Премини към съдържанието

MYReality

  • публикации
    123
  • коментари
    1143
  • прегледи
    81365

"България отвръща на удара"

Да уточня преди да сте ме бичували и разкритикували - ТОВА НЕ СЪМ ГО ПИСАЛА АЗ! Пратиха ми го, не знам кой е авторът, ако разбера ще споделя на драго сърце, тъй като вече задочно му се възхищавам :)

"2011г.

Най – после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка.Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира.Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря отвъзклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах мааму!”. Скоро идва полиция,после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят каналаточно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случайпроектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там сеповтаря същото – удар и т.н.

Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) самоконстатират неумолимата истина – тунел няма да има.

Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, стегло

около десет милиарда тона.

Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрявастратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от предидве години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин –Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последновреме, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, ченикога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.

„Гошо, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвайвсичко и ела да се напием!”

Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всекикилометър и така – до края?” Чул потвърждение, нарежда приготвят кортежа, апилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи.

Така де, толкова злато не се намира всеки ден.

Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърдемалко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищоне може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.

Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт– да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това дане ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се безпредупреждение.

Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат вуместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже.

А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.

2012г.

България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си.Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ секолебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече неработи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банкитефалират, понеже никой не иска парите им.

Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби наместните власти да останат и да харчат там парите си.

Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати катоабсолютно излишни.

„Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.

2013г.

Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, четя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но тозипът го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.

България става президентска република. За държавен глава е избран бившиятминистър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той ебил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всичкигласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните.Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първигласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.

Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при официалнислучаи на места се пее „на-на-на”.

Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на„Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.

Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.

2014г.

Цар Киро купува „Манчестер Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов.В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори затитулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.

Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математикасе изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложениетой при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже набогат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание сеиграе само голф.

България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите даспира увеличаващите се вълни от имигранти.

Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко отшест звезди са съборени и построени отново.

Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както исъседите) претендират да получат българско гражданство.

2015г.

Вестник „Капитал” купува "Файненшъл таймс", добавя там форум изабранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по –възрастното поколение – младите вече три години учат български като основенчужд език и общо-взето се оправят.

Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно втуризма и строителството.

Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича даотдъхва на пейката на до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият“Windows Bay Ganyo””, който работи само с гласови команди на български.Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”

В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейскизатвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил затова. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене– по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си наспа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума иникой не я използва.

2016г.

„ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионскаталига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой дапредставя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошияси късмет.

След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” –Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свойтерен със звездната селекция на българския клуб.

Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и ощеняколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целиятчуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.

Започват снимките на „Батман -5” – „СуперЛюбо”.

На границата са заловени първите американски и японски емигранти.

2017г.

Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг предчовечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – налипомните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират,че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявлениевраждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.

Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания испонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че Българияе спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ ,Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжиемалките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче далиНаполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.

Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например –си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта,почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите,ние поемаме разходите и всички са доволни.

България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членоветена експедицията ни в Антарктида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”.

11.09.2018г.

Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, сенасочват към двата най-големи Мола в София....

А още не сме изхарчили и половината от златото."3 Коментара


Препоръчани коментари

Автор е Тимурчо. Споделям го, макар и задочно да не му се възхищавам :biggrin:

Отдавна си го чета и аз, но с интерес - има доста фантазия човекът, въпреки, че понякога го избива на политически нихилизъм

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.