Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1587
 • прегледи
  1645878

Елизабет Адлър


ganinka

3754 прегледа

elizabethadler.jpg cooltext445063169.png

Elizabeth Adler

=SERIES=

Mac Reilly

1.One of Those Malibu Nights (2008) Паяжина от лъжи (aka One Night in Malibu)

Когато частният детектив Мак Райли чува женски вик, по-силен от рева на вълните, неговият безгрижен начин на живот се променя завинаги. Красива, измъчена жена, облечена само в черно дантелено бельо, стои на прага на великолепна плажна къща. В ръцете си държи пистолет и той е насочен в него. Мак успява да избегне куршума, но на косъм. Коя е тази жена? Дни по-късно тя вече е изчезнала, а оръжието, с което едва не го убива, изведнъж се оказва в неговия автомобил. Не толкова случайно, Али Рей, звезда от големия екран, също изчезва. Двете жени са свързани и Мак неочаквано се оказва оплетен в паяжина от лъжи. Той ще има нужда от помощ, ако ще трябва да стигне до дъното на всичко това.

2.There's Something About St. Tropez (2009) Има нещо в Сен Тропе

Петима души от различни националности, непознати един на друг, са във ваканция в Сен Тропе. Решили да избягат за малко от тегобите на всекидневния живот, се събират в малкия крайбрежен "Хотел на Мечтите". Свързват ги един негодник, крадец на предмети на изкуството, страст, убийство и натрапчиви мисли. Тази ваканция изглежда като дългоочаквана почивка за известния частен детектив Мак Райли и неговата приятелка и партньор Съни Алварес. Но те разбират, че се налага да помогнат на саможивците от хотела да подредят живота си, като разкрият престъпление и заловят убиеца, а двете самотни деца са още една част от загадката. И всичко това на фона на слънчевото, бляскаво и луксозно Сен Тропе.

3.It All Began in Monte Carlo (2010) Бижутерия "Фонтанът"

Връзката на Съни с Мак е в криза и Монте Карло ги зове. Скоро тя е заплетена в паяжина от интриги, която включва и обир на бижутерия "Фонтанът". На сцената е и старата приятелка на Съни, филмовата звезда Али Рей, която идва на помощ.

Ако Съни не разплете този възел, може да се окаже обвинена в съучастие в кражба, изнудване и даже убийство. Мак се появява на сцената, готов на всичко, за да си върне Съни и дори да разреши престъпленията и да спаси живота й.

4.From Barcelona, With Love (2011)

=NOVELS=

Private Desires (1985) Скрити страсти

Леони, загадъчна и екзотична млада жена, влудява мъжете с красотата си. Древно проклятие подрежда по странен начин живота й. Богати и коварни покровители се опитват да я обсебят... Блясъкът, парите и славата не могат да я защитят от злото, но една нова страст я прави силна...

Indiscretions (1985) Дъщери на греха (writing as Ariana Scott)

Венеция, Парис, Индия - три предизвикателни жени, всяка кръстена на града или държавата, в които е зачената, движена от неустоим копнеж за страст, успех и любов. Отгледани отделно, но с минало, което ги свързва. И обща майка - една необикновена жена, легендарната Джени Хейвън. Тя им е дала живот и всичко от което имат нужда, за да успеят в живота. И тогава неочаквано, загадъчно - тя си отива и им оставя само объркана плетеница от лъжи и..

Leonie (1985)

Arriving in Paris with only her exotic beauty and strong spirit to help her succeed, Leonie vows to rise above her poverty and make a name for herself. As she achieves stardom, many men are mesmerized by her, including the wealthy, powerful and darkly handsome Gilles de Courmont. A novel of great passion and adventure set at the turn of the century and spanning three continents, by a promising new storyteller.

Peach (1986) Сбъднати мечти

Пеш дьo Курмoн е краcивата и oбична дъщеря на мнoгoчленнo и бoгатo френcкo cемейcтвo. Hoел Mадoкc е cирак, кoйтo безмилocтнo cи прoбива път oт низините дo върxoвете на влаcтта в автoмoбилната индуcтрия.Тяxната жарка и бурна любoвна иcтoрия cе развива на фoна на забързания Детрoйт, на привилегирoвания cвят в Бocтън и на cпoкoйния живoт в английcката прoвинция, в рoмантичния Париж и на брега на бляcкавата Ривиера.

Fleeting Images (1987) Изплъзващи се образи (writing as Ariana Scott)

В зашеметяващия свят на парите и висшата мода те играят собствената си игра, за да спечелят власт и любов. Джеси-Ан, Гала-Роуз, Дейна и Керълайн - четири красиви жени, всяка от които притежава легендарен талант, който ще я издигне до върха, до успеха. Те се издигат от не дотам известните салони за висша мода до елегантните салони на Ню Йорк, Париж и Сейнт Мориц. Техният живот е този, за който мечтаят милиони жени, но зад пищността и великолепието, зад блясъка, зад екстравагантността, се крият болезнени нужди - глад за любов, който може да разруши всичко.

The Rich Shall Inherit (1989) Богатите ще наследят

Милиони долари ще принадлежат на човека, който успее да докаже, че е потомък на мистериозната жена на име Попи Малъри. Милиони надежди са се вселили в сърцата на отчаяни хора, всеки един от които твърди, че е потомък на Попи. Всеки един от тях е готов да извърши престъпление - дори убийство - за да го докаже. Милиони мечти, погребани в миналото, заедно с тайните на Попи, сега ще излязат наяве, ако решеният на всичко репортер успее да разбули страшният грях, който стои зад всичко това…

All or Nothing (1989) Всичко или нищо

Ceкcапилната адвокатка Mаpла Квищович тъpcи вълнуващи eмоции в cивото cи eжeднeвиe и ги намиpа, когато cъдбата я cpeща c чаcтния дeтeктив Ал Жиpо. Cпоpeд вeчepнитe новини мecтната агeнтка на нeдвижими имоти Лоpи Mаpтин e изчeзнала бeзcлeдно и вepоятно e мъpтва. Cтив Mалъpд - пpeдан cъпpуг и любящ баща e главният заподозpян. Mаpла нe вяpва на полицeйcката вepcия и peшава да ce довepи на инcтинкта cи. Bъпpeки нeжeланиeто cи Ал peшава да й помогнe, защото много добpe знаe какви опаcноcти кpиe пpecлeдванeто на eдин бeзкpупулeн пpecтъпник...

The Property of a Lady (1990) Собственост на една дама

Eдин oт нaй-пoпуляpнитe диaмaнти в cвeтa изчeзвa. Apиcтoкpaтичнoтo ceмeйcтвo, кoeтo гo пpитeжaвa e звepcки избитo. C тoвa ce изгубвaт cлeдитe нa cкъпoцeннoтo бижу. Гoдини пo-къcнo ВEЛИКOЛEПНИЯТ CMAPAГД ce пoявявa в Жeнeвa. Дaмaтa,кoятo гo пpoдaвa нa бижутepa, e тъpceнa oт КГБ и ФБP. Издиpвa я и мъж, кoйтo пpитeжaвa oгpoмнa влacт. Тoй иcкa дa пoлучи oнoвa, кoeтo би мoглoдa нapуши кpeхкoтo paвнoвecиe нa cилитe в cвeтa... Cпиpaщ дъхa paзкaз зa нeвepoятнaтa cъдбa нa някoлкo души, cъбpaни oт cлучaйнocттa, нo cвъpзaни дo живoт. Бoгaтcтвa, пpeкpacни жeни, apиcтoкpaтични ceмeйcтвa, бeзпoщaднo пpecлeдвaнe и бeзгpaничнa любoв пpикoвaвaт внимaниeтo ни дo пocлeднaтa cтpaницa.

Fortune Is a Woman (1992) Съдбата е жена

Фpaнcи и мaндapинът Лeй Цин изгpaждaт cвоятa импepия от пeпeлтa, въпpeки зловeщитe ceнки, които ги пpecлeдвaт. Cлeд eдно тpaгично cъбитиe, Лизaндpa, млaдaтa дъщepя нa Фpaнcи, cтaвa нaй-богaтото момичe в cвeтa и ce пpeвpъщa в очapовaтeлнa кpacaвицa, която тpябвa дa избиpa мeжду милиapдитe и cвоeто cъpцe.

Present of the Past (1993)

Maudie Molyneux, a sprightly 80-year-old, lives in poverty-stricken style at her crumbling stately home in Connemara. Then Shannon Keefe arrives with her wild tale of murder and ghosts, and it is Maudie who unravels the past for her.

Legacy of Secrets (1993) Наследство от тайни

Монако, Сейнт Мориц, Баден-Баден, Ню Йорк... И всичко се срутва! В началото на 1993 година, след смъртта на могъщия си баща, прекрасната Шенън Кийфи се превръща в бедно момиче. За да бъде наясно със своето бъдеще, тя трябва дълго да се лута из тайните на предците си. Моди Молино е най-стилната дама на Стария континент. Тя ще помогне на Шенън да преодолее страшните тайни от миналото и да изобличи престъпниците от настоящето.

След всички кошмари, животът продължава - блестящ и прекрасен.

The Secret of the Villa Mimosa (1994) Тайните на вила Мимоза

Млада жена е намерена полумъртва в Сан Франциско - жертва на злодейско нападение, лишило я от памет. С помощта на доктор Фил Фостър тя си създава нова самоличност като Беа Френч... Докато един ден съдбата не я отвежда във вила "Мимоза" в Прованс, където открива ключа към загадъчното си минало и намира любовта.

The Heiresses (1995) Наследнички

В 1938 година три осемнайсетгодишни момичета от различни националности и с доста различно обществено положение са извикани в Лондон, за да бъдат представени на обществото. Три дебютантки - веселата, крайно бедна Елоиз от Тексас; умната, склонна към флиртове Анжу от Париж и красивата, луда по конете Лаура от Иоркшир. И трите са незаконни деца и наследнички на последния лорд Маунтджой. Облечени, гримирани и фризирани умело, за да направят огромно впечатление, трите стават главна тема за разговор на лондонското общество. Но страшна тайна от миналото ще стигне до една от тях по най-неочакван начин. Разразява се скандал, когато едно от момичетата на Маунтджой е обвинено в убийство. Но кой ли е извършил убийството и дали е една от тях? И защо? И кой, в края на краищата, ще наследи парите на фамилията Маунтджой?

Now or Never (1996) Сега или никога

Тя може да държи всички врати заключени. Може да пази много тайни. Но не може да държи заключени спомените за ужасяващо престъпление, нито да предотврати това да се случи отново. Убиецът не бърза, когато избира жертвите си. Той не бърза и когато ги убива. Момичето е оставено в такова състояние, че дори на Хари Джордан, ченге от Бостън, му прилошава. Този път, обаче, убиецът е направил грешка. Жертвата е намерена жива. Снабден с полицейски профил и рисунка на убиеца, Хари иска национална публичност - такава, каквато може да му осигури Малъри Малоун, "телевизионният детектив". Нейното шоу е с най-висок рейтинг и пресъздава отвратителни престъпления, използва спомените на свидетели и това понякога е достатъчно, за да се разреши случаят. Но не и този път.

No Regrets (1997)

Cafe-owner Ellie Parrish Duveen finds herself falling for ex-New York cop Dan Cassidy. But unknown to them, Ellie is being stalked by her psychopathic half-brother, who wants to kill her and claim what he considers to be his rightful inheritance. Can Dan save her before it is too late?

Sooner or Later (1997) Рано или късно

Единствена наследница на някогашното голямо богатство, Ели Периш Дувийн разделя времето си между работата в собственото си бистро и грижите за любимата си баба. Последното, за което намира време, са мъжете. Дан Касиди, бивш полицай от Ню Йорк, сега собственик на винарска изба, също е прекалено зает и няма време за любов. Или поне той мисли така. Но когато влиза в бистрото на Ели, между тях се заражда приятелство, което може да прерасне в сериозна връзка. Но привличането между тях не може да се сравнява с ужасната тайна от миналото, която може да има смъртоносни последици...

In a Heartbeat (2000) В един удар на сърцето

Силните и страстни романи на Елизабет Адлър са завладели сърцата на читателите от целия свят. Тя майсторски преплита романтиката с напрежението, затова романите й са съчетание от добър сюжет и оригиналност. В романа си „В един удар на сърцето" Адлър разказва историята на мъж,чиито грижливо пазени тайни биват разкрити, за да разтърсят тайнственият свят на една жена. С шокиращи обрати на сюжета и сложния и интригуващ живот на героите, авторката приковава вниманието на читателите. Изненадите не спират до последната страница...

The Last Time I Saw Paris (2001) Едно лято, изпълнено с чувства

Париж - градът на влюбените и най-романтичният град на земята, е мястото, където можеш да отидеш на втори меден месец и да откриеш отново страстта. За Лара Луис това е мястото, където тя и съпругът й някога са изпитали най-силната любов. Сега Париж е мястото, където Лара вярва, че ще може отново да запали любовта и да съживи брака си. Тя планира най-романтичното приключение. Но когато съпругът й, който е известен хирург, й казва, че в живота му има друга жена, сърцето на Лара е разбито…

Summer in Tuscany (2002) Горещи нощи в Тоскана

Тя имаше нужда от нов живот... Джема Джерико - лекар в спешното отделение на болница в Ню Йорк, има прекалено много ангажименти на работното място. Тя има дъщеря-тийнейджърка и майка, която е обезпокоена, че Джема няма личен живот. Един ден майка й получава тайнствено писмо, в което се съобщава за загадъчно наследство в Тоскана. В това Джема вижда своя шанс.Трите оставят всякаква предпазливост и заминават за Италия. Джема много се надява, че промяната ще върне близостта между майка и дъщеря, а, може би, предизвикателството да живее в чужда страна, ще даде нови шансове на майка й. Така Джема ще може спокойно да подреди личния си живот... А, може би щастливият живот я чака в Италия?

The Hotel Riviera (2003) Хотел Ривиера

Лола Лафорет попада във вихъра на любовта, преживява шеметна сватба и открива, че е собственичка на хотел „Ривиера". Животът й прилича на сбъдната мечта, докато един ден съпругът й изчезва, и то дори без да каже „довиждане". Шест месеца по-късно... Джак Фарар - американец, който живее на яхтата си, хвърля котва в пристанището на Лола и става причина тя да разбере значението на думата „привличане". Когато всичките претенденти за собственост над хотел „Ривиера" излизат на сцената, Лола и Джак трябва да проследят загадъчния Патрик… и да открият любовта.

Invitation to Provence (2004) Покана за Прованс

Къде ще бъдете, когато любовта идва, чукайки на вратата ви? В Южна Франция, тайните са вплетени в огрения от слънцето пейзаж като лози и като превъзходно вино, те стават все по-желани с всяка изминала година. Франи Мартен не познава много добре този свят. Единственото, което иска, докато прекарва живота си в своята малка къща в Калифорния, е да се влюби. Мечтата й почти се сбъдва, но сърцето й е разбито още веднъж. И тогава тя получава загадъчно писмо, което променя всичко с поканата за семейна среща в Прованс...

The House in Amalfi (2005) Къщата в Амалфи

Ламур Харингтън е загубила съпруга си преди две години. Оттогава тя се е отдала на работата си, но дори това не може да върне чувството й за спокойствие и щастие. Изправена пред съкрушителната истина за съпруга, когото е обожавала, тя има нужда от място, където отново да се върне към живота. Ламур се връща в къщата в Амалфи, където е живяла с баща си през щастливото си детство. Но къщата на спомените й си има и своите тайни и я изправя лице в лице с истината за друг мъж, когото някога е обичала. Разкъсвана между двама загадъчни и покоряващи мъже, тя открива, че миналото се връща тогава, когато най-малко го очакваш. А някой иска да е сигурен, че Ламур няма да открие тайните на това идилично място...

Sailing to Capri (2006) Завещанието

Сър Робърт Уолдо Хардуик, английски магнат, загива загадъчно в автомобилна катастрофа, но той оставя бележка, в която са записани имената на шестима души, които подозира, че искат смъртта му. Дейзи Кийн и частният детектив Хари Монтана завеждат шестимата заподозрени на пътуване по Средиземно море, като всички разноски се плащат от покойния сър Робърт. Докато посещават последователно Монте Карло, Сен Тропе и Соренто, мистерията става все по-голяма. И неочакваните обрати са само началото... Накрая пристигат в красивата вила "Белкис" на остров Капри, където ще бъде прочетено завещанието на сър Робърт... и ще падне маската на убиеца.

Meet Me in Venice (2007) Среща във Венеция

Няколко загадъчни думи подтикват младата парижанка Прешъс Рафърти, занимаваща се с търговия на антики, да предприеме пътуване из Европа, чрез което да разкрие тяхното неясно значение. Преши, 38-годишна, обича своя начин на живот и е уверена, че нищо и никога не би могло да разклати уютния й свят. Но това е така до срещата й с Бенет Джеймс. Тяхната връзка е шеметна и обсебваща. Скоро обаче тя си дава сметка, че не знае почти нищо за неговия живот и бизнес в Шанхай. По същото време Преши получава спешно съобщение от Лили Сонг, братовчедка, която никога не е виждала. Лили живее в Шанхай и е отлично запозната с незаконната търговия с антики там, а и разполага с тайна, която е достатъчно важна, за да я накара да се отправи към Венеция и да се срещне за първи път с Преши. Във Венеция на Преши се налага да си пробива път през лабиринт от предателства, за да открие на кого може да има такова доверие, та да заложи сърцето... и живота си.

10 Коментара


Препоръчани коментари

Има ли тема за най-убава авторка на любовни романи? m021.gif

Бе, нямаш ли мнение за любовта, да не плетеш бебешки терлички m131.gif

Линк към коментара

Ами ела и ще видиш! Че може и да помогнеш... 28ae0ac68460fef908252ffce340b843.gif

Името е избрано, ама се пази в дълбока тайна, че има много "услужливи и всичко знаещи" 43768af92420c1ab0af1c1298232a5c2.gif около мен. С цел да се избегне "Що така, ами не така...", никой не може да изтръгне нищичко от мен f77f1dec9cf9d7222df988efb39ac239.gif139fs122428.gif

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване