Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1625543

Лей Грийнууд

ganinka

4447 прегледа

blogentry-213040-1235467451_thumb.jpgcooltext445063169.png

Leigh Greenwood - Лей Грийнууд не знае какво е любовен роман, докато не се оженва през 1972 г. Съпругата му била страстна почитателка на любовните романи и четяла всеки миг, в който не била заета с готвене или грижи по децата. Веднъж, след груба забележка относно четивото й, тя хвърлила книга по него и му казала да я прочете или да млъкне. И така, той я прочел - Georgette Heyer - These Old Shades. До доен днешен това е една от любимите му книги. Започнал да събира всичко нейно, след което помолил жена си да му препоръча други книги. И тя го запознала с Катлийн Удиуиз, Розмари Роджърс, Дженифър Блейк, Бъртрис Смол и Джоана Линдзи.

=SERIES=

Seven Brides

0. No One But You (2010) Единствено с теб

Сара Уилбърн има нужда от съпруг. Който и да е, стига да е издържлив и силен. Останала вдовица след войната, с две малки деца на ръце, тя отчаяно се бори да оцелее в Тексас. Без средства, с които да плати на работниците в ранчото, тя няма друг избор освен да предложи себе си, на някой, който ще се съгласи да превива гръб в тежък труд, за да спаси имота. И тогава, почти изгубила надежда, тя се сблъсква с едни широки рамене и едно стройно тяло, което може да се справи с всичко. За пръв път от години Сара може да разчита на някого. За пръв път от години, някой я кара да се чувства красива. Бентън Уийлър е в състояние да я защити от всички опасности, грозящи сама жена насред Дивия запад. И независимо, че женитбата им е само една бизнес уговорка, която всеки друг би могъл да изпълни, от момента, в който той я поема в обятията си сърцето й прошепва...

1. Rose (1993) Роуз

За бедната самотна Роуз Торнтън обявата идва като отговор на молитвите й, а невероятно красивият мъж, който я наема на работа й се струва като дошъл от мечтите. Но когато тя за първи път съзира полуразрушеното му ранчо

в дивата пустош на Тексас и се запознава с нетърпимите му братя, решава, че дори зашеметяващите му целувки не са достатъчна компенсация за работата, която трябва да върши. Никога в живота си тя не е виждала място, което толкова много да се нуждае от ръката на жена, нито пък мъже, чието поведение е толкова далече от приетото в цивилизования свят. Братята Рандолф са истински диваци, които се опитват да създадат своя империя в каменистата околност, като отблъскват набезите на конекрадците и по никакъв начин не биха позволили на една жена да променя начина им на живот… поне докато Джордж не загубва ума си по омайващата и с хаплив език жена, която прeобръща живота им.

2. Fern (1994) Фърн

Медисън Рандолф е адвокат в Бостън, но брат му е обвинен в убийство и той е принуден да се върне в семейното ранчо, което е напуснал преди много години. Високо образования мъж не може да свикне с тежката работа, дивата пустош и особено с Фърн. И докато хората от града се подготвят за съдебния процес на века, опърничавата девойка се подготвя за една битка, в която ще има двама победители.

3. Iris (1994) Айрис

Груб и твърд като всички Рандолф, Монти иска да се освободи от строгото управление на брат си и да се махне от Тексас. Но на пътя му се изпречва обаятелна красавица. Тя донася със себе си страст, на която не може да се устои. Като човек, който никога не приема „не" за отговор, Айрис е решена с цената на всичко да направи свой мъжа, когото желае.

4. Laurel (1995) Лаура

Въпреки, че Хен Рандолф е идеалния избор за шериф на територията на Аризона, той не е идеал за съпруг. Умореният от преследвания каубой току-що се е отделил от своите шест груби, но енергични братя и не може да създаде собствено семейство. Но една красавица с опетнена репутация му хваща окото и мисълта да си вземе жена го обсебва. Лаура Блекторн доста често си е патила от мъжете, за да им се доверява сега – особено на някого, когото смята за груб, безчувствен убиец. Когато пистолетът най-накрая увисва в кобура на кръста му, Лаура възнаграждава силния човек на закона с възторга и сладостта на любовното великолепие и заема своето място като негова годеница.

5. Daisy (1995) Дейзи

Щатът Тексас не е достатъчно голям за Тайлър Рандолф и неговите шест грубовати братя. Затова този недодялан самотник тръгва за Ню Мексико, за да търси една загубена в дивата природа мина. Тръгва да търси злато, но се натъква на истинска метална жила, когато спасява една опърничава красавица. Простреляна и оставена да умре, Дейзи е ужасена, когато се събужда в колибата на Хайлър. Няма никакъв шанс да избяга, защото снежна буря ги затрупва и те остават сами в зимната пустош. Тя е убедена, че планинецът е двадесет и четири каратов грубиян, но става така, че точно грубоватите му маниери я карат да се влюби в него. Не след дълго Дейзи разбира, че трябва дълбоко да се разрови, за да открие истинските ценности в характера на Тайлър.

6. Violet (1996) Ваялид

Ваялид Гудуин е твърде изтънчена и нежна за един обикновен ерген като Джеферсън Рандолф. Но не след дълго той ще осъзнае, че презрението, което изпитва към тази янки, се е превърнало в силно желание. Само любовта е в състояние да му помогне да забрави миналото си и да убеди красавицата, че тя би могла да намери щастие като най-новата невеста в клана Рандолф.

7. Lily (1996) Лили

КОМАРДЖИЯТА - Зак Рандолф е собственик на най-доброто заведение в Калифорния и няма никакво намерение да бъде хванат в брачния капан. Но в живота му се появява един прекрасен ангел… КЪСМЕТЛИЙКАТА - Лили Стърлинг прави най-големия залог в живота си. Ако успее да спечели, тя ще стане последната – и най-щастливата – от невестите в семейство Рандолф.

There's More to the Story

Only You (1997) (with Peg Sutherland)

Harper Weddington is the daughter of the richest man in Collins, South Carolina. She's just what Trent's been looking for--a ticket to power. But against all odds they fall in love, only to be torn apart by an act of violence that will affect them for the rest of their lives. The romance between Harper's son and Trent's daughter threatens to blow their lives apart all over again. But maybe it's time to let go of the past. This time around, Trent could be just what Harper's looking for. Certainly their love has never died ...

Cowboys

В тази поредица се разказва за 12 сирака, осиновени от Джейк и Изабел Максуел и израснали в ранчото в Тексас. Тези момчета се смятат за неконтролируеми и ги изхвърлят от всички приюти или приемни домове. Джейк и Изабел са последната им възможност за нормален живот. Но тормоза и бруталността в досегашният им живот ги правят недоверчиви към всеки и им е невъзможно да повярват, че могат да бъдат обичани или дори че заслужават това.

Jake (1997) Джейк

Необятната свобода на огромното ранчо, стотици глави добитък, самотен пост в тихата звездна нощ – тези неща са всичко за един мъж, докато е убеден, че няма нищо по-хубаво на света от живота на каубоя... освен любовта на една специална жена. ИЗАБЕЛ Родена и отрасла в Савана, Джорджия, тя е от жените, които Джейк Максуел се старае да избягва на всяка цена. „Крехка като стръкче трева и студена като лед". Така си мисли Джейк, когато тя пристига в ранчото му в Тексас.

Ward (1997) Уорд

Отчаян от жестоко предателство, Уорд Дилън се заклева, че ще обърне гръб на горчивото си минало и ще започне нов живот... дори ако това означава да се откаже от желанията на сърцето си. Така лекарят от Сан Антонио заменя лекарската си практика със суровия живот в прерията, благородническото общество със обществото на грубите, но непосредствени каубои. Но каква надежда, какво щастие би могъл да намери без жената, която е изоставил и която постоянно го навестява в сънищата му? А когато Марина тръгва след Уорд в безкрайните тексаски равнини, как би могъл той да устои на изпепеляващата страст, която някога бяха споделяли двамата и която може би е единствения лек за неговото закоравяло сърце?

Buck (1998) Бък

Свободата на прерията, ревът на говедата, самотните, безсънни часове под необятното звездно небе – всичко това превзема съзнанието на мъжа, докато той осъзнава, че няма нищо по-хубаво от това да бъдеш каубой… освен любовта на една истинска жена. ХАНА Със златисто руси коси и сини очи, тя е достатъчно красива, за да накара всеки един мъж да забрави миналото си. Всеки друг, но не и Бък Хобсън. И въпреки че, Хана се бе превърнала в красавицата, която той някога бе видял в онова четиринадесетгодишно момиче, Бък винаги ще се връща назад във времето, когато бе онова беззащитно и малтретирано момче, върху което баща й изливаше гнева на камшика си. Е, той вече не е безпомощен и сега ще получи своето отмъщение като отнеме ранчото на стареца и го направи свое. Единственото, което не съумя да предвиди, е любовта му към Хана, чиято нежна доброта може да излекува опустошеното му сърце. Но само ако той й позволи.

Chet (1998)

Мелоди Джордан по скоро би отпрашила обратно за Вирджиния, отколкото да се омъжи за мъж, когото не обича. Но баща й е мъртъв и тя не може да изостави мащехата си и двамата си по-малки полубратя да се грижат сами за себе си, докато конекрадци крадат добитъка им, а съседът им се опитва да им открадне ранчото. Ланц Ройал ясно показва, че смята да вземе ранчото Spring Water по един или друг начин. Това значи, че Мелоди трябва да се ожени или да се приготви за битката на живота си. Пренебрегвайки съветите на своя управител, Мелоди управлява ранчото след смъртта на баща си. Тя отчаяно има нужда от помощ, но не е толкова отчаяна, та да наеме Чет Атмор, ездач с пушка на рамо...

