• публикации
    47
  • коментари
    36
  • прегледи
    24526

През 3000-та няма да бъдем с огромни глави

novobranec

142 прегледа

evolution.jpg

Има много доказателства, че човекът продължава да еволюира, твърдят американски учени.

Изтърканото клише, че един ден хората ще имат огромни глави, в които да побират огромните си мозъци, е огромна глупост, твърди палеонтологът Питър Уорд от Вашингтонския университет.

Според него по-големи от това главите ни няма как да станат. “Най-големият проблем на огромния човешки мозък, е че главата е прекалено голяма и това създава трудности при раждането му.

Но ако имаме още по-големи глави, ще е сто процента сигурно, че майките ще умират винаги по време на раждане", твърди той. Според една от теориите на учените човешката раса ще се раздели на две като в романа на Хърбърт Уелс “Машината на времето”.

Едните ще са изключително интелигентни създания със свръхчовешки сили, а другите ще си останат на животинско ниво на развитие. Според Уорд обаче и това няма как да стане, тъй като ставаме все по-интелигентни с времето.

Ученият смята за глупост и теорията, че след време ще сме с по четири или три пръста, тъй като на практика няма как да ги изгубим.

Той работи над много специален проект – иска да унася хората в летаргичен сън, за да може по този начин да спре процесите на стареене и да създаде алтернатива на замразяването.

Така, ако някой страда от нелечима болест, може да бъде докаран до летаргия, за да изчаква изобретяването на лек в близките години.
0 Коментара


Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход