Премини към съдържанието
  • публикации
    115
  • коментари
    1109
  • прегледи
    9897

Размисли и страсти 2


dindi

309 прегледа

 Сподели

Аз пак да помърморя, ама какво да правя като си ме влече.

Снощи пак си гледах предаването, същото де, Размяна на съпруги.

Няма как да не ви споделя и тази история.

Така едното семейство се състои от рускиня, която участва в Надхитри блондинките и е юрист. Интересно що за юрист е, като българския й не беше особен правилен, ама както се казва това да и беше кусура. Мъжът й, така и не се появи бил в Москва, някакъв разследващ нещо си...Имат детенце Никита на 11 години, което като гледах се кръстех. Свири на пиано (в което няма лошо) и говори като 40-годишен човек. Хич не ми приличаше на дете, ама хайде...Бюджет на семейството 4000лв.Като си имат детегледачка и жена, която помага в домакинството.

Другото семейство беше от Бургас (или Варна-не запомних)- две деца момченце на 11 години и момиченце на около 5 (и тук не запомних). Бюджетът им на месец е 800лв.

Разменят се.

Рускинята попада в самия Ад, малкото момиченце не спира да реве, а момченцето се скъсва да прави бели. На всичкото отгоре тя пък си малко чалната и така и не успя да намери общ език. С малката дама бързо се разбра, то не бяха пробване на рокли, гримове, щуротиии...Това заради, което пише е момчето. Ей, хора не спрях да цъкам...Чудите се откъде идва агресията при децата, ами от там идва...Значи първо палеше разни неща по балкона, по мивката, след това сипа вода в несесера за гримове на рускинята, въртя програматора на пералнята...И едно тръшкане и едни истерии.., непрекъснато висене пред компютъра и абсолютно никаква комуникация, с който и да е от членовете на семейството си. Когато смени правилата рускинята ги изнуди да отидат на психолог. Баща му не може да го накара да влезе при психоложката. От яд и злоба момченцето нарита камерата, с която го снимаха, е така бе просто я срита. :eek: И през цялото време бащата твърдеше, че всичко в дома им си е ок, че той няма нужда от психолог и че семейството им си е прекрасно. На другият край пък майка му постоянно плачеше за децата си, които били в пъти по-добри от това на рускинята.

На другия фронт нещата не се развиваха по-добре. Рускинята оставила парите в сина си и той отпускаше пари на новата си майка. Като чу, че новата и прическа струва 100 лв., обяви как щял да я пребие(прическата беше поръчана от рускинята за новата жена). През цялото време новата му майка не спря да обсъжда кое, колко струва, за кое колко пари се дава. Ами да ви кажа и моето семейство ако имаше такъв бюджет и аз щях да си позволя завивки за 500лв. Рускинята я беше затрупала със срещи сред хай лайф обществото, а тя се скъса да се оплаква колко са меркантилни.Комплексарска му работа, накрая си купи една перука от чисто женска злоба, тъй като едно от правилата беше да си направи руси кичури.Защо не отиде пак на фризьор-не разбрах. На всичкото отгоре се скъса да реве и да се тръшка, когато новия й син пренареди елхата по негов вкус (преди това я бяха украсили заедно).Поне няколко пъти изтъкна, че джобните са му 12 лева на ден, а харчел и за други неща...Боже, Боже...

Рускинята пък поиска от новия си мъж да я изведе на бар и облече ярко червена, вечерна рокля за заведението, да паднеш...Искаше от него да се облече в риза и панталон, ама той лекинко я отряза...

И така..за поредна седмица паднах.

Само се моля един ден синът ми да не е като тия обрисувани по-горе два образа...

Боже, какви деца отглеждаме, а после се чудим защо ни е такова обществето.

Еми, такова ще ни е като ни командват 11-годишни...малеее...

 Сподели

7 Коментара


Препоръчани коментари

От Бургас бяха....

И аз бях втрещен от поведението на децата - никога не съм си и представял, че може да се търпи такова поведение, та и да си мислиш, че е нормално.

Нямам думи просто да изразя всичко, което мисля по въпроса.

Колкото до финансовото състояние на двете семейства -нямам думи за пропаста между живота на двете.В началото, като видях дървата в коридора и камината, с които се топлеха тия от Бургас си викахме със жената -ето хора като нас.После, обаче, като видях в каква кочина живеят....леле-мале.

А рускинята, с толкова пари на месец е можела къде-къде по-добре да си направи жилището.

Линк към коментара

Не са виновни децата Трихо, а родителите, не можех да повярвам, че те така и не осъзнаха, че това дете има проблем и този проблем ще се задълбочава. Тепърва ще патят. Ама на никого не му харесва да му казват, че детето му е лошо. Ако бях на мястото на рускинята щях да метна компютъра през балкона (след това щях естествено след размяната да си заплатя щетите). И един хубав бой добре би му се отразил.Докато тя тъпата заспа го отдели в негова си стая. Какво очакваше с това-не знам. А, майката, която прокламираше колко са и златни децата видя ли в крайните кадри как момчето дори не стана да я посрещне...просто си остана на компа и...нищо.

А за рускинята си прав, ама видя ли колко тоалета има... :baby:

Но да ти кажа това за кочината не ми е направила впечатление, в други епизоди-дам. Но определено не бих ги поставила сред фрапиращите случаи. :cool:

Линк към коментара

Този сценарий го писал Юлиан Вучков, Ше знаЙте :baby: Гответе се за този на МитЮ Пищова

П.П. Ползата от такива предавания за гледащите го е, че осъзнават колко добре всъщност си живеят. :biggrin:

Линк към коментара

Не, разбира се :)

В епизода в един мухльо от Габрово имаше още по-голяма кочина - тогава бях направо потресен от това до каква степен един човек може да оскотее - не заради мизерията - едно време, докато работех в "бърза помощ" съм виждал къде-къде по-мизерни жилища, ами от духовната нищета и от липсата на критичност:

както и в епизода, който коментираме -тези хора си мислят, че това, в което живеят, и начинът по който живеят е напълно нормален....

Рускинята явно всичките си пари дава за козметика, тоалети, фитнес и фризьори - лошо няма де, ама детето и е на обратната страна на бургазлийчето - разглезено и със свръхголямо его - явно липсата на бащата го е направила такъв.

Онова в Бургас ще стане типичен представител на панелните гета - като "Люлин" в София, "Дружба" в Плевен - млад, многообещаващ престъпник....

И всичко това заради липсата на това кой да му обърне внимание, да му покаже кое е добро и кое - лошо.

Ама кой да свърши това, след като самите родители явно си нямат и представа?!

p.s. Представяш ли каква представа за любовта и секса има вече това дете - взаимствано от порното по интернет....

П.П. Ползата от такива предавания за гледащите го е, че осъзнават колко добре всъщност си живеят. :biggrin:

Разбира се , че е така :)

Всеки човек обича да наднича в комшиите си и да се сравнява с тях - някои на това му викат прогрес.

Вече не е нужно да си купуваме бинокъл, нужна е само кабелна телевизия :ph34r:

Линк към коментара

Федорке, да ти кажа аз чувствам, че си живея перфектно сравнение с тези хора. Може би, защото не се виждам отстрани, ама като ги гледам чувствам, че съм най-голямата късметлийка на света.

Объркала съм някои факти момиченцето било на 3, а Никита на 12. Бащата на Никита е бивш служител на КГБ, а сега работил като изследовател.

Моят съвет Трихо е като не искаш да гледаш деца- не ги раждай. С едната ръка дондуркам детето, с другата ръка си играя с котката(за да не се чувства пренебрегната) и през това време си говоря с мъжа. Човек може да обръща внимание на всички около себе си, независимо от времето си, опира страшно много до желание. А веднъж загубил комуникацията с децата си, трудно ще възобновиш връзката. Не твърдя, че има гаранции за перфектното семейство, но мързелът, простотията и ограничеността си намират своето отражение.

А Никита, когато попита новата си майка дали знае английски ми се стори, че нарочно искаше да я изкара тъпа. Тя не че не беше тъпа, ама нямаше нужда от това самоизтъкване.

Представям си и аз бъдещето им, ей за това съм седнала да го пиша. Защото ми е болно, че е така. Утре това гаменче ще набие моето дете, ще ограби мен и т.н И всичко това само защото тъпите му родители си мислят, че след като си го облякал и нахранил, това му стига.

За ценностите на другото дете също си прав. Ама продължавам да се чудя, тая що за адвокат е като е толкоз неадекватна.., не видях рационалност при нея, ама никаква.

П.П Трихо, това беше последния епизод, сега ще чакам Големият брат със семейните двойки ;)

Линк към коментара

И в нашата компания най-голямото момче (което ще прави 5 години тази година) постоянно седи на компа и не дава на техните да припарят там. Последното, което им се случи, беше, че се скарал с майка си, тя не му дава да гледа телевизия да гледа и да сяда на компютъра,при което той отговаря, цитирам:

"Слушай какво, сега ще започна да викам, ще викам, и ще дойде баба да ме спаси" и започнал да кряка, "Стига си ме удряла..." и да пищи зверски :speak: Какво да ви кажа...

бабта била в другата стая, обаче им е хванал цаката вече как да ги прави на луди и щастливи..

Трябва да се хване моментът, в който детето разбира какво е мама или тате да скръцнат със зъби...ама е трудно, знам.

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...