последиците от конфликта за техните собствени икономики и личен живот, както доказва проучването на университета в Майнц.

Между 24 февруари и 31 май делът на докладите, които споменават или са за „влиянието на войната върху Германия“ , като например недостиг на енергия и инфлация на цените, никога не е надвишавал общо 15% на седмица. Едва напоследък медиите в страната започнаха да осъзнават тази вреда и да изследват какво означава тя за обикновения гражданин. По-голямата част от обществото може да не види предстоящата огромна рецесия или да има представа, че тя е причинена от самата нея."

Източник: https://www.rt.com/news/568595-how-to-sell-war/

Важно е да се отбележи, че въпросните анти-Руски медии са либерални медии. Либералните медии на Глобалистите са медии за фалшиви новини, дезинформация, пропаганда и агитация в полза на неолиберализма и либерализма.

CNN, което е основният пропаганден инструмент на Демократичната партия в САЩ, още през 2016г., когато Хилари Клинтън плати пари за фалшивия Steele dossier, чрез който да се създадат фалшиви "доказателства" срещу Доналд Тръмп и Републиканците, започнаха да пускат фалшиви новини, че Русия има намеса в изборите в САЩ, че е била използвана хакерска атака, която да позволи на Русия да сложи Доналд Тръмп за президент, за който се твърди, че е прокси на Путин, който управлява САЩ чрез Републиканците.

Важно е да се отбележи, че дори и вътрешни лица в CNN знаят, че историята не е вярна и дори самите те не вярват на това. Пропагандната кампания, основава на фалшивата новина, "Russian Interference", е сред основата на много русофобски нагласи, които започнаха да се налагат от 2016г. насам.

Реториката за "Руска пропаганда" също е основана на тези фалшиви новини. Дори наскоро във Великобритания, либералния режим каза, че медицинските лица трябва да спрат да настояват за по-добри условия на труд и по-високо заплащане, за да разбере Путин, че във Великобритания няма да има разделение, което той да използва за политически цели. Разбира се, едното няма абсолютно нищо общо с другото. Това е поредния пример, при който лъжата за "Russian Interference", се използва за дискредитиране на политическа опозиция, разбира се, под претекст, че тази опозиция се финансира от Путин, който опитва да "свали правителството" и да го замени с прокси правителството, което да работи в полза на Русия. Тези налудничави твърдения силно преувеличават геополитическото влияние на Русия, и нямат почва в реалността. Европа, както и редица други места по света, са мастна собственост на САЩ, тъй като политическите системи се контролират от американски НПО-та, фондации, организации, корпорации и други. Примерно, българската политическа система се контролира предимно от "Отворено Общество" и "Америка за България", както и множество по-малки НПО-та, фондации и редица външни структури, като Венецианската Комисия, Европейската Комисия, ЕСПЧ, ООН, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, и много други... И въпреки всичко това, има хора, които твърдят, че България се контролира от Русия и българското правителство работи в полза на Русия. Разбира се, тези твърдения не са верни.

Ако се интересувате да научите още относно CNN и "Русия това, Русия онова" наратива, можете да гледате следните видео клипове:

(БЕЛЕЖКА: Следните видео клипове не показват цялата картинка, а само пропагандата от страна на CNN, но не и останалите либерални медии по света, които са разклонения на американските либерални медии. Факт е, че и българските "медии" се финансират от САЩ и следват същия наратив, който се диктува от либералните медии в САЩ.)

(БЕЛЕЖКА 2: Скоро ще добавя и допълнителен контекст, статистически доказващ, че цялата "Русия това, Русия онова" глупост и лъжа бележи началото си от 2016г., когато Демократичната партия в САЩ създаде пропагандната кампания. Ще докажа, и че има цензура, налагана под претекст борба с "Руска пропаганда"; факти от критично значение бяха цензурирани под този претекст по време на изборите в САЩ през 2020г. Ще бъдат публикувани и разкрития относно работата на ФБР и ЦРУ с Twitter.)

IMG-20221222-204709.jpg

Втората част на второто видео можете да я гледате тук: https://www.projectveritas.com/news/part-2-cnn-director-charlie-chester-reveals-how-network-practices/

Ако искате да научите за намесата на САЩ в българската информационна сфера, можете да гледате следното видео, в което Пламен Пасков обяснява ролята на външното влияние в информационната сфера в България:

 

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...