Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на кабели SPDIF и HDMI/HDMI

Featured Replies

Привет колеги !

Ето че новата конфигурация е готова .

Картата на която се спрях е GTS250.

Тя има HDMI порт и ми предстои покупка на кабел HDMI/HDMI , който да е 2,5м.

Препоръчайте ми читав кабел.

Четох , че някои колеги са успяли да извадят звук през DVI порта на видеокартите си , чрез SPDIF кабелче.

От къде да си закупя такова и имам ли нужда в моя случай ?

Благодаря на всички , които ми помогнаха в избора на сглобката !

SPDIF кабелче има в комплекта на картата, ако тя има HDMI. Читав кабел - HAMA примерно.

Привет колеги !

Ето че новата конфигурация е готова .

Картата на която се спрях е GTS250.

Тя има HDMI порт и ми предстои покупка на кабел HDMI/HDMI , който да е 2,5м.

Препоръчайте ми читав кабел.

Четох , че някои колеги са успяли да извадят звук през DVI порта на видеокартите си , чрез SPDIF кабелче.

От къде да си закупя такова и имам ли нужда в моя случай ?

Благодаря на всички , които ми помогнаха в избора на сглобката !

Хубавия HDMI/HDMI кабел си личи.По-дебел, един такъв лъскав и гъвкав.

Само че да знаеш че мамят с дължината на мене ми трябваше 5метра,като го отворих удома се оказа 4,5.Отидох да го сменям и продавача ми сподели че всичките били малко по къси.Марката нея помня каква е,но за пореден път се убеждавам че в разните маркети са мошенници.

• Автор
SPDIF кабелче има в комплекта на картата

Моята карта пристигна с куриер - няма такова кабелче sad.gif

Моля някой , който има карта на Gigabyte с HDMI да сподели дали има такова кабелче в комплекта , за да си го търся от фирмата , от която си купих картата.

Моята карта пристигна с куриер - няма такова кабелче sad.gif

Моля някой , който има карта на Gigabyte с HDMI да сподели дали има такова кабелче в комплекта , за да си го търся от фирмата , от която си купих картата.

Ами на мен ми се наложи да си взема HDMI кабел, за да имам звук на едно LCD, и си взех един 10 метров за 28.50лв( с позлатени краища), за да свържа 9600GT с LCD-то. Та мисълта ми е дай 5 лева за 2.5 метра кабел (толкова струваше), и не се занимавай с DVI. Кабела, който взех не е HAMA, а някаква евтина китайска или българска марка ся не се сещам. Я дай точният модел на видео картата си да видим дали има SPDIF. По-принцип повечето марки слагат такъв кабел в комплекта (на моята 9600GT имаше--даже го ползвам, въпреки че може би, може да се насочи звука през PCI-E). Спокойно твоята карта и в двата си варянта няма SPDIF, защото няма TV-aut за да го използва. Ето ти снимка как с кое можеш да е свържеш:

d8ccc13c595f7f38.JPG

За теб остава варянта да насочиш звук през картата, като след това по HDMI кабела ще отведе звука до LCD-то (ако ще е LCD). Това, което ти казвам обаче, не съм го пробвал иначе ми казаха, че ставало. Нямам предвид самата карта да възпроизвежда звук, а просто той да минава през дъното и да влиза в нея през PCI-E слота. Тези дни ще пробвам дали става....и какво се изисква за да стане.

Иначе се натъкнах на интересна информация, за твоята видеокарта в която се споменава цитирам:

"При G92b звук през HDMI изхода може да има само ако на видеоплатката е предвиден допълнителен вход за аудио кабел, свързан към дънната или звуковата платка чрез SPDIF и съответно не се поддържа 7+1 канален LPCM некомпресиран звук (пропускателният капацитет на SPDIF е недостатъчен)."

Това за звука го четох в сайта на PCMANIA ТУК, и не е 100% категорично, поне докато не го пробвам...., защото е малко смешно да не можеш да искараш звук през такава видеокарта.

Та за финал, ако не става през HDMI няма как..така излиза. :lol6:

Като се абстрахираме от по-горните писания, забравих че може да има SPDIF на самата видео карта отгоре, ама тия шматароци от GIGABYTE не са сметнали това за конектор( и не беше написано), та както си гледам manual-а на твоята карта гледам, че в него са вметнали това:

577a614dd3536736.JPG

Предполагам всичко ти е ясно, ако не е питай. Въпреки всичко ще пробвам да пратя звук през дъното към видеото--и вече през HDMI към LCD-tv.

Ако е ТАЗИ същата, би трябвало да имаш такъв кабел.

Става дума за този в средата:

gigagts250_04s.JPG

Живи и здрави. cool.gif

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

• Автор
Ако е ТАЗИ същата, би трябвало да имаш такъв кабел.

Картата е същата , но я получих по куриер(отваряна беше) БЕЗ това SPDIF кабелче.

Обадих се днес до фирмата да си го искам , а те дори не знаеха дали трябва да е в комплекта- казаха ми да пробвам дали ще изкара звука и ако НЕ - щели да "измислят нещо" ohmy.gif .

Картата е същата , но я получих по куриер(отваряна беше) БЕЗ това SPDIF кабелче.

Обадих се днес до фирмата да си го искам , а те дори не знаеха дали трябва да е в комплекта- казаха ми да пробвам дали ще изкара звука и ако НЕ - щели да "измислят нещо" ohmy.gif .

искам да попитам какъв кабел ми трябва за да си свържа лаптопа към телевизора,лаптопа ми е dell studio 1537 с изход на видео картата HDMI а на телевизора ми има само обикновенни букси за audio i video

G92b няма как да искара звук без този кабел. Кажи им да ти намират и да ти дават.... :clap:

искам да попитам какъв кабел ми трябва за да си свържа лаптопа към телевизора,лаптопа ми е dell studio 1537 с изход на видео картата HDMI а на телевизора ми има само обикновенни букси за audio i video

S-Video кабел с преходник към камбанки.Телевизора явно е без HDMI вход или S-Video вход.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.