Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1587
 • прегледи
  1645738

Боивест - Серийни любовни романи


ganinka

3846 прегледа

01.Три милиона зестра кн.1 - Ксавие де Монтепен

Три милиона зестра" е вълнуващ разказ за тежките изпитания, на които съдбата подлага две млади и прелестни парижанки - Магдалена - бедна шивачка и Хенриета - дъщеря на богат банкер и наследница на милиони. Виновници за техните нещастия са двама братя - единия законен наследник на графска титла, пропил богатството си и готов на всякакви престъпления, за да си го върне. Другият - незаконен с честно и благородно сърце, горещо се разкайва за стореното неволно от него престъпления и търси начин да поправи грешката си.

02.Три милиона зестра кн.2 - Ксавие де Монтепен

Може би с нетърпение очаквате втората част на романа "Три милиона зестра", за да разберете развръзката на тази вълнуваща история за любов, изневяра и престъпления. Любовта и доброто тържествуват и след многобройните изпитания, а Магдалена и Хенриета могат да се отдадат на щастието, за което така дълго са мечтали. А злодеят Жул де Люсене става жертва на своя собствен престъпен план.

03.Могъществото на парите кн.1 - Ксавие де Монтепен

...-О,не,господине!Не излиза,защото очаква дете и като всички жени в нейното положение трябва да се пази.Жалко,че маркизът не доживя този щастлив миг.

-Господи!-едва не припадна младежът при тази новина.-Дете ли очаква маркизата?-попита с промемен глас той....

04.Могъществото на парите кн.2 - Ксавие де Монтепен

...Аз съм в съм в дома на този човек,ще го накарам да ме обикне и на свой ред ще отнема съпруга на неприятелката си.Това ще е наказанието,отмъщението!Ще има скандал,приказки,шум...Какво от това?Ще бъде по-забавно!Не ме интересуват...

05.Могъществото на парите кн.3 - Ксавие де Монтепен

Изминали са малко години от трагичните събития в имението на граф де Горд, но светът се е променил. Любовта също променя своите граници. За нея вече се плаща открито. Светът на куртизанките по странен начин се смесва с жадното за развлечения висше общество и любовта се използва като начин да се трупа богатство. И все пак истинската любов е жива и вечна. Доказателство за това е съдбата на сестрите Леру. "Нейно величество любовта" побеждава и златото, и злото...

06.Престъпницата кн.1+2 - Ксавие де Монтепен

Жак Гарод убива и ограбва своя господар. Превръща се в честен човек, в милионер и се радва на почит и уважение. А набедената престъпница изживява страшни дни в затвора. Ще има ли наказание за подлеца, възмездие за жертвите? Това ще разберем в следващата книга от поредицата "Серийни любовни романи".

07.Престъпницата кн.3 - Ксавие де Монтепен

"Престъпницата" - любов и омраза,гордост и смирения, справедливост и подлост! Жана Фортие иска и се бори за възмездие. Крепи я святата майчина любов и чувство за справедливост. Как, защо и кога е станало престъплението? Как и кога се стига до възмездието? Големи въпроси, чийто отговор Ксавие де Монтепен дава в "Престъпницата".

08.Тайнствената маска кн.1 - Ксавие де Монтепен

Със своя роман "Тайнствената маска" Ксавие де Монтепен ни отвежда в пресечения лабиринт на опасни приключения, на приказни видения и сцени от "Хиляда и една нощ", за да ни разкрие живота в Индия, където господството на англичаните предизвиква естествена съпротива. Страшни приключения, страшна любов и още по-страшна омраза и сила на човешкия дух - всичко това ще намерите в "Тайнствената маска" на Ксавие де Монтепен.

09.Тайнствената маска кн.2+3 - Ксавие де Монтепен

Джордж Малкълм трябва да плати с живота си за смелостта да отхвърли любовта на индийската аристократка. Възмездие ли търси княгиня Джела или плътта се бунтува, любов ли изпитва или наранената гордост се стреми към отплата?

Маската на красивата Джела пада, за да разкрие истинската същност на една страстна, буйна, самовлюбена натура.

10.Дъщерята на убиеца кн.1 - Ксавие де Монтепен

Пиер Ландри,достоен предтавител на човешкия род, под влияние на алкохолно опиянение убива човек. Тази постъпка разрушава живота му. Той загубва любима жена, скъпа дъщеря, човешко уважение. Но идва ден, когато истината блесва за всички...

11.Дъщерята на убиеца кн.2 - Ксавие де Монтепен

Убийства, интриги, престъпления, кражби, малки и големи престъпници, носещи много страдания на добрите и честни хора - това са героите на Ксавие де Монтепен. Възмездието е неговото творческо кредо. Истината и правдата винаги тържествуват в неговите романи, а над всичко е любовта.

12.Мъчениците на честта и любовта кн.1 - Едуард Ладусет

От любовта на Рене Делвал и Маргарита де Терезе д'Доткур се ражда дете. Но обществото осъжда жестоко грешниците - изпраща мъжа на каторга, обрича жената на вечни окови чрез един нежелан брак с истинксия виновник за нещастията, подхвърля детето на прага на един работнически дом...

13.Мъчениците на честта и любовта кн.2 - Едуард Ладусет

Девойката с красивото име Миньон, подхвърлено и отгледано по милост дете, върви по пътя на своята Голгота и понася ударите на съдбата. Минава през реки от кал и мръсотия, но опазва честта си, не става позорна жертва на злия демон граф де Вилерсвил, отстоява твърдо своята любов.

14.Парижките авантюри кн.1 - Жорж фон Борн

Една малка фея от древните бретонски развалини, феятана Гюилдо, повежда смела борба срещу злото, лъжата, подлостта.очакват я тежки изпитания, много нещастия, но гордата малка бретонка отстоява човешкото достойнство, воюва за правдата.

15.Парижките авантюри кн.2 - Жорж фон Борн

Гордата малка бретонка Аннаик среща по своя път любовта. Клод Шампаней окриля нащастната й душа, той сам се преобразява и застава до нея в името на правдата, на победата над злото.

16.Синът на улицата - Едгар Райс Бъроуз

Дъщерята на милиардера Хардинг е отвлечена от пирати. Детето на улицата, крадецът и гаменът Били Бърн е един от тях. Съдбата им изиграва шега. Изпраща ги на неизвестен остров, сред диваци, излезли сякаш от древни времена. Оставя ги в ръцете на японци самураи и тогава започва прераждането на Били, заражда се любовта на Барбара...

17.Момичето със зелените очи - Едгар Райс Бъроуз

Любовта на Били Бърн и Барбара Хардинг се оказва по-силна от житейските обстояъелства. Съдбата е отредила Барбара да следва пътя на своя любим, да бъде винаги жертвата, но и спасителката, която презира всички условности на доброто общество заради любовта.

18.Американско благородство кн.1 - Пиер дьо Кулевен

Гордата и богата американка Анна Вилар попада в клопката на изтънчения французин маркиз Д'Ангион. Постепенно тя прониква в сложния френски характер, учи се на умението да обичаш...

19.Американско благородство кн.2 - Пиер дьо Кулевен

Христиана де Бланзак е чудната любима на Жан Д'Ангион.Тя му носи светлина, радост, трепет, страст... Дава урок по благородство и получава такъв. Защото и американките умеят да обичат и прощават с истинското благородство на влюбените жени...

20.Тайната на Керевен кн.1 - Марион Дели

Щастието е в любовта, а тя съществува и в екстемни ситуации. Съществува сред нещастия, скръб, тъга, смърт... Двамата влюбени, Ален и Флорита, го постигат след много премеждия и изпитания.

21.Тайната на Керевен кн.2+3 - Марион Дели

Любовта има много измерения. Понякога влюбените трябва да изживеят трагични мигове, когато тя е поставена на карта. Любов, омраза, жажда за отмъщение - през всичко минават Ален и Флорита, за да възтържествува любовта им...

22.Венецът кн.1 - Зигрид Ундсет

Идиличен селски живот в голямо и богато стопанствов Норвегия, където расте едно малко момиче на име Кристин. Никой не подозира каква страстна душа има момичето, никой не може да си представи, че това крехко и нежно същество ще дръзне да престъпи всички норми на обществото. Кристин Лаврансдатер ще се хареса на читателите, защото носи вечното от жената, вечният сремеж към любовта...

23.Венецът кн.2 - Зигрид Ундсет

Девойката става жена и ражда син. Всяка година по един син. Но намира ли спокойствие вечно тъжестата душа на Кристин Лаврансдатер? Ерленд я дарява с любов и синове, без да е в състояние да разсее съмненията й, без да може да й помогне... Жената върви по своя тънък житейски път. Стреми се към пречистващата светлина на храма, търси опрощение на греха и е готова пак да го направи. В името на Любовта.

 • Харесване 1

25 Коментара


Препоръчани коментари

Не можах да намеря и едно резюменце на книга от тази поредица. А едно време ги имах почти всичките. Ама като взе да не ми стига място за "по-готините" от Бард, Ирис и т.н., ги шътнах заедно със всичко, което имах от поредиците 31 забравени, По молба на читателите, Ретро и други ретро романи. За което естествено сега съжалявам, но минало-бешело. Така че ако имате от тези книжки и имате доброто желание, драснете резюменцата тук, та да попълним и тази поредичка. Благодаря :)

Линк към коментара

02.Три милиона зестра кн.2 - Ксавие де Монтепен

Може би с нетърпение очаквате втората част на романа"Три милиона зестра" за да разберете развръзката на тази вълнуваща история за любов,изневяра и престъпления.Любовта и доброто тържествуват и след многобройните изпитания,а Магдалена и Хенриета могат да се отдадат на щастието,за което така дълго са мечтали.А злодеят Жул де Люсене става жертва на своя собствен престъпен план.

Линк към коментара

01.Три милиона зестра кн.1 - Ксавие де Монтепен"

Три милиона зестра" е вълнуващ разказ за тежките изпитания,на които съдбата подлага две млади и прелестни парицанки-Магдалена-бедна шивачка и Хенриета-дъщеря на богат банкер и наследница на милиони.Виновници за техните нещастия са двама братя-единия законен наследник на графска титла,пропил богатството си и готов на всякакви престъпления,за да си го върне.Другият-незаконен с честно и благородно сърце,горещо се разкайва за стореното неволно от него престъпления и търси начин да поправи грешката си.

Линк към коментара

03.Могъществото на парите кн.1 - Ксавие де Монтепен

...-О,не,господине!Не излиза,защото очаква дете и като всички жени в нейното положение трябва да се пази.Жалко,че маркизът не доживя този щастлив миг.

-Господи!-едва не припадна младежът при тази новина.-Дете ли очаква маркизата?-попита с промемен глас той....

Линк към коментара

04.Могъществото на парите кн.2 - Ксавие де Монтепен

...Аз съм в съм в дома на този човек,ще го накарам да ме обикне и на свой ред ще отнема съпруга на неприятелката си.Това ще е наказанието,отмъщението!Ще има скандал,приказки,шум...Какво от това?Ще бъде по-забавно!Не ме интересуват...

Линк към коментара

05.Могъществото на парите кн.3 - Ксавие де Монтепен

Изминали са малко години от трагичните събития в имението на граф де Горд,но светът се е променил.Любовта също променя своите граници.За нея вече се плаща открито.Светът на куртизанките по странен начин се смесва с жадното за развлечения висше общество и любовта се използва като начин да се трупа богатство.

И все пак истинската любов е жива и вечна.Доказателство за това е съдбата на сестрите Леру.

"Нейно величество любовта"побеждава и златото,и злото...

Линк към коментара

06.Престъпницата кн.1+2 - Ксавие де Монтепен

Жак Гарод убива и ограбва своя господар.Превръща се в честен човек,в милионер и се радва на почит и уважение.А набедената престъпница изживява страшни дни в затвора.

Ще има ли наказание за подлеца,възмездие за жертвите?Това ще разберем в следващата книга от поредицата "Серийни любовни романи".

Линк към коментара

07.Престъпницата кн.3 - Ксавие де Монтепен

"Престъпницата"-любов и омраза,гордост и смирения,справедливост и подлост!

Жана Фортие иска и се бори за възмездие.Крепи я святата майчина любов и чувство за справедливост.

Как,защо и кога е станало престъплението?Как и кога се стига до възмездието?Големи въпроси,чийто отговор Ксавие де Монтепен дава в "Престъпницата".

Линк към коментара

08.Тайнствената маска кн.1 - Ксавие де Монтепен

Със своя роман"Тайнствената маска" Ксавие де Монтепен ни отвежда в пресечения лабиринт на опасни приключения,на приказни видения и сцени от "Хиляда и една нощ",за да ни разкрие живота в Индия,където господството на англичаните предизвиква естествена съпротива.

Страшни приключения,страшна любов,и още по-страшна омраза и сила на човешкия дух-всичко това ще намерите в "Тайнствената маска" на Ксавие де Монтепен.

Линк към коментара

09.Тайнствената маска кн.2+3 - Ксавие де Монтепен

Джордж Малкълм трябва да плати с живота си за смелостта да отхвърли любовта на индийската аристократка.Възмездие ли търси княгиня Джела или плътта се бунтува,любов ли изпитва или наранената гордост се стреми към отплата?

Маската на красивата Джела пада,за да разкрие истинската същност на една страстна,буйна,самовлюбена натура.

Линк към коментара

10.Дъщерята на убиеца кн.1 - Ксавие де Монтепен

Пиер Ландри,достоен предтавител на човешкия род,под влияние на алкохолно опиянение убива човек.Тази постъпка разрушава живота му.Той загубва любима жена,скъпа дъщеря,човешко уважение.Но идва ден,когато истината блесва за всички...

Линк към коментара

11.Дъщерята на убиеца кн.2 - Ксавие де Монтепен

Убийства,интриги,престъпления,кражби,малки и големи престъпници,носещи много страдания на добрите и честни хора-това са героите на Ксавие де Монтепен.Възмездието е неговото творческо кредо.Истината и правдата винаги тържествуват в неговите романи,а над всичко е любовта.

Линк към коментара

12.Мъчениците на честта и любовта кн.1 - Едуард Ладусет

От любовта на Рене Делвал и Маргарита де Терезе д'Доткур се ражда дете.Но обществото осъжда жестоко грешниците-изпраща мъжа на каторга,обрича жената на вечни окови чрез един нежелан брак с истинксия виновник за нещастията,подхвърля детето на прага на един работнически дом...

Линк към коментара

13.Мъчениците на честта и любовта кн.2 - Едуард Ладусет

Девойката с красивото име Миньон,подхвърлено и отгледано по милост дете,върви по пътя на своята Голгота и понася ударите на съдбата.Минава през реки от кал и мръсотия,но опазва честта си,не става позорна жертва на злия демон граф де Вилерсвил,отстоява твърдо своята любов.

Линк към коментара

14.Парижките авантюри кн.1 - Жорж фон Борн

Една малка фея от древните бретонски развалини,феятана Гюилдо,повежда смела борба срещу злото,лъжата,подлостта.очакват я тежки изпитания,много нещастия,но гордата малка бретонка отстоява човешкото достойнство,воюва за правдата.

Линк към коментара

15.Парижките авантюри кн.2 - Жорж фон Борн

Гордата малка бретонка Аннаик среща по своя път любовта.Клод Шампаней окриля нащастната и душа,той сам се преобразява и застава до нея в името на правдата,на победата над злото.

Линк към коментара

16.Синът на улицата - Едгар Райс Бъроуз

Дъщерята на милиардера Хардинг е отвлечена от пирати.Детето на улицата,крадецът и гаменът Били Бърн е един от тях.Съдбата им изиграва шега.изпраща ги на неизвестен остров,сред диваци,излезли сякаш от древни времена.Оставя ги в ръцете на японци самураи и тогава започва прераждането на Били,заражда се любовта на Барбара...

Линк към коментара

17.Момичето със зелените очи - Едгар Райс Бъроуз

Любовта на Били Бърн и Барбара Хардинг се оказва по-силна от житейските обстояъелства.Съдбата е отредила Барбара да следва пътя на своя любим,да бъде винаги жертвата,но и спасителката,която презира всички условности на доброто общество заради любовта.

Линк към коментара

18.Американско благородство кн.1 - Пиер дьо Кулевен

Гордата и богата американка Анна Вилар попада в клопката на изтънчения французин маркиз Д'Ангион.Постепенно тя прониква в сложния френски характер,учи се на умението да обичаш...

Линк към коментара

19.Американско благородство кн.2 - Пиер дьо Кулевен

Христиана де Бланзак е чудната любима на Жан Д'Ангион.Тя му носи светлина,радост,трепет,страст...Дава урок по благородство и получава такъв.Защото и американките умеят да обичат и прощават с истинското благородство на влюбените жени...

Линк към коментара

20.Тайната на Керевен кн.1 - Марион Дели

Щастието е в любовта,а тя съществува и в екстемни ситуации.Съществува сред нещастия,скръб,тъга,смърт...

Двамата влюбени,Ален и Флорита,го постигат след много премеждия и изпитания.

Линк към коментара

21.Тайната на Керевен кн.2+3 - Марион Дели

Любовта има много измерения.Понякога влюбените трябва да изживеят трагични мигове,когато тя е поставена на карта.

Любов,омраза,жажда за отмъщение-през всичко минават Ален и Флорита,за да възтържествува любовта им...

Линк към коментара

22.Венецът кн.1 - Зигрид Ундсет

Идиличен селски живот в голямо и богато стопанствов Норвегия,където расте едно малко момиче на име Кристин.Никой не подозира каква страстна душа има момичето,никой не може да си представи,че това крехко и нежно същество ще дръзне да престъпи всички норми на обществото.Кристин Лаврансдатер ще се хареса на читателите,защото носи вечното от жената,вечният сремеж към любовта...

Линк към коментара

23.Жената кн.2 - Зигрид Ундсет

Девойката става жена и ражда син.Всяка година по един син.Но намира ли спокойствие вечно тъжестата душа на Кристин Лавраждатер?Ерленд я дарява с любов и синове без да е в състояние да разсее съмненията и,без да може да и помогне...

Жената върви по своя тънък житейски път.Стреми се към пречистващата светлина на храма,търси опрощение на греха и е готова пак да го направи.В името на Любовта.

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване