Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1625510

Лайза Клейпас

ganinka

15956 прегледа

authors340.gifcooltext445063169.png cooltext445063256.png

Lisa Kleypas - Лайза Клейпас започва да пише по време на лятната ваканция, докато изучава политически науки в колежа Уелсли. Нейните родители я подкрепят в начинанието й. Издава първия си роман на 21 г. Романите й са в топ-класациите на бестселъри, продадени в милиони копия по цял свят и преведени на 14 езика. Лиза живее в Тексас със съпруга си Грегъри и двете им деца Грифин и Линдзи.

=SERIES=

Berkley-Faulkner

1. Where Passion Leads (1987)

Младата и красива Розали Бельо е въвлечена в аристократичния свят на лукс, похот и една заплетена интрига, когато най-известният негодник на Лондон Рандал Бъркли я отвлича. Но преди да успее да поправи грешката си, той вече я е белязал с желанието си и е загубил сърцето си...

2. Forever My Love (1988 )

HER LIPS SOFTENED AND CLUNG TO HIS, SEEKING THE WARMTH AND TASTE OF HIM. HIS TONGUE FEATHERED AGAINST HERS, AND SHE SHIVERED WITH A CRAVING MORE POWERFUL, MORE URGENT, THAN HUNGER OR THIRST ... Exquisitely beautiful Mira Germain was only eighteen when she made her bargain with the wealthy, powerful, elderly Lord Sackville. He would keep and protect her, and she would let him flaunt her as mistress to hide his shameful personal secret. Mira tried to keep her word, even when she met the handsome Alec Falkner, the Duke of Hamilton, as experienced in passion as Mira was innocent. But in his arms, desire was more powerful than any promise or pledge ... as she learned to be a woman who would dare everything for love...

Vallerands

1. Only in Your Arms (1992) (aka When Strangers Marry)

Ню Орлеанс, началото на XIX век. Креолката Лизет Кирсейнт бяга от втория си баща, който я малтретира, и уредения от него брак. Намира защита в къщата на Максимилиян Валеранд, един известен дон жуан, убил според слуховете невярната си съпруга. Привличането между Макс и Лизет не закъснява, но преди да достигнат щастието, трябва да разбулят тайните, заровени в миналото на Макс...

2. Only with Your Love (1992)

Селия Валеранд се страхува за живота си, докато се взира в очите на мъжа, който я купува, за да я спаси от лапите на отвлеклите я бандити. Но скоро разбира, че не живота, а добродетелта й е в опасност, тъй като суровият й господар запалва у нея опасни и забранени желания. Но вълнуващият странник е мъж, хванат в капана на опасна измама, и скандалните тайни могат да застрашат любовта на дамата, пленила сърцето му.

Gamblers

1. Then Came You (1993) И тогава ти дойде (фен превод)

Лили Лоусън е решена да предотврати сватбата на сестра си с лорд Алекс Рейфорд, студен и арогантен аристократ. Тя е непокорна и свободомислеща, знае как да се справя с мъжете на собствения им терен и не се колебае да използва всяко средство, за да излезе победител. Но не си представя, че за първи път ще срещне противник, който я превъзхожда, и че упоритото й сърце ще се подчини на очарованието на врага.

2. Dreaming of You (1994) Мечтая за теб

В уюта на спокойния си дом Сара Филдинг се забавлява да мечтае... Но любопитството изкушава изкушава изисканата дама да напусне сигурното убежище и от въздушните и кули да хлътне в опасния свят на Дерек Крейвън. Мъжествен и неотстъпчив, Дерек превъзмогва бедността и става собственик на един от най-известните столични хазартни клубове - борба, от която излиза приказно богат, но закоравял и недоверчив. А ето, че сега дългът изисква да допусне на своя територия Сара Филдинг - с куртоазните й маниери и вбесяваща невинност. Но тук в това царство на реалното, на капризната Фортуна, на вечно изменчивото щастие, на луди страсти и безумни надежди, дори една "сива мишка" може да се преобрази в спираща дъха чаровница, а един уморен от света комарджия да открие потресен, че коравото му сърце отстъпва пред горещия прилив на любовта.

Stokehursts

1. Midnight Angel (1995)

Русия, 1870. Красивата Настася Каптерева ще се омъжва за богатия принц Михаил Ангеловски. Проблемът е..., че го убива. Или поне я намират припаднала до тялото му с окървавен нож в ръка. Заточена в затвор в Санкт Петербург и заплашена от екзекуция, Анастася успява да избяга в Англия, където си намира работа като гувернантка. Трябва да се грижи за Ема, дванайсет годишната дъщеря на лорд Лукас Стоукхърст. Докато Анастася е преследвана от убийство, което не си спомня да е извършила, Стоукхърст не може да забрави пожара, отнел живота на съпругата му. В гувернантката Лукас ще открие една нова любов, докато тя ще намери още и закрила, когато миналото й внезапно я настигне.

2. Prince of Dreams (1995)

Като във вълшебна приказка един принц, опасен и суров, се влюбва в красива принцеса, която обаче е сгодена за друг. Николас ще трябва да спечели сърцето й, а така също и да се научи да обича. Той е богат, арогантен и жесток, и не познава друг начин да я съблазни, освен чрез упорство и заплахи. А любовта на Ема не оказва никакво въздействие върху леденото му сърце. Но изгарящата страст накрая успява да вземе връх и Николас открива истината за любовта.

Capitol Theatre

1. Somewhere I'll Find You (1996) Ще те открия някой ден

Джулия Уентуърд е красива, желана, известна - на върха на славата. Цветът на висшето общество е в краката й. Но... нищо от онова, което тя истински желае, не й принадлежи. Под фалшива самоличност Джулия крие опустошителна тайна: наранено сърце и мистериозен съпруг, когото тя не познава и не дръзва дори да спомене, и от когото отчаяно иска да се отърве... В момент, когато младата жена е уверена, че най-после държи в ръце юздите на своята съдба, неочаквана среща я изправя лице в лице с миналото, от което бяга. Една красива брошка от скъпоценни камъни, подарена й от изискан джентълмен, предизвиква драматични разкрития, които преобръщат целия й живот. Но я среща и с мъжа, който завладява все повече нейните страхове... за да победи и яростните съперници, и нейното храбро, независимо сърце.

2. Because You're Mine (1997) Диви нощи

- Харесвам Ви – каза той дрезгаво. По дяволите, бих искал да правя с Вас неща, които … Мади, идеята не струва. Вие не можете да играете играта, която искам аз. Накрая ще Ви сменя с друга. Ще Ви заболи.

- Разбирам – кимна тя.

- Не, не разбирате. Това означава, че ще бягам от Вас като дявол от тамян. Не желая да тежите на съвестта ми.

- Вашата съвест не ме интересува. Искам само да ме целунете още веднъж…

Bow Street Runners

1. Someone to Watch Over Me (1999)

Една красива девойка, спасена от ледените води на Темза, се събужда в леглото на непознат и открива, че си е загубила паметта. Казват й, че е Вивиан Роуз Дювал - най-скандалната красавица на Лондон, а неин попечител е тайствения и очарователен Грант Морган. Той е единствения, на когото може да разчита, но дълбоко в сърцето си знае, че я бърка с друга...

2. Lady Sophias Lover (2002)

След смъртта на по-малкия си брат, лейди София Сидни има само една цел: да прелъсти съдията, който го е изпратил в затвора и така да го разруши в политически и личен план. Рос Канън е най-влиятелния магистрат в Лондон и репутацията му е безупречна. Известен като Монахът от Боу Стрийт заради въздържанието, в което живее след смъртта на съпругата си, той се различава от представите на лейди София. Но тя има мисия и постепенно успява да влезе в офиса и накрая в къщата му, за да го подлудява от желание...

3. Worth Any Price (2003)

Ник Джентри, освен че е мъж с тъмно и заплетено минало, е смятан за един от най-изкусните любовници в цяла Англия по времето на кралица Виктория. Известен със способността си да разкрива трудни случаи, той е нает от лорд Раднор да открие Шарлот Хауърд. Но вместо капризна госпожица, Ник открива една отчаяна жена, която се крие от обсебения от нея аристократ. Тогава й прави изненадващо предложение: да бъде негова годеница.

Wallflowers

Четири млади дами очакват да бъдат приети във висшето общество на Лондон с една цел: те трябва да използват цялата си съобразителност, ум и женска хитрост, за да си намерят подходящ съпруг. И това не е въпрос нито на сметка, нито на забавление, а буквално на оцеляване; цялата им по-нататъшна съдба зависи от този избор. Така че скоро се ражда един дързък таен план...

0. Again the Magic (2004)

Лейди Алин Марсдън е обречена да сключи изгоден брак с някого от собствената си класа. Но не устоява и се отдава на Джон МакКена, слуга на баща й. Като резултат от това, Джон е уволнен, а Алин е изпратена на село, далеч от очите на лондонското висше общество. Сега богатият МакКена се завръща, решен да накаже жената, разбила илюзиите му.

1. Secrets of a Summer Night (2004) Тайните на една лятна нощ

Анабел Пейтън, решена да спаси семейството си от катастрофа решава, че влюбването е разкош, който тя не може да си позволи, колкото и да го иска. Ще й се наложи да стъпче гордостта и мечтите си, и да използва красотата и ума си, за да прелъсти някой джентълмен да й предложи брак - това е единственият изход. Но най-интригуващият и упорит ухажор, който обикаля около нея като гладен вълк - безцеремонният Саймън Хънт, син на месар, но приеман в аристократичните салони заради неприличното си богатство - дава ясно да се разбере, че няма никакво намерение да се обвързва с женитба. Анабел се съпротивлява на немислимите му предложения, но как да предпочете лъжата и скуката пред изкушенията на ловкия съблазнител...

Загрижени за Анабел, приятелките й скрояват план, с който да я опазят от Саймън - и от собствените й копнежи. Но в една лятна нощ тя се поддава на магията и... открива, че любовта е най-опасната от всички игри.

2. It Happened One Autumn (2005) Есенен парфюм

ВСИЧКО ЗАПОЧВА НА ЕДИН БАЛ...

...където красивата, но самонадеяна Лилиан Боуман бързо ще разбере, че нейният независим американски стил изобщо "не минава". А най-непоносим от всички е дразнещият, снобски, невъзможен Маркъс, лорд Уестклиф, най-желаната партия сред лондонските аристократи.

ВСИЧКО ЗАПОЧВА В ГРАДИНАТА...

...когато Маркъс шокиращо - и опасно - я сграбчва в обятията си. Лилиан е завладяна от унищожителна страст към този мъж, когото тя дори не харесва. Времето спира... сякаш никой друг не съществува... и слава богу, че не ги хващат толкова близо до грехопадението...

3. Devil in Winter (2006)

Идва ред на Еванджелин Дженър, най-скромната между четирите "увехнали цветя", но й най-богатата. Тя иска да се отърве от лапите на алчните си роднини и търси помощ от Себастиян, виконт Сент Винсент, с едно предложение: да се ожени за нея! Славата на Себастиян е толкова опасна, че трийсет секунди в негово присъствие биха погубили добрата репутация на всяка девойка. И въпреки това Иви се появява в дома му без придружител. Но предложението й има едно условие: след първата брачна нощ няма да поддържат повече интимни отношения. Тя не иска да се превърне в още едно разбито сърце по пътя на безмилостния дон жуан. Което означава, че Себастиян трябва да се постарае повече, за да я съблазни... или за първи път да подари сърцето си в името на истинската любов.

4. Scandal in Spring (2006)

След три сезона в Лондон в търсене на съпруг, бащата на Дейзи Бауман я осведомява, че ако тя не е в състояние на си намери подходящ съпруг, той ще я омъжи за Матю Суифт. Дейзи е ужасена от възможността и, тъй като една Бауман никога не се предава, решава да се омъжи за всеки друг, но не и за високомерния Матю. Но не взема под внимание неочакваното им привличане, страстта, която скоро надхвърля всякакви граници. Открива, че мъжът, когото винаги е мразила, може да се окаже мъжът на мечтите й. В момента на сладкото й поражение обаче идва една скандална тайна... Тайна, която може да унищожи Матю и любовта им.

5. A Wallflower Christmas (2008 )

It's Christmastime in London and Rafe Bowman has arrived from America for his arranged meeting with Natalie Blandford, the very proper and beautiful daughter of Lady and Lord Blandford. His chiseled good looks and imposing physique are sure to impress the lady in waiting and, if it weren't for his shocking American ways and wild reputation, her hand would already be guaranteed. Before the courtship can begin, Rafe realizes he must learn the rules of London society. But when four former Wallflowers try their hand at matchmaking, no one knows what will happen. And winning a bride turns out to be more complicated than Rafe Bowman anticipated, especially for a man accustomed to getting anything he wants. However, Christmas works in the most unexpected ways, changing a cynic to a romantic and inspiring passion in the most timid of hearts.

Travis

1. Sugar Daddy (2007) Захарче

Либърти Джоунс има мечти и решимост да избяга от затънтеното градче Уелкъм, Тексас - ако не позволи на дивото си сърце да управлява разума й. Харди Кейтс е момче от нейната черга, но гледа на Либърти като на нещо напълно забранено. Собствените му амбиции са по-големи от Уелкъм, а Либърти е само усложнение, което не му трябва. Но нещо магично и властно ги привлича един към друг, нещо по-опасно и по-силно от двамата. Когато Харди напуска градчето в преследване на бъдещето си, Либърти остава съвсем сама с малката си сестричка, която трябва някак да отгледа. Надеждите за колеж се изпаряват, а Либърти скоро попада под властта на магната Чърчил Травис. Вратите на разкошното му имение се отварят пред Либърти, но вътре съвсем не я очаква килим от рози. Семейството на милиардера изобщо не е очаровано, а най-големият му син направо не може да я понася. Клюката, че богатото "татенце" е хвърлил око на красавицата с мексиканска кръв, а тя няма нищо против да бъде неговото "захарче", плъзва бързо като змийски език...

2. Blue-eyed Devil (2008 ) Синеокият дявол

"Cинеoкият дявoл" е зaвлaдявaщaтa poмaнтичнa истopия нa чapoвния, избуxлив и oпaсен Xapди Кейтс, aмбициpaн нa всякa ценa дa пpoдължи свoятa личнa вoйнa с милиapдеpския клaн Tpaвис. Mечтaтa зa oтмъщение гo тлaскa към безpaзсъдни pискoве... Нo кaктo винaги се случвa в живoтa, и нaй-пoдгoтвеният не пoдoзиpa кaквo питие ще му зaбъpкa Cъдбaтa... Cвaтбенo пapти, шaмпaнскo, кoктейли, шум и смяx, paзмянa нa гopещи пoгледи и светски клюки - всичкo тoвa не успoкoявa Xейвън, непoкopнaтa дъщеpя нa стapия Чъpчил Tpaвис. Кaк дa пoднесе нa влaстния си бaщa нoвинaтa, че искa дa се oмъжи зa Ник, мoмче oт скpoмнo семействo? И тo нaвpъx свaтбaтa нa бpaт си с Либъpти - кpaсивaтa Пепеляшкa oт фуpгoните? Oбъpкaнa и зaмaянa, Xейвън бягa oт шумoтевицaтa в избaтa нa имениетo и е пpиятнo изненaдaнa дa съзpе тaм силуетa нa любимия си... B случaйнoтo си усaмoтение двaмaтa се paзгopещявaт все пoвече. Xейвън е пиянa oт желaние и гoтoвa дa счупи всички зaбpaни, кoгaтo тpъпкa нa студен ужaс я paзтъpсвa. - Ник?! - питa тя, кoгaтo я пpoнизвa пoгледът нa две дявoлски сини oчи, a един дpезгaв глaс пpoизнaся с усмивкa: - Кoй е Ник? Xapди мoже дa е бил безскpупулен негoдник, нo сегa се oпитвa дa изчисти pенoметo си. Toй тъpси идеaлнaтa светскa съпpугa, кaквaтo Xейвън никoгa не би мoглa дa бъде. Tя, нa свoй pед, веднъж oпapенa жестoкo oт любoвтa си, се зapичa дa стoи дaлеч oт секси непpoкoпсaникa. Нo... сaмo зa дa oткpие, че нaй-тpуднoтo нещo в живoтa й е дa устoи нa съблaзънтa нa синеoкия дявoл... Oсoбенo кoгaтo в нaдигaщaтa се бедa ще тpябвa - искa или не - дa paзчитa зa спaсениетo си единственo нa негo...

3. Smooth-talking Stranger (2009) Непризнати грехове

Какво може да накара Ела Варнър – овладяна и отговорна млада жена – да нахлуе в лъскавата бизнес крепост на милиардерите Травис с бяс в очите и с бебе на рамо? „Мис Независимост" – както се подписва Ела под собствената си колонка в най-големия Хюстънски вестник – съветва десетки жени как да се справят с обърканите си чувства, но този път май самата тя има нужда от съвет. И Джак Травис е готов да й го даде – заедно с няколко неочаквани урока за това какво може, и какво не може да се каже в очите на човек, който в този град е нещо като император. Кланът Травис – най-богатата фамилия в Тексас – крие много изненади. Ела също има няколко скрити коза и е готова да ги изиграе по най-добрия начин. Но когато тези два остри камъка – Ела и Джак – се сблъскват, прехвърчат искри и обстановката се нажежава: времето за приказки е изтекло, иде ред на битката. Сблъсък, който ще разкрие непризнати грехове, ще разпали чувствата и ще промени съдбите им завинаги.

Hathaways

1. Mine Till Midnight (2007) Мой до полунощ

ТЕХНИЯТ ЖИВОТ НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА ПРАВИЛА Когато неочаквано наследство издига семейството и до аристократичната класа, Амелия Хатауей открива, че грижите за по-малките и сестри и своенравния и брат лесно могат да бъдат сравнени с рискованото управление на стотонен параход. А привличането, което тя чувства към високия, тъмен и опасно красив Кам Роан е с още по-непредвидими последици... ЖЕЛАНИЕТО ГИ ИЗГАРЯ Богат отвъд онова, за което повечето хора мечтаят, Кам е уморен от дребнавите ограничения на обществото и копнее да се върне към дивите корени на своята "нецивилизована"раса, когато възхитителната Амелия се появява една вечер при него с молба за помощ. Той възнамерява да и предложи единствено приятелство, но намеренията не съвпадата с желанието, което заслепява и двамата.А възможно ли е изобщо мъж, който презира правилата и условностите, да бъде изкушен от нещо толкова сковаващо като брака? Животът във висшето общество неочаквано и скандално ще се окаже много горещ...

2. Seduce Me At Sunrise (2008 ) Любов на разсъмване

Той много би искал да я забрави... Кев Мерипен копнее за красивата, благовъзпитана Уинифред Хатауей още от времето, когато той е момче, чийто живот нейното семейство спасява на ръба на смъртта. Но симпатичният мургав младеж е човек с мистериозен произход - и се бои, че мракът на неговото минало би съкрушил деликатната, блестяща Уин. Така че Кев отказва да се предаде на съблазънта... и не след дълго Уин се оказва наранена и изтерзана от него при един изненадващ, опустошителен обрат на съдбата... Може ли тя да го запомни такъв, какъвто е бил преди? Тогава Уин се завръща в Англия... само за да открие, че Кев се е превърнал в коравосърдечен човек, решен да отхвърли любовта й на всяка цена. Междувременно, привлекателен и съблазнителен ухажор гласи мрежите си около Уин. Време е Кев да направи своя ход - сега или никога. Но първо трябва да се изправи срещу опасната тайна на своята съдба - или рискува да загуби единствената жена, заради която живее...

2 1/2. A Hataway Wedding (2009)

3. Tempt Me at Twilight (2009) Попи

Той е всичко, което тя се е заклела да избягва... Попи Хатауей държи на необикновеното си семейство, колкото и то да е далеч от обичайните представи за „нормално“. Игрите на Съдбата и един пакостлив малък пор я отвеждат в тайно скривалище зад бляскавата фасада на хотел „Рътлидж“, където я спипва самият Хари Рътлидж – енигматичният собственик, светски лъв, изобретател, богаташ, властна личност със суров нрав и тъмно минало... Попаднала в капана му, Попи с безпомощен ужас вижда как репутацията й бива хладнокръвно съсипана пред очите на обществото и... шокира всички, като приема дръзкото предложение на Хари. Само за да открие, че новият й съпруг й предлага цялата си страст, но не и доверието си... А тя е всичко, което иска той... Хари няма намерение да прави абсолютно нищо, за да спечели Попи – освен да отключи сърцето й. Той е свикнал да носи сам на плещите си целия свят и няма намерение да се отказва нито от опасния си таен живот, нито от самотата, нито от свободата си. Но своенравната и омагьосваща Попи държи да бъде негова истинска съпруга във всяко отношение... А докато страстта и напрежението помежду им нарастват с всеки изминал ден, в сенките се спотайва силуетът на непримирим враг... И вече ако Хари иска да задържи Попи на своя страна, той трябва да впрегне цялата си изобретателност, за да постигне единството на тяло и дух – веднъж и завинаги...

4. Married by Morning (2010) Женени до сутринта

Страсти и спорове, съблазън и скандал... Това е новият бестселър на Ню Йорк Таймс от Лайа Клейпас.

Той е всичко, което тя иска да избегне...

От две години Катрин Маркс е платена компаньонка на сестрите Хатауей - приятно задължение, обаче с един голям недостатък: техният по-голям брат Лео Хатауей е съвършено непоносим. Кат дълбоко се съмнява, че постоянните кавги помежду им всъщност са маска на взаимно привличане. Но когато една свирепа караница завършва с неочаквана целувка, Кат е шокирана от собствения си мощен порив да отвърне на целувката - и нещо повече: да се впусне в опасна връзка с Лео.

Тя не е всичко онова, което изглежда...

Респектиращото поведение на Катрин прикрива тайна, която би я унищожила напълно. Но за Лео Кат е неустоимо интригуваща и пъклено привлекателна - отчайваща комбинация за човек, решил никога да не се поддава на влюбване и попаднал в безизходица като тази: той е принуден за броени месеци да сключи брак и да създаде наследник, иначе семейството ще загуби наследството и дома си. Опасната Кат е решила да го надмине в отказите и двамата са на косъм от раздялата завинаги. Освен ако враждуващите любовници не намерят начин да изгонят сенките и да отстъпят пред мечтите...

5. Love in the Afternoon (2010) Любовни писма

Беатрикс Хатауей винаги се е чувствала далеч по-удобно сред дивата природа и животните, отколкото в балната зала. Макар да е участвала в светския сезон в Лондон, нейната здрава красота и свободолюбив дух не жънат сензационен успех, не дори и сериозно ухажване от предвзетата столична аристокрация. Така че Биа почти се е примирила със съдбата си - никога да не срещне любовта. Дали някога ще дойде време най-необикновената от сестрите Хатауей да бъде харесана от някой мъж, та макар и само за да не остане стара мома?

Капитан Кристофър Фелън е красив и храбър офицер, който планира да се ожени за приятелката на Биа - хубавата и кокетна Прудънс Мърсър - след като се завърне от бойното поле. Но кошмарът на войната помрачава душата му и става ясно, че от фронта няма да се завърне същият човек, когото познават и паресват в светското общество. Разочарована и охладняла, Прудънс подтиква приятелката си да продължи от нейно име кореспонденцията с Кристофър - поне докато не се изясни дали капитанът ще остане сред перспективните кандидати... Възмутена, Биа отказва, но Съдбата решава друго. Онова, което започва като невинна измама, скоро се превръща за Биа в агонията на несподелена любов, в страст, която не признава отказ...

Friday Harbor

1. Christmas Eve at Friday Harbor (2010)

В поредицата Friday Harbor действието се развива на остров Сан Хуан, близо до крайбрежието на щата Вашингтон. На острова обстановката е романтична и разнообразна, със скалисти брегове, пясъчни плажове, богати гори и пасища, както и проспериращата област Friday Harbor. Серията е центрирана около семейство Нолан, състоящо се от двама братя и една сестра, собственици на лозе и ресторант на острова. Майка им Джесика току-що е починала и тайнствен непознат пристига за погребението. Той разкрива, че е незаконен син на Джесика, който е дала за осиновяване преди да се ожени. Тази семейна тайна води до много нови въпроси и предизвикателства, които тестват връзките на любовта и верността, и в крайна сметка показват на Нолан, че семейството е всичко. Натоварен с настойничеството на осиротялата си племенница Холи, Марк Нолан планира да се ожени за дългогодишната си приятелка Шелби. Но нежелано и предизвикващо интерес разсейване появява в лицето на Маги Конрой, млада вдовица, която наскоро е отворила магазин за играчки в Friday harbor. Марк е циник и реалист, а Маги е мечтателка, която се надява да го накара да повярва в магията.

2. Rainshadow Road (2011)

Lucy Marinn is a glass artist living in mystical, beautiful, Friday Harbor, Washington. She is stunned and blindsided by the most bitter kind of betrayal: her fiance Kevin has left her. His new lover is Lucy's own sister. Lucy's bitterness over being dumped is multiplied by the fact that she has constantly made the wrong choices in her romantic life. Facing the severe disapproval of Lucy's parents, Kevin asks his friend Sam Nolan, a local vineyard owner on San Juan Island, to "romance" Lucy and hopefully loosen her up and get her over her anger. Complications ensue when Sam and Lucy begin to fall in love, Kevin has second thoughts, and Lucy discovers that the new relationship in her life began under false pretenses. Questions about love, loyalty, old patterns, mistakes, and new beginnings are explored as Lucy learns that some things in life - even after being broken - can be made into something new and beautiful.

3. Griffin Bay (2011)

4. Dream Lake (2011)

Dream Lake takes readers once again to the exquisite setting of Friday Harbor, and tells the story of Zoe Hoffman, an innkeeper who has all but given up on love. She's a gentle, romantic soul, but has been so hurt in the past that she dare not trust her heart with anyone. Especially not Alex Nolan. Alex is the most haunted of all the Nolan brothers. He drinks to keep his demons at bay and not only has he given up on love, he has never, ever believed in it. Zoe and Alex are oil and water, fire and ice, sunshine and shadow. But sometimes, it takes only a glimmer of light to chase away the dark. Dream Lake is classic Lisa Kleypas: romantic, powerful, emotional, and magical.

5. Chrystal Cove (2013)

When Justine Hoffman was born her mother cast a spell to protect her from heartbreak, and as a result, she is incapable of falling in love. Eventually Justine's irrepressible curiosity - and her wish to lead a normal life - get the better of her, and she finds a way to temporarily block the enchantment. However, when Justine meets the mysterious Jason Black, she accidentally unleashes a storm of desire and danger that will threaten everything she holds dear . . . and together Justine and Jason discover that love is the most powerful magic of all.

=NOVELS=

Love Come to Me (1988 )

1870, Масачузетс. Елитът на Конкорд има нов член: младата Лусинда Кадуел, очарователна девойка, глезена прекалено от баща си. Бъдещето й е предначертано: ще се ожени за детската си любов и ще се превърне в перфектна домакиня на светски събития. Но съдбата се намесва в лицето на Хийт Райън, джентълмен от Юга, който от момента, в който я вижда, не престава да мисли за нея. И когато накрая Лусинда е негова, той смята да се посвети на щастието й. Само че миналото му няма да позволи нещата да са толкова лесни.

Give Me Tonight (1989)

След смъртта на родителите си, Аделин е отгледана от леля си. Тя е на 20 години и въпреки че е добра болногледачка, е смятана за прекалено независима от жителите на Сънрайс, Тексас, в 1930. Ади непрекъснато сънува един сън: някакъв тайнствен непознат идва при нея под прикритието на нощта и я люби страстно. Без да може да обясни защо, тя е сигурна, че двамата са предопределени един за друг. Когато се запознава с Бен Хънтър, усеща мигновено привличане. Бен е съвсем различен от познатите й, а и той разбира, че Ади не е една от превзетите и алчни жени, с които си е имал работа. Но мъжът има своите тайни, а и Ади скоро ще трябва да се изправи срещу своите...

Stranger in My Arms (1998 )

"Лейди Хоуксуърт, съпругът ви не е мъртъв..." С тези думи животът на Лара се превръща в хаос. Хънтър, граф Хоуксуърт, се бе удавил. Или поне това й бяха казали. Нещастният й брак, в който липсваха нежността и страстта, бе приключил. Но сега Лара имаше срещу себе си един строен мъж, който наистина приличаше на Хънтър, но също така беше внимателен и любвеобвилен, нещо неприсъщо за съпруга й.

Where Dreams Begin (2000)

Закари Бронсън е построил империя от богатство и власт, но се нуждае от съпруга, която да затвърди позицията му в обществото... и да топли леглото му. Почти непосилна задача за мъжа, за когото цял Лондон знае, че не е със синя кръв. Закари не може да забрави дамата, която целува по погрешка и която изглежда притежава страст, равна на неговата.

Suddenly You (2001)

Беше девствена стара мома и скоро щеше да навърши трийсет. Но писателката Аманда Брайърс не смята да посрещне рождения си ден, без да е опознала мъжка любов. Когато Джак Девлин се появява пред вратата й, тя си мисли, че е подаръка, който сама си е направила: мъж, нает за една страстна нощ. Но греши...

=OMNIBUS/СБОРНИЦИ=

Christmas Love Stories (1991) (with Diane Wicker Davis, Shannon Drake, Kay Hooper) - Surrender

An aristocratic Bostonian learns the true meaning of giving when she falls tenderly and passionately in love with a troubled stranger: her husband.

A Christmas Present (1994) (with Loretta Chase, Judith E French) - Surrender

Three Weddings and a Kiss (1995) (with Catherine Anderson, Loretta Chase and Kathleen Woodiwiss) - Promises

Everyone loves a wedding... Nothing lifts our hearts like the joyous peal of wedding bells. Or the sight of a happy couple being showered with confetti and good wishes. Now the most exciting new names in romantic fiction - and the bestselling author who started it all - escort you down the aisle to a place of honor at four glorious celebrations of everlasting love: Lisa Kleypas shows us how true love will always win in a romance about one stubborn lady - and the persistent suitor who opens her heart.

Wish List (2001) (with Lisa Cach, Claudia Dain and Lynsay Sands) - трета книга от Capitol Teatre - I Will

Logan Scott's (Because You're Mine) younger brother - a dissolute alcoholic, albeit a good-looking one. Andrew, heir to a rich title, tries to convince his mean, grousing old father that he can manage the lands and wealth of the title by engaging in a courtship with a prim and proper spinster. Of course, neither Andrew nor his pretend love thought they would actually come to like each other...

Where's My Hero? (2003) (with Kinley MacGregor and Julia Quinn) - трета книга от Gamblers - Against the odds

Лидия Крейвън знае, че съществуват два начина да си избере съпруг: с разума и със сърцето. Ще успее ли Джейк Линли да я убеди да послуша сърцето си?

Gifts of Love (2006) (with Kay Hooper) - Surrender

A Historical Christmas Present (2008 ) (with Leigh Greenwood and Lynsay Sands) - I Will38 Коментара


Препоръчани коментари
Книгата Again the Magic (2004) е свързана с книгата "It Happened One Autumn" (2005) от поредицата "Wallflowers" - тя е за сестрите на гл.герой.

Сподели този коментар


Линк към коментара

В поредицата Gamblers:

1. Then Came You (1993)

2. Dreaming of You (1994) Мечтая за теб

под №3 влиза и разказа от сборника Where's My Hero? (2003) - Against the Odds

В поредицата Capitol Theatre

1. Somewhere I'll Find You (1996) Ще те открия някой ден

2.Because You're Mine (1997) Диви нощи

под №3 е разказа "I Will" от сборника Wish List,2001

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредността на поредицата Wallflowers е тази:

0. Again the Magic (2004)

1. Secrets of a Summer Night (2004)

2. It Happened One Autumn (2005)

3. Devil in Winter (2006)

4. Scandal in Spring (2006)

5. A Wallflower Christmas (2008)

Again the Magic (2004) е прикуел към нея.Извинявай,че не го уточних в началото.

Сподели този коментар


Линк към коментара

А сега ако обясниш на мен непросветената какво аджеба е това прикуел... :question::speak::shy11:


Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Hathaways

1. Mine Till Midnight - Когато семейството й неочаквано получава наследство, Амелия Хатауей открива, че грижите за братята й са нищо, в сравнение с изискванията на обществото. Още повече, че изпитва влечение към високия, мургав и снажен Кем Роън. Преситен от богатството и обществото, Кем единствено мечтае да се завърне към циганските си корени. Когато чаровната Амелия търси помощта му, неговото намерение е да й бъде просто приятел. Но намеренията не са пречка за страстта, която се поражда между двамата. Ще се изкуши ли мъжът, който презира ограниченията, да се обвърже в свещения съюз на брака?

2.Seduce Me At Sunrise - Кев Мерипен пожелава красивата и възпитана Уинифред Хатауей от момента, в който семейството й го спасява от смърт още като момче. Страхува се обаче, че тъмното му минало може да отблъсне деликатната Уин. Устоява на изкушението, докато един нещастен завой на съдбата не му отнема девойката. След време Уин се завръща в Англия и открива, че Кев се е превърнал в закоравял мъж, който не признава любовта. Междувременно друг съблазнителен кандидат й е хвърлил око. Кев трябва да действа сега или никога. Но преди това трябва да се изправи срещу опасна тайна от миналото... или да загуби любовта на живота си.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Then Came You - И тогава ти дойде

Лили е решена да предотврати сватбата на сестра си с лорд Алекс Рейфорд, студен и арогантен аристократ. Тя е непокорна и свободомислеща, знае как да се справя с мъжете на собствения им терен и не се колебае да използва всяко средство, за да излезе победител. Но не си представя, че за първи път ще срещне противник, който я превъзхожда, и че упоритото й сърце ще се подчини на очарованието на врага.

Сподели този коментар


Линк към коментара

В поредицата Gamblers има и трета книга - Where´s My Hero?, дело на три авторки.

Лидия Крейвън знае, че съществуват два начина да си избере съпруг: с разума и със сърцето. Ще успее ли Джейк Линли да я убеди да послуша сърцето си?

Сподели този коментар


Линк към коментара
В поредицата Gamblers има и трета книга - Where´s My Hero?, дело на три авторки.

Лидия Крейвън знае, че съществуват два начина да си избере съпруг: с разума и със сърцето. Ще успее ли Джейк Линли да я убеди да послуша сърцето си?

мда, geneviev вече ме осветли. Виж при =OMNIBUS= :B)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Secrets of a Summer Night - "Увехналите цветя" са четири девойки със сериозни проблеми в намирането на съпруг. Прекарват баловете и събиранията, сврени в някой ъгъл, като зрители. Това са Анабел Пейтън, Лилиан и Дейзи Бауман и Иви Дженър. Решават да обединят усилията си и да си помагат една на друга в тежката задача.

Анабел Пейтън произлиза от богата фамилия, носи уважавано име, но след смъртта на баща й икономическото положение на семейството се влошава и се налага да си търси богат съпруг. Въпреки че притежава изключителна красота, предложения за брак липсват, тъй като няма зестра. Вече изкарва четвърти сезон, без игледи за успех... докато "увехналите цветя" не обединяват усилията си. Какво ще се случи?

Сподели този коментар


Линк към коментара

It Happened One Autumn

Очарователната и енергична Лилиан Бауман много скоро разбира, че маниерите й на свободна американка не са добре приети. И най-вече от нетърпимия, невъзможен сноб Маркус, граф Уестклифт, най-добрата партия сред лондонските аристократи по времето на кралица Виктория.

Случи се в градината...

... че Маркус изненадващо я взе в прегръдките си. Времето спря, като че ли съществуваха само те двамата на света.

Случи се през есента...

Маркус беше мъж, който знаеше да контролира своите емоции. Но с Лилиан всяко докосване беше сладко мъчение, всяка целувка запалваше желание за още... И все пак - как можеше да вземе за съпруга тази неподходяща американка?

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Wallflowers

3.Devil in Winter - Идва ред на Еванджелин Дженър, най-скромната между четирите "увехнали цветя", но й най-богатата. Тя иска да се отърве от лапите на алчните си роднини и търси помощ от Себастиян, виконт Сент Винсент, с едно предложение: да се ожени за нея!

Славата на Себастиян е толкова опасна, че трийсет секунди в негово присъствие биха погубили добрата репутация на всяка девойка. И въпреки това Иви се появява в дома му без придружител. Но предложението й има едно условие: след първата брачна нощ няма да поддържат повече интимни отношения. Тя не иска да се превърне в още едно разбито сърце по пътя на безмилостния дон жуан. Което означава, че Себастиян трябва да се постарае повече, за да я съблазни... или за първи път да подари сърцето си в името на истинската любов.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Wallflowers

4.Scandal in Spring - След три сезона в Лондон в търсене на съпруг, бащата на Дейзи Бауман я осведомява, че ако тя не е в състояние на си намери подходящ съпруг, той ще я омъжи за Матю Суифт. Дейзи е ужасена от възможността и, тъй като една Бауман никога не се предава, решава да се омъжи за всеки друг, но не и за високомерния Матю. Но не взема под внимание неочакваното им привличане, страстта, която скоро надхвърля всякакви граници. Открива, че мъжът, когото винаги е мразила, може да се окаже мъжът на мечтите й.

В момента на сладкото й поражение обаче идва една скандална тайна... Тайна, която може да унищожи Матю и любовта им.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Travis

2.Blue-eyed Devil - Очарователният Харди Кейтс е решен да доведе докрай отмъщението си срещу фамилията Травис. Хейвън е дъщерята, която се бори срещу необяснимото си привличане към най-опасния мъж в града. Когато Харди се появява на сватбата на член от фамилията Травис, между него и наследницата пламва една експлозивна химия, която нито един от двамата не може да отрече.

Той е негодник без скрупули и ще се опита да подчини живота й. Търси перфектна съпруга, каквато Хейвън Травис никога не би могла да бъде. Хейвън, изстрадала веднъж любовна изневяра, се е заклела да стои настрана от този разбивач на сърца. Но открива, че е трудно да устои на дявола със сините очи. И когато от миналото й изскача една опасна тайна, Харди е единствения, който може да я спаси...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Bow Street Runners

1.Someone to Watch Over Me - Една красива девойка, спасена от ледените води на Темза, се събужда в леглото на непознат и открива, че си е загубила паметта. Казват й, че е Вивиан Роуз Дювал - най-скандалната красавица на Лондон, а неин попечител е тайствения и очарователен Грант Морган. Той е единствения, на когото може да разчита, но дълбоко в сърцето си знае, че я бърка с друга...

2.Lady Sophias Lover - След смъртта на по-малкия си брат, лейди София Сидни има само една цел: да прелъсти съдията, който го е изпратил в затвора и така да го разруши в политически и личен план. Рос Канън е най-влиятелния магистрат в Лондон и репутацията му е безупречна. Известен като Монахът от Боу Стрийт заради въздържанието, в което живее след смъртта на съпругата си, той се различава от представите на лейди София. Но тя има мисия и постепенно успява да влезе в офиса и накрая в къщата му, за да го подлудява от желание...

3.Worth Any Price - Ник Джентри, освен че е мъж с тъмно и заплетено минало, е смятан за един от най-изкусните любовници в цяла Англия по времето на кралица Виктория. Известен със способността си да разкрива трудни случаи, той е нает от лорд Раднор да открие Шарлот Хауърд. Но вместо капризна госпожица, Ник открива една отчаяна жена, която се крие от обсебения от нея аристократ. Тогава й прави изненадващо предложение: да бъде негова годеница.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Vallerands

1.Only in Your Arms - Ню Орлеанс, началото на XIX век. Креолката Лизет Кирсейнт бяга от втория си баща, който я малтретира, и уредения от него брак. Намира защита в къщата на Максимилиян Валеранд, един известен дон жуан, убил според слуховете невярната си съпруга. Привличането между Макс и Лизет не закъснява, но преди да достигнат щастието, трябва да разбулят тайните, заровени в миналото на Макс...

2.Only with Your Love - Селия Валеранд се страхува за живота си, докато се взира в очите на мъжа, който я купува, за да я спаси от лапите на отвлеклите я бандити. Но скоро разбира, че не живота, а добродетелта й е в опасност, тъй като суровият й господар запалва у нея опасни и забранени желания. Но вълнуващият странник е мъж, хванат в капана на опасна измама, и скандалните тайни могат да застрашат любовта на дамата, пленила сърцето му.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Поредица Stokehursts

1.Midnight Angel - Русия, 1870. Красивата Настася Каптерева ще се омъжва за богатия принц Михаил Ангеловски. Проблемът е..., че го убива. Или поне я намират припаднала до тялото му с окървавен нож в ръка. Заточена в затвор в Санкт Петербург и заплашена от екзекуция, Анастася успява да избяга в Англия, където си намира работа като гувернантка. Трябва да се грижи за Ема, дванайсет годишната дъщеря на лорд Лукас Стоукхърст. Докато Анастася е преследвана от убийство, което не си спомня да е извършила, Стоукхърст не може да забрави пожара, отнел живота на съпругата му. В гувернантката Лукас ще открие една нова любов, докато тя ще намери още и закрила, когато миналото й внезапно я настигне.

2.Prince of Dreams - Като във вълшебна приказка един принц, опасен и суров, се влюбва в красива принцеса, която обаче е сгодена за друг. Николас ще трябва да спечели сърцето й, а така също и да се научи да обича. Той е богат, арогантен и жесток, и не познава друг начин да я съблазни, освен чрез упорство и заплахи. А любовта на Ема не оказва никакво въздействие върху леденото му сърце. Но изгарящата страст накрая успява да вземе връх и Николас открива истината за любовта.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Имам доста работа с Джилиън Хънтър (за цяла година напред :doh: ), иначе бих се заела да преведа нещо от поредицата Wallflowers. Доста забавни книги. :yanim: :B)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ама моля ти се, аз съм търпеливо човече. Година-две, да сме живи и здрави. Може да ги почнат и нашите издателства, макар че по-скоро едва ли. Но знае ли човек? Имам ги на английски и ще ги попрегледам, ама ще ги търся и на немски в е-вариант, понеже повечето ги има в книжен. Ама по резюметата изглеждат много яки. А за Джилиън Хънтър - знаеш ли дали нещо е издавано от нея в БГ? Какви книги пише? Исторически ли? :questions: :questions:

Сподели този коментар


Линк към коментара
Имам доста работа с Джилиън Хънтър (за цяла година напред :doh: ), иначе бих се заела да преведа нещо от поредицата Wallflowers. Доста забавни книги. :yanim: :B)

Мила Ели, направо си страшна :D Ще очакваме с цялото търпение на света, както книгите на Джилиън Хънтър, така и ако някога имаш време за поредицата Wallflowers. Изглежда наистина невероятна :clap:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Доколкото знам, Джилиън Хънтър е непозната за българските читатели, затова се заех с нея. Най-известната й поредица е за Boscastle Family:

1. The Seduction of an English Scoundrel (2005)

2. The Love Affair of an English Lord (2005)

3. The Wedding Night of an English Rogue (2005)

4. The Wicked Games of a Gentleman (2006)

5. The Sinful Nights of a Nobleman (2006)

6. The Devilish Pleasures of a Duke (2007)

7. Wicked As Sin (2008)

За съжаление имам само първите три, но кой знае - докато ги преведа, могат да излязат и останалите ;) . Гане, предлагам и тази авторка да включиш тук, защото си заслужава :super: Повече за първата книга може да намерите във форума на account при романтични новели. :B) А за Wallflowers изобщо няма да съжалявате, ако ги подхванете. Горещо ви ги препоръчвам.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Love Come to Me - 1870, Масачузетс. Елитът на Конкорд има нов член: младата Лусинда Кадуел, очарователна девойка, глезена прекалено от баща си. Бъдещето й е предначертано: ще се ожени за детската си любов и ще се превърне в перфектна домакиня на светски събития. Но съдбата се намесва в лицето на Хийт Райън, джентълмен от Юга, който от момента, в който я вижда, не престава да мисли за нея. И когато накрая Лусинда е негова, той смята да се посвети на щастието й. Само че миналото му няма да позволи нещата да са толкова лесни.

Give Me Tonight - След смъртта на родителите си, Аделин е отгледана от леля си. Тя е на 20 години и въпреки че е добра болногледачка, е смятана за прекалено независима от жителите на Сънрайс, Тексас, в 1930. Ади непрекъснато сънува един сън: някакъв тайнствен непознат идва при нея под прикритието на нощта и я люби страстно. Без да може да обясни защо, тя е сигурна, че двамата са предопределени един за друг. Когато се запознава с Бен Хънтър, усеща мигновено привличане. Бен е съвсем различен от познатите й, а и той разбира, че Ади не е една от превзетите и алчни жени, с които си е имал работа. Но мъжът има своите тайни, а и Ади скоро ще трябва да се изправи срещу своите...

Stranger in My Arms - "Лейди Хоуксуърт, съпругът ви не е мъртъв..." С тези думи животът на Лара се превръща в хаос. Хънтър, граф Хоуксуърт, се бе удавил. Или поне това й бяха казали. Нещастният й брак, в който липсваха нежността и страстта, бе приключил. Но сега Лара имаше срещу себе си един строен мъж, който наистина приличаше на Хънтър, но също така беше внимателен и любвеобвилен, нещо неприсъщо за съпруга й.

Where Dreams Begin - Закари Бронсън е построил империя от богатство и власт, но се нуждае от съпруга, която да затвърди позицията му в обществото... и да топли леглото му. Почти непосилна задача за мъжа, за когото цял Лондон знае, че не е със синя кръв. Закари не може да забрави дамата, която целува по погрешка и която изглежда притежава страст, равна на неговата.

Suddenly You - Беше девствена стара мома и скоро щеше да навърши трийсет. Но писателката Аманда Брайърс не смята да посрещне рождения си ден, без да е опознала мъжка любов. Когато Джак Девлин се появява пред вратата й, тя си мисли, че е подаръка, който сама си е направила: мъж, нает за една страстна нощ. Но греши...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Again the Magic - Лейди Алин Марсдън е обречена да сключи изгоден брак с някого от собствената си класа. Но не устоява и се отдава на Джон МакКена, слуга на баща й. Като резултат от това, Джон е уволнен, а Алин е изпратена на село, далеч от очите на лондонското висше общество. Сега богатият МакКена се завръща, решен да накаже жената, разбила илюзиите му.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.