Pete (1999)

Южняците могат да се държат безобразно помежду си, но жените са на особена почит за тях. В края на краищата тя може да е нечия майка, а майките... те са свещени за всеки истински южняк. Това е малка част от това, което Пит Джернигън чувства към Ан Томпсън. Това е което го кара да приеме самоличността на един мъртъв мъж и да се престори на неин съпруг, за да я спаси от принудителен брак със застаряващ простак и женкар. Единственият проблем е, че веднъж изрекъл лъжата, той трябва да се придържа към нея. Пит знае, че трябва да каже на Ан истината и да си тръгне, преди тя да се влюби в него. Трябва да я напусне преди да са свършили извиненията затова, че не консумира техния брак. Но ако я напусне ще я изложи на сериозна опастност, ще се откаже от издирването на откраднатите му пари и практически ще се признае виновен за убийството на човека, за когото се представя. Става още по-объркано когато Пит осъзнава, че се влюбва в Ан. Неговата чест изисква едно - тялото му да се противопостави на чувствата му. Но каквото и да избере той ще бъде губещия.

Sean (1999)

Пърл Беладона е двадесет и девет годишна красавица, която притежава заведение в златодобивния Колорадо. На петнадесет тя избягва с един комарджия. Когато той отказва да се ожени за нея, тя го напуска и отваря свой салон. Това категорично я поставя в категорията на другите жени. Етикет, на практика гарантиращ, че тя няма да се ожени, да има дом и уважаваното семейство, за което копнее. Салонът й Silken Lady, имащ за главна атракция самата собственичка, е най-успешният в града. Но Пърл не е тази, за която се представя. Нейната тайна мечта е да спести достатъчно пари, за да осигури на дъщеря си почтения живот, който тя никога не е имала. Когато разбира, че цената на щастието на дъщеря й е предателството към единственият мъж, когото тя някога е обичала, тя прави единственият възможен за една майка избор. Родителите на двадесет и четири годишният Шон О'Райън умират когато той е още бебе. Единствената му роднина в Америка два пъти отказва да го приеме, защото това ще попречи на артистичната й кариера и той се озовава в приют за сираци. Когато спасява салона на Пърл след нападение от платени побойници, той дава ясно да се разбере, че не иска да има нищо общо с такъв род жени. Той си мисли, че неговото увлечение по Пърл е само временно.

Drew (2000)

Дрю Таунсенд иска да си купи ранчо близо до Джейк и Изабел. За да спечели пари и да плати тя започва работа в Earl Odom's Wild West Show като стрелец. Коул Бентън, агент под прикритие към правителството трябва да арестува главатаря на банда, обираща банките из целия среден запад. Той има само три сериозни улики. Главатаря е жена, която е превъзходен стрелец и обирите винаги се извършват в близост до представленията на Шоуто Wild West. Основната му заподозряна е Дрю. Преструвайки се на симпатичен скитник Коул си намира работа в шоуто. Дрю прави всичко възможно да държи Коул далеч от живота и сърцето си. Но усмивката му и непоколебимото му внимание сломяват цялата й защита. Дрю е наранена и бясна когато научава, че Коул се опитва да събере доказателства, че тя е крадец. Тя напуска шоуто решена да не го види никога повече. Независимо от увеличаващите се доказателства за нейната вина Коул смята, че тя е невинна. Той я убеждава, че единственият начин да хванат истинските престъпници е да се върнат в шоуто. Но той също смята да превземе и сърцето й.

Luke (2000)

Вместо да използва умението си в услуга на закона, Люк Атмор се наема като професионален стрелец при най-влиятелния търгаш. Трябва да ескортира принцеса Валерия Баденбърг до ранчо в Аризонската територия. Тя е надменна аристократка със сериозно разминаване в представите за това какъв е живота в Аризона. Той така и не може да реши дали да я презира или да й помогне. Така че прави и двете. Това определено не е добър начин да започнеш любовна връзка. Но и Люк изобщо не иска това. Валерия не е искала да идва в Америка. И най- вече не искала да се озове на Запад. Но когато си принцеса от малка европейска страна, бракът ти е уреден от баща ти и семейството ти е в заточение, нямаш голям избор. Валерия не харесва Америка. Твърде топло е, никой не й оказва необходимото уважение и не разбира обичаите. И най-вече не харесва Люк Атмор. Тя го уволнява, но после трябва да го наеме отново, защото няма с кого да го замени. А някой се опитва да я убие и дори толкова противен и вбесяващ, Люк е единствената й застрахователна полица. Но принцесата не е глупава. Валерия осъзнава, че ако иска да се научи как да оцелее в тази страна, Люк е единствения, който може да й помогне. Тя решава да го следва по петите. Където и да отиде той, тя ще го последва. Проблемът е, че не след дълго тя вече иска да го следва. Люк е добър в спасяването от убийци, дори е още по-добър в отърваването от жени, но понякога мъжът просто не иска да бяга повече.

Matt (2001)

Опитът на Елън с мъже е ужасен. Когато я принуждават да се ожени за Мат, за да могат да задържат децата, които се опитват да осиновят, тя определено има едно на ум. Тя поставя строги условия преди да се съгласи на тази нагласена женитба. Тя очаква Мат да ги приеме – иначе не би се омъжила за него, но е малко изненадана и разочарована, когато той едва ли не залепва за тях след сватбата. Елън не иска тих и скромен съпруг. Тя иска някой, който да превземе света в тяхна защита. Мат е физически голям и силен, но нищо повече. Поемайки отговорността за две момчета, които иска да осинови, присъствието на Мат е още едно от нещата, които не са й нужни. Тя планира да остане женена само докато бъде сигурна, че агенцията няма да й вземе децата или момчетата на Мат. След това ще замине за Сан Антонио за да отвори собствен магазин за шапки. Но докато Елън крои планове да напусне Мат и неговите две непослушни деца, тя открива,че зад този добре изглеждащ каубой се крие нещо много повече...

The Mavericks (2005)

Хоук и Зийк са неразделни още от детството си – и двамата самотни странници, волни като дивите коне, които преследват из Аризона. Затова когато на пътя им се изпречват две танцьорки те реагират както диви мустанги, при вида на седлото. Ритайки и дърпайки се на всяка крачка накрая ергените се укротяват от нежното докосване и топлите ласки на момичетата докато и двамата не осъзнават, че препускайки из пасищата вече имат нов близък другар до себе си.

A Texan's Honor (2006)

Брет Нолън така и не успява да свикне с живота в града. Той винаги ще си остане каубой по душа и неспокойното му сърце винаги ще копнее за открити пространства. И той се отправя обратно към безграничните поля на Тексас, за да придружи една непокорна наследница до Бостън – и да спечели жената предопределена да бъде негова предана съпруга. Но Емили Абъркомби няма никакво намерение просто така да зареже ранчото си в Тексас и да се премести в някакъв непознат за нея град. И колкото повече време прекарва Брет с упоритата красавица толкова по-ясно осъзнава, че иска той да бъде мъжът в живота на Емили. Сега просто трябва да и покаже истинсктото благородство скрито в сърцето на всеки каубой.

Texas Tender (2007)

Той е най-красивият мъж, когото Айдалу Елсуърт някога е зървала. Когато се появява на вратата й тя загубва ума и дума само при вида му. Хората в Дънмор я смятат за надменна и твърде заета да спаси семейното ранчо, за да се интересува от мъже. Но в компанията на Уил тя не може да мисли за нищо друго освен за него. И когато безразсъдния каубой я приютява в прегръдките си тя осъзнава както никога досега удоволствието да бъде жена.

Texas Loving (2008)

Родена и израсла в ранчото „Броукън съркъл" Идън никога не е очаквала, че ще се влюби до уши в английски граф. Като най-малката от клана Максуел тя е свикнала да препуска на воля из поляните а не да се вози в карета из Хайд Парк и по-скоро би пила кафе пред фургона с провизиите отколкото чай в някой изискан салон. Но в Лондон тя открива единственото, което не би могла да има в уединението на звездните нощи в родния си щат. Един мъж, който пленява сърцето й и я вълнува дълбоко. Сега единственото предизвикателство е да се опита да го накара да се влюби и в родния и Тексас.

Night Riders

They were a crack team of Confederate raiders, operating with one mind, one heart. Until one of their number betrays them all. In the aftermath of tragedy, they swear they will live to hunt down the traitor. But to each, life would bring first a woman and then a revelation: Far sweeter than revenge is love.

1. Texas Homecoming (2002)

Captain of the Night Riders, Cade leads the survivors home to Texas to make a fresh start. His ranch still stands, and waiting there is a dark-eyed temptress who makes him all too glad to be alive. When he takes Pilar in his arms, his blood surges hotly and he feels like the wild young man who once abducted her for a lark. But the war has changed them all and now he will allow nothing to come between them--not her family, not his heritage, not even her turncoat of a brother.

2. Texas Bride (2002)

He was the good-looking one, the one who'd always counted on his charm to get by. But the war had changed them all, leaving Owen painfully aware that looks could kill as surely as bullets. On the trail of the traitor, he no longer prided himself on his ability to break hearts, especially when the heart belonged to a girl as plain-featured and plain-spoken as Hetta Gwynne. Hetta made it clear she had no interest in winning a man, only in winning back her ranch. But after tasting her surprisingly heated kisses, Owen realized it was his own heart that was in danger of breaking unless he could change her mind.

3. Born to Love (2003)

A GOOD MAN... Holt Price had come to Galveston in search of the woman he loved. After the pain, the heartbreak, the terrible devastation of war, he was ready to settle down with the green-eyed beauty he'd pledged to marry. Instead, he found himself gazing into a pair of vulnerable brown eyes that made him long to heal the hurt inside, to bury himself in the softness of a girl who was not his to take. IS HARD TO FIND Her mother had always told her she was born to be cherished. But first battles, then duty, then poverty had stolen her chances of happiness. At 26, she was beginning to wonder if she would have to settle for the next man who came along, or reconcile herself to living alone. So how could she turn away from the lover she'd been waiting for all her life? At last, after so many Mr. Wrongs, here was a husband she could honor, the other half of herself, the man she was born to love.

4. Someone Like You (2009)

At nineteen, Rafe Jerry had discovered the woman he adored in bed with another lover--his father. Ordered off the family's California ranch, he swore never to return and ran away to war. The harsh realities of battle had made a crack soldier of him, but a traitor in the ranks had turned him into a man to be feared. He would not rest until he achieved... Rafe rode for California with two goals--tracking down Laveau di Viere and breaking his father's will. He would never run Rancho los Alamitos for the beautiful yet treacherous widow; he would not help to raise his vulnerable young half brother; he refused to give in to his longing for Maria de la Guerra, the first woman to touch his hardened heart. But with Laveau on the attack and all he held most dear at risk, Rafe realized the one thing he could not fight was... Love

5. When Love Comes (2010)

Amanda Liscomb was tired of being pursued for her looks. Could none of the men in Cactus Bend see beyond the loveliness of her face and figure to the real person inside? But then a stranger came to town, a man who seemed to strip away all her defenses, to lay bare her lonely heart. War had left Broc Kinkaid with a ruined face; a judge's sentence had left him with an impossible mission. He rode in to the Lazy T knowing he would be reviled for his disfigurement, hated for the debt he'd come to collect. Yet in Amanda he found a woman whose soul seemed the other half of his, a lover who would heal his hurts and soften his hard edges. With one taste of her sweet lips he understood that all things are possible ...

6. Texas Pride (2012)

Carla Reece had never met anyone more infuriating in her life. The blond giant who swaggered up to her door had no right to take over half her ranch - no matter how stupid her brother had been gambling it away in a high-stakes poker game. Her new foreman claimed to be some foreign royalty who promised to leave in a year. Still, a year was way too long to spend with a man who made her madder than a wet hen and weak in the knees all at the same time. Ivan may have charmed everyone in town into thinking he was the perfect gentleman, but Carla knew better. There had to be a chink in his armor-a red-hot passion under that calm, cool gaze. But once she finds it, she may be in for more than she ever bargained for...

7. Heart of a Texan (2012)

Like any god-fearing Texan, Rancher Nate Dolan was only trying to help a neighbor when Roberta Tryon mistakes him for her father's murderer and shoots him in the leg. Which is just his luck. This stubborn woman has vowed to bring her father's killers to justice, but no way in the world or the great state of Texas could Nate allow her to face such ruthless hardcases all on her own. In exchange for nursing him back to health, he agrees to help her track down the killers...assuming she doesn't kill him first.

Related Books

The Independent Bride (2004)

COLORADO TERRITORY, 1868: It is about as rough and ready as the West can get, a place and time almost as dangerous as the men who left civilization behind, driven by a desire for land, gold...a new life. FORT LOOKOUT: It is a rugged outpost where soldiers, cattlemen and Indians live on the edge of open warfare, the last place any woman in her right mind would choose to settle. ABBY: She is everything a man should avoid--with a face of beauty and an expression of stubborn determination. Colonel Bryce McGregor knows there is no room for such a woman at his fort or in his heart. Yet as she receives proposal after proposal from his troops, Bryce realizes the only man he can allow her to marry is himself.

The Reluctant Bride (2005)

Colorado Territory, 1872: It was about as rough-and-ready as the West could get, a place and time almost as dangerous as the men who left civilization behind, driven by a desire for land, gold . . . a new life. Boulder Gap: It was a false-fronted, one-street town where the only way a fellow could find a decent woman was to send away for her. Tanzy: When she first caught sight of the man she'd come west to marry, he was galloping after a gang of bandits, peppering their worthless hides with buckshot. Russ Tibbolt was a far cry from the safe, respectable husband she'd expected when she agreed to become a mail-order bride. For one thing, he'd killed a man ten years before. For another, he was much too compelling for any woman's peace of mind. With his cobalt-blue eyes looking down into hers and his powerful body doing its magic, how could she hope to win the battle of wills between them or keep her heart intact? For beneath the onslaught of Russ's kisses, she was very far from being a reluctant bride.

