Премини към съдържанието

ВЕЧЕ ЩЕ НИ ХРАНЯТ СЪС СКАКАЛЦИ И С АМБАЛЖИТЕ НА ДУЕТ:МИСАНКОПУК? СПАМЯТ,ПОМПЯТ СЕ ДВАМКАТА ЯКО. ЕГАТИ СВЕТА И КЪДЕ СА ПРОТЕСТИТЕ?!


А.Х.Т. sekirata cekupama

139 прегледа

ВЕЧЕ ЩЕ НИ ХРАНЯТ СЪС СКАКАЛЦИ ИЛИ С АМБАЛЖИТЕ НА ДУЕТ:МИСАНКОПУК? СПАМЯТ,ПОМПЯТ СЕ ДВАМКАТА ЯКО. ЕГАТИ СВЕТА И КЪДЕ СА ПРОТЕСТИТЕ?!

....a един писал,че му било интересно да опита..! полудяхме ли?

ЕВРОПА МРЪЗНЕ, ГЛАДУВА , А НИЕ СМЕ ТАМ И НИЕ ТРЯБВА ДА СПОДЕЛИМ ГЛАДА И ОТРОВИТЕ!  УЖАС! НИКАКВИ ВЕРИГИ ВЕЧЕ ,НИЩО ВНОСНО, НИЩО! ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА НАМИРАМ ВРЕМЕ ЗА ДОМШНО ПРИГОТВЯНЕ НА ВСИЧКО,ВСИЧКО,МАКАР ЧЕ И ПРОДУКТИТЕ НЕ СА СИГУРНИ.

 

Те смилат насекомите и в тестени продукти дори ориз леща боб....сладкиши...ги срагат...резил ,българино!

 

оставил си се да те хранят -гладуващите , враговете ти.

 

 

Вече ще ни хранят със скакалци! Егати света! И къде са протестите?

 

В немските колбаси в ЛИДЛ има един белтък, който всъщност е белтъка от самата ларва. Муай българино, ЛИДЛ е твоят приятел.

 

край с веригите...край с вносна храна......

 

Европа не е застрашена от гладна смърт. Ще яде щурци и личинки.

scale_2400

 

От 24 януари 2023 г., благодарение на Европейската комисия, гастрономическите изкушения ще бъдат значително разширени. И сега, официално, насекомите ще бъдат задължени да се използват в много продукти. Според влезлия в сила нов закон на ЕС от 24 януари домашните щурци могат да се използват за храна. След няколко дни такова разрешение ще стане възможно  яденето на ларви на зърнени бръмбари. Ако обаче производителят използва тези същества в продукта, това трябва да бъде отразено на етикета. Организацията на ЕС за безопасност на храните го смята за безопасно, а на места дори полезно. И не напразно лидерите от Давос се опитват да убедят населението на света да премахне добитъка, за да не замърсява околната среда. И вече са намерили заместител на месото - щурци, бръмбари, ларви, червеи. Те са чисти, заемат малко място, почти не се развалят, размножават се бързо, консумират малко фураж, солиден протеин, дори имат мазнини, тоест солидни плюсове от такъв „домашен добитък“.

Европейската комисия заявява, че те (насекомите) трябва да бъдат включени в обичайната диета на европейците, тъй като тяхното отглеждане е ресурсоспестяващо, което означава, че е екологично и патриотично. Все още не се съобщава за получаване на лицензи и ловни билети за улавяне на това скачащо и чуруликащо живо същество, може да се види в процес на разработка и одобрения. ЕС е известен със своята отлична безопасност на храните и контрол на качеството. Щурците вече са преминали всички експериментални изследвания и са одобрени за консумация. Дори технологията е описана. Първо, живите същества преди клането ще бъдат изпратени на еднодневно гладуване, след това баня и замразяване, а след това извличане на мастни масла, смилане на прах и едва тогава продуктът е готов за употреба. Тези без маслоизвличане са по-скъпи. Линията годни за консумация същества ще бъде непрекъснато актуализирана и разширявана. Сега за консумация са показани: ларви на скакалец и брашнен бръмбар. И още осем насекоми са в процес на одобрение, се казва в изявление на Европейската комисия. В някои страни от ЕС, включително Германия и Австрия, вече се продават закуски и паста с насекоми. В ЕС всичко е по правилата. Сега тези правила съответстват на преходния етап, тоест населението е научено да мисли, че това е норма. Тогава ще има други правила - това е задължително във всички продукти без изключение и няма да има други. Така че европейците със сигурност не са застрашени от глад и ще трябва да се откажат от месото. Но дали такива правила ни очакват зависи от нас и от нашата СВО. "В бъдеще потребителите ще добавят все повече растителни суровини към диетата си вместо животински протеини. Държавата трябва да подкрепи тази посока, а руснаците трябва да променят отношението си към алтернативното месо", каза Мантуров. Миналата година на изложението Innofood бургери с баничка, които се състоят от растителни протеини с добавка на концентрат от ларви на черна войнишка муха, зеленчуци и аквафаба (зеленчуков заместител на яйца), бяха представени от Modern Food Technology. Именно този котлет опита и много похвали министър Мантуров. „Светът използва протеин от ларвата на черни личинки, а ние, както казах, сме в крак с времето тук. Вероятно всички трябва да поработим малко с манталитета на всички нас тук и личинката  може да "влезе". Но трябва да опитате. Въпреки че, вероятно, човек се адаптира към всичко, и към това също", отбеляза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията. Ще се съгласим ли с Мантуров и ще „влязат“ ли в нас ларвите на черните лъвски мухи?... Ще „опитаме“ ли ще и „поработим ри върху манталитета си“, както съветва Мантуров?

 

 

  • Ха-ха 1

1 Коментар


Препоръчани коментари

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...