=NOVELS=

Wyoming Wildfire (1987)

Slow Burn With the inheritance of half her uncle's Wyoming spread, Sybil Cameron felt she'd gained her independence al last. Then she met her partner--a man who firmly believed a woman had no business running a ranch. Determined to prove Burch Randall wrong, Sybil set about learning to shoot a rifle and drive a herd. She vowed to keep her cool no matter what. Yet as Burch's muscular arms closed around her and his gray eyes bored into hers, a deliciously hot feeling coursed through her body. A Sudden Spark To Burch, Sybil was a wild filly: spirited, headstrong, and in need of a mans brand. If he was forced to share the Elkhorn ranch, he wanted a part of its beautiful owner, too. But he soon learned this was one woman not to be tamed. In fact, he found he gloried in her passionate abandon, reveled in her raw courage, and wanted nothing more than to take her and set the prairie ablaze in a .. .WYOMING WILDFIRE

The Captain's Caress (1988)

BITTER FATE Summer Ashton almost welcomed the news of the pirates boarding the Sea Otter. Anythign would be better than joining the old man she'd been forced to wed by proxy -- even death at the point of a sword. But as the handsome pirate captain undressed her with his flashing sapphire eyes, she began to tremble with new fears ... and new desires. For she sensed a fury in this man she did not understand ... and passions she knew she could not control. SWEET VENGEANCE Brent Douglas couldn't believe he'd been lucky enough to capture the bride of his most hated enemy. Fate had finally given him the perfect opportunity for revenge. How much would the old earl enjoy his new wife knowing Brent had beaten him to the marriage bed? By the time Brent was through with the beautiful young countess, he'd know every inch of her luscious flesh, have tasted the sweetness of her first kiss ... and have ruined her for any other man.

Wicked Wyoming Nights (1989)

INEXPERIENCED INNOCENT All Eliza Smallwood knew about men was to stay away from them. So when her guardian uncle forced her to sing in his Buffalo, Wyoming saloon, the untouched beauty was petrified with fear. Suddenly, a lean, rugged man shouldered his way past the leering cowboys and demanded they respect her--or face his brand of frontier justice. Now Eliza didn't know if she'd faint with relief or swoon with passion. For the instant he became her champion she vowed to spend her life showing her loving gratitude! BRAZEN BOLD RANCHER Though Cord Stedman didn't have much use for females; the prettier they were the more conniving they were, too. But when he saw the black-haired songbird looking like a cornered lamb, the muscular cattleman had to defend her. Cord tried not to take advantage of the adoring girl, tried to keep his hands from roaming her alluring curves.

Seductive Wager (1990)

HE GAMBLED ON PASSION Brett Westbrook had earned his reputation as a gambler and a scoundrel. But even he was outraged when his latest opponent offered his own sister in place of the debts he could not pay. Brett was determined to rescue the poor girl from her brother's callousness . . . but once he beheld the beautiful, flaxen-haired Kate, he found his good intentions sorely tried. Her sapphire-blue eyes bewitched him; her smooth, satiny skin seemed to beckon his touch. And soon he was wondering if she really was his to do with as he pleased .. . SHE WAGERED ON LOVE Kate vowed she'd never belong to any man -- especially the arrogant, black-eyed devil who was so eager to tumble her into his bed. At first, he'd seemed like the answer to her prayers as he swept her away into the night. But then she realized he meant to seduce her, not save her! She vowed she would never succumb . . . but that was before his gentle kiss captured her trust and his tender caress sparked her most secret desires.

Colorado Bride (1990)

Lovely Carrie Simpson had journeyed all the way to Green Run Pass, Colorado, to prove she could make it on her own. Now she wasn't about to lose the position as stage manager because she wasn't married. The petite chestnut-haired Southern belle told a tall tale that her husband would soon join her, then undertook the man's work with the horses and the woman's work in the kitchen. But Carrie never counted on meeting virile Lucas Barrow, the Overland Stage Company's wrangler who awoke the most primitive urges in her. The "newlywed" needed her job for her independence; dared she risk it for the love only Lucas could satisfy?

Sweet Temptation (1991)

SHE YEARNED FOR HIS LOVE It was a dream come true. Sara Raymond was actually going to marry Lord Gavin Carlisle, the man she'd adored since childhood. She nearly burst with happiness ... until she stood at the altar and looked into the dark, angry eyes of her betrothed. Still, Sara wanted to be his wife -- and more. She yearned to see his eyes soften with passion at the sight of her, ached to feel his strong arms shelter her in ecstasy's embrace. And she swore to make him her own, in fact as well as in name! HE ACHED FOR HER TOUCH Gavin Carlisle was trapped and he knew it. If he didn't wed his father's wealthy ward, the old earl would make his mother's life a living hell. At least his bride was beautiful. Her creamy full breasts, smooth alabaster skin, and soft red lips were tempting, indeed. Still, his lust was not enough to make him forget how she'd schemed her way into his family. He vowed to take all the pleasures her exquisite flesh could offer, then coldly cast her aside. But once he'd tasted her honeyed kisses and explored her tender secrets, he found he could no longer live without desire's SWEET TEMPTATION.

Scarlet Sunset, Silver Nights (1992)

LOOKING FOR ONE GOOD MAN Pamela White needed a man she could trust, not this handsome drifter whose dusty boots and skill with a gun told her he was on the run. But with her father away from the ranch, and Pamela's nearest neighbor encroaching on her territory, she really could use some help. She hoped that this stranger was more honorable than most, because the feel of his intense gaze on her body was beginning to make her wonder what it would be like to kiss him, and before long, his dizzying embrace set her senses reeling beyond all control. THE RIGHT WOMAN Slade Morgan wanted to keep his past just that--behind him. In fact, his strongest desire was merely to buy a new horse and head straight to California. But once he set eyes on that dark haired spitfire who was running the Bar Double B Ranch, all thoughts of leaving vanished from his mind. He knew that once he gained her trust he would reach his arms around those soft curves and tease this bossy beauty into wild abandon.

Rebel Enchantress (1992)

SHE WOULD DISGUISE HERSELF Only one thing stood between Delilah Trowbridge and starvation. That was Nathan Trent, the British merchant to whom every farmer in her part of Massachusetts owed money. So Delilah went to work off her family's debt as a servant -- and her country's debt, as a spy -- in the Trent house. After two months on the job she would return to her family's farm. Nathan Trent, however, was a dangerous scoundrel -- his probing questions made her feel like a traitor even as his heated glances made her feel very much like a woman. Delilah found it easy to forget her sworn cause when he held her in his arms, stroking and caressing her body until she cried out for more... but she dared not let him know lest she be swept up in a storm of desire. HE WOULD LEARN HER SECRETS Nathan Trent found it hard to believe this young colonial beauty really intended to work off her family's debts in his house. She was too proud to work for an Englishman... and too comely to be without a man. Nathan would ensure her duties brought her near him every day, so he could keep a careful eye on her comings and goings -- for together her delicious curves and raging rebel spirit heated his blood into a frenzy of passion... one that would only be calmed by probing the full depths of her body and soul!

Arizona Embrace (1993)

HE SWORE TO HUNT HER DOWN To bounty hunter Trinity Smith, tracking down criminals wasn't just a living -- it was his life's work. And this time out, he was bringing in the most daring desperado of them all: Victoria Davidge, the gold-digging seductress who'd been found guilty of murdering her husband. But nothing could have prepared the hard-riding loner for the voluptuous vision that greeted his jaded eyes when he galloped onto her Arizona ranch. All silken curves and smoldering sensuality, the fiery-haired fugitive ignited a desire he couldn't resist. Though hiring on as an extra hand seemed the surest way to uncover Victoria's most sinful secrets, her comely charms were fast distracting him from his lawful duty! SHE WOULD NEVER GIVE HERSELF UP Victoria suspected there was something strange about her ruggedly handsome new employee, but she never figured him for a hired gun who aimed to take away her precious freedom for a crime she hadn't even committed! Well, let him just try -- she'd lead him a merry chase clear across the west. But she soon discovered that Trinity Smith wasn't a man to be crossed... or denied. And from the moment he wrapped her in his bold embrace, Vicky knew she could never escape the searing passion he awoke in her hungry heart... a passion she would give up everything to claim!

Just What the Doctor Ordered (1998)

THE DOCTOR'S SYMPTOMS Dr. Matt Dennis never considered himself a family man until he was mistakenly assigned to a rural clinic and forced to live Liz Rawlin's home. The attractive single mom welcomed him into her family, making him feel like he actually belonged. Making him wish for a moment the domestic fantasy could last indefinitely. But Matt knew all about heartache...and its prevention. THE SINGLE MOM'S REMEDY! Underneath Matt's icy reserve, sensitive Liz glimpsed a bighearted man. Like a moth drawn to a flame, she'd fallen completely in love with him. And she knew that a dose of her warm lovin' was just what the doctor ordered.

The Winner's Circle (1999) Омагьосан кръг

Останала без семейство, загубила и близки, и надежди, тя иска само едно – да бъде оставена сама със себе си, със спомените и неистовия стремеж да изправи на крака западналата фамилна фирма. И точно тогава трябва да се сблъска с него – с неговите опити да й помогне, да я приласкае, да вдъхне живот в изстиналото й сърце. Ще го пропъди ли, ще се откаже ли от щастието си, или ще се облегне на силното му рамо, ще вкуси устните му… И ще реши всички проблеми на нерадостните си дни…

Married by High Noon (1999)

Since childhood Dana had dreamed of marrying her best friend's big brother. But plainspoken Gabe couldn't picture glamorous Dana as his small-town bride, and he sent her packing. Now, though, Dana was coming home to Iron Springs, named joint guardian with Gabe to his sister's little boy. And the only way they could keep precious Danny was to wed -- TOMORROW! This husband, this child -- this family -- would complete her. But could Dana bear a mere marriage of convenience to the man of her dreams? Or would Gabe finally open his eyes to her love -- before their wedding at high noon?

Love on the Run (2000)

SHE'S FACED TREACHERY AND DECEPTION... Accused of selling company secrets to the competition, investment banker Claire Dalton is desperate to clear her good name and stay out of jail. Ten minutes after meeting hard-nosed private investigator Eric Sterling, she knows he's the man who can help her. And though he more than lives up to his reputation for being hot-tempered and arrogant, Claire soon sees a tender, caring side to the handsome P.I. that makes him truly irresistible. ...BUT NOTHING IS MORE DANGEROUS THAN LOVE Eric Sterling doubts Claire's innocence--until a savage attack convinces him that someone wants her dead. And though he hasn't opened his wary heart to a woman in a long time, his need to protect her stirs up passionate desires he finds hard to control. There's something about Claire's fresh beauty and fierce spirit that might persuade him to trust and love again...if he can keep her alive long enough to try.

Undercover Honeymoon (2002)

This assignment was the most difficult of nurse Maggie Oliver's career. In order to save a sick baby, she had to go undercover. And the hardest part was that her cover was a make-believe honeymoon -- with the man who'd once been her real-life lover.... She'd thought she could handle playing at passion with CIA agent Noah Brant. But as they raced to stay one step ahead of the enemy -- and save a lost little girl, all alone in the world -- she realized how wrong she'd been. His unforgotten raw masculine power -- and the devastating, unsuspected tenderness he showed that orphaned child -- made her wish this deadly charade could somehow lead them back to the love they'd lost....

Family Merger (2003)

For the first time, international businessman, local millionaire and widower Ron Egan was faced with a dilemma that he couldn't negotiate his way out of. His teenage daughter was pregnant. Soon Ron was jetting from a boardroom in Geneva back to his home in North Carolina, where he found his daughter seeking shelter and solace at a home for unwed mothers run by wealthy heiress Kathryn Roper. The beautiful Kathryn seemed to be the only bridge between Ron and his daughter. But as Kathryn helped Ron reconnect with his troubled teen, was it possible to ignore their growing feelings for each other? Especially when each day they spent together seemed to be evoking powerful yearnings that neither knew how to resist....

=OMNIBUS=

An Old-Fashioned Southern Christmas (1994) (with Nelle McFather, Connie Mason and Susan Tanner)

В този сборник Лий участва с новелата "A Fairy-Tale Christmas": Virginia, 1880. When she cares for a sick widower and his daughter, a lonely spinster discovers that her to dreams of a happy marriage aren't as fleeting as visions of sugarplums.

Their First Noel (1995) (with Bobby Hutchinson, Connie Mason and Theresa Scott)

В този сборник Лий участва с новелата "Father Christmas": Arizona Territory, 1880. Delivering a young widow's baby during the holiday season transforms the heart of a lonely drifter.

Christmas Spirit (1997) (with Elaine Fox and Linda Winstead Jones)

В този сборник Лий участва с новелата "Bah, Humbug!": Advertising exec. Nate Jerome wanted to go somewhere hot for Christmas, but when his beautiful neighbor, Milly Thurston, offered holiday cheer, their passion and the spirit of the season made the tropics look postively arctic.

Winter Wonderland (2004) (with Emma Craig, Amanda Harte and Linda O Johnston)

В този сборник Лий участва с новелата "Here Comes Santa Claus": Christmas Is Coming... And the streets are alive with the sounds of the season: "Silver Bells" and sleigh rides, jingle bells and carolers. Choruses of "Here Comes Santa Claus" float over the snow-covered landscape. bringing the joy of the holiday to revelers as they deck the halls and string the lights "Up on the Housetop". And when the songs of the season touch four charmed couples. melody turns to romance and harmony turns to passion. For these "Merry Gentlemen" and their lovely ladies will learn that with the love they have found, not even a spring thaw will cool their desire or destroy their...WINTER WONDERLAND

A Historical Christmas Present (2008) (with Lisa Kleypas and Lynsay Sands)6 Коментара


Препоръчани коментари

Нали! Аз за него знаех, но останах трясната като теб, когато разбрах, че Дженифър Уайлд е псевдоним на МЪЖ?!, който пише под общо 4 ЖЕНСКИ?! псевдонима.

Да се неначудиш!

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ами да, трябваше ми някакво английско заглавие на книга на Дженифър Уайд и потърсих във Фикчъна. И ето какво открих за "писателката": Wilde - FF, където пише, че това е псевдоним на T.E. Huff и има препратка към него, където опулена :o прочетох, че е бестселъров автор на романтични новели под псевдонимите Jennifer Wilde, Edwina Marlow, Beatrice Parker, Tom E. Huff, T.E. Huff, and Katherine St. Clair. :eek: Изненадите не свършват никога. То аз покрай тоя блог колко неща научих, просто не е истина. :P

Сподели този коментар


Линк към коментара

Книгите, чиито резюмета са преведени, но самите заглавия не са преведени, издавани ли са в България и въобще дали някой се е заел да превежда тези книжки? Ганинка, огромен труд си положила да събереш тези автори и да напишеш творчеството им. благодаря ти много


Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.